Page 255 of 513 FirstFirst ... 155205245251252253254255256257258259265305355 ... LastLast
Results 6,351 to 6,375 of 12823

Thread: BMW Club!

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    251
    Thanked in
    124 Posts

Za tog 325tds bih rekao da je elektronika na bos pumpu, mada ne znam da li se to moze povezati sa automatskim menjačem jer kolko ukapirah on je automatik ali ti to mozes osjetiti posto vozis taj auto. Elektronika kod njega moze da se remontuje jer je novija serija pa pokusaj mada ce ti i Joksimovic vjerovatno isto predlozit. Uzgred skini mu taj povrat gasova u usisnu granu ako vec nijesi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by BanneD_1 View Post
    Na sta da obratim paznju pri kupovini prvog modela x5 3.0d, motor od 135kw?
    Mjenjač,letvu volana,remenicu radilice,trapove,diskove,gumu kardana...
    Sent from my BMW using iDrive Professional CCC

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ukratko, na sve ono na što bi obratio pažnju kod kupovine nekog drugog starijeg auta.

S obzirom da smo tržište gdje se kupuju auta 10-15 godina stara ne možemo očekivati da budu u savršenom stanju, jer i kad bi se neko upustio u taj poduhvat to bi ga koštalo par hiljada, a ne vjerujem da se ljudi bave tim. Samo nabrojite djelove koji se pohabaju posle toliko godina na autu pa ćete vidjeti da se baš i ne isplati uzimati takva auta, posebno ne ako ćete da obraćate pažnju na vožnju i to da li "nešto lupka, ima luft na volanu, nešto škripi". Zbog toga kažem da pažnju treba obratiti na dosta stvari i da se ne može očekivati "utegnuto" auto posle toliko godina.
    Last edited by Benzin; 23-09-15 at 10:32.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Prije 3/4god drug mi je imao 325tds i ima je strasnih problema sa tim auto ulozio je u njega da je mogao novu trojku sad uzet..

Auto nije imalo snagu islo je kao da ima 60ks ostavio je auto kod joksimovica i vise mu je auto tamo bilo nego ispred njegove zgrade. tobos napravi nesto posle 2sata se svede na isto....Da ne duzim ta popravka je dugo trajala te je prvo bilo ovo^pa ono milion stvari je on nasao kao...

Ovaj mu je dao sad da ne slazem ali preko 600e to sigurno to je neki min...

I evo on srecan auto mu ide kako treba mi vozi li vozi poce auto kao lopta da izdusuje on se razumio u auto i provjerava sto i kako posle je nasao na neka glavna crijeva mjesto njih dio iz hemijske i rekao mu joksim nisam imao drugo resenje nego je izgleda to bilo pravo a ovaj mu dao grdilo para i prevrnuo tds izvise budve i ta misterija je ostala nerazrijesena. spasio se sa tds i uzeo e46 2003

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Prije 3/4god drug mi je imao 325tds i ima je strasnih problema sa tim auto ulozio je u njega da je mogao novu trojku sad uzet..

Auto nije imalo snagu islo je kao da ima 60ks ostavio je auto kod joksimovica i vise mu je auto tamo bilo nego ispred njegove zgrade. tobos napravi nesto posle 2sata se svede na isto....Da ne duzim ta popravka je dugo trajala te je prvo bilo ovo^pa ono milion stvari je on nasao kao...

Ovaj mu je dao sad da ne slazem ali preko 600e to sigurno to je neki min...

I evo on srecan auto mu ide kako treba mi vozi li vozi poce auto kao lopta da izdusuje on se razumio u auto i provjerava sto i kako posle je nasao na neka glavna crijeva mjesto njih dio iz hemijske i rekao mu joksim nisam imao drugo resenje nego je izgleda to bilo pravo a ovaj mu dao grdilo para i prevrnuo tds izvise budve i ta misterija je ostala nerazrijesena. spasio se sa tds i uzeo e46 2003
    Sta naprica ovo sve moj biznismenu
    Nidje tacke, zareza......olovka, prevtranje.....

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Kad doruckujem procitacu. a to tacka i zarez stavljam samo kad se sa ribama dopisujem.

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Quote Originally Posted by Oliver Nedeljkovic View Post
    Sta naprica ovo sve moj biznismenu
    Nidje tacke, zareza......olovka, prevtranje.....
    To vam je zajedničko nažalost! Tvoji postovi umiju biti interesantni, i volim ih pročitati, ali po 3 puta, prva dva da vidim dje je pocetak i kraj rečenici, a treći za smisao posta.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Duse mi ovo nije istina.

E ovakoo....Moj drug je imao 325tds i auto mu je islo kao puž i sto ce kako ce podje on kod zeljka joksimovica pjevaca bosiste (tacka)

I on mu kaze ostavi ti auto napravicemo sve (zarez ^ podijeljeno) auto je stojalo previse kod njega (znak začudjenja) i on ga je zvao da je gotovo i tako ga moj drug proba auto ide isto kao prije (znak uzvicnika i znak zacudjenja) on ga opet povede kod zeljka joksimovica i on se cudi i kaze opet sredice (tacka)

I auto ide kako treba kad sjutra kad se vozi auto kao da izdusuje sve gubi snagu ^ on otvori haubu na glavna crijeva dolje stavljao djelove od hemijske (onaj dio dje ulazi punjenje) kako se ono zove? I rekao je zeljko joksimovic nije mogao drugacije napravit to a ovaj mu dao minimum 600e i tako je on posle dan dva trebalo mu auto prevrne ga izvise budve i ostala je misterija oko zeljka joksimovica bosiste i djelova od hemijske mjesto djelova od crijeva sto su trebala da budu (tacka) izvinjavam se ako opet niste shvatili jer se nisam dobro fokusirao.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako se pokazao 520d 2008 automatik? ima li neko iskustva sa tim autom?

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

To ti je motor sto ima problem sa lancem https://forum.cdm.me/showthread.php?...16#post4184616

Inace osim toga problema je dosta dobar

Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 23-09-15 at 16:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nenop View Post
    Pozdrav narode,

Posto vise ne znam kome da se obratim, evo da pokusam ovdje na forum

Dakle imam problem sa BMW-om 325 TDS u poslednje vrijeme je poceo nenormalno da trza(stuca) pri dodavanju gasa(uglavnom preko 2500 obrtaja ili naglom pritisku na gas). Koliko sam primijetio na hladan motor skoro i ne trza, medjutim kada se zagrije trzanje postaje nepodnosljivo. Da pojasnim u pitanju su prekidi, kao da na momente prekine(oduzme) dotok goriva pa nastavi i tako opet. Inace problem sa trzanjem imam jos od prosle godine, ali se trzanje javljalo bas rijetko (mozda jednom u mjesec dana), tada mi je jedan majstor, dok sam bio u BG, rekao da su najvjerovatnije u pitanju dizne i da ne diram nista i da ga tako vozim.

Eh sad strucni majstori Prvo sam auto poveo po preporuci druga, kod Zeljka bošiste koji se nalazi na Niksicki put. Kaze da bos pumpa radi bez problema(reko u sebi super) i da mu dijagnistika pokazuje problem sa senzorom radilice. Promijenimo to i naravno ne rijesimo problem. Druga pretpostavka mu je bila zamajac(kaze 99% je do toga), koji je i meni bio sumnjiv posto je inace auto znao da trese pri kretanju kad se bas zagrije, i imao sam neki delay pri promjeni brzine (kao da mu treba malo vremena da ukapira da se promijenila brzina), ali to samo na hladan motor. Aj rijesim i to da promijenim, puknem 100e, i izgleda napravim problem sa pomenutim tresanjem iz mjesta i kasnjenjem pri promjeni brzine, ali problem sa trzanjem i dalje ostao nerijesen. Iz neuspjesnih pokusaja auto povedem kod Grebovica, naravno kao kod doktora na zakazivanje jos prije 10 dana , i danas se sjete da pogledaju. Posto su navodno pogledali, javlja mi da je u pitanju elektronika bos pumpe i da oni tu pumpu nemaju i da je vrlo tesko naci ispravnu i testirati, indirektno mi je rekao da nece da se kutura sa starudijama od auta

E sad moje pitanje glasi da li je neko imao slican problem i da li da se upustam u popravku bos pumpe ili mozda da trazim drugogog majstora ili da ga bacim u Moracu?

Ne znam da li je pametno da ga povedem u BMW Voli, kod nekog Djuke, posto mi je toga preporucio jedan prijatelj ?

Inace, mimo ovoga problema trzanja, auto nema ni jedan sitni problem... pali na pola kljuca(ledan/zagrijan), vuce fino, tiho radi, skoro da ne dimi
    elektronika bosch pumpe dobro ti je grebovic rekao,ja imam isti motor i shta da ti kazem bez da ti je jedino reshenje nova a ona je 500e a polovnu ispravnu je naci isto kao da trazish zlato,sve u svemu jedno ****** od motora
    Last edited by JUAN; 23-09-15 at 18:54.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    To ti je motor sto ima problem sa lancem https://forum.cdm.me/showthread.php?...16#post4184616

Inace osim toga problema je dosta dobar
    Auto je presao 140.000 i nedavno mu je lanac zamjenjen, samo me interesuje je li taj lanac sto sad ovlasceni ugradjuje dobar ili opet posle 150k km mijenjanje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Popravili su ga.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

jednostruki lanac cisto sumnjam da su popravili,jer je opet jedan struk, na 3.0l motore druga je prica....ili kod mercedesovih dvostruki pa tuce preko 600 000km...

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Koliko je para da se to reguliše, da se stavi taj poboljšani lanac, remenica? Ja gledam e92 sa tim motorom ako im je samo to problem, jer gledam i 2.5 benzinca N52 motor, milion problema ima - termostat, vodena pumpa, curi ulje na deklu, podizaci ventila, ni da je jugo... pa mislim da mi je taj N47 bolji izbor ako je to jedini problem koji ima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto ne gledas da kupis neko normalno auto?

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Ništa drugo mi se ne sviđa

Thanks Thanks Given 
    6,212
    Thanks Thanks Received 
    13,840
    Thanked in
    5,244 Posts

16h me zadrzase na Debeli Brijeg, sistem im pao, nije radio 48h a da bi odjavio auto treba da mi skenira barkod na izlaznim papirima kako bi mi Švaba vratio porez
    E ko je danas sve u EU majko sveta...

S obzirom da im sistem proradi na par minuta pa opet nestane nisam se moga vracat u Dubrovnik ili Konavle da prespavam, no sam spava u auto na granicu ispred same rampe Ako slucajno "dodje" da budem pripravan
    Juce konacno dosao i sad eo ostavio auto na carinu. Sjutra ce biti gotovo i vec mogu tehnicki da radim i da cekam registraciju.

Evo kako je sve proteklo ako koga bude interesovalo da proba slicno

1. Nasao 5-6 kola u radijusu od 150km na mobile.de oko Frankfurta i obratio paznju da ih uzimam u autohaus (plac) a ne kod fizickog lica iz dosta razloga. (povracaj poreza, sigurnost...) Takodje obavezno gledati da su to Njemci a ne Poljaci, Rusi, Bugari jer ce tu bit neke zajebancije to 100%

2. Avionom otisao u Frankfurt, pogledao kola i odlucio se za ovaj 528i, unutra kao nov, spolja takodje, vlasnik auto garaze mi djelovao bas ozbiljno, plac takodje (200+ bmw-a) na jednom mjestu. O svom trosku odradili Tif (Tuf) i Dekra check kola (nesto ka kod nas tehnicki samo mnogo mnogo rigoroznije) Kod ovlascenog BMW servisa odradio neke dodatne provjere, kada sam se uvjerio da je sve kako treba, javio da se plati iz PG.

3. Autokuce vam fakturisu samo neto tj cijenu kola bez poreza. Na drugoj fakturi je dio "poreza" samo sto to nije porez nego osiguranje njegovo da cete odjaviti auto iz EU. Kada to napravite (ko ja na Debelom brijegu) švabi stize automatski da je auto odjavljeno i vraca ti taj dio "poreza" koji ti je trazio da uplatis. Da napomenem da se uzimaju i COL table (carinske table), crvene obavezno sa mjesec dana osiguranja jer zute vaze samo u Njemackoj i skoro su dzabe pa se cesto dese prevare.

4. Posto im SWIFT (dokaz o transferu novca) nista ne znaci, morao sam cekati 4-5 sati da legnu pare švabi. Nije problem, sjedim u auto, kofere spakovao, nakrivio sjediste i cekam

5. Legle pare, krecem... Ruta je Munster - Graz oko 800km

U Grazu spavam, na redu je ruta Graz - Zagreb - Split - Metkovici - Dubrovnik- Debeli Brijeg. Stizem oko 7 na Debeli Brijeg, sta se tu desilo objasnio sam gore.

6. Kad sam napokon presao granicu, ima zgrada sa desne strane gdje se nalaze spediteri. Unaprijed sam sve dogovorio kod koga cu (imate 3-4 spedicije da izaberete) papiri su mi bili gotovi za 15min. Sa spediterom zajedno se ode kod carinika koji vam da potvrdu da je sve ok. Od tog momenta 24h imate da povedete auto na carinski terminal u PG. Takodje sam angazovao firmu koja se bavi tom papirologijom da mi zavrse papire za carinu. Moje je jedino bilo da povedem auto na homologaciju i sad eo cekam sertifikat BMW iz Minhena o izduvnim gasovima. To se ceka 2 dana ali kako to od skoro radi i BMW Voli, bice gotovo danas. Sa tim serfitikatom masinski falkutet mi daje potvrdu da je auto spremno da se carini... Auto vodim na carinski terminal (Zetatrans) i ostavljam ga dok ovaj sertifikat o izduvim gasovima ne dobijem. Kad to dobijem postupak carinjenja i sve ce biti gotovo do sjutra do 14h kad cu auto moci da vodim uredno na tehnicki pregled i da cekam saobracajnu i tablice

Eto to bi bilo to, koga sto interesuje neka slobodno pita
    Last edited by BiTrAtE; 24-09-15 at 11:38.

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Svaka cast na strpljenu i detaljnom objasnjenju!

You must spread some Reputation around before giving it to BiTrAtE again.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

svaka cast i srecno sa uzitkom i voznjom.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vidjeh te danas, lijepa je benja

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6040X using Tapatalk 2
    Renault

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Troškovi? Jos to dopisi, da znamo koliko je potrebno za svu papirologiju. Ne shvatih dje je radjena ta potvrda o izduvnim gasovima? Kako si se sporazumio, znaš njemacki ili pričaju engleski?
    Odličan post.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

I posle svega ovoga momak ce da dodje i da ceka nase smrdljive tablice mjesec dana vrti se i lomi i da ga vracu nema ih dodji za 10dana.. A gore sve za jedan dan

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    6,212
    Thanks Thanks Received 
    13,840
    Thanked in
    5,244 Posts

Hvala vam ljudi

Dopisacu troskove sjutra kad mi ispostave fakture da ne pisem odprilike.
    Potvrdu izdaje BMW Voli a do sada je izdavao BMW Minhen, tehnicki o homogolaciji sam radio preko puta Grand salona namjestaja (zuto plava zgrada) Kad se dobije ta potvrda salje se na masinski falkutet koji onda na osnovu toga daje zeleno svijetlo za carinjenje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    Ništa drugo mi se ne sviđa

A ja mislio da ti je to do*****lo.
    TAKUMI

Page 255 of 513 FirstFirst ... 155205245251252253254255256257258259265305355 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)