To je ona nasa pecka prica, "uzeo je bmw/audi/mercedes od dvije iljade kubika. Ka' da nije moga dodat jos malo para kad je puka vec tolko, pa uzet krstenu kubikazu. Skorojevic."![]()
To je ona nasa pecka prica, "uzeo je bmw/audi/mercedes od dvije iljade kubika. Ka' da nije moga dodat jos malo para kad je puka vec tolko, pa uzet krstenu kubikazu. Skorojevic."![]()
Seruckate inace.
Alfa 159 je porodicno auto srednje klase, isto kao Passat, C5, 407, Avensis...pazi, PORODICNO AUTO. Od te klase ne ocekujem nista. Nista sportsko.
F10 je u top 3 luksuzne limuzine visoke klase. Pazi, LUKSUZ i VISOKA klasa. Jesi vidio ono prje? TOP 3.
E taj auto mora imat V6 ispod haube, minimum. Za moj ukus.
Onda, sjecas li se ona price, jebes BMWa koji nije sestak?
I ajde, ide do 100 za 8 sekundi. Ide do 100 za osam sekundi ako drzis mjenjac u S, gas u patos...i bojim se da to nije comfy, zdravo i dobro za potrosnju.
Fora je doci do 100 za 8 sekundi sa 50-60% snage, obilaziti auta sa 30-40% snage. E to je comfy, zdravo i OK za potrosnju.
E sad, pazi, prije pola sata sam procitao jedan test BMW-a 520d. Tekst je napisao Jeremy Clarkson, i zvuci ovako:
It’s not very fast — that’s for sure. Yes, when you put your foot down, there is a momentary sensation of power as the turbo kicks in, but as soon as it appears, it’s gone. And you are left in no doubt that you are driving a large car with a small engine.
Aj sad, da cujem...
TAKUMI
Tačno, o tome se radi
Sent from my E2303 using Tapatalk
on ce da kaze da nije dosta 180ks u novog bmw-a serije 5,nije on svjestan kako ide 180ks u E39 a ne u nesto novije
Niko ne kaže da nije dovoljno, dovoljno je, ali za to auto je smiješno da ima toliko "malo" snage..jbt pa u auta te klase nešto blizu 300hp je OKa ne 180hp koje ima svako drugo malo auto
Sent from my E2303 using Tapatalk
nisi se ti vozio u E39 530d,pa zato tako pricas.
180 KS ide bolje u E39 nego u F10, iz prostog razloga što je bar 200 kila lakši![]()
She is only here to annoy herself!
Blago meni kad se ti sprdas sa mnom, sto vozis smije li se pitat? Sprdas se autu koje ima bolje performanse nego 99% forumaških auta.
e39...pazi, taj auto je izasao prije 20 godina. 20 GODINA! I prije 20 godina najslabiji dizel je imao 143 KS, a danas 184. Tezina? 1550 versus 1700 kg.
Ruku na srce, 525tds je bio OK 1995-e, 1996e, 1997, 1998e...ali danas? Ne.
Olivere ljubavi, jesam li te vozio u Ljekses?
TAKUMI
Frende, znamo da ti je najveći, to znaju čak i spam botovi sa foruma. Samo mi je baš prepecka postala ova priča, svako je na 300 konja navikao a takva auta samo na slikama gledaju...
p.s. kaparisah e92 3.0d, ukopah li se?![]()
Nek je srecan. Godina? Oprema? Boja...? Para? Mjesto???
P.S. sto nisi uzeo 320d koji ide i ubija nego si uzeo 3.0?
Last edited by Fabia_Elegance!; 03-12-15 at 22:38.
TAKUMI
Germanija, posle nove za njegaBiće preko 15, 80k presao, black, full. Htio sam 325i, vidio da ima masu problema i za mene ipak preslab motor (hah), jedina prednost predobar zvuk i naravno fluidni šestak. 2.0 takodje problemi - lanac, klasican traktor od motora 4 cilindra, sto se snage tice nije los po meni posebno posle mape i micanja filtera. 3.0i ima direktno tako da sam plin na njega otpisao, i onda je na red došao m57 3.0d na koga je pala presuda, znam da je to slabo za ovaj forum ali eto, meni taman, da se može preteć koji kamion uz brajiće
![]()
p.s. uzeo leko b7 2.0d 140ks, sve sve ok, ali je li moguće da se onako loše vozi, da je onakav torque steer i osjećaj na volan?! Upravljiviji mi je službeni caddy...
Nek su oba sa srecom. Drago mi je za njega, konacno van kante.
Pa taj 2.0 razvija snagu naglo, nema nema nema i onda bum i onda opet voda, a mislim da taj auto nema nista protiv tork stira. Volan je tup totalno. Onda komplet tezina ide ispred prednje osovine.
M5730D ide OK, sta slabo?
TAKUMI
preko 15? Da si dodao još dvije mogao si M3 uzet![]()
Mogao uzet, ali ne i vozitA i odakle M po toj cijeni brate moj
![]()
iskoči poneki, bio je jedan u BG sa 80.000 pređenih za 17.500 na njemačke table samo da se ocarini ođe, vala ako imaš 15 za auto mogao bi ga i vozit ne zaebaj![]()
Prelazit dnevno 60km u prosjeku, sa potrosnjom od 18l benzina, ne, ne bih mogaoSamo mi nemoj reć da trosi 10l
![]()
Sad krenuh da pišem, nije isto oli mjesečno sipat 150€ ili 400€
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja čak mislim da je na M-a najmanji problem to gorivo, nego eto ne razumijem se niti me zanima iskrenoAli računam redovni servisi, neki vanredni kvar, gume (uf), pakne... makse
mislim da je za njega sve puta 3
... nijedje prelazis to 60 km dnevno, kroz grad? ako je kroz grad onda te razumijem..
a na otvoreno ti nece ni M preci 10 osim ako ga ne bucas a neces ga bucat svaki dan jbg
![]()
Koja je fora da ne bucaš M-a, GTI-a i slično?
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks