Kako vam ne dosadi....
Ih je bilo vise od jedne stotine, ako budemo vjerovali svojim ocima. Ne znam, jeli citava "srbadija" bila tamo ili koja druga ekipa, ali su djelovali sasvim koordinirano i na nekoliko mjesta. Samo da nisu uspjeli ostvoriri ciljeve jer nisu ocekivali toliko brzu reakciju policije.
Nista od "spontanog" prosvjeda, nego vise lici na nekakvu treniranu ekipu . Stovise, nitko od "obicnih" prosvjednika nije gledao osobe u fantomkama kao "ubacene elemente", niti nije pokusao da im sprijeci agresivno i provokatorsko djelovanje.
Kako vam ne dosadi....
Slazem se.
Pazi,ako tako razmisljas onda idemo onom logikom da je sve relativno,da je relativno da su policajci povrijedjeni,da je relativno da su protestanti povrijedjeni,teorija zavjere,onda koliko god da je bilo demostranata bilo je duplo manje jer je polovina ubacen elemenat,koliko kod da je policije,polovina ubacen elemenat i tako u krug dokle oces,a i policajci i demonstranti popise batine pa mozemo mi sad da palmudimo odje do besvijesti
Kako su vam glupe price sad
Podgorica Podgoricanima!
Mislis ako je neko lud da ipak cijeni novac i pored svog ludila? Tesko.
Opravdano je jer da je probio automobilom blokadu u Njemackoj npr. dobio bi metak umjesto batina. Znas ono, automobili bombe, terorizam, fanatici itd.
Kazem da ovu info treba uzeti sa rezervom. Al ako je tacna onda je dobro prosao.
Sent from my GSXR1000 @ 299
γνῶθι σαὐτόν
Ajde nemoj sad price kafanskih spijuna da prepricavas. Da mu je ubacena sok bomba u automobil ne bi morali da razbijaju prozore i covjek ne bi imao samo onakve povrede. Sok bombe su opasne po zivot u neposrednoj blizini, a ne u zatvorenom automobilu.
Suzavac gori hemijskom reakcijom i zapalio bi unutrasnjjost automobila ili bi povrijedio ove u vozilu
Ne trazite sad izgovore ovako naivne da opravdate ocigledno divljanje cuvara zakona(a ovamo se svi na isti pozivamo)
evo sad cujem da je mijo kolima probio kordon pa je pokusao drugi i kako je smanjio brzinu, sacekao ga je treci i uradio to sto je uradio.
ne opravdavam ovo odvajanje od zivota, ali ne bio cackat mecku.
nothing comes from violence and nothing ever could
Jos jedno pitanje za ove branioce efikasne policijske akcije.
Znate li kojim slucajem dje su bili parkirani autobusi koji su dovezli protestante u Podgoricu?
http://www.imdb.com/title/tt0084335/
Pogledajte
Zasto je covjek probija kordon 1km od protesta,sto ce tamo 3 kordona kod crvenog krsta,zbog stare vlade ili sto?Suludo mi je da je probijao 3 kordona,a nidje povrijedjenih
goozica daj izvor
Podgorica Podgoricanima!
Kod hrama su bili,ja sam cujao sat ipo detonacije kod hrama i pisao,tamo je haos veliki bio,opkolili su ih i zasipali sok bombama, suzavcima ko zna cim,tek sam posle vidio da su tamo bili autobusi i valjda jos kod stadiona...
http://www.vijesti.me/vijesti/amfilo...s-hvala-857393
Evo ga ulijece da da podrsku nato,tj da poveca
Podgorica Podgoricanima!
Sad lijepo svi na svoje radne zadatke, utakmica je gotova!
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Koja je tacno ovo ulica? Policija preko Morace nije zatvarala nijednu ulicu ja sam neposredno poslije frke kolima kruzio ulicama preko milenijuma,pored stare vlade pa put sportskog.Zatvoreno je bilo desno od milenijuma u ulicu Stanka Dragojevica i ulica ka skupstini put mosta Blaza Jovanovica.Mogao je jedino te barikade da probija a mislim da nije toliko lud.Patrole od po nekoliko marica i dzipova su samo jurile i bacale suzavce nidje se nijesu zaustavljale.
Od policijske drzave, od diktature, terora, vladavine sile, ispiranja mozgova, mene ipak i pored svega toga, najvise fascinira koliko je glup ovaj narod. Je li moguce da decenijama vec ne moze da se osvijesti? Da mu zasvijetli ta lampica *****umater? Je li moguce da je narod toliko jadan i nemocan da mu se po ko zna koji put podvaljuje ista fora? Bukvalno ista.
Pogledajte samo i napravite komparativnu analizu dva dogadjaja. Demonstracije protiv priznanja Kosova 2008 i Proteste DF-a protiv vlasti 2015. Pogledajte koliko je slicnosti tu. Isti lider protesta, isti mehanizam razbijanja protesta. Ne mislim na policijsko djelovanje. I tad i sad, pojavljuje se 20-30 -ak momaka sa fantomkama, i na bukvalno istom mjestu kao i tada krecu u napad na policiju. Oprobani recept se izgleda ne mijenja. Izgleda su alergicni na inventivnost.
I sto se desava. Ograda pada, ovi ''fantomi'' nestaju, policija suzavcem rascera narod. Potpuno isti algoritam kako tada tako i sad. Kao pokazna vjezba, jebbiga.
E sad ova demonstracija sile, to je vec nesto drugo. ALi nacin kako se sve odvija preslikan.
I narod sisa istu foru svaki put. I najgore prodju, kao i uvijek, oni koji su tu iskreno, bez rusilackih namjera.
Sto se tice Mija Martinovica.
Nase policajce skoluju da ''pucaju da zaustave, ne da ubiju''. Ocigledno su se oni sinoc skolovali u nekoj drugoj ustanovi, ne na Policijskoj akademiji.
Klasicno prekoracenje ovlascenja sirih razmjera. Ne branim covjeka, branim zakon. Sto god da je uradio, nema opravdanja za one batine, ovlascenja su drasticno prekoracena. Zna se kako se sprovode ovlascennja i kako se primjenjuju sredstva prinude. Necu sad da sirim, inace bi o tom konfliktu policajac-izgrednik/obicni gradjanin mogli knjigu napisat; ali onamo nesto debeleo debelo nije dobro.
Ne iskljucujem mogucnost da ono nema veze direktno sa desavanjima od sinoc, nego da su mu pod plastom protesta naplatili nesto od ranije, mozda neku nekooperativnost ili sl.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Rekao bih da je na semafore kod crvenog krsta na pocetak Viseceg mosta. Ulica pored stare vlade i ona sto ispred masinske ide. A s obzirom na civilna vozila iza ne znam dje je ro on probio blokadu a ovi nisu. I probijes dvije blokade i stanes trecoj. Jer ti zao eto tu trecu, dobri su momci. Drzava teletabisa
Prije Bajcetic sad MArtinovic ko sledeci probija kordone policije.. haha ko vise vjeruje u te price...
Sent from my Samsung Galaxy S3
Ono gore je moja fotka iz te raskrsnice iz pravca milenijuma sam isao ka sportskom.Nikakve blokade nije bilo sem put skupstine a ovo je neposredno poslije frke.Dakle sve se to desilo nakon sto sam ja prosao jos kasnije kad su se jos vise smirile strasti.
Sent from my Samsung Galaxy S3
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks