Page 285 of 373 FirstFirst ... 185235275281282283284285286287288289295335 ... LastLast
Results 7,101 to 7,125 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

http://www.cdm.me/politika/ek-porucu...i-iz-crne-gore

EK poručuje: Rješenje za političku situaciju mora doći iz Crne Gore

Komentari (9)A A A

Svako rješenje za trenutnu političku situaciju mora doći iz Crne Gore, a politički dijalog i diskusije trebalo bi voditi u parlamentu, poručeno je iz Evropske komisije EK.
    Maja Kocijančić

Portparolka EK Maja Kocijančić je upitana da li smatra da je posredovanje evropskih zvaničnika u razgovoru političkih subjekata u Crnoj Gori potrebno, kazala da svako rješenje za trenutnu političku situaciju mora doći iz Crne Gore.

„Zbog toga je potrebno da sve političke partije budu angažovane i da prihvate inicijativu predsjednika parlamenta kako bi pronašli izlaz. Politički dijalog i diskusije trebalo bi da se odvijaju u parlamentu“, kazala je ona, prenosi radio Antena M.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

@medo
    tom logikom je onda i ovo potpuno regularan komentar
    „Kako je vrijeme prolazilo, masa je postajala sve nervoznija i situacija je djelovala kao da će izmaći kontroli. Pored ubačenih provokatora, o čijem djelovanju svjedoči sve veći broj dokaza, a kojima je osnovni zadatak bio da izazovu incident, takođe je i veliki broj naših iskrenih pristalica doprinosio podizanju tenzija zbog nestrpljivosti da se saga duga 27 godina što prije završi“, napisao je Radunović, prenosi Pobjeda.

pa on se samo brinuo za Ranka

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    @medo
    tom logikom je onda i ovo potpuno regularan komentar

pa on se samo brinuo za Ranka[/FONT][/COLOR]
    O čemu pričaš sad, znaš li uopšte...?

Kakve veze ima ovo sa mojim komentarom...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Da smo normalna drzava i drustvo hiljade bi nas izislo na protest zbog Mijovih rana.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    O čemu pričaš sad, znaš li uopšte...?
    Kakve veze ima ovo sa mojim komentarom...?
    Ko tebe pominje? Samo sam rekao da opstom logikom i ovo moze da bude realan komentar

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Na ovaj topic sve sami politicki analiticari...

bejale tamo

Ako vndoje nije ubaceni element onda je ovo sve iluzija...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,008
    Thanked in
    4,018 Posts

Ja i dalje ne kontam kako neko ko predstavlja partiju može da kaže da će on sam nešto da podrži, ali da to nije stav partije, nego da njihove pristalice same odluče podržavaju li ili ne. Mislim da rukovodstvo neke partije nema pravo da glasačima saopštava bilo koji stav koji nije u skladu sa stavom partije. Prema tome, ako predsjednik ili potpredsjednik partije nešto podržava, onda podržava i sama partija.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Ko tebe pominje? Samo sam rekao da opstom logikom i ovo moze da bude realan komentar

Šta god da si uzeo, javi se kad prođe dejstvo...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ja i dalje ne kontam kako neko ko predstavlja partiju može da kaže da će on sam nešto da podrži, ali da to nije stav partije, nego da njihove pristalice same odluče podržavaju li ili ne. Mislim da rukovodstvo neke partije nema pravo da saopštava bilo koji stav koji nije u skladu sa stavom partije. Prema tome, ako predsjednik ili potpredsjednik partije nešto podržava, onda podržava i sama partija.
    U partokratskim rezimima to je susta istina. U ostalim se bore da budu predstavnici partije na izborima, pa se razlikuju po pitanju ekonomske politike, izbjeglica, ucesca u ratovima. Pogledati predstavnicke izbore u USA ili u UK u koje se svi ovdje zaklinju

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Šta god da si uzeo, javi se kad prođe dejstvo...
    Samo ti objasnjavam kako izgleda. Rekao sam medo, ali nidje ne rekoh da je to tvoja logika, vec nekom logikom.Sta se odjednom pronalazis
    Tako da me pusti sa pricom sta je Zedd i kome htio da kaze

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,008
    Thanked in
    4,018 Posts

Ne pričam o običnim simpatizerima ili članovima koji mogu da imaju različita mišljenja o nekoj temi. Uglavnom, ta različita mišljenja se uzmu u obzir i zauzme se neki stav. Sami predsjednik ili bilo koji drugi visoki funkcioner partije ima obavezu da taj stav zastupa, inače ne treba da bude na mjestu funkcionera. Ne pričam o tome da svi moraju da imaju jedno mišljenje o svemu, ali podržavati i ne podržavati onakve proteste ne može biti stav partije. Mora biti jedno ili drugo. Nije trebalo da se obraćaju svojim glasačima, nego samo da se pojave ili da se ne pojave. Neozbiljno je da izađu i kažu Mi odosmo, a vi kako god oćete.

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Ja i dalje ne kontam kako neko ko predstavlja partiju može da kaže da će on sam nešto da podrži, ali da to nije stav partije, nego da njihove pristalice same odluče podržavaju li ili ne. Mislim da rukovodstvo neke partije nema pravo da glasačima saopštava bilo koji stav koji nije u skladu sa stavom partije. Prema tome, ako predsjednik ili potpredsjednik partije nešto podržava, onda podržava i sama partija.
    Elementarna je kultura da, dok dobijaju medijski prostor zbog pripadnosti partiji, iznose zvanične stavove partije... Ali je takođe elementarno pravo na spostveno mišljenje, koje u svojstvu građanina može iskazati prisustvom bilo kom skupu...

No dobro, u zemlji đe može neometano da se krade i uništava partijska infrastruktura, ovo je potpuno očekivano...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    9,774
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Samo ti objasnjavam kako izgleda. Rekao sam medo, ali nidje ne rekoh da je to tvoja logika, vec nekom logikom.Sta se odjednom pronalazis
    Tako da me pusti sa pricom sta je Zedd i kome htio da kaze
    Ja sam pričao o tvom postu ne njegovom... U prvom dijelu mu prebacaš da te pogrešno kvalifikuje, a onda u drugom ti to isto njemu radiš... Pritom se kiteći nekim "titulama", kao da to doprinosi istinitosti i ispravnosti tvojih riječi...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ja sam pričao o tvom postu ne njegovom... U prvom dijelu mu prebacaš da te pogrešno kvalifikuje, a onda u drugom ti to isto njemu radiš... Pritom se kiteći nekim "titulama", kao da to doprinosi istinitosti i ispravnosti tvojih riječi...
    Mozemo mi ovako do sjutra ako zelis, samo smaramo narod. Eto u pravu si. Zedov post se nije odnosio na mene, ja sam Marko Milacic, zeljan sam paznje i Vaseg odobravanja ovdje. Vi ste bili ljubazni ja nisam i iskreno se izvinjavam zbog toga

Thanks Thanks Given 
    6,299
    Thanks Thanks Received 
    6,831
    Thanked in
    3,272 Posts

To to....rasformirati SAJ. :stupid:

http://www.vijesti.me/vijesti/calovi...gradana-857795
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    To to....rasformirati SAJ. :stupid:

http://www.vijesti.me/vijesti/calovi...gradana-857795
    Не но расформирај читаву Полицију...каква изјава...
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Ziva je ta,ali sto se toga tice ta jedinica je vecinom sastavljena od ljudi kojima se oprastaju teski zlocini...
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ne, nego treba sve one likove ostaviti da i dalje rade, na stranu to sto je najveci grijeh ostaviti ih na slobodi uopste.
    Kad se cijela jedinica pohapsi zbog maloumnosti koju su demonstrirali na video-snimku, naravno da se moze reci da je jedinica rasformirana, sve do trenutka kada se oformi novi sastav koji ce casno nositi tu uniformu. Sta je tu lose?
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,008
    Thanked in
    4,018 Posts

Mada, nije možda samo u pitanju to što Danilović i kompanija imaju želju da protestuju, želju koja se i ne poklapa sa stavovima partije. Biće da je stvar i mnogo banalnije prirode - sjeđeti na dvije stolice. Ako protesti uspiju - oe, i imi smo ih podržavali, ada vidite li da sam bio na njima. Ako ne uspiju, ada mi nismo podržali proteste, to mi samo individualno bili da se borimo protiv represije policije.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ne treba robovati kod nas duboko uvrijezenoj fascinaciji policijom i tajnim sluzbama. Njihova reforma ne znaci uvijek smrtnu prijetnju po drzavu. U stvari, prije je obrnuto. Odsustvo reformi u toj oblasti je smrtna prijetnja po drzavu, sto je sto puta dokazano, ne tako davno i u obliznjoj Srbiji.

Raspustiti SAJ nije kraj policije, a tu su i Posebne Jedinice. Uostalom, moze se raspustiti SAJ pa od clanova koji prodju filtriranje formirati nova jedinica.

Koja je to situacija u zadnjih 15 godina kad je Crnoj Gori nuzno trebao SAJ, a tu potrebu nije mogla zadovoljiti druga jedinica policije?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,008
    Thanked in
    4,018 Posts

Reformisati i rasformirati nije isto. Koja je to situacija u zadnjih 15 godina u kojoj je bila potrebna vojska?

Sve je za zlu ne trebalo.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ne, nego treba sve one likove ostaviti da i dalje rade, na stranu to sto je najveci grijeh ostaviti ih na slobodi uopste.
    Kad se cijela jedinica pohapsi zbog maloumnosti koju su demonstrirali na video-snimku, naravno da se moze reci da je jedinica rasformirana, sve do trenutka kada se oformi novi sastav koji ce casno nositi tu uniformu. Sta je tu lose?
    Све је лоше.
    Прво прекорачење је очигледно, али се мора утврдити који је степен прекорачења и одговорни се морају казнити.

Друго на оном снимку није ни половина састава САЈ-а, и питање је да ли су сви на снимку припадници САЈ-а.

Треће зар си толико наиван па да вјерујеш да се састав једне јединице може промијенити преко ноћи.За то су потребне године и године мукотрпног рада и улагања.

Четврто нису сви на оном снимку прекорачили овлашћења.Немам све информације и не желим да причам напамет, али по мени прекорачења су крвичнко ударање Мија на земљи, ударање пендреком по глави (што је јако јако опасно) и ломљење штопова и фарова на колима.Стакала не обзиром да су путници у колима врло вјероватно одбили да изађу док им није убачена шок бомба, чије трагове видимо у колима.Али као што рекох немам све информације, а мало ми она Мијова прича искрено не пије воду.Полиција се не оглашава, па бих рекао да су у току преговори.

Четврто спорна ми је употреба саме јединице која ту ноћ по мени није требала да ради жандармеријске послове.

За све ово могу одговарати, причам оквирно, 4-5 припадника САЈ-а, надлежни старјешина, командант јединице, командант операције, директор Полиције и Министар.
    Одбацивати читаву једну јединицу због тога, и тиме угрозити националну сигурност ове земље је сулуд али пропулистички предлог.
    Таквим предлозима обично прибјегавају људи који не познају материју.
    Last edited by BAR; 28-10-15 at 13:57.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Jel vi cujete sta obican narod prica, od radnika u radnjama pa nadalje? Nista veze sa ovim sto citamo ovdje....
    Glavni komentar je "izgubili su kompas"...
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Reformisati i rasformirati nije isto. Koja je to situacija u zadnjih 15 godina u kojoj je bila potrebna vojska?

Sve je za zlu ne trebalo.
    Imamo bar 20 clanova SAJ na onom snimku umijesanih u prebijanje. Tu je, po svoj prilici, i komandant jedinice. To vise nije pojedinacni i izolovani slucaj.

Rasformirati diskreditovanu jedinicu nije neuobicajeno rjesenje. Clanovi SAJ koji ne zavrse u zatvoru se mogu primiti u neku novu jedinicu. U medjuvremenu imas PJP, koje su se na protestima, po svim svjedocenjima, ponasale profesionalno.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,008
    Thanked in
    4,018 Posts

Bar je objasnio detaljnije na šta sam mislio.

Page 285 of 373 FirstFirst ... 185235275281282283284285286287288289295335 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)