Here we go again...
Sent from tapatalk
Nije mi jasno da za spoljnu traku nisu stavili znak prije kruznog desno a ne pravo i desno.... Samim tim spoljnom ne morate na prvi izlaz, mozete i na drugi.... I onda se tu napravi zajeb
Sent from my iPhone using Tapatalk
Here we go again...
Sent from tapatalk
#fakenews
Evo nije ni tacno ovo sto Fabija rece.
Priajtelj drzi auto skolu. I po zakonu sad se kruzni klasifikuje isto kao i bulevar. Ovo njega citiram.
Znaci spopjnom mozes da vozis do ujutro.
E sad ja sam prvi protiv ovoga i ja cim necu da izlazim na prvi izlaz naredni idem unutrasnjom. I dje vidim da neko ide cio krig spoljnom i vidim da cemo da se sudarimo necu kociti.
Ali jbg evo izgleda da zakon ksze drugacije
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
amFi istina je to, donekle... tj ako neka budala kruzi spoljnom a ti oces da se iskljucis iz unutrasnje i dodje do sudara, ti ces biti kriv... uzas....
umjesto fino da su, spoljna samo za prvo desno (kao sto vozi 90% ljudi) i sve je prelagano
Spoljnom mozeš samo na prvi ili drugi izlaz, dalje ne...
Teško ćeš ti nekog udariti dok se isključuješ iz unutrašnjevazda treba malo brže, pa ako dodje do čukanja, biće da je on tebe udario i onda je on kriv
Jednom sam baš probao na taj kružni kod Dalija da spoljnom trakom odem na drugi izlaz, zamalo me nije zvekio lik sa kombijem koji je htio da se isključi iz unutrašnje na prvi izlaz..
Ja sam za to da se izmijeni zakon tako da spoljnom trakom treba ići samo ako se isključuje na prvi izlaz, tako je lakše i dosta praktičnije
Sent from my E2303 using Tapatalk
Ja se drzim ovog Amfijevog pravila, znaci u spoljnu samo ako cu na prvi izlaz. Ako cu na drugi ili treci ili cetvrti, idem u unutrasnju i prije skretanja se prestrojim u spoljnju uz zmigavac. Ne znam je li po zakonu ali do sad nisam imao problema pa zato![]()
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Koliko vidim, stručnjaci iz Vijesti su to prepisali sa nekog bosanskog portala. Jesi li siguran da je tako i kod nas? I da je ovo tumačenje zakona, a ne nekog dokonog novinara?
Ja do prošle godine nisam znao da u Grčkoj prednost imaju vozila koja ulaze u kružni tok, a ne vozila koja su već u njemu, suprotno od nas i vjerovatno većine zemalja u okruženju.
Upravo to i ja mislim. Nego najbolje da Bitrate čukne ovoga taksistu kad ga sljedeći put vidi da to radi, pa će mu sudija reći je li taksista u pravu ili nije, imaće info iz prve ruke.![]()
Potpisujem
Isprichana pricha 100 puta, inspektor potvrdio na tv-u, i josh milion sluchajeva potvrdjenih na sudu...
Zakon i logika u ovom sluchaju nemaju veze jedno sa drugim... Mozhete pjeniti koliko hocete, necu ja placati kaznu kad ispanete magarci na sudu, zbog retardiranog zakona...
Sent from tapatalk
#fakenews
Mene instruktor veli da spoljnom se ide na prvi ,a moze i na dugi izlaz,a nikako da se ide u cio kruzni za to sluzi unutrasnja.aa polozio sam prije mjesec dana,vvaljda me je dobro naucio![]()
Zamislite sta bi tek bilo da imamo ovakav kruzni tok
![]()
Ja kad sam polagao, instruktor mi je svaki put poklopio kočnicu i rekao da ja iz spoljne trake, moram puštiti ove iz unutrašnje da se isključe, pa tek onda ja da se isključim..naravno, u pitanju je bio prvi izlaz i samo jedna traka kad se izadje na njegae pa sad..u našoj državi sve se nešto mijenja svako malo, i ako se desi gorepomenuti sudar u sred kružnog, kriv je onaj koji ne poznaje policajce, koji nema vezu...lagano će policajac sam po svojoj volji da procijeni ko je kriv, i da kaže ako kao dogovorite se oko oštete..e sad, ako ovaj ima kasko pa oće da mu se radi uvidjaj, policajac to sazna tako što ga prije svega pita za to, i onda možda odrade sve "zakonski" nema veze što ga je pisala - (prepisala) neka vrana, nema veze što je koliko toliko pogrešan i to što nema logike..to smo mi-mne
Sent from my E2303 using Tapatalk
Deja vu
Ispravite me ako grijesim ali isto mi se cini da se u kruzne tokove manje desava sudara nego na obicne raskrsnice, ako nista drugo laksi su sudari jer se mora usporit.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Manje I meni se cini,sporije se ide,a I vjerovatno pojedini nijesu bas upuceni u pravila,pa pustaju redom sve.
Ja postujem jedno pravilo, ko je prije mene usao u kruzni pustam ga da prije mene i izadje...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks