Page 155 of 1402 FirstFirst ... 551051451511521531541551561571581591652052556551155 ... LastLast
Results 3,851 to 3,875 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Quote Originally Posted by djokovic View Post
    Zastarjelost naravno.

Tužilac: nastupila zastarjelost znatno prije podnošenja krivične prijave i saznanja osnovnog državnog tužioca za prijavljeno djelo.
    Centar za građansko obrazovanje predao je 23. januara 2015. godine vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću krivičnu prijavu protiv funkcionera barskog DPS-a Milana Babovića i ministarke nauke Sanje Vlahović i još 15 NN lica „zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog djela i prevara“.

http://www.cdm.me/drustvo/hronika/od...sanje-vlahovic

Sedam mjeseci tuzioc vagao da li je zastario slucaj

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Nezavisno od toga da li je slučaj stvarno zastario, da li je ovaj ili onaj organ mjerodavan da ustanovi radi li se o plagijatu ili ne, mučan utisak ostaje. Tome itekako doprinosi i ponašanje naše ministarke koja ni jednom jedinom prilikom nije rekla, ne to nije plagijat ili pak priznala da se o tome radi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    My fifty cents: ono boldirano ti je najsigurnija laz. Sveti Sinod Crnogorske autokefalne crkve bio je sacinjen od 7 clanova na celu s Mitropolitom Mitrofanom Banom i jednog tajnika, koji inace nije bio pravi "clan" Sinoda, nego obicni pisar u rangu djakona bez prava glasa.
    А од колико је иначе чланова састављен Синод ?!

Odluku o "samoukidanju" Crnogorske pravoslavne crkve "donijeli" su Predsjednik i dva clana Sinoda s pravom glasa, tj ona "odluka" direktno proturjeci tada vazecem Ustavu Sv.Sinoda.
    Није укинута Цетињска Митрополија. И дан данас постоји, у истом рангу, само са другим називом.

Da ne govorim o tome da premu ustavu Sv.Sinoda nije postojala nikakva mogucnost "samoukidanja" autokefalne Crnogorske crkve ili njezinog "ujedinjenja" s drugim Crkvama ili Metropolijama.
    Управо зато се није ни укинула. Што се тиче уједињења исл, молим те наведи ми гдје си ти то прочитао и како си то протумачио ?

PS Kao promatrac iz inozemstva znam citati povijesne izvore na nepristrani nacin. Stovise, poznato mi je znacenje fraze "kvorum za odlucivanje" Propurucio bih svakom "srpskom povijesnicaru" da pita svije popove koliko je to teski grojeh krsenje ustava Svetog Sinoda.
    За почетак ти као врло непристрасна особа се чудиш како Св. Синод има 7 чланова.

Quote Originally Posted by Rakun View Post

Što je onda ne nazva Crnogorskom ?
    U ustavu NE PIŠE Cetinjska Mitropolija već Crnogorska Pravoslavna Crkva
    Не ПИШЕ Црногорска Православна Црква, него пише Црногорска је Црква аутокефална. Не државна, него аутокефална, што нико не спори.

Ti bi mogao malo da odmoriš umjesto što i dalje pokušavaš da nekako provučeš tvoje tumačenje kratko,jasno i decidno napisanog ustava i na krajnje ljigav našin da poturiš naziv Mitropolija umjesto Crnogorska Pravoslavna Crkva kao što je i napisano
    Супер. Дакле, НИЈЕ тако написано. Чак и да јесте (потпуно си скренуо тему са БИТНОГ питања на ову гимнастику око назива) то опет не би значило да је Црква државна него да се зове Црногорска Православна Црква што уопште и не би био никакав проблем.

Nije bila Crkva pod upravom države, već Država pod upravom Crkve.
    Та држава која је била под управом Цркве није уопште предмет спора. Гдје не постоји правни поредак, то се не може узети као правни прецедент. Први устав и имовински закон донио је Краљ Никола па се самим тим и данашњи државни налогодавци управо баве тим периодом. Ви тврдите нешто што и ови које браните не тврде. Не могу се позивати на период Владике Данила када имовина уопште није била правно уређен друштвени сегмент.
    Last edited by Дирижабл; 26-08-15 at 12:54.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Ao neka te dirizabl druze, sad ce opet onaj Rus iz Ukraine na hrvatskom da objasnjava pravoslavne kanone..

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

Aaaaa da ćete nas puštit' s' tim lopovskim organizacijama uopšte na ovoj temi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Теби лоповске организације не сметају, смета ти СПЦ.

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

Zapravo, psihoanalitičaru, smetaju mi svi ti prodavci magle što ne plaćaju porez, a posebno SPC banda na čelu sa sotonom što blagosilja oružje.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Okupljanje Srba sa foruma. Postovaoci lika i djela Ratka Mladica, Kacavende, Filareta i Antilopija

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Dok je SPC jedan od gorućih problema posjetioca ovog foruma ekonomsko stanje u državi baš ''cvjeta''.
    Izvoz nam konstantno pada. Pa neka i treba.
    http://www.monstat.org/cg/novosti.php?id=1887

A koliko su neki mediji i ljudi bezobrazni i zadojeni mržnjom pogledajte u naslovima vezano za ovu temu uvoza-izvoza.
    http://www.bankar.me/2015/08/26/preg...-iz-ekonomije/
    Vijesti

• Uvoz milijarda, izvoz 165 miliona
    • Broj nezaposlenih povećan na 32,8 hiljada
    • Aluminijum pao ispod 1.500 dolara
    • Lovćen banka: Novorođenčadima po 100 eura
    • Banke u plusu 7,5 miliona
    • Sagledali šanse Rožaja
    • Odbornici ponovo o prodaji Instituta

Dnevne novine

• Spoljnotrgovinska razmjena veća 2,4 odsto
    • Napredak Crne Gore je nevjerovatan
    • Otvoren konkurs za dodjelu grantova
    • Prosječna plata 476 eura
    • Naplaćivaće boravišnu taksu za nautičare
    • Uvidjeli šansu za proizvodnju

Dan

• Investitori bježe od korupcije
    • Uvoz milijardu, izvoz 165 miliona
    • Grci bi da kupe Montekargo
    • Protive se prodaji Instituta
    • Milioni u sivoj zoni
    • Iz Crne Gore se odlilo 37 miliona
    • Za tri miliona dali dva preduzeća i hotel Park
    • Skočile cijene proizvoda iz uvoza
    • Neće smanjivati plate i penzije

Pobjeda

• Veći uvoz mašina zbog auto-puta
    • Oči uprte u kurs dolara
    • Hypo banka: Moguća i kamata niža od 8,2 odsto
    • “Simo Milošević”:Nezadovoljni prodajom zakazali protest u petak
    • Lovćen banka: Bebama rođenim juče u KCP po 100 eura

Tačno se vidi ko su prorežimci.
    Pih.
    Last edited by autodijagnostika; 26-08-15 at 20:09.

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Ministar Ivanović je prije neki dan razbio mit o trgovinskom deficitu, sta se ima tu više raspravljati.To je odlična stvar za ekonomiju Cg kaže ministar
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

I koja je razlika izmedju teksta Spoljnotrgovinska razmjena veća 2,4 odsto i tekstaUvoz milijardu, izvoz 165 miliona osim u spinovanju i igri rijeci.Jedni pominju da je uvoz veci 2,4 posto drugi da je samo 165 miliona.Dakle vijesti i dan forsiraju negativnu konotaciju ovi drugi pozitivnu i jednima i drugima su tekstovi smece i nemaju veze sa normalnim novinarstvom jer nikad ne obuhvate kompletnu sliku pozitivnu i negativnu vec samo onaj dio koji zele da serviraju narodu koji ih cita.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neka fino Miras i Risto naprave koaliciju i nema sto ko onda da se ljuti.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Zato ja i ne citam novine..

A kad naletim na neki clanak uzmem ga sa (debelom) rezervom.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    I koja je razlika izmedju teksta Spoljnotrgovinska razmjena veća 2,4 odsto i tekstaUvoz milijardu, izvoz 165 miliona osim u spinovanju i igri rijeci.Jedni pominju da je uvoz veci 2,4 posto drugi da je samo 165 miliona.Dakle vijesti i dan forsiraju negativnu konotaciju ovi drugi pozitivnu i jednima i drugima su tekstovi smece i nemaju veze sa normalnim novinarstvom jer nikad ne obuhvate kompletnu sliku pozitivnu i negativnu vec samo onaj dio koji zele da serviraju narodu koji ih cita.
    Kako su oni pukli. Ja ih samo pratim sto pisu. A citaoci su im vecinom vidi se kakvi po komentarima.(Na Dan su ga namjerno pokvarili ja vjerujem e bi tu bilo cega da se vidi).

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Idemo dalje...

http://www.vijesti.me/forum/svetu-iz-spuza-848523

„Brate“, grijem ti krevet ovdje: ja sada tebi, a ti ćeš jednoga dana, vjeruj mi - njemu.

Pozdrav iz Spuža.
    Last edited by Fidel Castro; 27-08-15 at 01:31.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Nešto si pogrešno razumio.
    Izvoz je smanjen 6.9% u odnosu na prošlu godinu a uvoz istovremeno povećan.
    Ako je tebi to dobro onda imaš ozbiljan problem sa razumijevanjem spoljnotrgovinske razmjene.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Kako su oni pukli. Ja ih samo pratim sto pisu. A citaoci su im vecinom vidi se kakvi po komentarima.(Na Dan su ga namjerno pokvarili ja vjerujem e bi tu bilo cega da se vidi).
    Nisu on ništa pokvarili već Pobjeda uljepšava ono grdno i naopako.
    Ti si makar vjernik pa znaš što je licemerje.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Nešto si pogrešno razumio.
    Izvoz je smanjen 6.9% u odnosu na prošlu godinu a uvoz istovremeno povećan.
    Ako je tebi to dobro onda imaš ozbiljan problem sa razumijevanjem spoljnotrgovinske razmjene.
    Moze biti nisam ekonomista imozda sam se pogresno izrazio cilj mi je bio da uporedim dva naslova razlicitih novina koji pisu o istoj temi jedan samo pozitivno drugi samo negativno bez namjere da stajem na iciju stranu jer veze nemaju ni jedni ni drugi sa objektivnim izvjestavanjem i prenosenjem informacija.A sad sto se ljudi vise primaju na negativnu pricu u Crnoj Gori to je stvar pojedinca i njegove svijesti
    Last edited by goldfinger; 27-08-15 at 10:28.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Pa čekaj je li tebi ovo što je pao izvoz a porastao uvoz pozitivna ili negativna vijest?
    U najmanju ruku naslov iz Dana i Vijesti je precizniji i za mene objektivniji.

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Negativna vijest naravno ali isto tako ako je istina da je spoljnotrgovinska razmjena veca za 2,4% kao sto to pisu Dnevne Novine zasto je to bio problem za Vijesti i Dan da napisu a radi se o istoj temi?Pricam o tome ako je tvoj posao kao novine i novinara da objektivno izvjestavas o svemu i da ljudima das kompletnu informaciju sa svim negativnim i pozitivnim stranama a ne samo onoliko koliko tebi odgovara.To je ono sto ni jedan medij u CG ne radi.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Oce li neko od ekonomista pojasniti kako se tretiraju usluge?

Fakat je da bi bili imba drzava kada bi izvoz bio 50% uvoza. Realno nas izvoz se svodi na KAP i Plantaze. Tek ako bi Zeljezara profunkcionisala i napravile se sve one silne male hidroelektrane mi bi mogli govoriti o ozbiljnijem izvozu.

One pare koje udju u CG kroz turizam se, ako ja dobro kapiram stvari, ne racunaju u izvoz (iako su to realno strane pare koje ulaze u CG), vec se ti prilivi "vode" kao prodate usluge.

Ima li nedje neki podatak kako stojimo ako uporedimo uvoz sa jedne i izvoz i usluge sa druge strane. Da li je tu deficit ili suficit?

Nisam ekonomista pa mozda je ovo poredjenje potpuno bez logike, iako meni laicki bi imalo smisla.
    Last edited by kimmi; 27-08-15 at 11:32.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Pa zar ne kapiras da je ta spoljnotrg razmjena veća jer je UVOZ veći?
    Postoje samo uvoz i izvoz kao činioci te razmjene, NIŠTA treće.
    Vijesti su nabrojale pojedinačno i to je ono što je bitno u ovoj informaciji.
    Da smo zadržali izvoz na nivou prošle godine, ta razmjema bi za neki promil bila veća.

Thanks Thanks Given 
    9,771
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Moze biti nisam ekonomista imozda sam se pogresno izrazio cilj mi je bio da uporedim dva naslova razlicitih novina koji pisu o istoj temi jedan samo pozitivno drugi samo negativno bez namjere da stajem na iciju stranu jer veze nemaju ni jedni ni drugi sa objektivnim izvjestavanjem i prenosenjem informacija.A sad sto se ljudi vise primaju na negativnu pricu u Crnoj Gori to je stvar pojedinca i njegove svijesti
    Vec su ti objasnili, nema tu nishta pozitivno, nego spinuju da ljudi ne bi razumjeli... Obichno kad se prochita "veci" ljudi se prevare pa pomisle da je to dobro...

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Fakat je da bi bili imba drzava kada bi izvoz bio 50% uvoza. Realno nas izvoz se svodi na KAP i Plantaze. Tek ako bi Zeljezara profunkcionisala i napravile se sve one silne male hidroelektrane mi bi mogli govoriti o ozbiljnijem izvozu.

One pare koje udju u CG kroz turizam se, ako ja dobro kapiram stvari, ne racunaju u izvoz (iako su to realno strane pare koje ulaze u CG), vec se ti prilivi "vode" kao prodate usluge.

Ima li nedje neki podatak kako stojimo ako uporedimo uvoz sa jedne i izvoz i usluge sa druge strane. Da li je tu deficit ili suficit?

Nisam ekonomista pa mozda je ovo poredjenje potpuno bez logike, iako meni laicki bi imalo smisla.
    Podatak koliko se prihodovalo od turizma ces dobiti kao i svake godine, sigurno da to malo poboljšava cifre našeg izvoza, ako bi ga tu smjestili. Nisam ni ja ekonomista, ali ovako, zdravorazumski pricam.
    I gastarbajteri šalju i pomažu svoje, sportisti isl.
    S druge strane i mi putujemo pa to ne ide u uvoz i mi imamo neke ljude koji ovdje zaradjuju ozbiljne pare i šetaju svijetom, gube desetine hiljada po svjetskim kazinima, bordelima isl.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Pa da nam nije turizma ja mislim da bi smo definitivno bili u problemima do guše.
    Samio jedan dio spoljnotrgovinskg deficita(koji je ogroman) peglamo sa prihodima od turizma.
    pročitaj detaljnije
    http://www.cb-mn.org/slike_i_fajlovi...ta_turizma.pdf

Page 155 of 1402 FirstFirst ... 551051451511521531541551561571581591652052556551155 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)