View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 8 of 63 FirstFirst ... 4567891011121858 ... LastLast
Results 176 to 200 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Stoe kralju ?

jel ljepse sjedjet kuci i gledat turske serije posto si za to sposoban a nijesi sposoban stisnuti i biti roditelj. Ccc
    a nije ti to sad aktuAlno no ovi rijalitiji i šta je ko rekao, ko je koga prevrnuo, sjedi... izvali se baba na kauč, jede šipak i pljuje zoricu marković ahahhahaahah najjače.
    ispratih ja jednu tuđu babu na onaj svijet, a plakala je svaki put kad je ona mene ispraćala. dok je bila živa svako joj je bio dobrodošao. a sve je znala, iz kuće mrdala nije. i samo je davala, kako joj ko šta traži, ona dijeli. eee....
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post

:mrgreen::lolblue:Izvinjavam se duboko...kako obavljaš ovu radnju, ako može kratki opis?

Tek sad skontah da sam pomijesao termine Tako da se izvinjavam. Recimo eo da se lupaju pirzinzi sto kolega reche

Ne znam, valjda je i do vaspitanja i do osobe. Ja sam i dok sam manji bio zelio svoju djecu i jedan od najvecih strahova mi je bio da mi nece glavonjice plivati... Uh. .
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ništa bi onda, to je prihvatljiv rizik. Dok dijete dođe do puberteta kad stvarno počne da razvija i polne odlike, ako se vidi da mjerka isti pol, dovoljno je staro da se izbaci na ulicu. Eto posla za tinejdžere koliko god oćeš, a i tarifa im je vjerovatno unosna. Ajde jadan, niko nije lud samo na jednom đetetu da ostane, a valjda nema toliko baksuznih roditelja da im svako dijete bude gej. Sunce će ih ogrijat makar za jedno, to je zakon vjerovatnoće.
    Zakon vjerovatnoce, kazes...

Pazi, vjerovatnoca da ce ti dijete biti gej je 5%.
    Da ce biti retardirano ili sa nekih felerom ili hendikepom 10 %
    Da ce da te tuce kad ostaras nekih 15%
    Da ce biti narkoman, kriminalac i/ili klosar - 20%
    Da ce biti ruzno i debelo- 35%
    Da ce biti zensko- 50 %

Pa ti vidji isplati li se pravit ih...
    Last edited by karamazov; 03-11-15 at 23:13.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Mislim da je to najintimnije pitanje koje nikome ne bih postavila, ne bih kritikovala, ocjenjivala, sudila i slicno...
    Mozda zato sto sam odrasla posmatrajuci neke parove koji su htjeli a nisu mogli... do suza u oku, vidljiv bol, spu****** glave, plemenit i zeljan pogled ka tudjoj djeci.... nekog dostojanstva.. pa i njihove reakcije na takva nepeijatna pitanja... vidjela sam i gubljenje mjere i od jednih i od drugih... neka trazenja razloga, krivca, prica i prica...
    Kao klinka sam shvatila da to nije vaspitano i ...ostalo mi je tako...
    Kasnije sam sretala i drugacije, pa i neke koje su se samovoljno fizicki odrekle te mogucnodti, sa njima znanim razlozima...Ni sa njima nisam ulazila u pricu o tome jer je to intima..njihov izbor..
    Kad bi neko tumacio, prenio pricu o razlozima..cula bih precutno...
    Tako ispada da znam a nisam ni zeljela da saznam...
    Samo jednom mi je jedan rodjak samoizazvan ispricao za jednu divnu djevojku s kojom je bio u vezi da je ne bi ozenio jer iako je divna itd... on zeli djecu svim srcem a ona ima problem u porodici generacijama neki oblik sizofrenije... prekinuo je s njom.. ozenio se desetom u medjuvremenu...sad je razveden i ima nekoliko djece..
    Sve nijansa do nijanse ali i dan danas se drzim toga da ne zalazim u nikome u intimu... Postujem...i posmatram ih kroz druge ljudske karakteristike..
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 03-11-15 at 23:26.

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

pita li neko djecu hoce li ona nas?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odlicna tema da vidis kako ima sebicnih i odvratnih ljudi na ovome svijetu.
    Last edited by lak1; 04-11-15 at 01:31.
    1908.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neka si im rekao...trebao je neko!!!

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Quote Originally Posted by karamazov View Post

Da ce biti zensko- 50 %

Treba posmatrati stvari pozitivno.Vjerovatnoća da će neko sve ovo u paketu dobiti je 0.0026 %
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Da ce biti zensko- 50 %

Ja bih te zamolio da se ne služiš manipulacijama kada je ovako ozbiljna tema u pitanju. Vjerovatnoća da će dijete biti gej iznosi od 3-5%, a mnogo je bliža istini ova donja granica. Ne prihvatam da se 2% dodaju tek tako i da se na osnovu manipulacije pređe cenzus za ulazak u parlament. Osim toga, svakim danom se pojavljuje sve više dokaza da su đeca ubačeni otrovni element:

https://www.cdm.me/svijet/meridijani...miju-otrovnicu

Quote Originally Posted by lak1 View Post
    Odlicna tema da vidis kako ima sebicnih i odvratnih ljudi na ovome svijetu.
    Ne budi toliko samokritičan.

EDIT:

Last edited by NHM; 04-11-15 at 06:53.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,321
    Thanks Thanks Received 
    3,038
    Thanked in
    1,615 Posts

Vjerujem da ne biramo djecu, vec suprotno - ona biraju roditelje. Tako posmatrajuci, roditelj jedino sto moze jeste da Bude - zahvalan.
    A djeca ko djeca... mali ljudi, nesvjesni sebe, primaju i daju ljubav na x nacina... odrastanjem bivaju ''svjesniji'' i gube tu svoju prirodnost... onda se jednog dana kontrolisu da daju... vezuju da bi primili... Cudno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Treba posmatrati stvari pozitivno. Vjerovatnoća da će neko sve ovo u paketu dobiti je 0.0026 %
    Jes, ali je vjerovatnoća da će dobit barem nešto iz paketa 99.9974%.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Vjerujem da ne biramo djecu, vec suprotno - ona biraju roditelje. Tako posmatrajuci, roditelj jedino sto moze jeste da Bude - zahvalan.
    A djeca ko djeca... mali ljudi, nesvjesni sebe, primaju i daju ljubav na x nacina... odrastanjem bivaju ''svjesniji'' i gube tu svoju prirodnost... onda se jednog dana kontrolisu da daju... vezuju da bi primili... Cudno...
    E ovo je misao.
    Da se jedna tačka makne, sve bi izgubilo smisao.
    Bravo!!!

OT- Meni ni jedna od gore ponuđenih opcija ne odgovara...ni poslednja. Osjećam se diskriminisano. -.-

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vazda je lakse za ljude koji su imali srecno(normalno) djetinstvo da kasnije zele sto prije da postanu roditelji. Sto ipak ne znaci da ljudi koji su imali ok djetinstvo ne zele djecu, vec mozda sto nisu naisli na pravog partnera za to. Ipak je to jedan veliki korak, i ja ne mislim da ti koji su "malko prosli" godine i koji trenutno ne zele da imaju djecu su sebicni, naprotiv, jednostavno dobro biraju (bira bira izabrala Mirka-po meni ova fraza glupa), neki ne biraju, nemaju posao, nemaj uslove ali eto ajd dvoje troje da napravim da ne zakasnim. Meni su ovi zadnji najgori. Moras bit stabilan u zivotu i u glavi da bi pozelio da imas dijete. A znam dosta njih koji stvarno ne zasluzuj da budu roditelji, a ima i onih, na zalost, koji bi ali im se ne moze, i slazem se sa @Zvoncicom da bi bolje bilo da usvoje neko dijete. Mislim (necu bas da uporedjujem ali) ljudi uzmu psa, zavole ga do besvijesti, pa kako onda da ne zavolis i ne pruzas ljubav jednome sirocetu kojem ces biti TI SVE na svijetu i ON TEBI?
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by γνῶθι σεαυτόν View Post
    Sa srećom, drma euforija. Javi se za par godina.

P.S. Đeca me dovode do ludila, nerviraju, nevaspitana, ne uče, svašta rade, vriska, dreka, prljaju po kući, milion obaveza, nemam vremena za sebe, ne sjećam se kad sam se pošteno naspavao/odmorio/imao vremena za sebe - sve ovo su mi ljudi oko mene govorili tako puno da prosto je nemoguće da lažu. Sve to oduše kad im se nakupi.

Mene najviše nervira ta neiskrenost, divno je, sjajno i bajno, a posle par minuta đetetu zapali šamarčinu jer skače po kući da mu se obrne glava dva puta. Što je opet odraz istrošenih živaca i nezadovoljstva, jer jelte, djecu ne treba udarati nego polako, pričom vaspitavati. Tako bar kaže nacrt novog porodičnog zakona.

Ne sporim neizmjernu ljubav koju djeca donose. Sporim samo da je život bez njih loš. Naprotiv.
    Kada zelis da ispitas ispravnost svojih stavova, dovoljno je da sebi postavis i odgovoris na jedno pitanje: "Na šta bi svijet ličio da svi rade i misle isto kao i ja". U tvom slučaju, civilizacija bi nestala za stotinak godina. Slažem se da je život bez djece lakši, ali to je veoma veoma veoma sebičan pristup. Ti živiš zato što ti je priroda omogućila kiseonik, zdravo tijelo, raznorazne biološke procese u kojima učestvuješ. Samim tim, svaki čovjek treba da ima osjećaj obaveze prema prirodi i društvu. Čovjek koji živi samo sa ciljem da uzima ali ne i da daje je ništa drugo nego parazit.

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Previse citas NLP. Mozes ti iskrivljivati stvari i posmatrati kako zelis, ali to mi bas veze nema s vezom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

sto se poll-a tice nema moje opcije. Voljela bi ali toliko se bojim da ne dozivi sto i ja, da ne budem dobar roditelj, da budem kao moji, ne zelim to nikome. Da mu se roditelji svadjaju i da njega mijesaju u tome, da se ne razvije "mentalno" kao sto treba. I tu cu pozdravit' @Cezarov post, objasnite djeci, sve (nece im skoditi naprotiv) da postoje ljudi razlicitih opredeljena, drugih boja, da svakoga moraju da postuju kao ljudsko bice. Ja npr nisam mogla od oca ni da gledam onu seriju Beverly Hills, ljube se, nisam smijela da gledam tv uopste, tako da sam citala knjige, masu...ali sad za moje godine nisam ni spremna da imam dijete, nemogu da imam normalnu vezu, sex je za mene strana stvar i dan danas nisam dozivijela orgazam(znam da ce biti smijesno nekima i uvod za sprdnju) ali nije lako da sebe "izgradis" da napredujes u zivotu posle svega toga. Zato nemojte da skrivate djecama jbg "normalne" stvari u zivotu, da ih previse sacuvate od tog nekakvog "zla sa strane",jer nista na dobro nece izaci. Ovo je malo bilo previse intimno za jedan post na forumu, ali kad se tice dobrobit djece, ne marim. Ipak su to najsladja bica na svijetu i mora ih neko paziti. Sve sto radite, ponasanje, sve, utice na njih, djeca su kao "sundjer" (nemogu sad da nadjem rijec na CG-ski) ali mislim da ste razumijeli. Biti roditelj nije samo "zeljeti" da ima vase oci, da bude pametan, kao majka/otac, treba slusati dijete i sta voli i sta ne, da mu pokazete put. Jer bez toga, niste spremni i ne zasluzujete da ga imate uopste..

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Свака част на храбрости и нормалном размишљању.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Kada zelis da ispitas ispravnost svojih stavova, dovoljno je da sebi postavis i odgovoris na jedno pitanje: "Na šta bi svijet ličio da svi rade i misle isto kao i ja". U tvom slučaju, civilizacija bi nestala za stotinak godina. Slažem se da je život bez djece lakši, ali to je veoma veoma veoma sebičan pristup. Ti živiš zato što ti je priroda omogućila kiseonik, zdravo tijelo, raznorazne biološke procese u kojima učestvuješ. Samim tim, svaki čovjek treba da ima osjećaj obaveze prema prirodi i društvu. Čovjek koji živi samo sa ciljem da uzima ali ne i da daje je ništa drugo nego parazit.

Vidiš, sve to može da se primijeni i na tvoj stav. Planeta je prenaseljena, sve će manje biti prirodnih resursa o kojima pričaš, a to će za posljedicu imati ne samo nestanak civilizacije, nego uništenje planete. Ako svako želi produženje svoje loze, ako svako želi da ima koga da mazi i pazi - i to je sebičan stav. Svi zajedno vode uništenju planete, ali svi kontaju da to neće bit za njihovoga života, a poslije koga briga. A to vrijeme "poslije" treba da žive ista ta njihova đeca. Obaveza prema prirodi i društvu nije samo obaveza razmnožavanja. Uostalom, priroda je ta koja kreira mehanizme regulacije. Jedini problem je što je čovjek kao biće uspio da dosta tih regulatornih mehanizama neutrališe (razne bolesti koje su nekad uzimale desetine miliona života sada su ili iskorijenjene ili za njih postoji lijek). E sad, neke pojave tipa zemljotresa, udara meteora i slično čovjek (još uvijek) ne može da spriječi.

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by Phénix View Post
    sto se poll-a tice nema moje opcije. Voljela bi ali toliko se bojim da ne dozivi sto i ja, da ne budem dobar roditelj, da budem kao moji, ne zelim to nikome. Da mu se roditelji svadjaju i da njega mijesaju u tome, da se ne razvije "mentalno" kao sto treba. I tu cu pozdravit' @Cezarov post, objasnite djeci, sve (nece im skoditi naprotiv) da postoje ljudi razlicitih opredeljena, drugih boja, da svakoga moraju da postuju kao ljudsko bice. Ja npr nisam mogla od oca ni da gledam onu seriju Beverly Hills, ljube se, nisam smijela da gledam tv uopste, tako da sam citala knjige, masu...ali sad za moje godine nisam ni spremna da imam dijete, nemogu da imam normalnu vezu, sex je za mene strana stvar i dan danas nisam dozivijela orgazam(znam da ce biti smijesno nekima i uvod za sprdnju) ali nije lako da sebe "izgradis" da napredujes u zivotu posle svega toga. Zato nemojte da skrivate djecama jbg "normalne" stvari u zivotu, da ih previse sacuvate od tog nekakvog "zla sa strane",jer nista na dobro nece izaci. Ovo je malo bilo previse intimno za jedan post na forumu, ali kad se tice dobrobit djece, ne marim. Ipak su to najsladja bica na svijetu i mora ih neko paziti. Sve sto radite, ponasanje, sve, utice na njih, djeca su kao "sundjer" (nemogu sad da nadjem rijec na CG-ski) ali mislim da ste razumijeli. Biti roditelj nije samo "zeljeti" da ima vase oci, da bude pametan, kao majka/otac, treba slusati dijete i sta voli i sta ne, da mu pokazete put. Jer bez toga, niste spremni i ne zasluzujete da ga imate uopste..
    eto zašto te volim.
    a bićeš bolji roditelj, ja to znam.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Evo u Kini dozvoljeno po dvoje djece po familiji... to o prenaseljenosti. Zafalilo im radne snage.
    @Phenix... Uh. Eto. Što se orgazma tiče, eksperimentiši sa sobom malo... Ne plaši se svog tijela, organizma, psihe.

O.T.
    Vidjećemo šta će biti za jedno 5, otprilike, godina.
    Mislim da ću se ipak odlučiti za usvajanje.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Lično sam vrlo zainteresovana za djecu, imam dvoje- prežalit ne mogu što sam bila glupava i ne rodih barem još jedno, ali dobro, puna kuća i ovako, pa samo neka su zdravo.
    Ne zamjeram ljudima koji ne žele da se ostvare kao roditelji...recimo da više zamjeram onima koji ne mogu da budu biološki roditelji, a koji to jako, jako žele, što,recimo, ne usvoje dijete...ne baš da zamjeram u stvari, prosto imaju rješenje pa neka ga iskoriste kad je već nemoguće da stvore sami novi život...
    Zvoncica ubjedljivo najjaci lik na forumu, niko ne podjeebava kao ona...
    Ne znam zasto sam mislio da ima 3-4 sina...
    kako god, vidi se da je ona jedna ostvarena i zadovoljna zena... ozbiljan sam Zvonci, stvarno se vidi- lagana si skroz, nijesi isfrustrirana...
    A sad zamislite da umjesto sinova ima dvije cerke... Pola foruma bi stalno bilo banovano...

neka sto se sprda sa vama u tom dijelu, davno sam je provalio, nego je sad pocela da pominje usvajanje....
    zamislite da usvojite dijete, nemate pojma ni ko je, ni sto je, ni od koga je... i podignete malog Teda Bandija... ili Marka Milacica...
    ili usvojite dijete i poslije dvije-tri godine na vrata vam pokuca njegova bioloska mama...place, kumi, moli- natega je Marko u skolski ve-ce i od familije je morala da ga da na usvajanje ( zasto se takve zene/djevojke satanizuju- bolje sto su ga dale na usvajanje nego da su ga isisale na slamcicu) ali sad zeli to da ispravi...
    sto onda...?

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Treba posmatrati stvari pozitivno.Vjerovatnoća da će neko sve ovo u paketu dobiti je 0.0026 %
    covjece, ladno ti procitah Location- BAston... 5 minuta racunam- znam skoro sve momke iz Bastona, mora i tebe da poznajem, kad ono...
    Last edited by karamazov; 04-11-15 at 14:11.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Eto, i to je jedno potpitanje u vezi sa temom: zašto bi se dozvolilo usvajanje nekome ko može da ima svoju đecu, ali je nije napravio? Može li agencija za usvajanje da procijeni da bi takvi roditelji bili nepodobni jer su previše sebični ili su bilo šta od onoga što je već navedeno na temi?

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Jedan od rijetkih pravih izbora u životu mi je to što sam roditelj i to je velika obaveza osim ako niste sebični džukac. Ne želim ništa od njih a njima želim da budu srećna. Ako ostaram, a neću, želio bih da budem u staračkom domu. I sad dok leškarim u šok sobi mislim kako nemam pravo da mi nešto bude dok stanu na noge :-)

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Gledala sam emisiju o tome na RTCG1 prije nekoliko dana.
    Ozbiljno se radi na analizi svakog para koji podnese molbu/zahtjev za usvajanje.

Ako su mogli Andja i Bred...
    I to Andja prvo sama ono prvo dijete.. pa tek onda sa Bredom. Pa tek onda dobili svoju djecu.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zvoncica ubjedljivo najjaci lik na forumu, niko ne podjeebava kao ona...
    Ne znam zasto sam mislio da ima 3-4 sina...
    kako god, vidi se da je ona jedna ostvarena i zadovoljna zena... ozbiljan sam Zvonci, stvarno se vidi- lagana si skroz, nijesi isfrustrirana...
    A sad zamislite da umjesto sinova ima dvije cerke... Pola foruma bi stalno bilo banovano...

neka sto se sprda sa vama u tom dijelu, davno sam je provalio, nego je sad pocela da pominje usvajanje....
    zamislite da usvojite dijete, nemate pojma ni ko je, ni sto je, ni od koga je... i podignete malog Teda Bandija... ili Marka Milacica...
    ili usvojite dijete i poslije dvije-tri godine na vrata vam pokuca njegova bioloska mama...place, kumi, moli- natega je Marko u skolski ve-ce i od familije je morala da ga da na usvajanje ( zasto se takve zene/djevojke satanizuju- bolje sto su ga dale na usvajanje nego da su ga isisale na slamcicu) ali sad zeli to da ispravi...
    sto onda...?
    nadam se da se sprdas sa ovim postom. Ili si glup, treceg nema.

Page 8 of 63 FirstFirst ... 4567891011121858 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)