Page 149 of 373 FirstFirst ... 4999139145146147148149150151152153159199249 ... LastLast
Results 3,701 to 3,725 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja jako zelim promjenu, odavno. Misljenja sam da je dps najgora nepogoda koja je mogla nase drustvo zadesiti i od srca zelim svima koji su na ledjima napacenog naroda gradili licno bogatstvo da odgovaraju. Medjutim, svjestan sam da nam nece biti mnogo ili uopšte bolje ako / kad se promjena vlasti desi. Ali je promjena neophodna, i ona mora postati moguca u svakom trenutku, narod se mora nauciti samopostovanju, da budemo svijesni da imamo moc da naceramo one koji nam o glavi rade, da rade za dobro nas i nase djece a ne samo za sopstveni interes. O ratu kao opciji nisam nijedne sekunde razmisljao, to mi djeluje prilicno apstraktno, medjutim citam sve sto pisete, ima jako zanimljivih pojedinosti, cinjenica, razmisljanja, iako se ne slazem sa svim napisanim, ne osjecam da mi je vrijeme izgubljeno. Pojedini ljudi zaista imaju talenta za analitiku.
    Izadjoh u nedjelju na trg, ignorisao sam prvih 20 dana protesta, jer nisam zelio sebe da stavim u isti koš sa Medojevićem ili Mandićem, ne smetaju mi srpske zastave, čak naprotiv, ali u njihovu ideju o demokratskim izborima ne vjerujem jer su na sve nedemokratske izbore ova dvojica izlazili, i na osnovu rezultata tih istih pokradenih izbora bazdjeli u pralamentu od mandata do mandata, na vrijeme su se sjetili da se bore za demokratiju. Medjutim, prica je najednom postala gradjanska, i pod uslovom da Milo ne ispuni zahtjeve postavljene ultimatumom, u subotu su moguca samo dva scenarija: da Mandic kao spontani lider protesta ispali narod ili da se krene nasilno u zauzimanje institucija sistema? Priznajem da nisam siguran kako da razmisljam, i jedna i druga mogucnost me uzasavaju, ova druga pogotovo jer je jedan covjek zamalo glavom platio mirnu nenasilnu setnju, mozemo li ista manje ocekivati od otvorenog nasilja?
    a sa druge strane, ako Mandic iznevjeri svoje pristalice i ljude koji ga sticajem za DF srecnih okolnosti podrzase u nedjelju, ugasiće se energija koju zadugo nece niko vise podici, a DPS je miran narednu deceniju.
    U svakom slucaju napetost je u vazduhu, ja je bar osjecam, i zanimljivi dani nam tek predstoje.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Prijeki ti kao kolovodja u ratnomprofiterstvu, daj ispitaj trziste vidji koje su nam uniforme u opticaju, placamo kad odbranimo drzavu
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

ako će biti ova konobarica na grb ja bi odma da se angažujem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

.. Ako bude zainteresovanih za razgovor na temu pobune u Crnoj Gori, možda se kasnije uključim...
    Do tada, evo jedno pitanje za ove što (i dalje) vjeruju kako El Re uvijek pretjeruje i nešto govori u prilog nekome (ne razumijem samo kome?), a šta vi očekujete u subotu? Hmmm??...Šta??

Imate dio opozicije koji je objavio otvorenu pobunu i ultimatum vlastima da do subote padne Vlada ili će se suočiti sa gnijevom "naroda" spremnog da istraje do kraja i po svaku cijenu.
    Odbili su i pozive vlasti i pozive Zapada (EU i SAD) da se vrate u Skupštinu i tamo "dijalogom" rješavaju svoje frustracije. Dobili su političku i operativnu podršku Moskve. Medijski su podržani artiljerijskom vatrom iz srpskih medija (koje je Đukanović puštio da u CG zadominiraju) i koji ne odustaju. Pitam vas - šta očekujete? Da se kad im je već saopšteno da od pada Vlade nema ništa, da će oni.--šta? Održati koncert? Sjesti na ulicu i zaplakati? Poći organizovano kućama?
    Pitam vas - da li bi vi sada odustali? Sada kada vam toliko toga ide na ruku?...Hmmm, ja ne bih...
    Očekujete da se Policija skloni i omogući da se pobunjenici obrate iz državnih institucija kao nova vlast??...Očekujete? Ne uznemiravajte se. Samo razgovaramo,..Bilo bi mi baš zanimljivo pročitati šta je to što vi očekujete...želim čuti zaista...

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Ovo tek sad vidim kako ga je ovaj udario.

A kad sam ja to rekao, rekli su mi da lazem. Sad ce i tebe proglasit lazovom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad dodje do rata,posto sam srpce planiram da postanem predsjednik teritorialne odbrane Pluzina.Zbog granicenja moje teritorije sa Bosnom ocekujem veliki prolaz naoruzanja,a samim tim i veliki profit za mene.Vec sad da javno kazem da ce se oruzje prodavati svakome ko bude imao kes!Posle rata tu da napravim jednu crkvu kao Daka Davidovic i da taslacim zene niksickim doktorima irate:

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    .. Ako bude zainteresovanih za razgovor na temu pobune u Crnoj Gori, možda se kasnije uključim...
    Do tada, evo jedno pitanje za ove što (i dalje) vjeruju kako El Re uvijek pretjeruje i nešto govori u prilog nekome (ne razumijem samo kome?), a šta vi očekujete u subotu? Hmmm??...Šta??

Imate dio opozicije koji je objavio otvorenu pobunu i ultimatum vlastima da do subote padne Vlada ili će se suočiti sa gnijevom "naroda" spremnog da istraje do kraja i po svaku cijenu.
    Odbili su i pozive vlasti i pozive Zapada (EU i SAD) da se vrate u Skupštinu i tamo "dijalogom" rješavaju svoje frustracije. Dobili su političku i operativnu podršku Moskve. Medijski su podržani artiljerijskom vatrom iz srpskih medija (koje je Đukanović puštio da u CG zadominiraju) i koji ne odustaju. Pitam vas - šta očekujete? Da se kad im je već saopšteno da od pada Vlade nema ništa, da će oni.--šta? Održati koncert? Sjesti na ulicu i zaplakati? Poći organizovano kućama?
    Pitam vas - da li bi vi sada odustali? Sada kada vam toliko toga ide na ruku?...Hmmm, ja ne bih...
    Očekujete da se Policija skloni i omogući da se pobunjenici obrate iz državnih institucija kao nova vlast??...Očekujete? Ne uznemiravajte se. Samo razgovaramo,..Bilo bi mi baš zanimljivo pročitati šta je to što vi očekujete...želim čuti zaista...
    Nadji mi ti brojku ljudi kod nas koji zeli rat,lise tih ekstremista njih malo,oko mandica...
    medojevic je danas izjavio da samo zele mirne proteste i dijalog,ali ne u okviru skupstine
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Quote Originally Posted by chelsea View Post
    Kad dodje do rata,posto sam srpce planiram da postanem predsjednik teritorialne odbrane Pluzina.Zbog granicenja moje teritorije sa Bosnom ocekujem veliki prolaz naoruzanja,a samim tim i veliki profit za mene.Vec sad da javno kazem da ce se oruzje prodavati svakome ko bude imao kes!Posle rata tu da napravim jednu crkvu kao Daka Davidovic i da taslacim zene niksickim doktorima irate:
    Ti bi da upadnes u moj biznis ratnog profiterstva. Sad imamo dvije opcije. Ili da objavimo rat jedan drugom pa ko pretece ostaje mu sav biznis ili kao Lucky Luciano da organizujemo Komisiju, tj. Zadrugu Ratnih Profitera Crne Gore.

Moze li se uzet za te potrebe neki kredit za mala i srednja preduzeca?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Mi nijesmo rekli od koga branimo drzavu...

Uvijek u ratu imas i onu trecu opciju. Dvije se mlate a treca ulazi na slobodnu teritoriju kamionima i tovari, bijelu tehniku, keramiku, namjestaj, crijep sa krovova, utjesi mladu te joj je muz na granicu...

Oprosti sjetih se dobrih starih vremena u Dubrovniku
    Gori si no ja :/
    I ja svako malo spočitnem.. I dok sam živa, to ću raditi..
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    2,247
    Thanks Thanks Received 
    3,007
    Thanked in
    1,259 Posts

Meni se ovi DF ne dopada ama baš nikako. Ista je to bratija. Al iz konflikta se vazda nešto rodi. Šta znam, valjda treba podržati promjenu. Pa ako ne budu valjali ponovo ćemo mjenjati. Nego je problem što kod nas prođe po 30g. do smjene. Bio sam na protestima kad je MANS organizovao. Medu i Mandiću ne bik dao ovce da mi paze pa ih neću izlaskom ni podržati. Al neću se ni protiviti. Interesantna vremena su pred nama.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Šta očekujem?
    Očekujem da će, kao i u slučaju naziva jezika, "CG uvijek uspjeti da pronađe način"(by Ranko Krivokapić). Tim prije što Milo nije diktator u duši, čvrsto vjerujem.

Ipak, između građanskog rata i diktature, biram ovo drugo. Razlozi zbog čega, mislim da su jasni.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Ipak, između građanskog rata i diktature, biram ovo drugo. Razlozi zbog čega, mislim da su jasni.
    Znaci, ipak nema trece opcije, a? Identifikacija indoktrinacije
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

El Re da se podsjetimo deshavanja oko i poslije odluke CG vlade o priznanju Kosova: Imao si chitavu opoziciju osim jedne partije koja je ushla u otvorenu pobunu i objavila ultimatum vlastima da povuku odluku ili ce se suochiti sa gnjevom naroda spremnog da istraje do kraja;imao si napushtanje parlamenta poslanika opozicije; imao si makar dvostruko vishe demonstranata (bilo ih tada oko 15 hiljada minimum) na ulicama nego svih ovih dana zajedno ukljuchujuci i nedjeljni skup; imao si ne samo odbijanje poziva Zapada nego otvoreno antizapadni stav demonstranata i organizatora shto je i bilo logichno jer su zapadne zemlje prve priznale Kosovo; imao si blanko politichku i operativnu podrshku Koshtunichine vlade a posredno i Moskve jer je Rusija i tada bila glavna velika sila protiv nezavisnosti Kosova plus u sukobu sa Zapadom zbog rata u Gruziji i tezhnji SAD i josh nekih drzhava da pozovu Ukrajinu u NATO; imao si ne samo doziranu i ispod zhita kao sad nego otvorenu javnu podrshku Amfilohija i SPC; imao si sve prosrpske CG militante iz devedesetih koji su jedva dochekali shansu; medijski su bili podrzhani artiljerijskom vatrom kako iz srpskih tako i iz pojedinih crnogorskih medija; ostrascenost u narodu je bila mnogo veca zbog priznanja Kosova nego zbog izbora i kradje koja je ako ju je i bilo se desila nekoliko godina unazad; imao si najnepopularnijeg predsjednika SAD vjerovatno od Drugog svjetskog rata i shodno tome vrlo loshe odnose SAD sa saveznicima i ostatkom svijeta plus EU koja je bila paralizovana a i polarizovana tada kako i sada jer problem EU nijesu krize, te krize samo prikazhu probleme javnosti a problem EU je smijeshni nachin odluchivanja konsenzusom i metodom najmanjeg zajednichkog sadrzhaoca pa bez obzira radi li se o subvenciji ribarima ili "novom Hladnom ratu".

I kako se sve to zavrshilo? Policija rasturila miting isti ovaj Mandic shtrajkovao gladju sve sa burecima 10 dana i tachka stavljena na cijelu prichu. Razumijem da je momenat sad jako bitan oko NATOa ali i uz svu tu prichu i dalje situacija uopshte nije toliko razlichita niti dramatichno pogorshana u odnosu na tada a da ne prichamo da je energija u narodu i spremnost da se okupe i idu "do kraja" oko ovih pitanja neuporedivo manja nego dvije godine posle referenduma pa josh Kosovo se taklo, shto pokazuje i brojno stanje skupova i chinjenica da ostatak opozicije vrlo mlako podrzhava skupove ili ih ne podrzhava uopshte nego ih kulira.

Uz najbolju volju i naprezanje mozga ne razumijem zashto je to tada sve bilo toliko lako rijeshiti a sad je sve toliko komplikovano
    Last edited by Separatista; 20-10-15 at 13:32.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Meni se ovi DF ne dopada ama baš nikako. Ista je to bratija. Al iz konflikta se vazda nešto rodi. Šta znam, valjda treba podržati promjenu. Pa ako ne budu valjali ponovo ćemo mjenjati. Nego je problem što kod nas prođe po 30g. do smjene. Bio sam na protestima kad je MANS organizovao. Medu i Mandiću ne bik dao ovce da mi paze pa ih neću izlaskom ni podržati. Al neću se ni protiviti. Interesantna vremena su pred nama.

Ja isto ocima ne mogu gledati Mandica i Medojevica, ali u subotu necu izaci zbog njih, nego zbog naroda, kao i 80% ljudi koji su izlazili do sada. Nisu izlazili zbog njih dvojice nego zbog naroda i promjena koje cekamo dugo.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Znaci, ipak nema trece opcije, a? Identifikacija indoktrinacije
    Nemoj me izvlačiti iz konteksta da ti sad mozak ne otvorim. U prvi, nekvotovani, dio vjerujem.
    Fala lijepo, molim lijepo i doviđenja.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Ja isto ocima ne mogu gledati Mandica i Medojevica, ali u subotu necu izaci zbog njih, nego zbog naroda, kao i 80% ljudi koji su izlazili do sada. Nisu izlazili zbog njih dvojice nego zbog naroda i promjena koje cekamo dugo.
    Ja na djaolji skup DF-a bio nisam, jer (iako Milogorci po forumu misle da bih CG volio da vidim kao dio Srbije) ne volim kad se vlast mijenja/obara pod barjacima druge drzave. Ali ovim zadnjim protestom sam bio zatecen, kasno vidjeh da je izrazito bio jak taj gradjanski karakter protesta, da je bilo dosta omladine iz URA.. Ali u subotu dolazim definitivno, samo ako se budu drzali recepta sa poslednjeg protesta.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Daj ne zezajte.

Zaboravljate da DF nema ama baš ništa sa ovim omasovljavanjem protesta, njima je noć prije incidenta došlo manje od 500 ljudi na proteste. A i umiješanost Rusije čiji kanal(mislim da je u pitanju kanal 24 ili tako nekako iza kojeg stoji vlada) naziva Branka Radulovića čičom iz Podgorice

Oni su najviše zatečeni ovim omasovljenjem i pojma nemaju šta da rade, zato su i odložili ovo do subote.

Jes, Dritan Abazović, lik iz LGBT organizacije i ostali dolaze po nalogu Rusije.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    1,853
    Thanks Thanks Received 
    5,404
    Thanked in
    2,080 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Momci, vi ratujte ali ja idem u ratne profitere
    Preko Skadarskog da izvozimo bijelu tehniku, a da uvozimo oružje i onda ga prodajemo svim stranama. Ne može da omane.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Nemoj me izvlačiti iz konteksta da ti sad mozak ne otvorim.
    Rakel mozak otvara.. Ma mi se cini da bi ti valjalo da otvoris nesto drugo, valjalo bi ti kao antistres samo tecnosti..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Nadji mi ti brojku ljudi kod nas koji zeli rat,lise tih ekstremista njih malo,oko mandica...
    medojevic je danas izjavio da samo zele mirne proteste i dijalog,ali ne u okviru skupstine
    Žao mi je što pojedini među vama pojednostavljuju stvari i unaprijed propituju da li već postoje okolnosti za tu najgoru i krajnju varijantu. Ali ja nemam tabua...Da, već postoje. Radi se o procesu koji je otpočeo i koji ukoliko se hitno ne zaistavi upravo vodi ka tome. Drugog epiloga nema.
    Kao i svaki proces, ako bude neometan, on će sam generisati nove okolnosti koje će krajnjem epilogu ići u prilog. Ne znam koliko ste u stanju razumjeti?
    Nalazimo se na Balkanu. Ovdje po default-u uvijek postoji plodno tlo za nasilje i oružana sukobljavanja.

Podsjetiću i tebe i sve goste da je rat u BiH počeo banalnim događajem koji bi u svakoj zemlji bio tretiran kao puki kriminalni čin. Ne samo da raspoloženje za rat nije postojalo u stanovništvu, već se stanovništvo sukobljavanjima oštro suprotstavljalo. To je i pokazalo velikim mitingom u Sarajevu 6. aprila 1992. Bio je dovoljan samo jedan pucanj snajperiste sa zgrade Holidej Ina da u roku od nekoliko sati (ne dana, već sati!) čitava Bosna bude u plamenu. Podsjetiću da je u ratu za koji niko u Bosni prije toga nije vjerovao da se može dogoditi poginulo i ranjeno blizu 200000 ljudi, a preko milion ljudi pošlo je u izbjeglištvo ostavljajući svu svoju imovinu u žurnom pokušaju da spase gole živote.

Slična atmosfera uvjerenja u "nemogućnost" da se dogode unutarcrnogorski sukobi postojala je i tokom 1941. Već krajem 1941 i početkom 1942. građanski rat bio je u punom zamahu. Okupatori su to iskoristili i od četnika i zelenaša formirali bataljone MVAC (Milizia Volontaria Anti Comunista https: https://it.wikipedia.org/wiki/Milizi...Anti_Comunista) i uz pomoć plate od 6 talira po četniku mirno držali sve crnogorske gradove, neuznemiravani sve do pada Italije 9. sept 1941.

Toliko o tome da li je ta mogućnost realna ili isključena...
    Last edited by El Re; 20-10-15 at 13:39.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Niko vise ne traži da se skrati naslov ove teme, sada svi vjeruju u nju
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ja na djaolji skup DF-a bio nisam, jer (iako Milogorci po forumu misle da bih CG volio da vidim kao dio Srbije) ne volim kad se vlast mijenja/obara pod barjacima druge drzave. Ali ovim zadnjim protestom sam bio zatecen, kasno vidjeh da je izrazito bio jak taj gradjanski karakter protesta, da je bilo dosta omladine iz URA.. Ali u subotu dolazim definitivno, samo ako se budu drzali recepta sa poslednjeg protesta.
    Iskreno dok god na protestu dominiraju crnogorske zastave a ne Putin, Srbadija i anti-NATO poruke, dok god se protestuje mirno i ne prave se incidenti (shto u nedjelju ipak nije bio sluchaj) i dok god nema shatorijada pechenja prasadi blokiranja saobracajnica i slichnih budalashtina koje ometaju zhivot gradjanima shto se mene tiche slobodno protest svaki dan. Chak i nije loshe da ti protesti podsjete ovu vlast da nije svemocna. Medjutim na prvi pokushaj izazivanja incidenata upadanja u institucije dalje radikalizacije i slichno skup treba razjuriti bez vece milosti i zabraniti dalja okupljanja. Bilo taj u subotu odma bilo neki buduci ako taj prodje mirno.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

bla bla bla .... u nedogled...muka mi je više i da pogledam neki zanimljivi komentar
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    2,247
    Thanks Thanks Received 
    3,007
    Thanked in
    1,259 Posts

Toliko o tome da li je ta mogućnost realna ili isključena...
    Po tvojoj procjeni koja je vjerovatnoća građanskog rata? U procentima.

γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

"Imamo nova kola radi dojma
    imamo stav i kad nemamo pojma
    dovoljno mrznje , dovoljno inata
    za bar jos dva, tri rata...

Na ovim prostorima, na ovim prostorima
    bas lijepih stvari ima , na ovim prostorima..."
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Page 149 of 373 FirstFirst ... 4999139145146147148149150151152153159199249 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)