View Poll Results: Da li u NATO

Voters
186. You may not vote on this poll
  • Da

87 46.77%
  • Ne

86 46.24%
  • jos ne znam

13 6.99%
Page 4 of 55 FirstFirst 123456781454 ... LastLast
Results 76 to 100 of 1359

Thread: NATO - da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Dakle nevladine organizacije koje su prilično neaktivne, Milačićeva tu i tamo, ovu drugu neću ni da pominjem.

A ta Nova nema podršku ni kod 5% građana, što znači da ona nikako ne može biti predstavnik ili predvodioc opcije "protiv". I njen kapacitet da utiče na povećanje protivnika ulaska u NATO je nikakav, čak i kontraproduktivan ako se ja pitam.
    Prije par dana se glasalo o toj famoznoj rezoluciji o NATOu, hoćeš da kažeš da sem NOVE ostala opozicija je za ulazak u NATO?
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Poštovana Vi ste u Vašem komentaru prvom koje sam ja pročitao napisali da vi nijeste protiv NATO-a zbog političkih razloga izmedju ostalog a već u jednom od narednih komentara navedete politiku kao jedno od razloga. Ako idemo tom logikom da nećete i zbog ostalih navoda koje ste napisali onda mi ne bi trebali sa pola Evrope da saradjujemo. Rimsko carstvo,Otomansko carstvo,Turska,Madjarska,Austrija,Srbija,Njemačka, Bugarska ,Italija i da ne nabrajam ko je dje sa kim bio a protiv nas. Ne možete poštovana ići u istoriju samo do onamo dokle Vama odgovara zar ne. Bitno je da se ne usudi niko da uzleti sa svoje teritorije na našu zemlju ili pošalje tenkove,divizije i ostalo koje je bilo prije nekih dvije i kusur decenije.
    Vi ste pogrešno pročitali i shvatili. Ja sam veoma jasno napisala da izbor da li je neko za NATO ili protiv NATO-a nije stvar političke pripadnosti, vjerske , nacionalne ili neke druge podjele.
    Što jasno implicira, da se narod CG dijele na one koji ne podržavaju NATO i koji podržavaju, svako iz svog razloga, a ne da li je taj pripadnik DPS-a ili neke druge partije, i svih podjela na čijem temelju predug niz godina manipulušu širim narodnim masama.
    To je bila poenta.

Poštovani, Vi i dalje ne shvatate da Rimsko carstvo i sve Vaše nabrojano nema direktni uticaj na sadašnje vrijeme u kojem živimo, a mi smo za Vašu informaciju trenutno u 2015 godinu, gdje je svijest čovjeka daleko promijenjena.

Mogu da uvažim Vaš stav da želite 'ruku pod ruku' sa najvećim zlotvorima u svojim navodnim "mirovnim misijama" , koji u SADAŠNJEM vremenu uništavaju bogate žemlje iz najprimitivnijih razloga.
    Shvatite , ja ne želim da budem dio tog zla, ja ne želim da se sjutra stidim što mi kao potencionalna članica takvog pakta, postajemo dio tog zla.
    Za svoju CG u kojoj živim i za koju sam se na referendumu izjasnila, želim bolje, ne ovo. Bilo ko, ko ima i najmanju dozu savjesti jasno zna šta NATO radi i koje su njihove funkcije u svijetu. (ONI NISU RADILI U PROŠLOSTI NAJVEĆE ZLOČINE ONI IH SADA RADE!)
    Igra je to sa velikom vatrom, a davati sve veću moć njima je mač sa dvije oštrice.

Za CG i vidim rješenje u NEUTRALNOSTI , jer mi biramo da nismo sa njima ili bilo kim drugim, a opet nismo protiv nikoga - to je za mene mudrost.
    Last edited by Bøgíñjå; 19-09-15 at 00:30.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Prije par dana se glasalo o toj famoznoj rezoluciji o NATOu, hoćeš da kažeš da sem NOVE ostala opozicija je za ulazak u NATO?
    ASC reče da se nova izjasnila da je protiv(dodao je i snp, nebitno) pa zbog toga i pomenuh novu...

SNP, Nova, Kneževićeva partija, uglavnom nekih 10-ak procenata.

Demokrate i DEMOS se nisu izjasnili(Lekić mislim da nije ni glasao).

Uglavnom, ne može se staviti znak jednakosti između mišljenja o članstvu u NATO i partije za koju glasaš(a i što ćemo sa apstinentima?). Mislim, niko ne glasa DPS zbog toga što je DPS za članstvo u NATO.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Znaš li da su u ubistvu ovih žrtava na koje se pozivaš učestvovale i skoro sve članice EU ?
    Ako držiš moralne pridike zbog žrtava i ako ti je to jedina i neoprostiva činjenica, ne vidim kako možeš biti pristalica EU, tako zločinačke organizacije i najvećeg partnera NATO-a ?.
    Interesantno kao pitanje koje bi mozda neki sociolozi mogli objasniti u relaciji sa Slovenijom dje se tacno zna koliko ljudi bilo za EU a koliko za NATO.
    Kod nas je neuporedivo veće podrska za EU iako sto rece safra skoro sve clanice su i u NATO.
    Mozda bi to bilo interantno kao posebna tema uz eventualnu anketa koliko je ljudi za EU a protiv clanstva u NATO ili obrnuto....
    Kad bi nekog protivnika clanstvu u tu organizaciju zapitali koliko je to ratova vodila ta organizacija rekao bi na hiljade, ali kad bi pitali u koliko ratova ucestvovala Ceska kao clanica bilo bi malo teze.
    Licno mislim da niko na svijet ne vodi podliju politiku od Amerike, ali je nadinterpretacija njihovu politiku izjednacavati sa cijelim NATO paktom. Neke akcije pakta su bile kao plod rezolucija UN, ali ni najveci pacifisti svijeta ne smatraju da se zbog toga treba ispisati iz UN......

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    ASC reče da se nova izjasnila da je protiv(dodao je i snp, nebitno) pa zbog toga i pomenuh novu...

SNP, Nova, Kneževićeva partija, uglavnom nekih 10-ak procenata.

Demokrate i DEMOS se nisu izjasnili(Lekić mislim da nije ni glasao).

Uglavnom, ne može se staviti znak jednakosti između mišljenja o članstvu u NATO i partije za koju glasaš(a i što ćemo sa apstinentima?). Mislim, niko ne glasa DPS zbog toga što je DPS za članstvo u NATO.
    Nidje nisam ja rekao da je znak jednakosti izmedju NATO i partije za koji glasas.
    Samo sam reagovao na tvoju konstantaciju da niko organizovano ne vodi kampanju protiv NATOa.
    Vode sve opozicione stranke pro Srpski orijentisane i ove dvije NVO. I to su dobro finansirane sa čije strane ne znam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znači ovaj prvi nema pojma šta sam htio da napišem.Ja sam protiv svih onih koji ubijaju.Pogotovo koji ubijaju za novac naftu da bi kontrolisali državu.Sjutra treba da mi dijete ubija Avganistance ili Libijce da bi im naftu uzeli jel?Ne hvala!

A ovaj drugi što je rekao da bih se prodao nebih nikad i može prekršajno da odgovara za klevetu.Jer je to teška uvreda!Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Bole62 View Post
    Znači ovaj prvi nema pojma šta sam htio da napišem.Ja sam protiv svih onih koji ubijaju.Pogotovo koji ubijaju za novac naftu da bi kontrolisali državu.Sjutra treba da mi dijete ubija Avganistance ili Libijce da bi im naftu uzeli jel?Ne hvala!

A ovaj drugi što je rekao da bih se prodao nebih nikad i može prekršajno da odgovara za klevetu.Jer je to teška uvreda!Pozdrav
    Bole moj dobri ti si promašio topik.

Thanks Thanks Given 
    1,096
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    94 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Bilo je na ovoj "glavnoj" temi o NATO-u, ali da ponovimo...

Gojko Raičević, predsjednik pokreta "Ne u rat, ne u NATO", i urednik internet portala IN4S (koji je u suštini internet glasilo Nove srpske demokratije), na Dan nezavisnosti Crne Gore, na svom facebook profilu je objavio slijedeći komentar:

-------------------------------------------------------------------------
    Čemu se nada jedan od kolega forumaša:
    Ovakve ja, nažalost, viđam svakog dana. Treba biti ili gluv ili lud pa ne vidjeti koliko je u ovoj baksuznoj zemlji onih što bi je opet pokoravali ili prevaspitavali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Isti Milo Djukanovic koji nas uvodi u NATO sada, je 1992 godine pricao kako MORAMO ostati sa bracom Srbima i uveo nas u RAT sa Hrvatskom itd.
    Nije nas on uveo, rat nam je nametnut.

Quote Originally Posted by guest View Post
    Bravo. Znaš li da se sve cimam da ispišem jedan post vezano za Savjet bezbjednosti i nikako da se sjetim od neke druge priče. Ne bi se ovako pričalo o Libiji, da neko od njih zna šta je SB i kako funkcioniše. Sve stalne članice i tadašnje nestalne (njih 15 ukupno) na rukama imaju KRV iz Libije, zbog koje se ođe prosiplju suze, i zbog koje se usko gledajući krivi samo jedna država. Treba ih kriviti SVE ali najviše SAD čijom je politikom i došlo do unutrašnjih sukoba i nemira, no to kako je došlo do toga pripada malverzacijama spoljne politike. I to je jedina realna priča, da ne zvučim pretenciozno sad.
    Realna priča je da je SB usvojio rezolucije o sankcijama, zabrani letova, prekidu sukoba, zaštiti civila, embargu na oružje itd. Ako je to pogrešno, o tome se može diskutovati, ali, koliko ja znam, niđe se ne spominje učešće u ratu na jednoj od sukobljenih strana ili naoružavanje jedne od strana (osim možda ako je neophodno radi zaštite civila što nije slučaj kada naoružavaš Al Kaidu i njima slične, naprotiv), niti je to podržavala većina članica, nego su podržavale mirno rješenje. Tako da ti je veoma nategnuto da svih 15 imaju na rukama krv Libije.
    Last edited by RoNN|3; 19-09-15 at 13:26.
    ★

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Ove "mirovne NVO" niču kao pečurke...

Lider ovoga pokreta "Sloboda narodu", Boško Vukićević, je u više navrata nazvao Crnu Goru "Milojebinom" na svom facebook profilu.

Dan uoči Dana nezavisnosti:

Još par izjava:

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Jake su mi te NVO, dvije NVO, 3 člana. U najmanjoj ruci udbaši, jer očigledno ne rade u korist opcije "protiv" članstva u NATO.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nije valjda da udbaš moze biti neko kao ovaj sa 1,5 grama mozga

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ja ne znam jel postoji osoba u CG da nije udbaš? Od opozicije do vlasti, ako nije kako je neko zamislio on je udbaš.
    Ovaj vidno retardirana osoba sa maloumnim stavovima kojih po Cg na žalost ima dosta nije udbaš nego samo javno iznosi svoje stavove i vlažne snove.
    Meni su gori ovi sto ćute a isto sanjaju.
    U nedostatku pameti ne shvacajuci da samo šteti sa time svojima, e kad se već precera u tome i bude vise štete nego koristi onda je on udbaš.
    Kao i na proteste, nace se par ovakvih pijanih dileja , pocet će da ruše i sl. I oni će biti udbaš.
    Neće biti pijane dileje, nego ubačen element

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Po meni je izbor veoma lak, samo kontra glasati od Mandića i ostalih veliko srba koji žele da satru sve crnogorsko.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne zna se što je gore, ovi stari velikosrbi ili ovi novokomponovani velikocrnogorci.

Sent from my MX4 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Trolovi su najgori

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najgora mi je priča da budemo neutralni. Pa da bi bili neutralni, tu neutralnost moraju priznati velike sile, a ja ne vidim da se to do sada desilo?

Je li ikome od vas u životu pomoglo da vičete ja sam neutralan u momentu kad neko krene da vas bije? Isto je i sa državama u ratu, nema razlike.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Trolovi su najgori

Posebno koji glasaju za NATO sa prvim postom.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Bøgíñjå View Post
    Bilo koji, evo ja neću glasati ako sto to znači bilo kome ovdje.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Po meni je izbor veoma lak, samo kontra glasati od Mandića i ostalih veliko srba koji žele da satru sve crnogorsko.
    Quote Originally Posted by Fuji View Post
    Ne zna se što je gore, ovi stari velikosrbi ili ovi novokomponovani velikocrnogorci.

Sent from my MX4 using Tapatalk
    Najgori su oni koji ni dan danas ne mogu da isplivaju iz nacionalne ili bilo koje druge podjele, i upravo donose druge odluke na osnovu stava nekih političkih partija.
    Dragi moji, valjda ste toliko zreli da sami znate šta želite a šta ne, a ne da vam drugi kažu BE i vi odmah to je BE.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Najgori su oni koji ni dan danas ne mogu da isplivaju iz nacionalne ili bilo koje druge podjele, i upravo donose druge odluke na osnovu stava nekih političkih partija.
    Dragi moji, valjda ste toliko zreli da sami znate šta želite a šta ne, a ne da vam drugi kažu BE i vi odmah to je BE.
    Pa vidiš ja baš kontra, kad gore pomenuta grupacija kaže Be ja onda kažem Mu.
    Ja sam davno isplivao iz nacionalnih podjela, ovdje je riječ o nečem drugom.
    Kad neko želi zlo tvom narodu onda radis kontra njega i ne mozes faliti.
    Mene zanima kako zamišljaš tu neutralnost?
    Tu se stvarno ne razumijem, trebamo se proglasiti kao neutralni i trebaju nas onda ostali prihvatiti kao takve. Koliko to košta itd.
    Ako već zagovaras to nadam se da razumijes oko toga da mi objasnis
    Last edited by lepetanac; 19-09-15 at 22:03.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Pa vidiš ja baš kontra, kad gore pomenuta grupacija kaže Be ja onda kažem Mu.
    Ja sam davno isplivao iz nacionalnih podjela, ovdje je riječ o nečem drugom.
    Kad neko želi zlo tvom narodu onda radis kontra njega i ne mozes faliti.
    Mene zanima kako zamišljaš tu neutralnost?
    Tu se stvarno ne razumijem, trebamo se proglasiti kao neutralni i trebaju nas onda ostali prihvatiti kao takve. Koliko to košta itd.
    Ako već zagovaras to nadam se da razumijes oko toga da mi objasnis
    Ti i dalje ne shvataš da govoriš BE ali BE koje je iz druge partije.
    Shvati već jednom da je CG izgrađena kao multinacionalna država, i da je mi crnogorci nećemo izgubiti ako glasamo protiv NATO-a. Ponavljam ti da pitanje NATO-a ne treba i nije bazirano na političkoj pripadnosti nekim partijama.
    Ako ti ne vidiš objektivno širu sliku (ko je NATO, kakve su im "mirovne misije" i koliko zla su napravili i sada prave u svijetu ) već ideš glavom kroz zid samo udarajući kontra nekoj opoziciji, ja ti oči zaista ne mogu otvoriti...

Živiš u velikoj zabludi ako smatraš da su svi Crnogorci za NATO a Srbi protiv.
    Last edited by Bøgíñjå; 19-09-15 at 22:44.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ajde pošto je anketa javna pogledaj koliko je "new member-a", "junior member" i naloga koji nikad ništa napisali nisu glasalo za NE, a koliko za DA

Za opciju NE je glasalo 5-6 novih i juniora, a za DA ni jedan jedini

Znao sam da će biti duplih naloga ali sam mislio da će biti na obje strane ali su ProNATO botovi ili nepostojeći ili neaktivni dok su AntiNATO botovi izuzetno aktivni
    Last edited by Rakun; 20-09-15 at 01:09.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Kliknuh na trojicu nepoznatih nick-ova koji su glasali DA, dvojica imaju po 1 post, treći ima 50-ak.. Moguće da ih ima još ali ko će se bakćat oko toga sad.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ti i dalje ne shvataš da govoriš BE ali BE koje je iz druge partije.
    Shvati već jednom da je CG izgrađena kao multinacionalna država, i da je mi crnogorci nećemo izgubiti ako glasamo protiv NATO-a. Ponavljam ti da pitanje NATO-a ne treba i nije bazirano na političkoj pripadnosti nekim partijama.
    Ako ti ne vidiš objektivno širu sliku (ko je NATO, kakve su im "mirovne misije" i koliko zla su napravili i sada prave u svijetu ) već ideš glavom kroz zid samo udarajući kontra nekoj opoziciji, ja ti oči zaista ne mogu otvoriti...

Živiš u velikoj zabludi ako smatraš da su svi Crnogorci za NATO a Srbi protiv.
    Skoro sve clanice EU su clanice NATO-a... Zelis biti u EU a ne u NATO?

Kako objasnjavas to ?
    One Ring to Rule them all...

Page 4 of 55 FirstFirst 123456781454 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)