Page 267 of 373 FirstFirst ... 167217257263264265266267268269270271277317367 ... LastLast
Results 6,651 to 6,675 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    2,544
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Smijesno kako ovaj rezim urnisaše ne opozicija, ne velike sile, vec mobilni s kamerama.

Jos bi nam po televiziji, a i ovdje, razni direktori policija palamudili o vrhunskom profesionalizmu policije da ne bi klinaca i tetkica sa starim nokijama.

Sad im je ostalo samo da zapomazu da su to izolovani incidenti, da se zaboravlja sustina, drzavni udar. Putuj igumane....
    Da li je to neovlašćeno fotografisanje nezakonit akt i da li se može koristiti kao dokaz u eventualnim procesima?
    Last edited by Stradivari; 26-10-15 at 21:29.

Thanks Thanks Given 
    5,138
    Thanks Thanks Received 
    9,265
    Thanked in
    4,487 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Mandic je nocas oko 19h posjetio sa 4 telohranitelja Martinovica i pricao sa njim pola sata. Dosao je sa sluzbenim crnim reno laguna 2014 godiste serija tablice
    PG CG 870. Odakle mandicu pravo na sluzbeno auto pojma nemam. Ako ga qmara nije castio udbas stari

Sent from my Samsung Galaxy S6
    odakle ti to? oli negativni?
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Da li se to neovlašćeno fotografisanje nezakonit akt i da li se može koristiti kao dokaz u eventualnim procesima?
    Nije nezakonito, jer u ovakvim slucajevima pravo javnosti da zna ima prednost u odnosu na pravo na privatnost. Radi se o informacijama od javnog interesa.

Nema nikakvog razloga zasto se ne bi moglo koristiti u eventualnim procesima, taman kao snimci sigurnosnih kamera.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

ima, zato što postoji mogućnost editovanja snimka itd. mada vještačenje uglavnom može pokazat da li je snimak autentičan
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ima, zato što postoji mogućnost editovanja snimka itd. mada vještačenje uglavnom može pokazat da li je snimak autentičan
    To vazi i za CCTV snimke, ili bilo koji drugi materijal koji se moze falsifikovati, pisma itd. Ali svakako nece sud odbiti da ih uzme u obzir i da na vjestacenje.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

nekad se ne može utvrdit autentičnost, zato se kao čvrst dokaz uzimaju snimci samo sa sudski odobrenih kamera

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mandic je nocas oko 19h posjetio sa 4 telohranitelja Martinovica i pricao sa njim pola sata. Dosao je sa sluzbenim crnim reno laguna 2014 godiste serija tablice
    PG CG 870. Odakle mandicu pravo na sluzbeno auto pojma nemam. Ako ga qmara nije castio udbas stari

Sent from my Samsung Galaxy S6
    Знам да многи посланици имају службене таблице, лично их видио. Е сад не знам имају ли право сви или само ови који још неку функцију по одборима итд.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by GrobarPodgorica View Post
    Знам да многи посланици имају службене таблице, лично их видио. Е сад не знам имају ли право сви или само ови који још неку функцију по одборима итд.
    Vidiš, on bojkotuje skupštinu ali benefite koje dobija kao poslanik - to ni u ludilu.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Čitam ove vaše komentare,..A što je ono što vi želite da dokažete ovim posljednjim snimkom pa biste tako gorljivo htjeli da ispitate da li može da se pokaže na sudu? Ne razumijem zaista...
    Pitate se da li je bilo Policije u civilu na tom skupu? Mislim, šta??...
    Šta sve privlači vašu pažnju...
    Ili čitam pohvale Rečeviću, a oštre kritike policajcima...A Rečević bio rukovodilac obezbjeđenja skupa. Vidjeli ste ga na snimak kako se šarmantno dovikuje preko megafona (znači nikog ne tuče) i onda je to ok...Pa drugari bez njegovog znaka nijedna jedinica ili sastav nije se smio pomjeriti iz jedne ulice u drugu...Njegova je sve dok traje akcija i prva i posljednja...Vi samo pokazujete koliko je vaše neznanje...Malo uzdržanosti nije na odmet.
    Last edited by El Re; 26-10-15 at 21:44.

Thanks Thanks Given 
    9,708
    Thanks Thanks Received 
    6,018
    Thanked in
    2,295 Posts

Tačno okinut dio snimka đe treba da se vidi kako to oni "izlaze iz džipova"... Sad fino uhapsiti ovoga što je puštio snimak i puštiti original, a onda zatvoriti i njega i ove koji se bave ovakvim podmetanjem...

Je li stvarno neko blago retardiran, toliko da može pomisliti da bi ovo uradili ispred svog sjedišta...?
    Last edited by MeDo_JE; 26-10-15 at 21:45.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    ...

Je li stvarno neko blago retardiran, dovoljno da može pomisliti da bi ovo uradili ispred svog sjedišta...?
    Imamo "vrhunski obucene specijalce" koji su bili dovoljno retardirani da polome noge i ruke covjeku usred grada, pred ko zna koliko mobilnih sa okolnih zgrada. Nista me vise od njih ne bi iznenadilo.

Nezavisno od toga, ne izgleda mi jos ubjedljivo ovaj video, cak ni uzet zajedno sa onim prethodnim. Izgleda sumnjivo, ali je tesko povjerovati.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Čitam ove vaše komentare,..A što je ono što vi želite da dokažete ovim posljednjim snimkom pa biste tako gorljivo htjeli da ispitate da li može da se pokaže na sudu? Ne razumijem zaista...
    Ili čitam pohvale Rečeviću, a oštre kritike policajcima...A Rečević bio rukovodilac obezbjeđenja skupa. Vidjeli ste ga na snimak kako se šarmantno dovikuje preko megafona (znači nikog ne tuče) i onda je to ok...Pa drugari bez njegovog znaka nijedna jedinica ili sastav nije se smio pomjeriti iz jedne ulice u drugu...Njegova je sve dok traje akcija i prva i posljednja...Vi samo pokazujete koliko je vaše neznanje...Malo uzdržanosti nije na odmet.
    moje mišljenje o njemu je bazirano na nekim situacijama od prije nevezanim za ovaj skup, i prilično sam siguran da nije imao direktnu kontrolu nad SAJom (ni on niti bilo ko iz "obične" policije), možda generalno je mogao da im kaže budite na toj lokaciji i to je to

Thanks Thanks Given 
    9,708
    Thanks Thanks Received 
    6,018
    Thanked in
    2,295 Posts

Imamo "vrhunski obucene specijalce" koji su bili dovoljno retardirani da polome noge i ruke covjeku usred grada, pred ko zna koliko mobilnih sa okolnih zgrada. Nista me vise od njih ne bi iznenadilo.

Nezavisno od toga, ne izgleda mi jos ubjedljivo ovaj video, cak ni uzet zajedno sa onim prethodnim. Izgleda sumnjivo, ali je tesko povjerovati.
    Samo pogledaj kad je snimak isiječen, tih par sekundi kad treba da vidimo "izlaženje iz džipova"... No ne sumnjam da će policija odraditi posao i naći originalni snimak, a onda sve odgovorne krivično goniti...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Sjetih se foruma i rekoh da vidim oće li se nešto normalno i realno pisat, kad vidim nekakva filozofija i nekakva stručna vladavina prava, bavimo se nekakvim zakonima koje niko živi ne poštuje u CG, ponajmanje vlast, brani se Milo ali samo 'temeljno argumentovano'

Ostade samo ružna uspomena sa protesta, pomagao sam starim ljudima da se udalje od žarišta jer niko nije mogao da gleda a dosta njih se borilo za vazduh, neki su ostali da leže, nekima sam pomogao da preskoče ogradu od parka. Policija je reagovala vrlo simpatično, huligane iz prvog reda (DPS plaćenike), je 'pomazila' sa 2-3 suzavca, poćerala ih, a grupu starih ljudi među kojima je bilo dosta žena častili sa desetinama suzavca i gazili ih hamerom, usput su šibali pendrecima i nogama...
    Bagra koja je pravila nerede je prošla prije toga između nas, lagano, kroz masu. Te likove niko ne poznaje, ni alternative, niti iz dfa, prepoznadoh par faca iz pokreta za neutralnost što iz br i pg, ni oni predstavu nemaju ko su te mutne face, samo neliječeni poltron može mislit da ti likovi nisu ubačeni tamo od strane vlasti.
    Dobar dio krivice mora snosi Radunović, on je maltene jedini potpaljivao i širio mržnju, šutnuo bi ga pravo u zatvor.
    Žao mi je đedova sa starim crnogorskim zastavama, liberali, bošnjaci, profesori i profesorice, umjetnici, muzičari, gaženi od strane vlasti, i onda sjutra čuješ neke nebulozne krikove ljudi sa psihološkim nedostacima - 'hoće da ruše državu, srbadija, nasilnici, bravo policijo i sl'.

Mogao vam je bilo koji član familije iskočit do grada totalno van žarišta ali da naleti na patrolu i završi kao dosta njih, ne biste pisali ovako poltronsko-maloumne postove.
    A ovome špijunu što se pravi da je načitan i tolerantan želim sve najgore pa da i njega 'slučajno' izlemaju, policijska gamad.
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    zasto imam osjecaj da te Recevic kasirao s posla?
    1908.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Dosao je sa sluzbenim crnim reno laguna 2014 godiste serija tablice
    Ne mora biti sluzbeno ako ima CG... Samo treba da ima vezu u muriju...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    1,814
    Thanks Thanks Received 
    2,371
    Thanked in
    1,307 Posts

Niko ne pominje da su specijalci uleceli u kafic pored kristala i prebili iz cista mira 4-5 ljudi? Jednom slomili nos, drugom ruku (pendrecima) izbili neku djecu....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Samo pogledaj kad je snimak isiječen, tih par sekundi kad treba da vidimo "izlaženje iz džipova"... No ne sumnjam da će policija odraditi posao i naći originalni snimak, a onda sve odgovorne krivično goniti...
    Baba s mobilnim. Baba s mobilnim sa jedne terase raskanta, rasturi kao bugarsku skupstinu svu tu silnu policiju koja se s Milosevicem nosila, sa Vojskom Jugoslavije preko nisana gledala. Obruka ih da ne smiju sjutra nikoga u oci pogledati. Nevjerovatno.

Evo i ovo za provokatore, mozda je istina, mozda ne. Svakako je prilicno sumnjivo, da se ne lazemo. A nas narod je takav, voli zavjere, progutace ovu pricu i trazice repete.

Thanks Thanks Given 
    9,708
    Thanks Thanks Received 
    6,018
    Thanked in
    2,295 Posts

Baba s mobilnim. Baba s mobilnim sa jedne terase raskanta, rasturi kao bugarsku skupstinu svu tu silnu policiju koja se s Milosevicem nosila, sa Vojskom Jugoslavije preko nisana gledala. Obruka ih da ne smiju sjutra nikoga u oci pogledati. Nevjerovatno.

Evo i ovo za provokatore, mozda je istina, mozda ne. Svakako je prilicno sumnjivo, da se ne lazemo. A nas narod je takav, voli zavjere, progutace ovu pricu i trazice repete.
    Snimci đe je sve jasno se ne kidaju i edituju... Na ovom se naravno ništa ne vidi... Baš zbog toga što će narod koji je slijep od mržnje da proguta sve, onaj ko je ovo uradio treba da odgovara...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ЕлРе је написао да је ону слику Мандића врло могуће сликао неки агент, чини ми се да је поменуо да је можда и праћен. Тако да је итекако могуће да си убачени да изазову нереде, а тако је најлакше завршити протесте а да не испаднеш као неко забрањује опозицији протесте.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    moje mišljenje o njemu je bazirano na nekim situacijama od prije nevezanim za ovaj skup, i prilično sam siguran da nije imao direktnu kontrolu nad SAJom (ni on niti bilo ko iz "obične" policije), možda generalno je mogao da im kaže budite na toj lokaciji i to je to
    Imate puno predrasuda. Generalno tu pojavu primjećujem ovdje.
    Jovica Rečević je bio rukovodilac obezbjeđenja skupa. Njegova komanda je izvršna i niko je ne smije dovesti u pitanje. Policija nije banda već strogo hijerarhizovana organizacija kao vojska. Tu ličnim sujetama nema mjesta. Ministar naređuje upotrebu specijalnih jedinica i za potrebe ovakvih akcija pretpočinjava ih rukovodiocu obezbjeđenja skupa. Komandant SAJ ili PJP-a obavezan je slijediti SVAKO naređenje Rukovodioca obezbjeđenja. Sve ide putem radio veze. Naređenja su kratka i jasna. Nema tu ni mnogo vremena za priču, niti za dodatna objašnjenja, niti za pitanja. "U redu, prijem" i to je kraj. Zato to i jeste koordinirana aktivnost. Bez koordinacije čitav sistem bi se na terenu raspao. A svi ste vidjeli kako su ih sistematski potiskivali i gonili tačno tamo gdje su i željeli da ih rasprše. Razbijanje mogućih nereda (plan akcije) definiše se unaprijed Planom obezbjeđenja skupa kao varijanta koja se može dogoditi.
    U planu akcije sve se uzima u obzir. I veličina skupa, i karakteristike mase, i okolne ulice (moraju se predvidjeti unaprijed koridori u koje se potiskuje rulja), zatim pravac vjetra i njegova brzina (za slučaj upotrebe hemije) i još sijaset drugih detalja. Sve je već unaprijed dogovoreno i kad se izađe na teren samo se realizuje. Nekad je radio helikopter snimanje iz vazduha (što je jako skupo) sad to rade dronovi. Te slike idu u OKC i direktno pred Rukovodioca obezbjeđenja i Štab. Tako on tačno zna koju jedinicu ili grupu treba sljedeću da pomjeri i u kom pravcu.
    Svo vrijeme Rečević je znao što se događa. Njegove su i zasluge i eventualne kritike...
    Je li to teško razumjeti?
    I još nešto...Koliko je ovaj skup bio važan govori u prilog upravo to da ga je Rečević (u dogovoru sa Direktorom Policije) odlučio lično preuzeti da rukovodi obezbjeđenjem. To znači da ništa nisu htjeli prepuštiti slučaju.
    Jer nije baš uobičajeno da Rukovodilac obezbjeđenja bude lično Načelnik CN. Uglavnom su to njegovi pomoćnici ili neki od starješina UP, a ako je manje važan događaj, onda k-diri odjeljenja u CB-u.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Snimci đe je sve jasno se ne kidaju i edituju... Na ovom se naravno ništa ne vidi... Baš zbog toga što će narod koji je slijep od mržnje da proguta sve, onaj ko je ovo uradio treba da odgovara...

Ne pricam o ovome, ovo je samo slag na vec napravljenu tortu. Izgleda da niko u policiji nije shvatio koliko su drustvene mreze i sveprisutne kamere stvari promijenile iz korijena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by lak1 View Post
    zasto imam osjecaj da te Recevic kasirao s posla?
    Možda si ti navikao da te neko kasira i šutira, a ja sam otišao za 4 puta većom zaradom od one koju sam primao u MUP-u. Kad mi je već ponuđena mogućnost iskoristio sam je. Oni koji me poznaju znaju sve detalje. Ali da sam radio u srećnoj zemlji u kojoj bih svojoj porodici mogao priuštiti normalan život od starješinske plate u MUP-u nikada značku ne bih vratio. Na žalost, takvu zaradu ovdje mogli su mi ponuditi samo stranci.
    A o Rečeviću mislim sve najbolje...Ima mana ali je bez sumnje starješina i čovjek za poštovanje...

PS: Kada sam ja radio Rečević se tek probijao. Tada još nije bio ni k-dir Saobraćajne...
    Last edited by El Re; 26-10-15 at 22:16.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Hahahhahhah, stvarno si nekad nepazljiv u svom samoljublju. Mjera je zakon svega.

U klasicnoj demonstraciji sile, operaciji zastrasivanja i obeshrabrivanja cjelokupne populacije, izvedenoj na 2 kvadratna kilometra, u brutalno sprovedenom ciscenju terena, koje je zamisljeno sa ciljem da ostavi znacajne reperkusije na kompletno gradjanstvo i njihova dalja politicka promatranja i djelovanja; reći da je za sve nadlezan Recevic i da nista nije moglo proteci bez njegovog amina je u najmanju ruku nekorektno.

Ako se iskreno drzis toga stava onda bi trebalo da ocekujemo njegovu odgovornost za brutalna prebijanja gradjana one veceri. A svi znamo da od toga nema nista. A posto nismo vidoviti, onda ne znamo ali smo u velikoj mjeri sigurni, da pomenuti Recevic sigurno nema veze sa akcijama SAJ-a po podgorickim ulicama.

Kao bivsem policajcu dobro ti je poznata policijska sujeta, kako starjesinska tako i u odnosu izmedju razlicitih jedinica. Jeste, sve ce citav SAJ slusati Recevica, pa koliki god nacelnik on bio. Oni mu hijerarhijski nisu potcinjeni, pa on moze rukovoditi obezbjedjenjem skupa do preksjutra.

Nego je potpuno bespotrebno objasnjavati se sa covjekom koji ne moze vidjeti dalje od zadatka i tvrdi da je ona operacija, nevidjena na podgorickim ulicama, rukovodjena od strane jednog policijskog nacelnika koji je spasavao glavu na konkretnom licu mjesta iako je mogao komandovati iz staba.
    A tek da ne pominjemo verzije o drugim licima ispod policijskih kaciga i uniformi, sto je opstepoznat i prihvacen takticki modalitet. Jeste, oni su bas poslati da bi se drzali pravila i slusali virtuelnog nadredjenog.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Page 267 of 373 FirstFirst ... 167217257263264265266267268269270271277317367 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)