jeli ko pitao mimu karadzica sto misli sad?
1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga
2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga
3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga
4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti
5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam
Ne sprdaj se jer niti je Rusija u poziciji da bilo zasta ucjenjuje i bio sta trguje, niti je Crna Gora pupak svijeta pa velike sile trguju oko nje ili zbog nje. Sve sto Ruski zvanicnici prdoklace je samo za lokalnu upotrebu. Izjava"Rusija će obustaviti zajedničke projekte sa Crnom Gorom ako ta zemlja uđe u NATO, kaže predsjednik ruskog Odbora za odbranu i bezbjednost Viktor Ozerov.
je vrlo ozbiljna jer projekat atomske praćke postavljene na Volujici ozbiljno će ugroziti proizvodnju u drzavi, a prodaja satora će opasti
jeli ko pitao mimu karadzica sto misli sad?
Last edited by BAR; 02-12-15 at 20:56.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nije se trgovalo sa Crnom Gorom direktno... No ta dvojica koja su pricala ko mora kakve ustupke da napravi vezabo za siriju il ukrajnu pa je ruski zastupnik trazio nesto a ovaj mu reka moze al uz to da mi ne maltretirate cg... Ruse koje savrseno libo racku za cg i sve ostale je reka NEMA FRKE!
Eto tako. Nato zatvorio jadransko sa svih strana, mi mirni valjda i tako... Sve isto ka juce a nije...
Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!
Pozivnica Crnoj Gori za NATO je sasvim normalan i očekivan epilog. Iako se mnogi neće složiti, čini mi se i jedini mogući.
No, ne očekujem da će to, samo po sebi, imati neke posebno dobre efekte na dešavanja unutar Crne Gore. I dalje će biti onih koji će padati u trans na pomen NOBa i KPJ, biće i onih koji će se nadahnjivati (ne)djelima četničkog pokreta. Neki će i dalje maštati o velikoj Srbiji, velikoj Albaniji, crvenoj Hrvatskoj... možda i o Crnoj Gori kao dijelu nekog kalifata. A u suštini bićemo, bojim se, jadni, siromašni i zatucani, nespremni da mijenjamo i sebe i društvo u kojem živimo.
Zatucanost i apaticnost nam niko ne moze promjenit do mi sami! Zato bih molio sve forumase da ova dvije nase odlike ne prepisujemo drugima da su nam nametnuli ili da nam drugi mogu pomoc oko toga.
Sami moramo da radimo na tome! Sami da se konsolidujemo i da krenemo naprijed!
Mi smo mini zemlja i to nam je velika prednost! Jer velikim (teritotijalno i brojem stanovnika) zemljama treba mnogo vise vremena no nama sa 650k stanovnika da se organizujemo i promjenimo stvari kako dolikuje.
Ako ocemo mi mozemo za 20god napravit od CG raj na zemlji!
Niko nam nije kriv do mi sami!
Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!
zbog ovih stvari mi je smetala sva nato kampanja kako je odradjena. Pa nije ovo 48, pa da je tesko pohvatati sta se desava u svijetu, nego ti treba dnevnik i pobjeda.
Ni u jednoj drzavi NATO nije rijesio ni problem ekonomije, ni problem nacionalizma niti demokratije. Niti su crnogorci osudjeni na posjetu srbiji, bih i malom dijelu hr primorija ko nekad.
Vecini ovdje nije strano da upale automobil pa obidju albanija makedonija bugarska rumunija srbija pa kuci
Pa da sad vjerujemo u ovo sto si ovdje napisao.
Eto ti primjer Turske koja ako nastavi sa radikalizacijom i islamizacijom drustva, lako moze postati teret ostalim NATO drzavama.
U pamet se na ove izbore, jer "samo mi možemo završiti započeto".
★
E ovo je kljuchno jer Turska to radi svojim izborom a Crna Gora do sad nikad taj izbor nije imala nego je svaka radikalizacija dolazila od spolja od balkanskih nacionalizama srpskog albanskog muslimanskog (u manjoj mjeri)...E ulaskom u NATO Crna Gora dobija taj luksuz da je od spolja niko vishe ne mozhe ugroziti i postajemo imuni na balkanska nacionalistichka ludila i zharishta a naravno ako sami ocemo da pravimo gluposti NATO nam nece pomagati to da radimo...ali to je nash izbor.
Ridin' on the black train
E ako ja znam sta ti mislis da sam ja napisao i sa cim polemises.
Sto se tice pitanja bezbjednosti, nadam se da je to jasno. Zaokruzen sistem i jedan veliki problem skinut sa dnevnog reda.
Evo malecnog primjera od juce zvanog Kosovo. Keri im je kazao da USA podrzavaju sporazum o razgranicenju sa Crnom Gorom. Sto ono rece Maja, moze se desit da nas pitaju treba li nam jos kvadrata.
A ulaskom u strukture Nato i u nekoj doglednoj buducnosti u EU se nadam da ce ovaj orijentalno vizantijski nacin razmisljanja biti sve manje prisutan.
Nisi valjda pomislio da sam htio reci da od danas nismo zatucani Balkanci. Jesmo nazalost jos uvijek, ali sve smo manje kako vrijeme prolazi, ali je taj tempo previse spor. Ulaskom u Nato krug zemalja mislim da ce se taj poces samo biti nepovratan, odnosno nema nazad na nekadasnji mainstream busanja u junacka prsa, nas i Rusa trista miliona, srpske sparte i ostalih gluposti.
Last edited by kimmi; 03-12-15 at 10:18.
Ne sumnjam ja da je u NATO 28 ponosnih država, koje drže do sebe. Al 29. je šupkalo najveće
Na stranu to što kače barjak iako još nismo članica, nego im muka da postave 4. jarbol pa se neka žrtva morala prinijeti NATO-u
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Oh, sad opet smeta zastava(e) a Noris Čače?
Šupkalo ili ne, jedna takva istorijska odluka zapadnog svijeta zaslužuje minimum zastavu.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Ево Војвода за 12. спрема скуп против НАТО-а.Ако је неко имао имало сумње у намјере протеста.
Још једнан доказ колико је стратешка одлука да уђемо у НАТО, донјета прије 10 година исправна.Још ћемо се ми носити са јуловшитном и испрдцима Мире Марковић (Војвода и војводини), но потпуно сам увјерен у побједу Црне Горе.
Last edited by BAR; 03-12-15 at 13:01.
Evo da se slozim sa svakom, da ne mislis da sam konstantno negativan. U pravu si za sve, ali ima tu nekih detalja. Zasto je Keri to izjavio, i iskreno sumljam da ima veze sa NATO. Isto je bilo i sa pirenskim zalivom. NATO SLO protiv ne NATO HR. Nijma je poenta sjedite dogovorite se kao ljudi, a ne onako kako se balkanski rjesavaju problemi. Zajednica opstina i razgranicenje je nesto sto su potpisali uz njihovo posredovanje, za stolom. I naravno da ce da im kazu, sumari smirite malo, svi su napravili kompromis i nema trazenja nasilnih izmjena jer se nekome nesto sad tu kriva. Jbga, svjesni su oni da se iza tih zajebancija krije mogucnost krivicnog gonjenja dostine poslanika.
Pravo da ti kazem, mozda sam iskoristio tvoj post jer mi se uklopilo u neko opste pogreno interpretiranje nekih ovuda, koji predstavljaju ovo kao kraj naseg mentaliteta i budjenje u, sta znam, svajcarskom mentalitetu
Значи ако све буде било како треба, односно ако се Протокол о приступању потпише до самита у Варшави, на којем би ЦГ учествовала али без права гласа, онда пуноправно чланство можемо очекивати до краја 2016. односно почетком 2017.
То би била нека устаљена пракса.Е сад уколико се процес интезивира као комнензација за чекање односно ако се Протокол о приступању потпише у јануару или фебруару, онда се можда можемо надати да чак у Варшави (јул) постанемо пуноправна чланица.
Razlika između našeg pristupa i prethodnih proširenja je da je ovo po prvi put da pristupa samo jedna zemlja.
Do sad su svi (iz istočne Evrope) ulazili u paketu. Prošli put se istovremeno odlučivalo o Hrvatskoj i Albaniji.
Tako da nije nemoguće da naš proces pristupanja bude kraći.
Last edited by ASC; 03-12-15 at 17:02.
kad je protest sto je ovo pominje li ga ko
f6
...убићемо, заклаћемо ко са нама неће!
Ако неко пита, да профил је прави.
Kakav je to cirkusant ne znam ko ga shvata ozbiljno.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks