Originally Posted by
Petronas
Što pomenuste pranje motora, imam i ja jedan problem, možda uzrokovan sa tim.
Na Mercedes W203, počelo je da mi se pali obavještenje "Undervoltage consumer defective" ponekad samo, a ponekad sa crvenim obavještenjem "Check alternator/battery". Normalno pali, normalno radio, sve ok. Dok me jednom u sred dana, ja okrećem ključ da upali, ni da kresne, muk. Ja kod električara, veli ne puni alternator, izmjeri voltažu, 10,4 volta, premalo.
Vratio sam se kuci, stavih malo akumulator na punjač, posle toga upali normalno. Ja vozio posle toga desetak dana, sve normalno, al se obavještenje isto pali nekad. Odem kod drugog električara za svaki slučaj, on malo testira, veli alternator puni odlično, izmjeri i pod svijetlima pokazuje napon od 14,7 volti.
Ja i dalje tako vozim, to se i dalje pali, možda jednom u pet vožnji, takav je prosjek.
Kod električara mi rekoše da je samo skidanje alternatora da ga pogledaju 50 eura. Ako su četkice, to je euro-dva još, ako je regler još 80 do 100 eura a ako su diode moram uzimat komplet polovni alternator, tu oko 250 eura.
Ovi električari vele možda se nešto sjebalo kad si prao motor. Ja ništa primijetio nijesam, niti sam ka ikad prao pištoljem, no samo ponekad vodom iz crijeva lagano.
Može li bit da je otišao neđe neki senzor, pa prijavljuje grešku?
Jer alternator sad puni normalno, auto radi normalno, samo isto nekad prijavljuje grešku.
( Akumulator nije, provjereno )
Bookmarks