Originally Posted by
Gandalf_White
Ovo je snimak MUP-a
Obratite paznju kako kamera prati ljude i kako su to tipovi koji tu nijesu uopste bili prije vec su se samo pojavili
A sad posto imamo El Re-a i safru koji objasnjavaju svoje vidjenje jer su specijalizovani u tom sektoru, da vam dam ja moje misljenje posto sam proveo dobar dio sa ove druge strane.
Kao neko ko je dugo vremena proveo citajuci i istrazujuci na teme anarhije, huliganstva, gerilskog ratovanja itd mogu da kazem da ovo sinoc nije uopste bio organizovani vid napada na policiju... Zasto ?
Evo recimo imas 7 dana da se spremis za napad. Ispred sebe imas policiju koja je potpuno oklopljenja i ima gas maske, sto znaci da na njih ne djeluje nista od onog sto je sinoc pokusano :
- suzavac
- kamenice
- palice
- baklje
Ono sto bi sinoc djelovalo i ucinilo proteste pravo nasilnim je vatra. Mogu da garantujem da oni molotovljevi kokteli koji su baceni na policiju sinoc nijesu baceni od strane i jednog demonstranta sa strane DF-a vec su baceni od strane ubacenih elemenata.
Zasto ovako pricam ?
Oni molotovljevi kokteli pravljeni su u boce o 0.33 nk piva ili nesto drugo stakleno od 0.25. U onim bocama bio je samo benzin bez icega. A svaki idiot moze izguglati na netu kako se molotovljev koktel pravi. Da su dodali masinskog ulja i secera i bacili 10x1l boca pred noge policajcima ne bi bilo sanse da policija napravi bilo kakav juris bar prvo 5min.
Da su molotovoljeve koktele bacili direktno na policiju razbili bi redove i ozbiljno povrijedili policajce.
Znaci ovdje imamo 10 momaka po 1boca od 1l molotovljevih koktela koji stvaraju haos i na ozbiljan nacin uzurpiraju policajce u obavljanju rada. Isto tako bacanjem molotova na policajska vozila, vozilo se onesposobi za par minuta.
E sad, zamisli da imas 100 momaka koji su organizovani u grupe od 5 - 10. Nered se ne bi razbijao za pola sata nego bi situacija trajala cijelu noc. Tri dana prije protesta, krili bi se paketi sa pomagalima, zakopavali, ili kako vec da nikada ne nesttane municije. Ukratko grad bi gorio.
To se nije desilo JER NIJE BILO ORGANIZOVANOG NASILJA OD STRANE DEMONSTRANATA
Umjesto toga, bilo je ubacenih elemenata koji su ovo izazvali a onda izivljavanje policije sa suzavcima nad starcima, gladnim, bolesnim, penzionerima, studnetima...
Ja i dalje vjerujem da je ovo skroz namjesteno od strane vlasti
Bookmarks