Mogu ti dati 3 pošto su konstanta dok se 2 mogu mijenjati
The Fisher King
The Man from Earth
Aliens (Alien 2)
Mogu ti dati 3 pošto su konstanta dok se 2 mogu mijenjati
The Fisher King
The Man from Earth
Aliens (Alien 2)
Last edited by Rakun; 24-12-15 at 00:29.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Solidan film. Narocito na pocetku mi se bas dopao a kasnije mi vec malo opala paznja, ne bas previse ali vec se videlo u kojem ce smeru to ici. Pre gledanja iz opisa filma sam ocekivao da je DiCapria vise njih izdalo i ostavilo ga da umre u sumi pa ih on jednog po jednog lovi i ubija a zapravo se radilo samo o jednom koji je to uradio. DiCaprio i Hardy odlicni u svojim ulogama, narocito za DiCaprija fizicki jako zahtevna uloga, pola filma je propuzao i prostenjao a odlicne mi i one scene u nemom gnevu. Njegov lik se zasnivao na stvarnoj licnosti koja je zapravo prezivela napad medveda i propuzao 320 km do prvog naselja ali su u nekim scenama bas preterali, kada sa konjem skoci preko litice pa padne na drvo i tako prezivi pad do zemlje a i pre toga preziveo pucnjavu na 5-10 metara udaljenosti. Hardyjeva uloga se dosta vise oslanjala na dijaloge, po akcentu me podsetio na lik kojeg je glumio u filmu Lawless. Zameram im na politizaciji nekih scena, narocito sa Indijancima i Francuzima a i dijalog u nekim scenama previse moderan za to doba, narocito kada Hardy za DiCaprijevog sina pred kraj kaze girly little bitch, te tri reci ne verujem da su ikada bile spojene u prvoj polovini 19-og veka. Mozda se cini poduzim ali nije razvodnjen i ne bi valjalo da su zbrzali oporavak DiCaprijevog lika. Sve u svemu, dobar film, ocenio bi ga jednom jakom osmicom.
Last edited by Severnjak; 24-12-15 at 13:27.
[QUOTE=Severnjak;4276261]Tebi koji od tipkanja po tastaturi verovatno nisi ucinio veci fizicki napor normalno da se cini glupavim. Hodanje na 400 metara visine bez ikakve zastite, 45 minuta po zici i to ceo poduhvat je bio ilegalan i uz pomoc stapa i kanapa. I nije poenta u tome koliko je to smisleno delo vec u necijoj posvecenosti i istrajnosti i spremnosti da se rizikuje i zivot da bi ostvario svoj cilj. On je u tome uspeo, za sva vremena se upisao u istoriju a ti ga kritikuj kada nesto slicno ucinis pa da o tebi snimaju filmove.
potpuno se slažem sa tobom ja sam film odgledao juče i mnogo mi se dopao pogotovo od momenta kada je zakoračio na sajlu i izveo svoj šou.
Bridge of spies http://www.imdb.com/title/tt3682448/
Još jedan odličan film holivudskog maga Stivena Spilberga sa Tom Henksom u glavnoj ulozi.
The Revenant > Hateful 8
![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Jel ovo rechenica copy/paste s kakvog sajta ili je ovo tvoje?! Pitam posto je film ochajan.
Toliko otuzan, da naj dio koji ostane u sjecanju, su sline Toma Henksa, svo drago vrijeme je prehladjen i pitate se, posto chega drugo nema da bi paznju okupiralo, jesu li ovo stvarno njegove sline ili sminka, hmm?
Elem, ne sjecam se da sam od davnija doba s vise entuzijazma posao da pogledam film, a da sam s vecom kantom govana dochekan. Kad se ode na prdnjavu kakva je SW, ne ochekujete nista i banalnosti koje dochekaju su regularna stvar. Jer to je nesto sto je namjenski pravljeno.
Dok ovdje, da stvar bude gora, tema sjajna, prvoklasna, ima toliko toga za dramatizaciju, ali dzabaaa. Izuzev rusenja spijunskog U2 iznad SSSR-a i odlichnog performansa chovjeka koji igra ruskog spijuna, peakovi filma su sastanci advokata (Henks naravno), sa raznim ljudima i malo mudrog drobljenja koje su tu obavi. Sto bi valjda trebalo da izazove, ne katarzu, vec intelektualni orgazam i to vishestruki.
Ukratko, dosadno, prazno, neinteresanto, nekreativno -jedan od najgorih filmova ove vrste koji sam vidio.
--
No, kad se to pominje,
-Da li to ima veze zGodinama, ne znam, moze se lako desit, ostaralo se, okrezubilo, pa su *im i priche postale takve. *Im, pored Spilberga, veliki Ridli S. , koji u potonjim ostvarenjima, Exodus: Gods and Kings i The Martian, je -"Kako kako Ridli"?!
Svo drago vrijeme je muchenje gledat jer prichi fali dramskog, (posebno u Marsovcu), fali sort of "poente" (posebno u Exodusu), to sto ima je malo i nedovoljno, do mjere da je sadrzaj tesko gledljiv, nego je produkcija elitna, pa cheljade gleda do kraja.
Posle oba filma, -osjecaj je -d fuk? Kao, -Super, to je znachi tvoja vizura Mojsija/Exodusa i Chovjeka na pustom ostrvu, ali gdje je "film" zapravo?! Gdje je "dramsko" (u klasichnom smislu)?
-Bolje kakav dokumentarac pogledat, o datim temama, nego praznjikavu (silovanu) prdnjavu. (No velim, produkcija 10+, te otud ocjene visoke, pretpostavljam).
Last edited by NexusVI; 24-12-15 at 17:02.
><
Tarantino approved
http://screenrant.com/quentin-tarant...mpaign=SR-FB-P
-Za ovo nam može pomoć' samo jedan čovjek.
-A to je Supermen.
-Ne, to je Savo Bačić.
Nexus, daj mi samo top 5 filmova po tvom meraku, bez dodatnih objašnjenja - samo ime filma, čisto da vidim nešto.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
\\OFL•GIC
the man from earth. Sinoc me podsjeti Rakun da ga odgledam ponovo. 7 put.
masterpiece
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
4 od 5. Divno. Mada baš me interesuje koje kriterijume treba da neki noviji film ispuni da bi se tebi svidio @nexus? No dobro, uzeh slobodu da zaključim da ne hejtuješ nešto, samo zato što je popularno među širokim narodnim masama, doduše, nekih puta mi je baš teško shvatiti tvoje kritike.
The Hateful Eight
Ne znam ni sta bi rekao za ovaj, niti mi se nesto svideo niti mi je bio los. Na neki nacin mi je kao nastavak Djanga, smesten u to vreme, u sredistu paznje crni lik koji se sa svih strana suocava sa rasizmom, rec "nigger" Tarantinov proveren fetis se ponovila bar 100 puta... Radnja jeste drzala paznju, vuce te da vidis kako ce se zavrsiti mada ni tu na kraju nije bilo previse iznenadjenja. Tako da na kraju ne znam ni kako bi ga ocenio, nije mi bio dosadan ali su smorili sa rasizmom, drzao je paznju ali nije da me je nesto odusevio. Nema smisla da kazem da li ga preporucujem ili ne jer ce se gledati samo zato sto je Tarantino. Problem mi je sto niko od likova nije dopadljiv, mozda mi i najvise bio Goggins jer sam ga vec gledao u The Shield i Justified, opet mu uvalili ulogu rasiste koji dozivi promenu. L Jacksonu opet uloga badass crnca ali koji je istovremen mudar i pronicljiv sto mu dodje mesavina njegovih dotadasnjih uloga, prvo su ga samo birali za te neke zajebane crnce pa mu onda davali uloge sa malo vecom dubinom. Cini mi se da je bilo i aluzija na ranije Tarantinove filmove
SPOJLERI
U chapter 5 kada njih cetvoro udju u onu kucu i kasnije skoro sve pobiju odma me podsetilo na Massacre at Two Pines (Kill Bill)
Chaning Tatum kako se krije u podrumu me podsetilo na onog sto se krio u kupatilu u Pulp Fiction
Jeste da nije bilo Mexican standoff drzanja na nisanu ali kada im svima padnu maske definitivno se osetio Reservoir Dogs
Lovci na ucene, crnac koji ima zelju za ubijanjem belaca sve to zacinjeno sa ogromnom upotrebom reci "nigger", sve vec vidjeno u vec pomenutom Djangu
Last edited by Severnjak; 24-12-15 at 23:36.
Creed Fantastican!
Koji ti se od pomenutih nije toliko "svidio", molim te? Pa je skor 4/5,. Amadeus, pretpostavljam?
(Najbolje poredjenje/pojasnjenje koje tu mogu da dam, je nalik onom kad se govori o Kantovoj Kritici chistog uma, i kaze, da je nivo koji je potreban da bi se valjano chitala je life time achievement. Nesto slichno je i sa Amadeusom, sto zbog filma, sto zbog muzike. Nikad nisam vidio film koje je vise spram velichine o kojoj govori.)
Pre-normalan sam da bih "hejtovao" zbog posebnosti ili emitovao hejt radi hejta. Tesko mogu da zamislim ista jadnije u bilo kom okviru, a u mojim godinama tek.
Pravi razlog elitistichkih kriterijuma lezi u principu, najchuvenije primjenjenom od strane Bogdana Popovica, jednog od najvecih knjizevnih kritichara ovih prostora ikad. (njegove ocjene su benchmark dan danas, a radio je/stvarao prije 100 godina). U njegovoj "Antologiji novije srpske lirike". Osnovno nachelo po kom je birao pjesme za antologiju je, kako kaze u predgovoru, "Cela lepa pesma", sto znachi "pesma ne sme imati pogrešaka", u njoj ne sme biti pojedinosti koje vređaju: – slabih početaka, slabih svršetaka, slabih stihova" već "treba sve da je na istoj visini"; "pesma treba da je okrugla i savršena kao zvezda"; "pesma treba da je lepa kao lepa proza"; "u dobroj pesmi treba da je svaki stih dobar".
Eto, nadam se da je sad nesto jasnije zasto "nije dobro". Otud, recimo, za Prometeja se ne moze reci da je dobar i pored par ideja/scena koje su za 15/10 ocjenu, jer ima toliko loseg/rupa, da je to sramota.
No, that said, naravno da ima novih dobrih. Od gledanog:
-Birdman, Grand Budapest Hotel, Nightcrowler, Dallas buyers club, Blue Jasmine, Whiplash, Midnight in Paris, Kick-ass, Shutter Island, Despicable me, Inside Out, Invictus..
><
Bingo. Amadeus, ok je film ali nije u moje top 5 nikako.
Realno, kod tebe me samo iznenadila toliko negativna ocjena novog SW. Naravno, film nije vrhunac sedme umetnosti, ali daleko da je toliko crn.
Možda to iz mene govori fan SW-a, ali kad uzmemo u obzir da su prva 3 filma gotovo u trash kategoriji, da su puni gafova - ovaj sedmi mi je daleko najozbiljniji.
Ok, ne sviđa mi se lik glavnog negativca, čak mi je i pre komičan.
Šale koje provlače kroz film su mi simpatične, srećom pa Dizni nije pretjerao sa njima.
Reciklirana četvorka kažete? Složio bi se, samo je to epski odrađeno i izdignuto na još veći nivo. Razumijem da su morali balans da naprave između starih i novijih gledalaca. Ali opet, ovo je tek uvod. I dalje stojim da je JJ odradio vraški dobar posao.
Ima tu par propusta, a da li su to klasični propusti, sačekao bih i drugi dio.
Doduše, možda nekom ovo izgleda što sam napisao pretjerano, moram reći da sam film gledao sa dosta emocija, što ne mogu reći za neka druga ostvarenja u poslednje vrijeme, liše Interstellar-a.
prva 3 su gotovo trash kategoriji? nadam se da mislis na novu trilogiju, a ne na staru jer bi to bilo zesce bogohuljenje
meni je Kylo Ren mnogo dobar negativac inace, bas mi je milo sto je onako neizivljen i neuracunljiv....namjera JJ Abramsa je bila da prikazu nekog ko jos nije masterovao dark side kako treba, nekog ko nije bas sav svoj i kome nema mjesta za iskupljenje (ipak je ubio onaj...za razliku od Vejdera koji se ipak pokaje na kraj 6. dijela), tako da u tom pogledu bas nemam zamjerki...na kraju krajeva tesko je osmisliti jos jednog Vejdera, koji je jedan od naj negativaca ikad. jedina zamjerka je sto je trebao malo cesce da nosi onu kacigu, makar u zadnjoj borbi, jer ono ispod kacige samo majka voli.
opet ponavljam, izasao sam zadovoljan iz bioskopa i na par momenata (prije svega sami pocetak i standardni opening crawl SW intro koji je na mene djelovao kao da sam uzeo neki zesci opijat) sam se bas bio uzivio i dozivio klasicni nerdgasm, ali jednostavno bih lagao kad bih rekao da me citavo vrijeme nijesu bole u oci prevelike slicnosti sa New Hope. uostalom:
![]()
I to što je Rej odjednom savladala silu, pa Luke je uzet sa farme, odjednom postao vrhunski pilot i lagano uništio Death Star.
@Screaming pa recimo da orginalni (mada ja ne pravim razliku takvu između stara 3 i nova 3 filma), za mene imaju takvih banalnosti (koje su naravno za mene simpatične) da su mi u ravni sa kakvim solidnim trash filmom.
Ili, da pojednostavim - da se danas snimi film po prvi put (znači nikad prije da je snimljeno tako nešto) - kako bi ti okarakterisao film sa likovima poput Jar Jar Binksa, Jabba the Hutt-a itd (koji bi u današnje vrijeme izgledali kao low cosplays), pa stormtrooperi koji su opisani kao elitni na početku filma da do kraja ne mogu nikog pristojno da naciljaju?
Ali za to vrijeme, sve ovo je bilo revolucionarno. A efekat kojim je film uticao na svijet je teško bio zamisliv čak i za Lukasa.
E da, što se Kylo Ren-a tiče, meni je bila smiješna njegova faca, ali kao pojava i kao lik me nije razočarao.
To što pizdi i uništava sve oko sebe bi zapravo mogla biti odlična uvertira za nastavak.
Last edited by Zedd; 25-12-15 at 17:03.
Pitanje jedno, honest one. Ono imao bih ih milion vezano za novi SW, ali ovo mi pade nam chitajuci potonje postove.
Detalj smijesan, frivolan koliko nesto moze biti frivolno, (no moj OCD i Kjubrik filmovi su zeznuti kolege kad su detalji u pitanju), ali kako se ponovio vise puta bio mi je, -ugh, wth? (i sort of prilichno rechit, za moj ukus).
U vise navrata, sa vise likova, ista stvar se dogadja. Puca se, sisti oko glave, run for your life! (u ovakvim filmovima to i nije toliko ozbiljna rabota, ne uzima se za ozbiljno 2 much, ok ok -takav je film, da ne kakim), ali ipak, bjezis, dusa ti je u nos, pogibe..
I u takvom trenutku, kad je svaka nano sekunda dragocjena i svaki atom snage vrijedan, ne vristish kotrljanu droidskom pored, skraceno, najkrace moguce ever, "B..." (pronounced /ˈbiː/, bee) i u nastavku to sto zelis da mu kazes/naredis, vec svaki od likova nalazi za shodno da mu se u takvim okolnostima obrati sa punim, "BB-eight", u sred najzesce bjezanije. Uh..
Valjda se zeljela uspostavit nova era ponavljanjem imena, titule, brachnog stanja, adrese u sred zveka, jer novi R2D2 je BB-eight, je li. Mada koliko se sjecam, jes da je davno bilo, R2D2 je eN puta skraceno oslovljen kao R2 iz ochiglednih razloga, chak sam ga ja i dugo vremena kao dijete znao kao "artua".
Ako mi neko kaze, pa ima tih/takvih gluposti u ovakvim, pa i u svim filmovima chak, koliko volis. Slazem se, ima naravno. Ali u tim drugim ima i sjajnih stvari koje potru ovakve retardacije, te se napravi balans. Ovdje, khmm.
><
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks