http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...ceni-doprinosi
Ne znam ja koliko su ovi novinski clanci tacni. Sve ce se tacno znati kada pocne da se primjenjuje ovo, od januara.
Ova naknada za majke, koji su uslovi da se ovo dobije ? Pitam za jednu zenu koja je na biro, ali ne trazi posao jer se operisala od kuka pa se, mislim, vodi kao nesposobna za rad. Trebaju li djeca biti punoljetna ?
http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...ceni-doprinosi
Ne znam ja koliko su ovi novinski clanci tacni. Sve ce se tacno znati kada pocne da se primjenjuje ovo, od januara.
Who let the dogs out
Niko ne zna tacno, ne mozete vjerovati. Po zakonu mogu sve zene sa 15 godina rada/na birou i troje ili vise djece. Ali kako je takvih puno sad pokusavaju neke amandmane i cuda.
http://www.usscg.me/me/naslovna/show/165 - Ovdje procitah da mogu zene koje su bile na birou 15godina..
Ne znam sto se nervirate i opterecujete, svakako ce odma posle izbora ustavni sud da obori ovaj zakon, a kad nema zakona prestace sa isplatama. Jedino mi je zao zena koje oce da napuste posao da bi otisle u penziju ovu za majke a koje ce ostati i bez posla i penzije onda kad ukinu zakon. Ja to svima pricam da ne trce i daju otkaz.
Sent from my Samsung Galaxy S6
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
meni je nerealna prica o ovom zakonu, mi se ionako raspadamo, dokusurili su nas ovim autoputem a ovo sanse nema da ima logike da moze da uspije jer ja mislim mogli bi isplacivat dva mjeseca bez treceg
Nerealno pises, ili se ne razumijes. Nijedan zakon se ne moze primjenjivat retroaktivno pa i da ga sve Milo forsira, a Ustavni sud ne moze oborit postojeci jer ce se svako iole normalni ko uzme predmet moc pozvat na termin - "poziivna diskriminacija".
Sve u svemu, zene koje sad steknu pravo za primanje nadoknade primace je za zivota..
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
Ali je poslije toga rekao, "pa valjda poslanici nece imati snage da nekome ukinu ovu naknadu"![]()
Who let the dogs out
Onima koji već steknu pravo ne može se ukinuti naknada upravo iz razloga koji je Manu naveo - nema retroaktivne primjene. A i mislim da bi ta skupštinska većina koja izglasa ukidanje ovoga sama sebi skočila u drob.
Slušajući onu emisiju sinoć čini mi se da je veća muka što će ZZCG morat'
radit' više, nego što su navikli, od toga što za ove naknade jednostavno nema para.![]()
Last edited by Beethoven's C***; 07-12-15 at 07:28.
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Pa upravo je tu poenta, nesto sto je zakonom nazvano "dozivotna nadoknada" (akcenat na "dozivotna") ne moze sledece godine bit ponisteno zakonom i to retroaktivno. Sad mogu li amandmanom zaustavit prijmjenu zakona na zene koje u buducnosti steknu pravo - mogu jer kod nas moze dosta toga, ali ove koje pocnu da primaju primace sto ih sleduje..
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
Zna li neko sajt neki za enterijer ?
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Imas dobru aplikaciju
Houzz
Dje mogu pogledati emisiju okvir,koja juce prikazivana na tv?
Nemam.
Ali hvala na info.Postoji li jos neka sansa da iskopam snimak?
Da nasao upravo tu. Fala vi.
vazda
portali pisu ono sto se vec zna. 15, 25 god bla bla bla, a vidjecete kad zene krenu da vade potvrde o radnom stazu od 15 i 25 godina pa im kazu: a vi gospodjo nemate pravo, jer nemate povezani radni staz (nego 4+3+6mj i tako do 15god). Ili zene koje su na birou, a nisu aktivno trazile posao tih 15god nego su bile pod sifrom da se ne javljaju svakih 3mj. Ili jednostavno nisu bile na birou 15 povezanih godina.
Ja kad vidim ovu kovacevic, jad ce neki bit 100%
nothing comes from violence and nothing ever could
Ok, dakle zene koje nemaju radni staz, a na birou su 15godina ,mogu aplicirati za ovo ? Evo na cdm citam da mogu, a sto ako se nije javlja zadnjih 10godina zbog zdrastvenih razloga(a prije toga jeste za sve te 15godina) . Izludjese me kuci i okolo, a sve imam osjecaj da nece moci, nego samo ove sa radnim stazom..
Last edited by siraj; 07-12-15 at 17:28.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks