Sjećam se da sam kao mlađan delija "odmore" provodio kod nane i đeda, wc je bio izvan kuće, morao sam uveče da istrčavam po mraku da šoram, osluškivao svaki šum i kao bez duše trčao nazad u kuću, preplašen i blijed kao krpa.
Onda se uvučem u krevet, pokrijem do brade i trudim se da ne razmišljam o čumama i anđamama koje vrijebaju napolju i čekaju mrak da se dokopaju moje predškolske guzice. Đed je sjedio za stolom, punio lulu duvanom i smješkao se sebi u bradu. Onda, povukavši dobar dim i izbacivši ga kroz nos, ustane i dođe do mog kreveta, sjedne na ivicu, rastrši mi kosu rukom i kaže:
- Znaš Lolo, nema ničeg lošeg u tome što se plašiš. Strah je dobra stvar, viđećeš i sam. Čovjek koji prestane da se plaši je čovjek koji više nema šta da izgubi. To je čovjek koji nema više za šta da živi.
To nikada zaboravio nisam. Strah je dobra stvar, strah pokazuje da na ovom svijetu postoje stvari za koje se vrijedi boriti i do kojih ti je stalo, stvari koje hoćeš da zadržiš uz sebe i bez kojih ne želiš da ostaneš. Strah budi borbu u tebi, strah je preteča zuba koje pokažeš svijetu dok mu govoriš da nešto ne daš, da je nešto tvoje i da ćeš dati sve od sebe da tako i ostane.
I plašio sam se ja kako sam rastao koječega. Prvo mraka, pa žena sa brkovima, pa onda olinjalih pasa, svega je tu bilo. Kad malo bolje razmislim, dobar dio života sam se nečega plašio.
Evo, i dan danas me je strah.
Strah me je od ajkula, strah me je od velikih kamiona, strah me je od manjka kontrole... ljudi, a najviše od svega me je strah da tebe pogledam u oči i priznam da možda nisam ono što tebi treba. Da možda baš ja nisam TAJ koji će sve da učini onakvim kakvim bi trebalo biti, da sam ja možda taj koji pravi više problema nego što donosi dobra. Baš me je strah da priznam sebi da sam omanuo, a to vidim samo kad pogledam u tvoje oči.
Strah me je da otvorim dušu pred ljudima, strah me je da neću biti sve što mogu da budem, strah me je ovog vremena. Strah me je zlobe ljudi, strah me je kad shvatim da ljudi kojima ja želim dobro ne žele dobro meni.
Strah me je ogledala, jer ogledalo ne mogu da slažem. Strah me je jer u njemu vidim istinu koja ispruži svoj kvrgavi prst i upire u mene.
Ali smrti kao smrti se ne plašim. Više od smrti se plašim života bez straha, života u kome je sve mirno more, bez talasa, života u kome će mi sve biti ladovina, bez trzavica... Plašim se života koji će biti ravna linija! Ne želim da provedem ostatak života mrtav, ne želim da postanem zombi koji se vuče kroz život i igram ziheraški.
Ja moj strah volim, jer moj strah u meni budi slobodu da idem dalje, energičnije, dosljednije, objektivnije........
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Oce neka kisa cini mi se, pa me podsjeti na ovu pjesmu
Volim kisual' kad ne moram nidje da idem naravno
![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Noć skuplja vijeka.
Znao je mudri vladika.
Prvi zubici, aleeeeeeeeeeeeeeee![]()
Tu es mon héro!
Koliko se samo razniježim svaki put kad Atanasija uzmem u ruke <3![]()
Ne trazimo nista novo, samo carstvo Dusanovo
Ajdeee
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
To ima 32mil pregleda? :/
I am so post-rock I shit sad birds.
Dobra. Čudo kako mi je promakla do sad.
Mada, Kalvina pratim još tamo od 2008. tako da mi nemoj uzeti za zlo. Doduše, počeo je da vuče zadnjih godina žestoko na komercijalu, što mi se baš i ne sviđa, uz par izuzetaka.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Tu es mon héro!
Nema sumnje, nije mu dobro.
Napokon sam opet vratila stari nivo kondicije, a i nije mi trebalo puno treninga.![]()
Oh *ebem ti prvu smjenu i bljak jutro.
Tek za 6 sati i već kukam. E do mojega.
Last edited by Zedd; 22-09-15 at 22:50.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
There are currently 21 users browsing this thread. (0 members and 21 guests)
Bookmarks