Page 286 of 373 FirstFirst ... 186236276282283284285286287288289290296336 ... LastLast
Results 7,126 to 7,150 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Rasformirati diskreditovanu jedinicu nije neuobicajeno rjesenje. Clanovi SAJ koji ne zavrse u zatvoru se mogu primiti u neku novu jedinicu. U medjuvremenu imas PJP, koje su se na protestima, po svim svjedocenjima, ponasale profesionalno.
    Послови ПЈП и САЈ-а нису исти и једна јединица не може да мијења другу.ПЈП нема специјалистичке обуке које има САЈ.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,097
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Mozemo mi ovako do sjutra ako zelis, samo smaramo narod. Eto u pravu si. Zedov post se nije odnosio na mene, ja sam Marko Milacic, zeljan sam paznje i Vaseg odobravanja ovdje. Vi ste bili ljubazni ja nisam i iskreno se izvinjavam zbog toga
    Ponovo ti o Zedovom postu i odnošenju i ne odnošenju na tebe, još ti se u njegovom postu priviđa riječ Srbin... No kako oćeš... Većina forum shvata previše lično, pa sve doživljava kao atak na sebe...

Quote Originally Posted by guest View Post
    I ti sad
    Elementarna kultura je ne zbunjivati građane I svoje glasače o veoma važnim političkim procesima, pogotovo onim koji bi mogli da dovedu do nasilnog svrgavanja vlasti. Ta partija se sama opredijelila da odlukama odbora bilo to konsenzusom ili prostom većinom plasira zvanične stavove partije, svako iskakanje iz tog okvira govori o jednoj vrsti anarhije u njoj. Upravo tu leži snaga DPS-a. Kako odluči vrhovni komadant tako svi pjevaju kad izađu u javnost, rijetkost je da se neko pravio “pametan”.
    Dakle, politička kultura I dijalog iskazuje se unutar parije, ali ako si ostao u manjini, ne smiješ udarati kontru većini I praviti joj štetu. Možeš samo napuštiti takvu partiju jer više sa istom ne dijeliš stavove.
    Ovo što si ti rekao je previše liberalno shvatanje koje nije dobro za koheziju partije. Zanimljivo je da je slično uradio I Abazović zbog čega više nijesu sa njim na istoj talasnoj dužini I osjeća se problem u URI. Demos je već druga stvar. Tamo su svi bili za podržavanje protesta ali iz principa I zaštite svoje ličnosti Lekić nije mogao zvanično da odobri. Sublimiraj sad. Takvo istupanje partija nije dobro za njeno jedinstvo na duge staze. Tu moraju da UČE od DPS-a. Jer prvi je Bečić izašao iz SNP-a kada je shvatio da ne može da podržava više politiku SNP-a, I to je korektno, a ne da ostaneš I udaraš kontre I štetiš partiji kojoj pripadaš.
    Znam da ćemo se složiti J
    Naravno da ćemo se složiti kad smo rekli isto... Ovakvim djelovanjem se samo pokazuje neozbiljnost tih partija i korišćenje medijskog prostora u spostvenu promociju... No to je ono što pali kod naših glasača, kad budu u stanju da razgraniče, a posledično i kazne ovakvo glupiranje, tada će i partijski funkcioneri naučiti elementarne stvari...

Šta tek reći o konstantnim šamarima koje dobijaju sa svih zapadnih adresa... Ne želim da vjerujem da ne znaju ono što je jasno svakom đetetu u osnovnoj školi... Dok pretpostavka da znaju, ali igraju igru, od njih pravi još veće klovnove...

P.S. I pored svih greški u koracima, ovaj dio opozicije zaslužuje šansu, ako ne zbog sopstvenih kvaliteta, a onda bar da načinimo prvi korak ka demokratiji(koju inače prezirem) smjenom vlasti...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

I onda treba da bude dovoljno to što ne viču na sav glas neke nacionalističke gluposti...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Послови ПЈП и САЈ-а нису исти и једна јединица не може да мијења другу.ПЈП нема специјалистичке обуке које има САЈ.
    Naravno da nisu isti. To ne znaci da PJP ne moze da "pokriva" duznosti SAJ, posebno uz dodatnu obuku i bivse pripadnike SAJ koje bi naslijedila.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Треће зар си толико наиван па да вјерујеш да се састав једне јединице може промијенити преко ноћи.За то су потребне године и године мукотрпног рада и улагања.
    Apsolutno sam uvjeren da su gradjani ove drzave bezbjedniji bez onakve jedinice. Nevjerovatno sta ljudi pokusavaju da opravdaju i relativizuju. 4-5 pripadnika samo, velis? Nu, pogledaj ponovo onaj snimak!
    Vi ste ocigledno navikli na sintagmu "policijska drzava" kao nesto sasvim normalno, pa brojne druge stvari koje bi trebale da su sveto pismo za pravnu drzavu, vama su naucna fantastika. Recimo, 10 sajevasa razbija Mija i njegovo vozilo, sve uz amin komandira. Eto, neka bude da su na snimku jos 5 njih koji NISU udarali ni Mija ni vozilo. Mislis da oni ne treba da odgovaraju, a Bar? Bas me zanima koliko poznajes krivicni zakonik.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Ovo se Vanja aktivirala, nekoliko saopštenja u poslednjih par dana
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,097
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    I onda treba da bude dovoljno to što ne viču na sav glas neke nacionalističke gluposti...
    Banalizuješ... Za smjenu vlasti DA (budući da bi morala biti sklopljena veoma široka koalicija, a složićemo se da ima dovoljan broj normalnih ljudi koji je lako mogu srušiti sve ako ne bude funkcionisala), za upravljanje Državom NE... Isto kao što beba mora imati par padova prije nego nauči da hoda, tako ćemo i mi morati pretrpjeti par razočarenja dok narod ne shvati šta je demokratija i da njihov glas znači mnogo više... Evolucija, ne revolucija...
    Last edited by MeDo_JE; 28-10-15 at 14:14.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    To to....rasformirati SAJ. :stupid:

http://www.vijesti.me/vijesti/calovi...gradana-857795

da su umjesto suzavca na demonstrate pusteni policijski psi, rijeci ne bi rekla...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,012
    Thanked in
    4,019 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Banalizuješ... Za smjenu vlasti DA (budući da bi morala biti sklopljena veoma široka koalicija, a složićemo se da ima dovoljan broj normalnih ljudi koji je lako mogu srušiti sve ako ne bude funkcionisala), za upravljanje Državom NE... Isto kao što beba mora imati par padova prije nego nauči da hoda, tako ćemo i mi morati pretrpjeti par razočarenja dok narod ne shvati šta je demokratija i da njihov glas znači mnogo više... Evolucija, ne revolucija...

Portebni uslovi nisu i dovoljni uslovi. Kome je dovoljno, sa srećom nam bilo.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Rasformirati ili reformisati SAJ neće iz raznoraznih razloga. Promblem sa tom jedinicom je što je tu dosta "problematičnih" likova koji im odgovaraju i koje ne diraju.

To je jedinica sa samo 80? članova ako se ne varam, za čiju zamjenu i nije potrebno neko veliko vrijeme. Ali ništa od toga.

Thanks Thanks Given 
    6,284
    Thanks Thanks Received 
    14,094
    Thanked in
    5,358 Posts

Cus nije potrebno neko veliko vrijeme? Sve je navalica za mjesto SAJ-a i obuka im je bas ono lagana od nedelju dana.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Cus nije potrebno neko veliko vrijeme? Sve je navalica za mjesto SAJ-a i obuka im je bas ono lagana od nedelju dana.
    Pa da ispendrekas automobil i ne treba neka posebna obuka, osim ako nemaju neku vremensku kvotu

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by karamazov View Post
    da su umjesto suzavca na demonstrate pusteni policijski psi, rijeci ne bi rekla...
    Evo ga i Novak Uskokovic na CdM :-)

Thanks Thanks Given 
    6,284
    Thanks Thanks Received 
    14,094
    Thanked in
    5,358 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Pa da ispendrekas automobil i ne treba neka posebna obuka, osim ako nemaju neku vremensku kvotu
    Slazem se, ali ne treba zbog njih 10 rasformirat citavu jedinicu. Sankcionisat ih propisno, eventualno im urucit otkaz.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Evo polako se postavljaju prava pitanja.
    Uprava policije započinje priču o dosijeima. Tražimo od uprave policije da saopšti javnosti da li je zamjenik komadanta SAJ-a osoba koja je optuživana za zlostavljanje, mučenje, osoba koja je prijetila članu Savjeta za građansku kontrolu rada policije, prijetila novinaru u Vili Gorica i prijetila ubistvom radnicima angažovanim kod njegove sestre? Svi ovi slučajevi su kao po pravilu, zastarjeli", napisali su iz Ga na svom Tviter nalogu.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    3 Posts

Policija je za sad registrovala 53 osobe koje su izazivale incidente na subotnjem protestu .

http://m.cdm.me/#/article/384758
    Last edited by podgor; 28-10-15 at 14:37.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Slazem se, ali ne treba zbog njih 10 rasformirat citavu jedinicu. Sankcionisat ih propisno, eventualno im urucit otkaz.
    Otprilike. Ali se ovdje neka fama dize oko toga. Zasto neko misli da ljudi koji imaju kriminalnu proslost ili nikakve eticke standarde, da ce i slucaju prave frke, pravog teroristickog napada da ista urade. Polovina ih je na ovaj ili onaj nacin dobro unovcila mjesto dje se nalaze. Zasto se zanosimo da ce ti ljudi poturiti svoj vrat u pravoj frci, ne batinanju i razbijanju. A sto se tice samog sastava, vecini bi bilo milije da im Amfilohije dodje na slavu, nego sto se ovdje misli

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Niđe nisam napisao da je dovoljna neđelja za temeljnu reformu SAJ-a. Neka godina-dvije su razumno vrijeme.

Sad zbog toga što ne može da se reformiše za neđelju dana treba da ostavimo raznorazne u najmanju ruku problematične likove u najelitnijoj jedinici?

Na onom snimku ih je 30. I to samo na onom snimku, to je jedan snimljeni događaj, a koliko ih ima nesnimljenih?

A jedinica ima 80 članova. Pa ti vidi kakvo je opšte stanje u toj jedinici.
    Last edited by chucknorris; 28-10-15 at 14:45.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ne, nego treba sve one likove ostaviti da i dalje rade, na stranu to sto je najveci grijeh ostaviti ih na slobodi uopste.
    Kad se cijela jedinica pohapsi zbog maloumnosti koju su demonstrirali na video-snimku, naravno da se moze reci da je jedinica rasformirana, sve do trenutka kada se oformi novi sastav koji ce casno nositi tu uniformu. Sta je tu lose?
    Eto radio sam kao prijevoditelj za neke nase "firme" prije pada SSSR-a i ... gla ceda, kad su me zvali poslije pada komunizma poslodavci su mi bile one istee osobe... samo sto su sve odjednom postale "liberali"
    Toliko o "trebamo li ih ostaviti".
    Problem je u tome da tebe kao pojedinca nitko ne pita, i stav ulice (a ni cdm-a ) nitkoga ne zanima. Imas pravo vikati "Gotov je","Pada Vlada" pred zgradu Skupstine ili ANB-a (iliti po forumima) koliko god zelis.
    Da si "uspjesan" mozes natjerati Sefa UP-a, a cak i samog Mila da odje, ali to u stvari nece promjenit NISTA, AMA BAS NISTA na "funkcionalnoj" razini ... na terenu (на земле), kako se kaze kod nas.
    KRACE RECENO: uopce nije bitno tko je na celu drzave Drug Tito, Slobodan, Momir, Milo, Milo, Milo ili Milo ... uvijek ce te pendreciti JEDAN TE ISTI "brajusko" i to s JEDNIM TE ISTIM PENDREKOM. Samo sto mu etiketa bude drugacia "Made in EU" ili "Сделано в России", ali najvjerojatnija je opcija "Made in China"
    Last edited by A+A; 28-10-15 at 17:25.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Putujuci cirkus Kristal ne odustaje, sad nastupaju po svim crnogorskim gradovima:

http://www.cdm.me/politika/df-31okto...ki-u-podgorici
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Da neće od kuće do kuće da idu i objašnjavaju što se STVARNO desilo. Sprdnja.

A ovo za SAJ će, kao što reče El Re, biti stavljeno pod tepih isto kao i slučaj crnih trojki. Možda neka privremena suspenzija, ali ih niko neće ostavit bez leba. Plus će svi koji su slušali naredbe i poštovali hijerarhiju napredovati u službi.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Da neće od kuće do kuće da idu i objašnjavaju što se STVARNO desilo. Sprdnja.

A ovo za SAJ će, kao što reče El Re, biti stavljeno pod tepih isto kao i slučaj crnih trojki. Možda neka privremena suspenzija, ali ih niko neće ostavit bez leba. Plus će svi koji su slušali naredbe i poštovali hijerarhiju napredovati u službi.
    Vidjecemo. Stranci traze da se kazne prekrsaji obije strane. Nema smisla gonoti Mandica ako neces da gonis ovih 20 Judge Dredd wannabes.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    To to....rasformirati SAJ. :stupid:

http://www.vijesti.me/vijesti/calovi...gradana-857795
    Genijalno.

Par izolovanih slučajeva (konkretno koji se dovode u vezi sa SAJ-om) i zbog tog će čitavu jedinicu ukinuti?
    SAJ, kakav god da je, zlu nikad ne trebali, se ne smije ukinuti.
    Naravno, pojedince iz te grupe treba kazniti, ali što je fora, ovo će se sve uskoro i zaboraviti.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

SAJ je mala maca kakvu bi frku digle BOPE i njihov nacin rada da postoji slicna formacija u Crnoj Gori. Ne treba ih ukidati jer svaka zemlja mora imati protivteroristicku jedinicu samo ih treba procistiti od likova kao sto su ovi sa snimka.Inace davno je jedan SAS-ovac kad je u vrijeme opasnosti od sukoba crnogorske policije i vojske dolazio da obucava crnogorske specijalce rekao da po fizickim predispozicijama ne zaostaju ni za jednom elitnom jedinicom ali im je pamet i razmisljanje slabija strana.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

El Re, slagali se vi sa njim ili ne, uvijek vam detaljno objasni po kojem principu sistem radi, čiji je bio dugo i sam dio, daleko od toga da mu ja izigravam advokata, naprotiv, bavim se i sam tom strukom. Doduše, to se sad mnogo razlikuje, u odnosu kako je bilo prije samo 10-ak godina.
    Policija štiti sistem, na koji je one noći bio atak (kakav god i koliko god da ga pojedinci minimalizuju) bio je.

Imam dobrih ljudi, rođaka poznanika, kolega na jednoj a na drugoj strani isto tako prijatelja i rođaka.
    Žao mi je što je ovaj narod zaveden i dobio po ušima zahvaljujući šačici političkih ameba.
    Da ponovim još jednom, pošto većina ima pamćenje zlatne ribice od samo 3 posta, ovim protestima nije bilo ni mjesto a tek vrijeme.

U policiji ima svakakvih ljudi, dobrih i loših, a vjerujem da je ovih drugih manje. Treba ispitati svako prekoračenje sile i sa tim se u potpunosti slažem.
    Ali, ako se isto tako progleda kroz prste šačici gore pomenutih političkih ameba, o čemu mi da pričamo?

Nego, i dalje se nadam, da će iz svega ovog izroditi nešto dobro, jačanje građanske svijesti u opoziciji, jer je očigledno da je većina naroda protiv nasilja i militarizma.

Demokratska promjena vlasti je proces i ne deševa se preko noći, a nasilje, vjerujem, nikom u današnjem vremenu nije potrebno, valjda smo se naratovali 15 godina predhodnih.
    Last edited by Zedd; 28-10-15 at 17:58.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Page 286 of 373 FirstFirst ... 186236276282283284285286287288289290296336 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)