čitam i ne vjerujem...svaki noramlan čovjek zna da ako odeš na utakmicu može se desiti da dva, tri, deset ostrašćenih navijača mogu dovesti do ekscesa a samim tim do neke uzročno posljedične akije policije posle koje možeš ni kriv ni dužan završiti u hitnu....ne moraš od policije biti povrijedjen, nego od "stampeda"...kad ideš na demonstracije, još više imaš mogućnosti za nepovoljan scenario....neka bude "ubačeni elemenat", koji je omiljeni termin ovih dana medju gradjanstvom, da je pokrenuo reakciju policije, ali kad ideš na demonstracije to se dešava!
Sad ispada da niko nije očekivao da će biti nereda jer su, zaboga, najavljane mirne demonstracije, a pola demonstranata pošlo sa motkama....na nemoj!
Najsmješnije mi je što od prošle subote najveći broj naših gradjana ima totalni uvid u opis posla specijalnih policijskih jedinica!?!?!?!
Svi znaju tačno što su trebali da rade, što nijesu smjeli, kako oni što rade, zašto rade....ajde ne brukajte se više da ve zamolim i ne zavaravajte se da znate osnove jedne službe o čijim ingerencijama nema pojma ni ostatak policije! bože me sabrani!
I poseban osvrt na prekoračenje njihovih ovlašćenja....primjećujem da je ovdje potpuno besmisleno naglasiti da se OSUDJUJE PREBIJANJE M. MARTINOVIĆA čak iako je probio pet kordona i pokušao (a ne uspio) da pregazi 17 specijalaca, opet se osudjuje jer je zvijerski da 20 ljudi, ne dvadeset -nego da je samo tri onakva grmalja, biju jednoga čovjeka koji leži na zemlju...ali džaba, vi opet u klin, mi u ploču!
Znalo se da mogu izbiti neredi (neka ih je izazavao ko god) znalo se da policija oće da upotrijebi sve što može da prekine bilo kakvo divljanje i sad svi znaju zakon, znaju kako treba, što je trebalo što nije, što smije jedan pripadnik SAJ-a a što nikako ne smije da uradi u situaciji kad je više hiljada ljudi na ulicama i kad može, a ne mora biti u opasnosti bilo koja državna institucija...meni nije realno kako se ovdje dvostruki aršini koriste...
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks