Page 294 of 373 FirstFirst ... 194244284290291292293294295296297298304344 ... LastLast
Results 7,326 to 7,350 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Nije realno da bilo koja država otpusti 1/3 pripadnika svoje najelitnije jedinice. S druge strane, neophodno je pronać odgovarajuće mehanizme da se takvi incidenti u budućnosti više ne dešavaju. Ali opet da sprovođenjem tih mehanizama/mjera interesi države ne budu ozbiljno narušeni. Komplikovana je to situacija, jer ma što ljudi govorili, nema tog državnog vrha kojem je milo kad policija prebija sopstveni narod. JOš ako je to snimljeno

Zaključak je da će se sve ovo zvati juče. I mislim da bespotrebno razbacujemo energiju na ovoj temi.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hmm.. jel ikome palo na pamet da je Vlastima nekad "teret" imati tako samostalnu i mocnu jedinicu....iako tim od 80-tak ljudi, ali i po potvrdjivanju g. El Rea - jako mocnih?
    Malo kontradiktorno je islo da su oni tim jos iz 90-tih, pa .. a uz Vlast bespogovorno, pa jes, pa nije, pa moze biti pa..
    Pokusala sam da razumijem jednacinu, ali ...nema sanse..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Nije realno da bilo koja država otpusti 1/3 pripadnika svoje najelitnije jedinice. S druge strane, neophodno je pronać odgovarajuće mehanizme da se takvi incidenti u budućnosti više ne dešavaju. Ali opet da sprovođenjem tih mehanizama/mjera interesi države ne budu ozbiljno narušeni. Komplikovana je to situacija, jer ma što ljudi govorili, nema tog državnog vrha kojem je milo kad policija prebija sopstveni narod. JOš ako je to snimljeno

Zaključak je da će se sve ovo zvati juče. I mislim da bespotrebno razbacujemo energiju na ovoj temi.
    S andjelima normalni coek!
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post

Ako je 1/3 pripadnika specijalne jedinice lomilo covjeku udove na glavnoj gradskoj ulici i pred kamerama, onda je takva jedinica veca opasnost i za drzavu i za gradjane nego sto je to otpustanje tih 1/3 pripadnika.

Sta ti predlazes? Odbijanje 5% plate?

Na kraju krajeva, niko ne moze natjerati DPS da ih kazni ako ovi nece. Ali u tom slucaju ce biti vrlo tesko da se pokrene i postupak protiv DF jurisnika na Skupstinu. Zapadne drzave su trazile zakonsku odgovornost obije strane. Ako DPS-u odgovara neizbjezni gubitak medjunarodne reputacije da bi se spasilo 20 batinasa, meni to svakako ne smeta. Vazda tako mudre izbore pravili.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ja mislim da bi 3 mjeseca po 10% od plate bilo prava kazna, pa nakon toga nazad na (ne)radne zadatke. Sta mislis, SKOJ? ;-)
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Montenegronline Politika program za noćas
    -tv vijesti 18 i 30
    -tv prva cg 19 00
    -rtcg1 19 i 30
    https://www.youtube.com/channel/UCyw...ldXW3XSzg/live
    -tv vijesti u 20 00 načisto ,gosti Miodrag Lekić Aleksa Bečić Žarko Rakčević
    Last edited by Montenegrino-CT; 29-10-15 at 17:17.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ja mislim da bi 3 mjeseca po 10% od plate bilo prava kazna, pa nakon toga nazad na (ne)radne zadatke. Sta mislis, SKOJ? ;-)
    Tako ce i bit, ali ne 10 vec 20 posto-6 mjeseci...
    Kad su izmasakrirali Sasu Pejanovica, niko od starjesina krivicno odgovarao nije, vec samo nekoliko obicnih policajaca, oni za koje sa znalo da su dezurni a koji sa prebijanjem nijesu imali apsolutnio nista...
    odlezali su oko mjesec dana, uz maksimalne privilegije, odvojeni od ostalih zatvorenika...
    i svi su se vratili na posao- po zakonu moras biti osudjen na min 6 mj zatvora da bi ostao bez posla u Mupu...
    ajde pokusaj da dokazes ko je prebijao Mija... zna se koja je grupa to bila, ali se ne moze nikako sa sigurnoscu utvditi ko ga je udarao a ko nije... a to bi u krivicnom postupku moralo da se utvrdi...
    Last edited by karamazov; 29-10-15 at 16:35.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by karamazov View Post
    ajde pokusaj da dokazes ko je prebijao Mija... zna se koja je grupa to bila, ali se ne moze nikako sa sigurnoscu utvditi ko ga je udarao a ko nije... a to bi u krivicnom postupku moralo da se utvrdi...
    odšteta milion eura njih 80 ako hoće da budu solidarni po 12.500e i eto, da vidiš kako bi se brzo među njima našli oni koji su to uradili do u detalje
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Cekam subotu

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

ne no milijardu...
    znam za slucaj kad je za prebijanje nekih momaka osudjeno nekoliko inspektora, medju kojima i pokojni Scekic... cini mi se da su obavezani da im naknade oko 50 hiljada...
    neka Mijo dobije duplo vise, sve sa autom i na konja je... mada cisto sumnjam da bi dobio toliko...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Da im se doda na platu ili oduzme? Ipak su herojski odbranili drzavu od nasrtaja podivljalih sofersajbni i farova.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

hahahahaha genijalno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Cekam subotu
    Ulazem 100e na to da ce u subotu mandic & co. Da proglase HN svojevrsnom slobodnom teritorijom ili pak mozda nezavisnim gradom/republikom!

Kvota je ru nedje oko 5 al volim da riskiram!

Thanks Thanks Given 
    12,604
    Thanks Thanks Received 
    2,367
    Thanked in
    1,209 Posts

čitam i ne vjerujem...svaki noramlan čovjek zna da ako odeš na utakmicu može se desiti da dva, tri, deset ostrašćenih navijača mogu dovesti do ekscesa a samim tim do neke uzročno posljedične akije policije posle koje možeš ni kriv ni dužan završiti u hitnu....ne moraš od policije biti povrijedjen, nego od "stampeda"...kad ideš na demonstracije, još više imaš mogućnosti za nepovoljan scenario....neka bude "ubačeni elemenat", koji je omiljeni termin ovih dana medju gradjanstvom, da je pokrenuo reakciju policije, ali kad ideš na demonstracije to se dešava!
    Sad ispada da niko nije očekivao da će biti nereda jer su, zaboga, najavljane mirne demonstracije, a pola demonstranata pošlo sa motkama....na nemoj!
    Najsmješnije mi je što od prošle subote najveći broj naših gradjana ima totalni uvid u opis posla specijalnih policijskih jedinica!?!?!?!
    Svi znaju tačno što su trebali da rade, što nijesu smjeli, kako oni što rade, zašto rade....ajde ne brukajte se više da ve zamolim i ne zavaravajte se da znate osnove jedne službe o čijim ingerencijama nema pojma ni ostatak policije! bože me sabrani!

I poseban osvrt na prekoračenje njihovih ovlašćenja....primjećujem da je ovdje potpuno besmisleno naglasiti da se OSUDJUJE PREBIJANJE M. MARTINOVIĆA čak iako je probio pet kordona i pokušao (a ne uspio) da pregazi 17 specijalaca, opet se osudjuje jer je zvijerski da 20 ljudi, ne dvadeset -nego da je samo tri onakva grmalja, biju jednoga čovjeka koji leži na zemlju...ali džaba, vi opet u klin, mi u ploču!

Znalo se da mogu izbiti neredi (neka ih je izazavao ko god) znalo se da policija oće da upotrijebi sve što može da prekine bilo kakvo divljanje i sad svi znaju zakon, znaju kako treba, što je trebalo što nije, što smije jedan pripadnik SAJ-a a što nikako ne smije da uradi u situaciji kad je više hiljada ljudi na ulicama i kad može, a ne mora biti u opasnosti bilo koja državna institucija...meni nije realno kako se ovdje dvostruki aršini koriste...
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Hahaha eno ga Bot-Crka u komentare non stop ponavlja kako je, dok je bio navijac, sve slusao sto mu specijalci kazu i nije nikad imao problema haha a ovo je show

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Zvoncice, ako ti nemas pojma koja su im ovlascenja, mislim da bi bilo krajnje pristojno onima koji ZNAJU ne govoriti da se time blamiraju, jer je upravo suprotno. Ako nemas pojma o tome, ne prigovaraj onima koji imaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hahaha eno ga Bot-Crka u komentare non stop ponavlja kako je, dok je bio navijac, sve slusao sto mu specijalci kazu i nije nikad imao problema haha a ovo je show
    Cisto da proslavim i ovaj trenutak! Vise ja nisam jedini koji nije imao titulu BOTA hvala df-u i nadam se da cu opravdati ovu ulogu!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    Ulazem 100e na to da ce u subotu mandic & co. Da proglase HN svojevrsnom slobodnom teritorijom ili pak mozda nezavisnim gradom/republikom!

Kvota je ru nedje oko 5 al volim da riskiram!
    ... Srbobranom na moru
    Last edited by A+A; 29-10-15 at 17:34.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Crka View Post
    Cisto da proslavim i ovaj trenutak! Vise ja nisam jedini koji nije imao titulu BOTA hvala df-u i nadam se da cu opravdati ovu ulogu!
    opravdavas je od kad si na forumu, ne brigaj, ide ti dobro

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    22 Posts

Zvoncice, ako ti nemas pojma koja su im ovlascenja, mislim da bi bilo krajnje pristojno onima koji ZNAJU ne govoriti da se time blamiraju, jer je upravo suprotno. Ako nemas pojma o tome, ne prigovaraj onima koji imaju.
    Jest, sve experti sa suda u Strasburu. Pa se ukljucuju direktno od tamo.
    Svi znamo da ono treba sankcionisati. I svi znamo da odsteta ide iz nasih dzepova.
    A baratanje terminima sredstva prinude i prekomjerna upotreba sile.....hajde da pustimo sudije i advokate.
    You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

opravdavas je od kad si na forumu, ne brigaj, ide ti dobro
    Vrište li ti kokoške u glavu?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    22 Posts

Hajde bez uvreda. Pls
    You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Goran69 View Post
    A baratanje terminima sredstva prinude i prekomjerna upotreba sile.....hajde da pustimo sudije i advokate.
    Dje pise da je sudijama i advokatima zabranjeno da posjecuju cdm-forum? Uostalom, od kad su ti termini neka ekskluziva posebnih profesija? Stvarno postajete jadni sa ovakvom pricom.. i administracija je zasukala rukave...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Sad ispada da niko nije očekivao da će biti nereda jer su, zaboga, najavljane mirne demonstracije, a pola demonstranata pošlo sa motkama....na nemoj! Svi znaju tačno što su trebali da rade, što nijesu smjeli, kako oni što rade, zašto rade....ajde ne brukajte se više da ve zamolim i ne zavaravajte se da znate osnove jedne službe o čijim ingerencijama nema pojma ni ostatak policije! bože me sabrani!
    ...
    meni nije realno kako se ovdje dvostruki aršini koriste...
    Zakonom koji je svima dostupan je određeno što nijesu, a što jesu smjeli. Svako od nas ima pravo da pogrešno procijeni koji skup će bit miran i koja politička partija će donijet nešto dobro ovom društvu. Policija je jedan od organa kojima država to garantuje, između ostalog. Koji dvostruki aršini?
    ★

Page 294 of 373 FirstFirst ... 194244284290291292293294295296297298304344 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)