Page 46 of 127 FirstFirst ... 364243444546474849505696 ... LastLast
Results 1,126 to 1,150 of 3167

Thread: motoGP

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    ja se necu baviti dokazivanjem neistine, vec iskljucivo istine, rosi ga je gurnuo, i dovoljno je samo da pogledas klip, imas ga na kickasstorrents.
    Sto se desilo prvo:

Rosi je udario markeza
    Ili
    Markez udatio Rossija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Erceg covjek dise MGP, ko iole prati taj sport zna da je on numero uno.

Pogledaj ono sto sam izbacio, covjek je izanalizirao svako desavanje, krivi su obojica, jasno kaze.

Probao i Rosi u F1 pa kasnio po dvije sekunde po krugu za Lukom Badoerom koji je kad je dobio sansu u F1 sa 40 godina mijenjajuci Masu bio zadnji sa Ferarijem, ni blizu prezadnjeg nije bio.
    Zabolje me za ercega. Ja pratim 125cc/250cc/500cc/motogp duze nego on. A za razliku od tebe i tebo slicnih - imam svoje misljenje.

A sto se tice Rosija u f1.....bio je sekundu sporiji od Schumachera:

Leading times (1 February) - Valencia:

1. Fernando Alonso Renault-Renault 1m 11.229s 47 laps M *
    2. Jenson Button Honda-Honda 1m 11.332s 86 laps M *
    3. Michael Schumacher Ferrari-Ferrari 1m 11.814s 71 laps B *
    4. Juan Montoya McLaren-Mercedes 1m 11.978s 68 laps M *
    5. Rubens Barrichello Honda-Honda 1m 12.063s 115 laps M *
    6. Heikki Kovalainen Renault-Renault 1m 12.122s 32 laps M *
    7. Jacques Villeneuve BMW-Sauber 1m 12.622s 75 laps M *
    8. Ricardo Zonta Toyota-Toyota 1m 12.668s 78 laps B *
    9. Valentino Rossi Ferrari-Ferrari 1m 12.851s 53 laps B
    10. David Coulthard Red Bull-Ferrari 1m 12.891s 36 laps M *
    11. Alex Wurz Williams-Cosworth 1m 12.925s 82 laps B
    12. Gary Paffett McLaren-Mercedes 1m 12.937s 115 laps M
    13. Mark Webber Williams-Cosworth 1m 13.050s 68 laps B *
    14. Jarno Trulli Toyota-Toyota 1m 13.075s 108 laps B *
    15. Robert Kubica BMW-Sauber 1m 13.353s 69 laps M

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Testiranje, nebitno potpuno, nije Valensije ni bilo tada u kalendaru. Kasnio je sekundu na testiranju, na kvalama bi kasnio tri.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ne mogu da vjerujem da se jos neko prima na Jakuzu i njegove price.
    Dosao je malo odje,upecao nekog,sad se smjeska kuci sam sa sobom,i govori "koji sam ja meni kralj".
    Sjutra ce mu se neko drugi upecati na neki drugi pdf i tako u krug.
    Tackasti ne uzbudjuj se,izgleda ne pratis pdf o fudbalu pa ne znas ko je jakuza
    1908.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Testiranje, nebitno potpuno, nije Valensije ni bilo tada u kalendaru. Kasnio je sekundu na testiranju, na kvalama bi kasnio tri.
    Ne malti.

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Zasto ne Malti, ne Monaku.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bolja Ibiza.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by .:. View Post
    Sto se desilo prvo:

Rosi je udario markeza
    Ili
    Markez udatio Rossija
    sprdas li se to zivota ti, rossi ga je gura do same linije dje ovaj vise nije imao dje i posle kad su se dotakli ga je gurnuo, i naravno da je namjerno to uradio.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    868
    Thanks Thanks Received 
    2,941
    Thanked in
    1,360 Posts

sve vam je dzabe....rosi ce uzet titulu... a onda ce u pehar da konzervira spansku izdrkotinu od metar ipo, i tako upakovanoga da ga preda njegovoj ljubavi lorenzu... i reci ce, sad odoh u penziju.... necu da se trkam sa ciganima...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a neka uzme brate, eto mu, da bi mu i nobelovu nagradu samo neka se mice vise..
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    sprdas li se to zivota ti, rossi ga je gura do same linije dje ovaj vise nije imao dje i posle kad su se dotakli ga je gurnuo, i naravno da je namjerno to uradio.
    Evo sad odgledah analizu Ercega. Posebno snimak iz vazduha gdje se vidi da mu je Rosi uletio ali bez kontakta. I zatim Erceg kaze da se markez naslonio na Rosija i tek tada da se Rosi odbranio nogom. Prije toga nije bilo kontakta izmedju njih.

Pedrosa i lorenzo du izjavili da pravila u motogp nisu jasno definisana. Nigdje u pravilima ne pise da je zabranjeno uzeti neciju putanju i prisiliti ga da ide sire. Isto to rade svi vozaci. Pa i na snimku Ercega on komentarise da je Rossi u jednom od duela pretekao markeza po unutrasnjoj strani a zatim je markez odmah uzvratio po spoljasnjoj i "brutalno isekao" Rosija (njegovu putanju). Samim tim ga je prisilio da iducu s krivinu hvata po slabijoj putanji. Rosi je priznao da je htio upravo to - da izgura markeza na losiju putanju. Ali je markez bio dzukela kamikaza, zakucao se u Rosija i nagnuo, a zatim objasnjava da mu je u tom kontaktu se pritisla kocnica i blokirao prednji tocak (i da je onda pao).

markez je poceo igru usporavanja i ometanja. I Erceg kaze da to nije formalno protiv pravila ali da se to obicno radi u borbi za prvu poziciju obicno u zadnjem krugu.

Cinjenica je da se sporiji krugovi voze kada se non stop krljas sa nekim - tj. mnogo brze se vozi kad si sam (kad se ne boris sa nekim). I uvijek ovaj iza vise trosi gume jer napada.

Rossi je vidio da markez zeli da ga uspori i omete. To je vidio Erceg (vidite snimak - momenat kada ga je pretekao lorenzo i kaze zasto markez nije tako agresivno branio poziciju od lorenza kao sto je branio od Rossija). Isto to kaze i ovaj sto je kaznio Rosija - Mike Webb.
    Rossi je tada odlucio da igra markezovu igru i poceo i on njega da usporava.

markezu svaka cast za ovaj manevar - majstorski je ovo odradio. Misija mu je uspjela.

U svakom slucaju - navukao ga je markez.
    Last edited by .:.; 27-10-15 at 14:07.

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

Jakuza, trolEjbusu, makar na 2 milisekunde budi objektivan i odgovori na ovo?

Svi ali svi ukljucujuci Ercega su rekli da je jasno da ga je Markez namjerno usporavao i presmijesno agresivno napadao, u pojedinim preticanjima je malo falilo da dodje do kontakta i eventualnog pada (sto boli uvo Markeza s obzirom da nema sta da izgubi). Ja dok sam gledao to sam ludio i nisam mogao da vjerujem da u svako preticanje bukvalno gura Rosija , opet bez potrebe. Je li istina ovo????

Markez, a gore je dokazano na vise klipova ima stil preticanja takav da ga ne zanima sta radi protivnik vec samo vidi svoju putanju, pa alooo gledajte odakle on pocinje preticanje i sjecu krivine, 100 m od krivine a iza je protivnika. Da objasnim, ovo ne moze, jer zanemaruje idealnu putanja , ide na kasno kocenje ali nema rezona to da radi jer je predaleko i sve sto uspjeva da uradi je da posjece krivinu, izgura protivnika i izazove kontakt. Je li istina ovo ???????????

Sto se samog udara i pada tice, pa ljudi, direktor trke je rekao da ga Rossi nije udario. Dodje mi da se okupimo svi kod nekoga da pustim usporeni snimak i da pokazem ono sto su svi zakljucili sto su klip odgledali.
    Znaci ovako je islo. Rossi ulazi u krivinu, usporava, pokusava da uspori Markeza i da ga nacera da ode sire, ne da ga izbaci sa staze, pa jeste normalni, medjutim Markez to sve izignorise (nastavio je istom brzinom da vozi iako je logicno svima koji ista znaju o trkanju motora da ne moze da prodje onako ondje) nastavlja i udara u motor Rossija. Znaci jasno kao sunce je da on prvo udara u ROssija, ovaj vec pada, i ovaj instiktivno dize nogu. Sve se ovo dogadja vrlo brzo skoro u isto vrijeme ali ipak ne, vec ide nekim redom, ali fala Bogu imamo super usporene snimke, pogotovo onaj iz helikoptera.

A ljudi ta prica za Rossija da nije najbrzi svih vremena je toliko neozbiljna, mislim, lik je pobijedio sve najbolje vozace u razlicitim epohama. Ovo sto Lorenco i Markez voze su masine koje vozi dobar dio komjuter, ne salite se.

Vezano za ovo, pitanje za sve. Je li mislite da bi Markez ili Lorenco ista mogli da naprave sa motorima prije npr 10tak godina??
    MOj odgovor je da bi Markez posle prve sezone imao sve kosti izlomljene od padova a Lorenco bi samo pozdravio sve posle prve dvije trke i rekao da nije ovo za njega. Vale nije dzabe doktor i Markezu samom je uzor i heroj (mozda ne vise ali eto).

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

I sve ovo bi i moglo da prodje da se taj Markez bori za nesto, medjutim nije se borio bez za to da zagorca trku Rosiju. Kad sve to uzmete u obzir da li biste vi na mjesto Rosija izpizdili i zaustavili ga ondje i ispljaskali? Pa nije u redu majka mu stara, ovaj pokusava da uzme 10tu legendarnu titulu, nema potrebe da zbog nekih licnih razloga on njega ometa u tome. Ako vec oce da utice na sampionat neka "zagorcava" trku i Lorencu podjenako. E ovo je sustina ovoga, znaci Markez i Lorenco nisu isti tim, al ipak pomaze Lorencu.

Janone iako su on i Rossi veliki prijatelji je Rosija ispreticao i nije mu dao bodove u Australiju. Da li se Rossi ljutio na njega, pa nije. Pa valjda i to nesto govori.
    Last edited by nimfa; 27-10-15 at 19:14.

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

To je to , krecemo
    Thank you for all the great support, reading your comments helped me to overcome the hard times. From today we are working for Valencia.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ada pa zakljucili smo jos prije da se markez sveti rossiju sto ga je ovaj bacao na par staza i sto mu se sprdao kada je jednom sam panuo, znaci on mu se sveti, ne krsi pravila, a rossi krsi pravila, a onaj koji krsi pravila taj biva kaznjen. Ja razumijem da je to prljavo (isto kao u MMA front kick to the knee), ali ako tebe neko zajebava na neki nacin ti mu vraces na slican, sto je potpuno uredu ali naravno, ruzno za sport, sto jes jes. Neka Rossi osvoji to i neka bjezi inace ce mu markez izac na nos iducu sezonu.

edit: tek sad odgledah ovu analizu ercega, tacno je ovo sve sto prica.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Da je u Titovo doba postojao internet ovako bi teme na forumima izgledale. Samo jednoumlje, samo jedna strana, bile bi strasne diskusije.

Rosi mi je vazda bio premrzan(posebno kad je posle finala Svjetskog prvenstva na podijum izasao u Materacijev dres), pravi onaj siledzija sto mora po njegovom da bude, vidjelo se sve koliko je usiljeno i lazno kad ga je Markez gasio prije dvije sezone i izgurao sa staze, cini mi se da je SAD bile u pitanju, morao je on to da vrati naravno ove sezone u vise navrata, da bi poceo da kukumace kako ga usporava i maltretira, najbolje da mu se svi sklone sa staze ka' svih onih godina kad mu je jadni Ziberno bio jedini konkurent. Kad nekoga izguras sa staze na ovaj nacin bivas kaznjen, cak mu nisu ni oduzeti bodovi, ne bilo imati jedan kazneni poen, da ga nije imao sad ne bi imao nikakvu kaznu cak. Super je prosao, nadam se odustajanju u Valensiji.

I ako osvoji titulu prevazici ce ga Markez, mudoviste maleno. Doktor na kub. Dijete se sprda sa odraslim covjekom, nasankao doktora. Rispekt.
    koja kolicina trolovanja na jednom mjestu, majkosveta...
    al moram odgovorit zbog svih onih koji te ne poznaju odje dovoljno.
    vraces se na period od prije dvije godine kad se Rossi tek vratio u Yamahu i tek poceo da "pravi" taj motor za sebe...to se ne racuna.
    ova sezona je ona koja je bitna i cinjenica da je Markes na koliko ono -100 bodova, vise ili manje?jel bitno? momka od 22 godine protiv djeda od 36 godina!i ti pricas da neko nekom nabija komplekse?
    pospremio ga je kao malu bebu u Katar, pa mu se sprdao sa glavom u Argentinu pa ga preveslao u Asen kao da je juce poceo da vozi i onda mu demonstrirao kako se vozi u Silverston po kisi, "sjeo" ga iza sebe da dobro vidi ono sto mu pise na dupetu... pokusao klinjo da drzi taj tempo pa otisao da pase travu oko staze posle 2 kruga. golemi kompleksi nabijeni, nepodnosljivi do mjere da je poceo da radi stvari koje niko nikad nije radio u ovom sportu. Rossi dok je ziv bit ce jedina i prava legenda ovog sporta i ostat ce upamcen kao jedan od najvecih ikad...ovaj drugi ce ostati upamcen bas po ovom sto je radio na zadnje dvije trke i po tome kolika je 0 od covjeka.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Markez je gnjida iskompleksirana koji se sveti Rosiju za sva ona izlijecanja i traume koje je dozivio ove sezone od strane Doktora.Bojim se da se ih imati kroz citavu karijeru.Kad se Doktor povuce nadam se da ce kombinezon sa br.46 ostaviti Janoneu cisto da bude tu pred ocima spanskog hobita i njegovog toplog brata Lorenca.
    Last edited by goldfinger; 27-10-15 at 20:35.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

I am so post-rock I shit sad birds.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znas ti osnove elementarne fizike eno ti helikopterski snimak, covjek ide na to da ga izgura sa staze, vidis li dje je, i jasno se vidi trzaj nogom.
    slažem se sa tvojom konstatacijom ali zar nije Markez isto pokušao da izbaci Rosija sa staze i to je po pravilima za mene je to, što neko reče, pri tim brzinama pokušaj ubistva. Za mene lično najveći krivac je Dorna usrala se u čitav šampionat.
    Što se duela između Šumahera i Hila tiče skoro neđe sam gledao snimak tog duela i za mene je Šumaher kriv izletio je sa staze udario u zaštitnu ogradu vratio se na stazu i kao sporiji vozač trebao je da propusti Hila koji je bio u punom naletu,nešto slično je Šumi pokušao 97 sa Vilnevom i tu je kažnjen sa oduzimanjem svih bodova u šampionatu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno da ga je gurnuo. Ali jbt on nije kaznjen oduzimanje bodova, diskvalifikaciom, e kako bi mu kaznu sinuli u F1, ne bi bodove gleda' i opet bi krenuo sa zacelja u sledecoj trci. Kaznjen sa tri pisljiva kaznena boda, da ne pravi standardno tokom sezone sranja ne bi imao nikakvu kaznu u Valensiji, e to je poraz MGPa kao sporta.
    nemoj da pričaš za F1 vrati se samo u eru kada je Šumaher dominirao i pogledaj koliko su puta kažnjavani pojedini vozači za neke stvari za koje su Šumiju gledali kroz prste.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odlicno je rekao Michael Laverty:

Marc broke the unwritten rule, always RESPECT those fighting for a Championship when you're not. Vale got enraged and hung him out to dry
    — Michael Laverty (@MichaelLaverty)
    Zamislite sad recimo situaciju da Yamaha team u nedelju ujutru, prije same trke da saopstenje da se oni kao tim povlace iz trke Valensija 2015? I tako sama Yamaha odluci ko ce biti sampion?
    Nije protiv pravila, ali nije posteno.

Last edited by .:.; 27-10-15 at 22:32.

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

Pa kako ih stid i sramota nije, evo Repsol dovodi u pitanje ucesce dalje u MOtogp zbog toga sto nisu zadovoljni sa kaznom .
    http://www.sportfair.it/2015/10/incr...motogp/313563/

Pa kako mogu da pricaju o nesportskom ponasanju sve im ***** , njihov pulen , deriste ono, je 2 trke za redom opstruiralo iz licnih i sebicnih razloga borbu za sampiona ove godine.

Njihov drski i nadasve glupi pulen je u trci u Sepangu, imao u svakoj krivini da obali Rossija, ali je Rossi imao previse da izgubi i zato je morao da pazi i na sebe i na SUpcica maloga. Ovaj mali je to znao i zato je upadao kao budala u svaku i krivinu, i dje je mogao i dje nije. Alooo, oni stite Marka Markeza, koji ne pretice ljude tako sto se zakuca u njih !!! I Rossi je taj koji nesportski vozi hahahahha komedija, ocigledno ne gledaju trke svog sticenika

I sad oni njega nazivaju antisportistom. Pa kuda ide ovaj svijet raspali. Necu mu Rossi ostati duzan za ovo, u poslednjoj trci to nece biti moguce, ali Doktor nikad ne zaboravlja, znaju to oni sto su se povukli placuci iz Motogp, ukljucujuci onoga placka od Stonera, koji i dan danas place iz kuce, gledajuci trke preko Tv-a.

Ali ovi smradovi od Repsola, jedva sam procitao do kraja ovaj clanak koliko je gnusan i politicki

P.S. Ubacite u translate ili tako nesto ako vam ne ide talijanski
    Last edited by nimfa; 28-10-15 at 02:33.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    22 Posts

Nevjerovatne price. Sto napravise od sampionata ....svi oni. No 5ti krug ide u istoriju kao di nije dovoljno ovo na kraju. 9 preticanja?!

Dobro

Dje moze da se gleda ova trka....na gomilu....na kojoj televiziji ce biti. Da nadjemo tu kafanu.
    You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by Goran69 View Post

Dje moze da se gleda ova trka....na gomilu....na kojoj televiziji ce biti. Da nadjemo tu kafanu.
    Ovo i mene zanima..

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

evo i njegovo misljenje:
    Javier Alonso, direttore generale di Dorna Sports e secondo membro della direzione.
    NESSUN CALCIO — "Dalle immagini che abbiamo visto — ha dichiarato a radio Cadena Cope — afferriamo solo che Valentino allarga la traiettoria per cercare di spingere Marquez fuori pista, Marc allora gira la sua moto verso quella di Valentino, ed č a quel punto che Rossi si muove; ma non č un calcio".
    prvi covjek Dorne, Ezpeleta se jos nije oglasavao po ovom pitanju, al je jasno sta misli o ovom i on kad ovako prica neko ko je prvi posle njega u Dorni.
    navodno je vodio razgovor sa Rossijem i sa Markesom (pojedinacno naravno) i prica se da je maksimalno ljut bas na Markesa (ne na Rossija) zbog toga sto je prekrsio jedno od nepisanih pravila o kom gore prica Leverty.
    sanjao je da u Spaniji ima zavrsnicu kakvu bi imao (vjerovatno) da se ovaj nije umijesao i posrao se na nesto sto je trebalo da bude najbolji sampionat u zadnjih ko zna koliko godina...

Page 46 of 127 FirstFirst ... 364243444546474849505696 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)