ako nijesi znao ovo je tema o automobilizmu i trazi se znanje a ne ****** tako da si ti odje vishak
I jos jednom da ponovimo,sta gosn Fabia misli
![]()
ako nijesi znao ovo je tema o automobilizmu i trazi se znanje a ne ****** tako da si ti odje vishak
Pitao sam o retrovizoru,(koji se nalazi u autu)znaci imas ili nemas sta da preporucis?
Da imam znanje o autima ne bih pitao.
Ali normalno da od tebe ne ocekujem odgovor na bilo koje pitanje od autima,makar iz ovog do sada.
Potvrdjivanje tudjeg misljenja nije dovoljno da bi se stekao utisak da potvrdjivac zna.
Bez nervoze svrco,vidjecemo ko je visak.
to shto se moje i mishljenje g.fabije poklapa je bozja volja tako da tu ne mogu da utichem a nekakve gluposti shto ti odje zapitkujesh me ne zanimaju...bye
Evo i ja da ti odgovorim sa malim zakašnjenjem...
JTD motori su poznati kao "bullet proof" motori (pošto volite ove kul strane izraze), a inače to su prvi moderni common-rail dizel motori u upotrebi od 1997...
Dakle, ako se redovno održava, nećeš imati što da brineš o njemu...
U prilog tome možeš vidjeti dosta JTD motora na našim putevima koji i dalje guraju bez problema a prešli su po 200/300K a mnogi od njih nisu ni bili sjajno održavani (Alfa, Fiat, Lancia, Opel, Saab)...
Alfe prati taj loš glas da se kvare, međutim 99% onoga što će ti se pokvariti u Alfi je nešto od njemačke (Bosch) elektronike/mehanike...
Pogotovo kad su u pitanju novije Alfe, završna obrada i kontrola kvaliteta je na mnogo većem nivou nego prije...
U svakom slučaju, kad uporediš trenutne cijene, kvalitet i opšti utisak voženja Alfe, dobijaš puno za malo para..
Konkretno 159-ka u 1.9 JTD/M verziji može imati problema sa mjenjačem (M32 gearbox problem, izguglaj)... Dakle, ako se odlučiš za nju, obrati pažnju "mrda" li se mjenjač kada krećeš prvom, i čuju li se neki zvukovi u 5-6 brzini dok lagano se vozi bez puno gasa... Ja bih ti preporučio 2.0 JTDm od 170ks ako si u mogućnosti![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
suma sumarum:
audi, merc, bmw - njesra
fiat - kupovina vijeka
GASI sve forume, teme, sve...
Lolčina
TAKUMI
je li ikome ikad neko trazio medjunardnu vozacku kroz BiH, HR, SLO, IT?
i ima li kakve veze sto se ide rentiranim vozilom???
Last edited by E_K_V; 07-09-15 at 10:39.
POTPIS tacka.
dodao bih za OliveraNedeljkovica , da gledas punto JTD ne benzin isto tako mozes, Fiat Stilo JTD, Ford Fiesta ... mada ko hoce malo auto a ne igra mu cijena previse ulogu jer su skuplja to je Toyota Yaris definitivno auto prekvalitetno ...
sto se tice fijata i alfe benzinaca, zahvalna su kola , ali daleko pouzdaniji i stedljiviji su dizeli . Benzinci imaju snage dosta ali i trose dosta, i imaju po malo problema, dok JTD ide bas bas dobro a stedljivi su i sto je najvaznije prepouzdani motori
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Hvala Stivi
Jaris je top,ali bih nesto jeftinije,valja li ona panda,nesto bih uzeo da je malo visi,podignut,da mogu za njim u ribu,po makadamu....ili neki 4*4,kako se to pokazalo na mala auta?
Pitanje
Moze li se kroz CG,upravljati autom,(sa nasom vozackom dozvolom)koje je registrovano na firmu u CRO?
Last edited by Oliver Nedeljkovic; 07-09-15 at 11:40.
Je li ko imao problema sa (elektro) ventilatorom hladnjaka ili klime (VW)? Veci ventilator nece svaki put da se pokrene nekad ga je dovoljno malo dodirnut da krene.. Ima li smisla pokusati popravku i kod koga (nisu bas napravljeni da se mogu otvarat i zatvarat)? Gdje pogledati za zamjenski i vredili to cemu?
Fino sam napisao kad uzmeš u obzir cijene za koje se prodaju, troškove održavanja, i sam osječaj tokom vožnje... Tako da se i te kako odnosi na "jeftinije" polovne BMW, Merc, Audi... Evo npr, pošto ste stručnjaci, ja sam htjeo da uzmem BMW E90 318-320D, facelift model 2009+ god. Kad sam malo dublje istražio problem sa N47 motorom koji se ugrađuje u te modele, digao sam ruke odmah od njega...
Dakle eto konkretno poređenje, Alfa 159 2010 god 2.0 JTDm (170ks) vs BMW E90 320D 2010 god (177 ks)... Alfa je u tom slučaju racionalnija kupovina, manje ulaganja, neuporedivo pouzdaniji motor, niži troškovi održavanja + u startu mnogo niža cijena... Pozdrav.
Last edited by Incognito; 07-09-15 at 12:12.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Imaju li zakonsko pravo interventna policija da pretresa tebe i auto? Zar im ne treba nalog za pretres auta? Mislim da ima fora ono ako sumljaju nesto ali gledam sinoc svakog zaustavljaju preturaju svima deru se, sve mi prevrnuli, doduse nijesu se meni *****li koliko nekim bosancima i ostalim ali bas novcanik uzeli otvaraju, torbicu sve pregrade cuda, pih. Sta kaze zakon povodom toga?
rm -rf /
Imam jedno pitanje,pa bi bilo dobro ako neko zna konkretno da odgovori,a ne nagadjanja
Sta se desava ako vas uhvati policija kako poprecke izlazite sa kruznog toka?Kakva ide kazna i procedura?
Kolka mu je bila kazna?
Mene su uhvatili na sjever,al uz vezu su mi pisali samo za pojas,koju opet necu ja platit vec neko "treci".Mene su dosli sa forama "startovanje" sto mi nema logike,jer ocigledno nisu mogli da se sjete za sta da mi pisu kaznu.Pa me bas interesuje sta su mogli da mi pisu i koliko
P.S. U moju odbranu nije bilo namjerno,mercedes 2009g+rwd+ugaseni sistemi+los asfalt+porosilo malo kise...Mada kad ovako gledam sto sam napisao stw izgleda kao da sam namjerno![]()
Originally Posted by Syntax Error
![]()
Je li ko imao problema sa (elektro) ventilatorom hladnjaka ili klime (VW)? Veci ventilator nece svaki put da se pokrene nekad ga je dovoljno malo dodirnut da krene.. Ima li smisla pokusati popravku i kod koga (nisu bas napravljeni da se mogu otvarat i zatvarat)? Gdje pogledati za zamjenski i vredili to cemu?
Cetkice posle...
Ako su cetkice kod koga to da probam znate li nekog elektricara da bi se time bavio? (da mu nije ispod casti: ) Je li iko kupovao ventilator u skorije vrijeme gdje da se raspitam za novi ako bude moralo? OEM su u krv skupi...
Po novom ZOBSu ima fora da te kazne za nešto na foru "upravljanje vozilom koje utiče na slabljenje stabilnosti" ili tako nešto. Ugl, obuhvata motordžije na prednje i zadnje točkiće, driftere auta i motora...
mislim da je taj ventilator 45e nov e sad dali je tebi ispltativo da tvoj pravis i remontrujes vidi sam....
Ako neko zna gdje ima za 45 neka slobodno javi ovdje ili u privatnoj poruci. Jos cu se raspitat al sto sam nasao do sad nije ispod 95 a trebat ce mi i ventilator od klime posto su oba presli isto (sito i reseto) tako da je to 2x95=190 (a original jedno 4-5 x toliko) A zasto, radi par potrosenih cetkica?
Oznake su: za veci ventilator hladnjaka: 1K0 959 455 CM a za manji ventilator klime: 1K0 959 455 AP
Do sada provjerno (i nema) kod Celebic, Kreso, Cekovic, Bulatovic: (
Svaka preporuka za autoelektricara koji bi se pozabavio popravkom ili gdje naci povoljne zamjenske ventilatore (kvalitetne a ne puno skupe; ) je dobro dosla!
Last edited by Syntax Error; 08-09-15 at 08:58.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks