na iljadu ne mora niko...
Da li novi Yaris mora na 1000 km da mojenja ulje?
Da li novi Fiat mora na 1000km da mijenja ulje?
Da li novi Merxedes na 1000km da mijenja ulje? (Za Biznismena pitanje)
Da li novi BMW mora na 1000km da mijenna ulje?
Da li Honda mora na 1000 km da mojenja ulje?
Nije z*****a - ozbiljno me interesuje kakva je zvanicna politika tih auto kuca u CG?
na iljadu ne mora niko...
Ne mora ni vw, ja mislim da je na 10k km ili godinu dana prvi put, a onda 15k km...ili je 15k i na početak..koja glupost da se to radi na 1k ... Ne znam odakle ti te informacije
Kucam sa malecnog telefona![]()
Pazi sad situaciju kad nasem 'majstoru' koji gleda da te odere kako god moze dodjes i kazes, NECU TVOJE ULJE NA KOJE ZARADJUJES 50% NO CEMO MOJE DA SIPAMO DA TI NE BI KRAO MENI NA OCI
I onda mu ostavis auto da ti ga odradi savjesno i posteno i detaljno i sa tim posle podjes nedje na putja ne bih smio
![]()
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ja koliko sam citao u manualu (doduse nije za nase trziste ali mislim da vazi isto), ulje se mijenja po servisnom planu, tj nezavisno je li auto novo ili polovno. Kad je novo, prvih 1000 km ne smije se voziti brze od odredjene brzine (zaboravio sam koja je u pitanju) i ne smije se preci odredjeni RPM a nakon toga se postepeno povecava brzina i RPM (cak je napisano da to ima uticaja na vijek samog motora).
Ovo je tačno, a to sa metalnim piljcima i mijenjanjem ulja na prvih 1000km....pff
Minimum 100%.
http://delovionline.rs/proizvod/ulje...2-5w30-5l/2949
5 litara u Srbiji u MALOPRODAJI = 19.92 € (2389 din)
Osmanagic ga prodaje 50 €.
Sam izvedi kalkulaciju zarade.
Last edited by .:.; 16-10-15 at 14:24.
Aloooo roskped i garancija???? Drugu crkao s tronic na 20k km, muku je mucio mjesec dana, nisu htjeli da priznaju garanciju!!????? Na kraju oni platili 70% a on 30%.... Znam bar jos 2-3 primjera da nisu htjeli da priznaju kad rikne menjac posle pola godine, godinu i nepunih 20k km... Toliko o novom autu i garanciji kod rokspeda....
Mada i nekad mp auto, drugu taman isticala garancija za mjesec, dva i crkne menjac, bmw 520d ... I posle natezanja jedva se dogovori da oni plate 70% a on 30% ... Treba li napomenuti da je tih 30% 2000e na auto koje je pod garancijom???!!?
Sad ce doci neko i reci, meni bi morali, centa im ne bih dao itd.... Ne daj Boze da vam se desi, pa bi vidjeli kakvi su to olosi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by stefke; 16-10-15 at 14:55.
sta im je bio izgovor bas me interesuje?
saltao ga hladnog? mjenjao brzine? mislim...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Editovah prethodni post... Dodah par info
Ovom za audija npr, drug dosao u tuzi da ga reklamira da ne radi ok, i kazu mu da trenutno nije tu majstor, da dodje sjutra....
Kad je dosao sjutra, napali ga... Nisi smio da vozis takvo auto, trebao si da ga ostavis odje, ne vazi ti garancija itd itd.... A niko mu pomenuo nije to... Nego ono lagano, dodji sjutra...
Pa kad mu rikne, parkiraj, zovi šlep službu, pa im ga tako doćeraš...onda ne mogu naći izgovor..zna se šta je garancija i čemu služi, ima i neko iznad njih..ne mogu oni da rade šta požele..zaprijetiš im inspekciom, kažeš im šta kako....isti kvar neko će da plati 100% , neko 30% kao što ti kažeš da je tvoj drug..a neko neće platiti centa a staviće mu novi...
E,ali ko je radio konkretno sa Rokspedom,zna da oni uvijek mogu naci izgovor.
Davno sam izašao iz Rokšpeda rekavši kroz zube: "Daleko ste Vi od Njemaca"...
Od tada više nikad ušao nisam.
Kakve su ovo horor price jbt. zajebi ti to, ko je lud onda da kupi novo kod tih hostaplera. Nevjerovatno cime se bave, ali ne razumijem zasto jer po pravilu, koje ocigledno ne vazi odje, ako se neki dio pokvari dok je u garanciji, fabrika snosi troskove, placa djelove i iznad svega placa za ruke majstora, znaci oni nemaju troskova.
Neka me ispravi neko ako ovo nije slucaj u smrdljivi Roksped ili Mp auto, jer ne razumijem zasto to rade
Jer im se moze. Banditistan.
Da li postoji mogucnost da se u golf 5 sa fabrickom muzikom pusti mp3 cd sa 70 pjesama... a da se nepusta samo cd sa 20 pjesama...
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Postoji
f6
Kod mene su u pitanju sivi tasteri...
Napravi obicni data disc sa pjesmama, radice 99.99%
Kada smo kod toga, ko mi može očistiti cd player od petice?
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Imaju bonuse od fabrike sto je manje toga. Stimulisu ih proizvodjachi na razne nachine.
Ali ako se valjano pozalis fabrici na njih, kad oni kake, (nebitno sto im ona interno pricha/kakav zdogovor oko toga imaju), oni ca da prijenu distributeru za ochi i da ti "zavrse" dosta toga. Nikako ne vole losu reklamu. Traze od distrubutera da "smanji troskove" koliko je god moguce ofc, ali zna se kako se to radi. Ali ako to ode u neku drugu krajnost, onda je druga pricha.
Nego, to im (rokspedu) i nije toliko tesko, (drzat troskove pod kontrolom) i zajebavat narad, a da im se ne moze nista, jer ima li lakse robe za prodat nego VW u CG? Ne da hebe rak raka.
><
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks