Fiat Stilo
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Alternativa passatu? To je auto za jednolične, prazne , penzionerske duše čiji je zvuk dizel motora ugušena varijanta tamića. Što će kome auto na koje drkaju vozači kamiona, konobari i čistači javnih klozeta u inostranstvu i kojima je san VW sa felnama i lajsnama da ga proćeraju kroz selo dok zavidne glave sijevaju očima.
Sent from my D5803 using Tapatalk
Pa mi i jesmo seljaci![]()
Ljepsi mi je passat (mislim na model 2011), ali vidjeh ove mazde po mobile.de za 10k, brdo opreme, bose muzika, i dosta cuda, pa mozda ulazi u razmatranje..
ja 'jurim' na 1.5
prijatelj ima taj motor u lagunu, evo 4-5 godina nista bez servis (i imo je neku zajebanciju s kontaktima od airbagova pod siceve pa su bili malo zabudalili)
licno, posto nikud ne zurim, a prelazim dosta km 1.5 mi se cini ekonomicnijim - mere bit da grijesim, ne sumnjam da ce me neke ispravit ako nije tako![]()
1.5dci nemoj nikako(milion razloga ima). 1.9 dci za njega svijet izmislio.
Послато са GT-I9192 уз помоћ Тапатока
Kod mene se voze dva komada 1.5 dci. Jedan slabiji a drugi 105 ks. Ni jedan ni drugi vec 5-6 godina nikakve probleme ne prave.
Ja vozim 1.9dci evo dvije godine za sada nikakvih problema. Drugu 1.9 presao 350.000 jos se vozi, nije radjena neka generalana iki tako nesto.
Mislim da svaki motor moze prec te 300K ako se redovno odrzava i ako je to prava kilometraza.
Kod mene je u porodici Clio 3 iz 2011 sa 1.5 dci (75ks ako se dobro sjecam), presao cca 170000km, za sad se pokazao super. Vrlo ekonomican, srednja potrosnja mu do sad nije prosla 5 L/100km. Dovoljno brz. Odrzavanje povoljno, sem filtera nafte koji je preko 40 Eura. Veliki servis me dosao oko 230 Eura (djelovi+ruke), mali servis (samo ulje i filter ulja) 45 Eura Zenska strana vrlo zadovoljna sa njim :sneakiness:
Last edited by Novica; 02-10-15 at 16:08.
Pa i nije toliko povoljan za odrzavanje. Filter nafte 40 eura? To te neko dere brate
Sent from my D5803 using Tapatalk
50 eur je u Alliance, koliko je u Mazdu (ovlasceni)?
Ne mora da znači, za 207,c3 itd je oko 35 eura, jer ima senzor (mislim za detektovanje vode, il tako nešto) i zato je skup. A prodavci to pravdaju jos i intervalom na koji se mijenjaju, 20 ili 40k.
Za ML-a 2009 38 eura.
TAKUMI
Koliko je za Mazdu, Toyotu? Mercedes je german za njega je sve dzabe i kvalitetno.
U Baru je tako, znam ljude, ai ne zelim bas da kupujem svasta.
Bas sam sad gledao koliko su kostali djelovi ponaosob:
-
Ulje Elf 5W40 (5L) 44,50 € Filter zraka 12,50 € Filter ulja 6,90 € Filter goriva 47,50 € Filter klime 10,00 €
Ovo su cijene prije godinu dana.
Nisu strasne sem tog filtera nafte, gdje sam se i ja zacudio. Ali to mu je cijena. A i peca neka od filtera koja se nalazi sa desne strane unutrasnjosti blatobrana. Mislim da ima i senzor za vodu sto mu dize cijenu ali nisam siguran.
Filter nafte mijenjaju na 20.000, cak i u kraduckavi Alliance. Valjda se u Eu mijenja na 50K
Tako je i meni majstor rekao, svako drugo mijenjanje ulja mijenjati i filter goriva (na 20000km). Nema potrebe mijenjati cesce. A posto to auto voze zenski dio moje porodice, to ispada svake 2 godine sto i nije neki trosak.
Za moj je filter goriva 25e.
Tako da su oni skuplji od ostalih filtera...
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Cisto da napomenem da se prica o dizel autu 2011 god, makar ja.
Taj filter je skup jer je ulozak u njemu hermeticki zatvoren i mijenja se komplet kuciste filtera...kod 1.9 kuciste filtera se otvara i mijenja se ulozak od 5e...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks