Page 187 of 373 FirstFirst ... 87137177183184185186187188189190191197237287 ... LastLast
Results 4,651 to 4,675 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Došao sam na ideju za šou sa političarima, gdje bi svako od njih jedni pred drugima i pred ljudima glumio nekog pristojnog i časnog čovjeka iz nedjelje u nedjelju. Šou bi se zvao Tvoje licemerje zvuči poznato.

Jbg, šteta što se to već emituje kod nas, evo već n-ta sezona.
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Neka, vidis da se moli da sjever stane, da mogu da dodju sa jednim mozda helikopterom, 2 x BOV od kojih se jedan zapalio a drugi propusta kisu i rdja polako, i sa jednim praistorijskim vodenim topom za koji ne znaju ni pumpe rade li.
    Nije ni cudo sto ih je 20 dana toliko kostalo, trebalo je one sklopocije pomjeriti sa parkinga
    Zato im je DF da dovoljno vremena da zakrpe rupe i naprave pumpe. Još imaju godinu garanciju na pumpe kad ih remontuju. Malo li je 6 dana fore
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Muka mi je da mnogo pišem na ovu temu (i neću ni sada nešto posebno isticati u vezi ovih protesta), ali mi je muka i od tipova kao što je El Re, tog velikog humaniste, demokrate, pravdoljupca, neostrašćenog, nepristrasnog, tolerantnog (kako je dugo pokušavao da se predstavi, izigravajući sveznalicu), koga ne zanima toliko vladajuća garnitura koliko dobrobit Crne Gore (kako je volio da ističe), koji pokušava da se prikaže realnim i "nezavisnim", ali se po potrebi u bitnim trenucima aktivira da otvoreno pljuje po svakom pokušaju ugrožavanja vladajuće garniture i da sije strah i najavljuje krvoprolića. Ubio se od najave sigurnog krvoprolića kad se spremao miting podrške Lekiću nakon predsjedničkih izbora, pa smo viđeli koliko je bilo tačno to što je pisao. Viđeli smo koliko je nereda bilo i kad su prije mjesec dana počeli ovi "šator protesti" (i dok su trajali, sve do subote i nastupa policije). Ali obraz mu izgleda ne smeta da i dalje, ali ovoga puta još crnje, stane rame uz rame sa najgorom vrstom propagande i otvoreno prikaže svoje pravo lice ...za koje se dugo trudio da ga kamuflira. Ima takvih još na forumu, koji opet imaju svoj sistem. Na primjer Maja: ne priziva krvoproliće i pokušava da kritikuje vlast, ali vazda na kraju obrne na diskvalifikaciju onih koji su protiv vlasti (Lekić, ovi protesti itd) ...sa indirektnom porukom da ne treba raditi to što su naumili protivnici vlasti.

Pošto je El Reu dozvoljeno da citira i ponavlja svoje davne postove, evo i ja ću ponoviti nešto što sam pisao prije godinu i po, kada sam ga nešto pitao, ali konkretan odgovor tada nisam dobio, nego samo uvrede i insinuacije, nakon čega se na duže bio izgubio sa foruma.
    Ne ulazeći u pitanja koja se tiču samih protesta (učesnici, organizacija, predvodnici, masovnost, zahtjevi, ciljevi, način, tajming itd), zanimala me od El Rea samo jedna stvar -zašto licemjerje i dvostruki aršini: na nekim demonstracijama demonstranti imaju pravo da protestuju i traže smjenu vlasti (koja je izabrana na izborima) i da tu smjenu ostvare preko demonstracija, a policija ne treba da ih sprečava, a tek ne smije biti gruba prema njima, a na nekim demonstracijama (a to su "slučajno" protesti protiv CG režima) demonstrante treba unaprijed pokušati isprepadati, a svakako ih ocrniti, posprdati se, a obavezno i spriječiti u njihovim namjerama da smijene vlast (jer, jelte, vlast je izabrana na izborima).

http://www.forum.cdm.me/showthread.p...86#post3629286

http://www.forum.cdm.me/showthread.p...42#post3629742

http://www.forum.cdm.me/showthread.p...15#post3630115

Ja nisam bio na ovim demonstracijama, kao ni na jednim do sada (niti sam nečiji glasač, pa tako ni DF-a), ali u potpunosti imam razumijevanja kada neko želi da održi demonstracije, pa tako i ove trenutne, i ne smatram normalnim da vlast sa svojim medijima i "pomoćnicima" ovako nastupa u vezi demonstracija, već bi trebalo dozvoliti da bilo ko može organizovati protest u vezi bilo čega. Ne osuđivati unaprijed (a naročito ne prepadati i izmišljati), pa ako neko bude postupao mimo zakona onda reagovati i sprovesti zakonske mjere.
    Mnogo toga je rečeno na ovim stranama, pa neću ponavljati, ali stvarno ovo prepadanje i upregnuta medijsko-partijska mašinerija oko četničko-srpske zavjere i njihove neumitne okupacije Crne Gore ako se "popusti pod ovim protestima", čak su i meni degutantni, kao Crnogorcu koji je glasao za nezavisnost (glavni adut branitelja režima) i koji je od pojave srbovanja sredinom 80-ih osjećao mučninu i predosjećao probleme u SFRJ, čemu su tada obilato doprinijeli oni isti za koje se sadašnji branitelji režima svesrdno trude da ih odbrane tu đe jesu ...a sve pod izrekom ugroženosti države i neumitnog utapanja crnogorske nezavisnosti pod skute Srbije (ili sad pod skute Rusije, jer izgleda da to prepadanje sa Srbijom, makar na zadnjim nedjeljnim protestima nije urodilo plodom). Nekoliko puta sam na ovom forumu pitao kako to može četništvo doći na vlast u Crnu Goru i kako to može Crna Gora izgubiti nezavisnost i pripojiti se Srbiji? Mandić sjutra veče usklikne "Crna Gora je od sada dio Srbije a ja sam novi vladar"? I to je to? Neće biti nekih izbora, glasanja, skupština, referenduma itd, đe će se donositi odluke? Jedan forumaš pričajući o ovim protestima i dilemi da li izaći ili ne, reče: jesam protiv mnogih stvari koje je uradio režim, ali ipak neću na proteste, jer neću da glasam za Mandića vojvodu!?!?!?! Kakvo glasanje čovječe, kad glasanje?

... no da ne dužim i ne objašnjavam sve, da ne razrađujem temu u detalje...pa ko ima volje neka pokuša da razmisli i shvati (što sam htio reći) ...ako želi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Zato im je DF da dovoljno vremena da zakrpe rupe i naprave pumpe. Još imaju godinu garanciju na pumpe kad ih remontuju. Malo li je 6 dana fore
    Ma to je njegov način da sazna šta ima tamo...
    BOV-ova je 5 a MUP raspolaže sa još nekoliko manjih oklopnih vozila talijanske proizvodnje koje smo dobili još 2000. Dio tih sredstava nalazi se u posebnim hangarima Policije zajedno sa određenim naoružanjem namijenjenim rezervnom sastavu MUP-a. Kad sam odlazio 2004., tu je bilo i lakih topova. Nisam se raspitivao šta je bilo s tim. Što se tiče BOV-ova svi su u besprekornom stanju, redovno se održavaju i identična vozila i danas su u sastavu jedinica Specijalne Policije Slovenije i Hrvatske koje su sebi mogle priuštiti zamjenu. Ali nisu. Jer su ti BOV-ovi jako pouzdani i razvijeni krajem 80-ih. To nije putnički auto. Vijek takvog oklopnog vozila (ako se održava) je 50 godina.
    Međutim, vidim da najviše zablude postoji oko vodenih topova. MUP ima nekoliko vrlo moćnih vodenih topova (od kojih su neki i potpuno novi, kupljeni za potrebe MUP-a), a dio ovih vozila u garažama je Vatrogasne brigade PG ali se ne diraju bez odobrenja MUP-a. Tako je makar stanje bilo do prije neku godinu. Mislim da tu nema promjena.
    Ono što ste vidjeli (onu FAP-ovu lešinu) ono je vozilo Vatrogasne brigade PG i to njihovo najgore, a poslato je upravo to jer su vatrogasnoj još žive uspomene kada im je jedan sličan zapaljen na demonstracijama u januaru 1998., pa nijesu htjeli da rizikuju. Za slučaj da zaista bude naređena upotreba vodenih topova na ulicama će biti sasvim druga vozila.
    Problem sa vodenim topovima jeste što šmrk ima snagu nekoliko atmosfera i u stanju je i jačeg čovjeka koji se nađe na putanji mlaza odbaciti da se na pločniku ozbiljno povrijedi. Možda i slomi vrat. Zato se vodeni topovi koriste u krajnjoj nuždi. Nema potrebe...Suzavac je stari drug i on završi sve bez neprijatnih scena i pritom omogući policajcima da nastupaju kroz dim i slobodnije koriste palicu ne mareći da li ko snima.

Ali ako nekog nešto interesuje nek slobodno pita...Ovo nijesu tajni podaci...
    Last edited by El Re; 23-10-15 at 16:07.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nema Maja nista sa ovim vasim opcijama, jer za Maju su svi gradjani CG od iste vaznosti. Jednako sve posmatram i uvijek kazem to je nas narod sta god mislili i sta god pricali.
    I precizirala sam vec da oni koji misle biti na jednu ili drugu stranu treba da to napisu i neka onda guraju i ubjedjuju gdje ko treba biti na demonstracijama. Oni koji samo huskaju druge, pomamljuju a doopence ce im biti u zaklonu ...ti su dno dna.
    Rekla sam vec da mi cast i ljudskost ne dozvoljavaju da huskam, podrzavam ili bilo sta slicno, sto izmanipulisanim i nesvjesnim moze nanijeti stetu.
    Ko to moze, nek radi sta mu cast i ljudskost nalazu.
    Za mene je to sve moj narod... Drugacije i ne moze biti.
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,318
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Kako li se osjeća prosečni demonstranat, prvo su ih prosto zvali da se sprdaju sa policijom, pogotovo sredovječne sugrađane koji su dobili osjećaj da im se mudne kese vuku po asfaltu kad su viđeli policajce kako ćutke trpe izlive njihovih frustracija, a sad im prijete da će ih osmudit suzavcem na najmanji znak neposlušnosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    a sad im prijete da će ih osmudit suzavcem na najmanji znak neposlušnosti.
    ово је просјечном грађанину ЦГ тотална непознаница !

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    3 Posts

Božo Bulatović podnio tužbu zbog zloupotrebe stihova iz pjesme „Podgorica“
    http://m.cdm.me/#/article/384035
    Last edited by podgor; 23-10-15 at 17:15.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Ali medojevic svaki dan poziva policiju da im se pridruzi hahahah
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Evo o ovome sam pricao,izgleda da se demos prikljuci nezvanicno http://www.vijesti.me/vijesti/neki-i...-subotu-857121
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,001
    Thanked in
    722 Posts

Eto tako.
    Upravo saopšteno.

Botovi čupaju kosu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Srpske Dveri zadužene za nerede

Demokratski front u susret za sjutra najavljenim mirnim protestima mobiliše ljude sa sjevera, njihovi aktivisti obilaze porodice, obećavaju im materijalnu pomoć. Za dolazak na proteste u Podgoricu nezadovoljnoj omladini plaćaju po 100 eura.
    Facebook Share
    Kako nezvanično saznaje Portal RTCG u Upravi policije, posebno je alarmantno što se mobilišu ekstremisti iz kriminalnih struktura koji imaju precizan zadatak da u Podgoricu dopreme sredstva za napade na policiju- šipke, baklje, Molotovljeve koktele, suzavac...
    U te svrhe instalirali su poseban punkt u Trebinju , a logističku podršku im pružaju Srpske Dveri, čije rukovodstvo i članstvo se takođe sprema da direktno učestvuje na podgoričkim protestima.
    Na tivatski aerodrom danas je, kako saznajemo, sletio Jugoslav Kiprijanović, šef medijskog pula i urednik časopisa Dveri, koji je u Crnu Goru krenuo po nalogu predsjednika srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića.
    Zadatak aktivista Dveri, inače ultradesničarske organizacije je da kada uđu u Crnu Goru izazivaju nerede, posebno na dan održavanja protesta ...
    Jedan od aktivista koji je uključen u samu organizaciju protesta rekao je da nije važno koliko će ljudi stradati samo da ova vlast ode.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

aahahahahah kakav tekst,ovo ne moze ni informer smisliti...
    Rekoh ja danas cudno je da ne demantuju one dvije partije i evo sad pristupaju protestu...
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,944
    Thanked in
    1,459 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Srpske Dveri zadužene za nerede

Demokratski front u susret za sjutra najavljenim mirnim protestima mobiliše ljude sa sjevera, njihovi aktivisti obilaze porodice, obećavaju im materijalnu pomoć. Za dolazak na proteste u Podgoricu nezadovoljnoj omladini plaćaju po 100 eura.
    Facebook Share
    Kako nezvanično saznaje Portal RTCG u Upravi policije, posebno je alarmantno što se mobilišu ekstremisti iz kriminalnih struktura koji imaju precizan zadatak da u Podgoricu dopreme sredstva za napade na policiju- šipke, baklje, Molotovljeve koktele, suzavac...
    U te svrhe instalirali su poseban punkt u Trebinju , a logističku podršku im pružaju Srpske Dveri, čije rukovodstvo i članstvo se takođe sprema da direktno učestvuje na podgoričkim protestima.
    Na tivatski aerodrom danas je, kako saznajemo, sletio Jugoslav Kiprijanović, šef medijskog pula i urednik časopisa Dveri, koji je u Crnu Goru krenuo po nalogu predsjednika srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića.
    Zadatak aktivista Dveri, inače ultradesničarske organizacije je da kada uđu u Crnu Goru izazivaju nerede, posebno na dan održavanja protesta ...
    Jedan od aktivista koji je uključen u samu organizaciju protesta rekao je da nije važno koliko će ljudi stradati samo da ova vlast ode.
    "Kako nezvanicno saznaje"

Naravno da je nezvanicno. Jer da ima sta od toga bilo bi osnova za hapsenje momentalno.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Hoće mi ko od ovih što idu na protest odgovoriti što će se desiti ako Milo ne prihvati njihove uslove? Kako dalje?

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Kako smo mi puni primitivaca,ovdje se jedino mogu ljudi popaliti na ovakve clanke.Je li moguce ovo?
    Nije mi jasno da kad milo ima svaciju podrsku i dalje ih je nekako strah
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

El Re je svako opoziciona partija cetnicka ispade da je u cg skoro pola cetnika,mi smo izgleda leglo cetnika.Ja ne znam jesam li 2 cetnika u zivotu vidio u CG...
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/sdp-po...-izbora-857130
    Opet ovi da ne funkcionise vlada , a siguran sam nece izaci iz vlade ni posle
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,701
    Thanked in
    3,854 Posts

Ko su istaknuti članovi Demosa? Zar imaju još nekog člana osim Lekića i Danilovića?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nema odgovora protestanti, bar ko Knežević da kažete znam da će pasti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ko su istaknuti članovi Demosa? Zar imaju još nekog člana osim Lekića i Danilovića?
    Danilovic jer Lekic nidje nije pomenuo da ce doci.

Shto se tiche Dveri ovo je gotovo opravdanje za intervenciju policije u sluchaju potrebe i kasnije moguce pominjanje "ubachenih elemenata" od strane organizatora skupa. Kad upru prstom u ANB ovi ce fino reci a ne ne nijesmo mi nego Dveri koje ste vi doveli bez obzira ko je stvarno u pitanju Da ne pominjemo da ce policija poslije (eventualnog) rasturanja skupa imati gotovu prichu e nijesmo mi nishta radili protiv gradjana ali zato protiv srpskih fashista koji su doshli iz strane zemlje da ugrozhavaju mir jesmo.

Da se razumijemo ukoliko ce na protestu stvarno biti aktivista Dveri navijam da dobiju bash dobre batine nezavisno od toga shto ce raditi drugi gradjani.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Naravno da ne...Ali mora im se priznati da se snalaze kako znaju i umiju. Velike su muke na ove 3 partije.
    DEMOS, URA i Bečićevi jasno razumiju da se DF zaletio u zid. Ili će ga probiti ili će stradati.
    Oni znaju da se DF neumitno približava momentu kada se njegovi konstituenti mogu naći pred izvjesnom daljom zabranom političkog rada i djelovanja.
    Pa onda kalkulišu - ako DF uspije reći ćemo "I mi smo dio te pobjede!", a ako DF propadne reći će "Mi nismo organizatori skupa i ne možemo snositi odgovornost. Za sve je isključivo kriv DF".

Eto, to je sva kalkulacija... Pomalo primitivna i licemjerna, ali drugo im i nije preostalo.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Kakve dveri vi niste normalni,pa te teroriste treba zaustaviti na granici,ovdje se prica kao da ce neka invazija sad na crnu goru,neki stabovi i neke taktike sto je ovo
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Kao da je sve poludjelo, svi pricaju o protestu, ne pamtim ovakav entuzijazam uoci nekih demonstracija..
    Na forumu obecava fanaticna predanost dps botova, kojima redom pada maska opozicionara, ne mogu da se obuzdaju, vrh! Bice ludo sjutra, luuudoooo! :-D
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,821
    Thanked in
    920 Posts

Dveri je lako sprijeciti da udju u zemlju svi su pobrojani i zabiljezeni u MUP-u Srbije samo treba napraviti provjeru na granici jedino ako nemaju neku podruznicu u CG.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Page 187 of 373 FirstFirst ... 87137177183184185186187188189190191197237287 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)