I meni se isto tako cini, odakle im pare i odakle im pare za ove sto su se javljale na biro 15godina a nikakvi doprinosi za njih.
ali imam neki osjećaj da će to pravo da spadne na 1% žena koje imaju povezani radni staž, znači neprakidan rad od 15 ili 25 godina. a to jedino mogu biti ljudi iz obrazovnih ustanova i državnih institucija. ili za žene na birou da moraju imati 15god na birou u smislu povezanih 15god ili da su se redovno javljale.
saznaće se kad prva krene da preda zahtjev.
nego je meni glupo, recimo, žena sad radi 17god i kaže da neće više da radi jer hoće 193€ da prima na račun ovoga. kako se tu državi isplati da daje 193€ kad je istoj toj ženi za minimalac uzimala 190 i kusur eura? niđe veze.
nothing comes from violence and nothing ever could
I meni se isto tako cini, odakle im pare i odakle im pare za ove sto su se javljale na biro 15godina a nikakvi doprinosi za njih.
Ne mora biti staz u kontinuitetu niti mora biti u kontinuitetu na biro. A sto se tice para ne znam zasto se sad pravi problem oko toga. Ako ima para za garancije koje padaju za nova sluzbena auta, kojekakva sluzbena putovanja, da ne pominjem neplacanje poreza itd. zasto bi sad za ovu nadoknadu nedostajalo para. Vecina zena ce bez problema ostvariti ovo pravo i neka im je srecno. Zao mi je samo sto to nije veci iznos jer sa ovim ne mogu poc ni do Beograda. Ovo bi se prije moglo nazvati socijalna nadoknada.
Da li je moguce vratiti izbrisane fajlove ukoliko telefon nije rutovan ?
Sent from my HTC One_M8
na koje tacno fajlove mislis? Ako su slike u pitanju, mozda je moguce..
Slike,video, itd..
Sent from my HTC One_M8
Anyoneeeee ???
Sent from my HTC One_M8
Ako su te slike na memorijskoj kartici, onda je odmah izvadi i ako imaš čitač kartica ubaci karticu u njega i na kompjuteru instaliraš program za povratak obrisanih fajlova sa SD kartica. Nemoj niti jedan novi fajl ubaciti, snimiti na tu karticu.
Послато са Lenovo A536 користећи Тапаток 2
koji je broj žiro računa MUP-a za uplatu takse 2,00 eura za izvod iz matične knjige rođenih?
Sell the Vatican, Feed the World!
Ziro račun MUP-a: 825-50-71 , to iskace po int.![]()
jesi siguran?
Sell the Vatican, Feed the World!
Bih danas da vidim za ovu naknadu. Zena na biro je bila 15godina u kontinuitetu i onda se nije javljala 10 god zbog zdrastvenih razloga. Dali su joj listic i tu pise sto treba da vadi. Podjosmo u poresku upravu da izvadimo dokaz da nije obveznik osiguranja, a oni nam rekli da ce oni da im to posalju elektronski , pa ne znam oce li za ove ostale potvrde isto uraditi, a mogli su nam reci, nego ajde.
Dokaz o radnom stazu , uzima li se ovo kod fonda preko morace ? ? A dokaz da ne prima penziju kod stadiona ?
Last edited by siraj; 08-12-15 at 12:16.
fond ti je isto kod stadiona
nothing comes from violence and nothing ever could
Ok, znaci treba samo kopija licne, izvod iz maticne knjige rodjenih, i potvrda da ne prima penziju. A ovo ostalo ce elektronski, e hvala Bogu da nesto urade kako treba. Samo mi je malo cudan ovaj zakon zasto bi zene koje nikad nisu radile, a na birou preko 15godina primale ovu nadoknadu, a ocu mi je manja penzija....
Last edited by siraj; 08-12-15 at 12:36.
Pa to je pozitivna diskriminacija, pokusaj da se poveca natalitetinace racunaju da ima 10 hiljada zena koje imaju pravo na ovu nadoknadu, a bojim se da su se preracunali
![]()
Dakle da ne bude zabune, zene koje imaju troje djece a 15 godina staza, nemaju pravo za ovu naknadu !!!
Zene koje imaju 15 godina radnog staza i cetvoro djece, ili zene koje imaju 25 godina staza i troje djece.
Who let the dogs out
Podizale cijeli zivot tu djecu i nista im stvarale nisu. Cekale cijeli zivot ovu nadoknadu
Naravno da je diskriminacija prema onima zenama i muskarcima koji su cijeli zivot radili a penzija im manja od ove nadoknade.
Ministarka je u pravu, ovako se ne pomaze povecanje nataliteta niti se ovako pomaze zenama sa troje i vise djece.
Who let the dogs out
A dobro, ali ne mogu da shvatim, zena koja nije uopste radila, a na birou 15godina i sa troje djece ima ovo pravo, dakle domacica. A zena koja je radila 15godina, dakle ima 15godina radnog staza, i ima troje djece, nema pravo na ovo.
Who let the dogs out
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks