Sa ili bez protesta znalo se da se ulazi u novu ERU (ojdanića) jer se bliži poziv za pristupanje NATO-u. To su veliki politički koraci i istorijski zaokreti Crne Gore i često su propraćeni velikim dešavanjima I turbulencijama. Ja sam svakako očekivao tako nešto, ali moram biti iskren i reći ne u ovolikoj mjeri.
Ono što je važno reći jeste da se zaista pojavila jedna nova energija i mnogo veći bunt, za razliku od pređašnjih, međutim ne slažem se da je isti pozitivno kanalisan i usmjeren, i da namjerno nije prilagođen dobrom dijelu građana koji se takođe žele pobuniti protiv ove vlasti. I to je velika ŠTETA!!! To je pokazatelj iskrenih namjera I demokratskih principa iz kojih počiva ideja svrgavanja vlasti.
Ovaj bunt je neorganizovan, neusklađen, manipulativan, kontradiktoran i najvažnije - sebičan! Sveopšti građanski bunt mora biti zajednički a to se ne čini na način kako ga kanališe DF, sebično - izbacujući sebe i svoje ciljeve kao jedine u pokušaju da ih prišiju svim ostalim subjektima koji se sa istim ciljevima ne slažu. Ako će nekog da utješi, slično misle Lekić, Bečić i Rakčević naravno. Nije to mišljenje safre ili nekog drugog. Izuzev URE koja se jasno odredila (što je korektno i u politici rijetkost), nastup ostalih je tipično politikanstvo prepredeno kalkulisanjem i nejasnim stavovima jer ne žele da budu gubitnici neizvjesnog ishoda protesta.
Uvažavajući sve stavove slobodnih građana koji noćas odlaze na protest I ne obazirući se iz kojih uvjerenja tamo idu, moram da kažem da će biti izmanipulisani kakav god ishod protesta bio, miran ili nasilan.
Dok god je tako za mene su ti protesti, sa pozitivnim ili negativnim ishodom,
propali, jer uvode društvo u konfliktno doba.
U svakom protestu u kojem se nije integrisala neka manjina ili onaj dio suverenističkog naroda, predstavlja grešku. Jasno je svima kolike je korijene puštila ova vlast u ovu zemlju I potrebno je da se vodimo pričom o “Đedu I repi” jer samo tako možemo ugasiti postojanje treće strane.

Samo tada na liniji borbe za slobodu biće građani I vlast. Samo tada možemo pobijediti bez većih posljedica I samo na osnovu toga možemo graditi dalji prosperitet I mir. Ja sam borac za to. I ja ću prvi podržati to I ispred toga neću staviti ni NATO ni EU. Poštovaću ono za šta se bore SVI građani.
Samo neupućeni I neobrazovani ljudi koji nikad ništa pročitali nijesu mogu reći da se NE MOŽE desiti ništa spektakularno noćas. Mnogo je primjera đe se I najmanji incident koristio za nasilnu ili još gore oružanu pobunu I sukob.
Iako držim do zadnjeg stava da je sve vrsta igre glavih aktera, ostavljam ovu opciju o kojoj pričam kao primjer onoga čovjeka koji se igra sa vatrom pa ga vatra neočekivano uhvati za rukav. Ako tu igru igraju DF I DPS, ne bih volio da taj rukav koji gori budu građani.
Samo pametno na obje strane, to je ono što ja želim. To podrazumijeva apsolutni MIR. Za ostalo me boli uvo.
Bookmarks