Page 165 of 1402 FirstFirst ... 651151551611621631641651661671681691752152656651165 ... LastLast
Results 4,101 to 4,125 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Ocekivao sam malo vise ozbiljnosti od Dirizabla, za razliku od ovog misa sa foruma kojeg svi ko po nekom precutnom dogovoru kuliramo, al zalud.

Mozes postavljati pitanja i dzaba. Pitas sto misli o nekoj promjeni kako bi postojecu crkvu prihvatili svi, a da ta crkva ne bude samo crkva srpskog naroda vec i ostalih, dzaba. Svaki odgovor se svodi na pokusavanje opravdanja srpskih nacionalnih interesa i SPC kao crkve jedne nacije i koja je duzna da vodi racuna samo o toj naciji a ostale ko hebe. Ne daj boze da neko proba da nesto izmijeni i da monopol SPC makar ublazi, jer na Balkanu od pravoslavaca ne zive samo Srbi, odmah se vidi demokratija na djelu, naravno demokratija na srpski nacin.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Tako što se nalaze na teritoriji Crne Gore, čiji ustav omogućuje oduzimanje imovine kada je procjena države da je to javni interes. Ima i drugih puteva, ovo je jedan.
    ★

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Када би се Црква кројила по вољи народа она не би била Црква већ Парламент Црне Горе. АКо ти се свиђа имаш пренос сједница на РТЦГ. Друго, ни под разно Православна Црква не подржава никакву демократију ни народско одлучивање о вјерским догмама. Црква држи да су мистерије вјере нешто што не може бити тек тако дато на расправљање простом пуку. Треће, Црква има преча посла од дневне политике конкретне деценије.

Православци који говоре српским језиком су углавном сви под окриљем СПЦ. Они који говоре албанским, бугарским и грчким имају своје локалне патријаршије.

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Tako što se nalaze na teritoriji Crne Gore, čiji ustav omogućuje oduzimanje imovine kada je procjena države da je to javni interes. Ima i drugih puteva, ovo je jedan.
    Стаљин одобрава овакав став.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Zasto da Crnogorci i Makedonci (Makedonci zbore srpski?) budu pod okriljem SPC kad je to srpska crkva. Ta srpska crkva ne priznaje moju naciju, i naziva je kopilem, a oce da je ja prihvatim kao svoju. Sto bi rekli neki iz Srbije, e nece da moze.

Gore sam posao od tvoje pretpostavke da Crnogorci pricaju srpskim jezikom, sto dobrim dijelom po popisu nije tacno, al bolje da se sad ne siri rasprava i na jezik.

Moram reci da mi je ovaj tvoj iskljucivi pristup branjenju srpskih nacionalnih interesa, naravno preko grbace drugih, preodvratan.

Za sve se nalazi opravdanje, a na kraju kada maske padnu ostane ono Noz, zica, Srebrenica. A da pardon, tamo nije bilo genocida.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Најбитније од свега је да Црква не затвара врата никоме. Е сад да ће се Црква претварати да је говорници црногорског језика не разумију, заиста неће.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Quote Originally Posted by Дирижабл View Post
    Када би се Црква кројила по вољи народа она не би била Црква већ Парламент Црне Горе. АКо ти се свиђа имаш пренос сједница на РТЦГ. Друго, ни под разно Православна Црква не подржава никакву демократију ни народско одлучивање о вјерским догмама. Црква држи да су мистерије вјере нешто што не може бити тек тако дато на расправљање простом пуку. Треће, Црква има преча посла од дневне политике конкретне деценије.

Православци који говоре српским језиком су углавном сви под окриљем СПЦ. Они који говоре албанским, бугарским и грчким имају своје локалне патријаршије.
    Ovo boldovano je narocito nesto cega se crkva drzi.Nije da ne procitamo svakodnevno izjavu nekog od svestenika sa politickom konotacijom gdje se non stop kritikuje drzavna politika.Cak bih rekao da je crkva vrlo licemjerna po tom pitanju trazeci od drzave da se ne mijesa u njene poslove pri cemu se ona svakodnevno mijesa u drzavne.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Ovo boldovano je narocito nesto cega se crkva drzi.Nije da ne procitamo svakodnevno izjavu nekog od svestenika sa politickom konotacijom gdje se non stop kritikuje drzavna politika.Cak bih rekao da je crkva vrlo licemjerna po tom pitanju trazeci od drzave da se ne mijesa u njene poslove pri cemu se ona svakodnevno mijesa u drzavne.
    Ео лијем сузе што јадна невина голорука држава мора да трпи мијешање у њене послове.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

I ne petlja se i medjunarodnu politiku. A svaka mu je prica ovakva. Vrti jedno te isto i protura nekakve poluistine i brani se dogmama, a dok Nama ne dosadi.

Meni je iskreno vec dosadilo. Na bilo koje iole ozbiljnije pitanje kaze stani dogma. Ka da sam dosa na pjesacki a policajac kaze ne moze stani tu dok ova kolona prodje. E pa sprdnje.

Da mi je samo znati drzi li onog popa macu sveca vise glave da mu se pomoli za jos malo etnickog ciscenja.

Cek cek, dogma, diram mu i svece sad.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Црква то вам је нешто као НВО, свако дигне руку и каже "е ајмо сад мало овако"

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

A SPC veli da je onaj pop maca svetac i po tebi je to sve super je je SPC rekla tako. A to sto je covjek klao nema nikakve veze.

Vidji mene blesavoga, sad opet udjoh u dogme i diram neato sto je tako nebesko pa ne smijem komentarisati.

Bataljujem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Ustav Crne Gore to ne omogucava i tako nesto bi bilo neustavno , jer ustav Crne Gore garantuje pravo svojine.

Kako komentarises da vas bojkotuju i katolicka crkva i islamska zajednica , ni jedni ni drugi nisu dosli na ovu vasu tribinu u Bijelom Polju, osim raspopa Mirasa.

Sto cete ciniti kad Miras umre , jer ja koliko znam drugih svestenih lica u CPC nemate ? Skoro sam procitao , da je Miras rukopolozio nekog Vitmara iz Austrije za svestenika, inace rodom iz Kulen Vakufa , mislim kakva vam je to crkva bez svestenstva ?

Ovo je trenutno svestenstvo CPC s tim sto je Zivorad Pavlovic utekao u Srbiju, tj pokajao se i istupio iz CPC, dok je Stevo Vucinic komunista i ateista i nije svesteno lice

припадници Црногорске православне цркве су:
    • Мираш Дедеић (8. новембар 1938) је самозвани митрополит; одлуком Светог синода Цариградске патријаршије од априла 1997. године је рашчињен, враћен у ред лаика, одлучен од Цркве и предат проклетству. Замонашен је од стране неканонске Македонске православне цркве, а свештенички чин је добио од расколничке групе свештеника у Бугарској која га проглашава за „митрополита“.
    • Милутин Цвијић, рођен у Теслићу, бивши јеромонах манастира Острог, рашчињен од стране Српске православне цркве јер је прекршио монашки завјет и оженио се (1990). Прикључио се Црногорској православној цркви 1995. године. [4]
    • Живорад Павловић, бивши свештеник из Смедерева, рашчињен због крађе смедеревске црквене општине, како се наводи у одлукама црквених судова. Приступио је Црногорској православној цркви 1999. године. [4] Он се 2014. године покајао и иступио из ЦПЦ.[9][10]
    • Стево Вучинић, предсједник Одбора за промоцију црквених интереса и односе с јавношћу Митрополијског савјета Црногорске православне цркве.
    Znaci kad umre Miras, jedini preostali aktivni funkcioner CPC bice Stevo Vucinic a on nije svesteno lice s cime se prakticki CPC gasi kao takva.

Sta ako drzava otme crkve i manastire SPC i preda ih CPC na koriscenje , ko ce vrsiti obrede u crkvama i manastirima kad CPC nema ni monastvo ni svestenstvo ? Ko ce vrsiti opela , krstenja, parastose itd?

Jedino ako mozda ne planirate Mirasa da klonirate u jedno 1000 primeraka.

Crnu Goru kao drzavu je stvorila Srpska Pravoslavna Crkva . Prvi vladari Crne Gore su bili iskljucivo vladike. Neki nikako da shvate da je SPC=Crna Gora

Ona prava. Izvorna. A ne ova novokomponovana. Montenegrinska.
    Last edited by Forumski Mis; 07-09-15 at 23:09.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Zasto da Crnogorci i Makedonci (Makedonci zbore srpski?) budu pod okriljem SPC kad je to srpska crkva. Ta srpska crkva ne priznaje moju naciju, i naziva je kopilem, a oce da je ja prihvatim kao svoju. Sto bi rekli neki iz Srbije, e nece da moze.

Gore sam posao od tvoje pretpostavke da Crnogorci pricaju srpskim jezikom, sto dobrim dijelom po popisu nije tacno, al bolje da se sad ne siri rasprava i na jezik.

Moram reci da mi je ovaj tvoj iskljucivi pristup branjenju srpskih nacionalnih interesa, naravno preko grbace drugih, preodvratan.

Za sve se nalazi opravdanje, a na kraju kada maske padnu ostane ono Noz, zica, Srebrenica. A da pardon, tamo nije bilo genocida.
    crkva u Crnoj Gori je oduvijek dio SPC to je tako jos od prije skoro 1000 godina.

Pogledaj ko je gradio najstarije i najpoznatije manastire u Crnoj Gori. Ne mozes da ocekujes da neko mijenja istorijat necega starog skoro 1000 godina, zarad ljudi koji su odlucili da svoj identitet srpski napuste i budu nesto drugo i dio necega drugog.

Inace hramovi SPC u Crnoj Gori su otvoreni svima , i niko te tamo ne pita kako se nacionalno izjasnjavas.
    Last edited by Forumski Mis; 07-09-15 at 23:17.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Forumski Mis View Post
    Ustav Crne Gore to ne omogucava i tako nesto bi bilo neustavno , jer ustav Crne Gore garantuje pravo svojine.
    Nađi ustav i pročitaj. Imovina se može uzeti, uz pravičnu nadoknadu. Recimo davanje širokih prava na korišćenje + oprost utajenog poreza + 15€ po objektu u znak dobre volje.

Quote Originally Posted by Forumski Mis View Post
    Kako komentarises da vas bojkotuju i katolicka crkva i islamska zajednica , ni jedni ni drugi nisu dosli na ovu vasu tribinu u Bijelom Polju, osim raspopa Mirasa. Sto cete ciniti kad Miras umre , jer ja koliko znam drugih svestenih lica u CPC nemate? Skoro sam procitao , da je Miras rukopolozio nekog Vitmara iz Austrije za svestenika, inace rodom iz Kulen Vakufa , mislim kakva vam je to crkva bez svestenstva?

Sta ako drzava otme crkve i manastire SPC i preda ih CPC na koriscenje , ko ce vrsiti obrede u crkvama i manastirima kad CPC nema ni monastvo ni svestenstvo ? Ko ce vrsiti opela , krstenja, parastose itd?
    Nijesam član nijedne crkve ili vlade, tako da ne bih znao. Ne može država dati tu imovinu isključivo jednoj vjerskoj zajednici na korišćenje jer je to protivustavno, nego bi ih morala dati prvenstveno SPC kao najvećoj, ako ih da bilo kome. Mada vjerujem bi prije toga SPC morala biti registrovana kao vjerska zajednica. Neki pravnici bi ti rekli da se ne može "oteti imovina" nekome ko pravno ne postoji. SPC jeste starija od CG kako kaže Džomić, ali stariji sam i ja, pa me zakoni svejedno ne zaobilaze.

Стаљин одобрава овакав став.
    Ironično kao kritika budući da ti i on imate bliske stavove o demokratiji. Stavljanje prava na imovinu iznad ljudskih prava je nešto što je svojstvenije robovlasništvu, feudalizmu i sl., mada još nijesam ustanovio gdje si tačno u tom spektru.
    ★

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    A SPC veli da je onaj pop maca svetac i po tebi je to sve super je je SPC rekla tako. A to sto je covjek klao nema nikakve veze.

Vidji mene blesavoga, sad opet udjoh u dogme i diram neato sto je tako nebesko pa ne smijem komentarisati.

Bataljujem.
    Nemoj popa Šiljka da zaboraviš (Šiljak je pravo prezime i nevjerovatna koincidencija)
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Најбитније од свега је да Црква не затвара врата никоме. Е сад да ће се Црква претварати да је говорници црногорског језика не разумију, заиста неће.
    Naravno da zatvara.
    Ako Crnogorac želi da se krsti u SPC pod Ostrog to ne može uraditi kao Crnogorac već kao Srbin. Prema tome SPC zatvara vrata Crnogorcima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Naravno da zatvara.
    Ako Crnogorac želi da se krsti u SPC pod Ostrog to ne može uraditi kao Crnogorac već kao Srbin. Prema tome SPC zatvara vrata Crnogorcima
    Ne izmisljaj za Ostrog.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Oper rakun izmislja... Pod Ostrog se moze krstiti svako ko to oce...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Oper rakun izmislja... Pod Ostrog se moze krstiti svako ko to oce...
    Naravno da se možeš krstiti, ali si zaveden kao Srbin

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Naravno da se možeš krstiti, ali si zaveden kao Srbin
    Nemoj da izmisljas. Ili otidji pa provjeri, pa se samobanuj mjesec dana ako nije tacno to sto pricas.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Nemoj da izmisljas. Ili otidji pa provjeri, pa se samobanuj mjesec dana ako nije tacno to sto pricas.
    Već sam provjerio kad sam se krstio pod Ostrog. SPC ne želi da im se po knjigama provlače kopilad Milovana Đilasa kako nas Amfibija nazva
    Last edited by Rakun; 08-09-15 at 03:30.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Rakun kao pokvarena traka, naucio i samo isto ponavlja ha ha.... Jel ti zao sto si se krstio tamo?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ne nije mi žao jer sam se krstio da bih krstio najboljeg druga (inače Mandićevog simpatizera).
    Nego neka ti trapavo spinovanje , činjenica je da kada se krstiš u SPC u crkvenim knjigama ne možeš biti zaveden kao Crnogorac. Prema tome vrata Crkve nisu svakome otvorena

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

DOKUMENTI: Crnogorska plemena se prije 560 godina dobrovoljno stavila pod okrilje Venecije

Nastojeći da naprave podjele među Crnogorcima - SPC, srpski nacionalni ideolozi i političari kao jednu od metoda posrbljavanja, pričaju priču da termini - Crnogorci, Brđani, Primorci označavaju pripadnike različitih skupina. Međutim, dokumenta iz srednjeg vijeka nam pokazuju da su današnji Crnogorci potomci istih ljudi, istog naroda koji je u srednjem vijeku živio (a i sada živi), na ovom istom prostoru.

Tog 6.septembra 1455. vojvoda Stefanica Crnojević (otac Ivana Crnojevića) je na Vranjini ispred Zetskog zbora potpisao sporazum sa Mletačkom republikom po kom se Zeta stavlja pod okrilje Mletačke republike. Taj dokument je dat u knjizi „Sazdanje Cetinja” (Titograd, 1984) možete ga pročitati na LINKU.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    DOKUMENTI: Crnogorska plemena se prije 560 godina dobrovoljno stavila pod okrilje Venecije

Nastojeći da naprave podjele među Crnogorcima - SPC, srpski nacionalni ideolozi i političari kao jednu od metoda posrbljavanja, pričaju priču da termini - Crnogorci, Brđani, Primorci označavaju pripadnike različitih skupina. Međutim, dokumenta iz srednjeg vijeka nam pokazuju da su današnji Crnogorci potomci istih ljudi, istog naroda koji je u srednjem vijeku živio (a i sada živi), na ovom istom prostoru.

Tog 6.septembra 1455. vojvoda Stefanica Crnojević (otac Ivana Crnojevića) je na Vranjini ispred Zetskog zbora potpisao sporazum sa Mletačkom republikom po kom se Zeta stavlja pod okrilje Mletačke republike. Taj dokument je dat u knjizi „Sazdanje Cetinja” (Titograd, 1984) možete ga pročitati na LINKU.
    Hehehe, nevjerojatno je kako se u sporazumu ni jednom reciju ne spominjaju niti Srbi, niti njihov omiljeni "svetisava"
    Vjerojatno ce Risto uskoro poslati pismo u Veneciju u koijem ce trazit da tekst ugovora bude promijenjen i dopunjen s nesto poput "... narodnost mi srbinska ..." negdje u potpisu Stefanice Crnojevica :lolblue:
    Knjigu „Sazdanje Cetinja, izvori i legende“ objavio je u Titogradu 1984. godine Leksikografski Zavod, koji je krajem osamdesetih u jeku histeričnih težnji za Velikom Srbijom zatvoren, jer je označen kao leglo Crnogoraca. Danas u „crnogorskoj“ Crnoj Gori, anticrnogorski CANU veselo radi i dobija velike svote novca od države Crne Gore.
    U 116 i više dokumenata iz 15. vijeka, koji su prikazani u ovoj knjizi, riječ Srbin i Srbi na teritoriji Zete i Zetskog primorja, ne postoji.
    Last edited by A+A; 08-09-15 at 07:54.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    @Caesar - e đe si?
    Sad tek vidim. Znam kako je ispravno al necu sad da se hvalim ili falim. Necemo vise, bez zajebancije, svi pravimo greske. Ja brkam uvijek i uvjek. Prije koju godinu me zaustavise RTCG i pitaju jel bicikl ili biciklo. Ja ko iz topa ada biciklo. Apropo onog kabl ili kablo. Al eto ja ucim na malo tezi nacin. Ovdje je super pogrijesiti kako je pred kamerama.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    γνῶθι σαὐτόν

Page 165 of 1402 FirstFirst ... 651151551611621631641651661671681691752152656651165 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)