Page 266 of 722 FirstFirst ... 166216256262263264265266267268269270276316366 ... LastLast
Results 6,626 to 6,650 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Bojim se ja da nije tu nikakva 'kultura' u pitanju nego nije platila to sto je trebala...

Kad plati, spot ce ponovo bit' aktivan a izmislice se neki drugi razlog za brisanje da se ne bi uprljala reputacija ove gospodjice.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

U porto se be smije ništa snimati bez njihove dozvole, čak ni vlasnici vila ne smiju da prave intervjue niti dovode kamernane itd ako prije toga ne potpišu ugovore da se ništa neće snimiti nego to sto dogovore.
    U hotel ni gost ne smije snimati sobe itd.
    Po tom pitanju su baš strogi
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Hajd' bar nije dobila dozvolu za snimanje u PM-u. Pored kulturnih desavanja koja su se organizovala u PM-u ovako nesto im stvarno ne bi trebalo. Ne kazem da u PM nema svega, mozda i goreg, ali barem ovo ruglo nisu javno podrzali.
    Je'l stvarno mislis da ono moze da se snimi u PM a da neko nije dao dozvolu. Prije mislim da je problem kad su vidjeli sta je krajnji rezultat, zgrozili su se

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Ne znam koji je rezultat mogao da se ocekuje kad je doticna u pitanju...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Maja
    Pa jel taj vodovod privatni, ili smo decenijama izdvajali i placali za vodovod u korist naroda- drzave? Udarili cijenu kao da je neki privatnik gradio 30 godina vodovod, a toliko se "radio", toliko obecavali, toliko novca za porez, komunalno i svasta uzimali od gradjana primorja nizasta, pa sad na kapljicu za skupe pare.. I jos bi sad fabrike i ostalo opet na racun budzeta gradjana i stanara CG?:grin:
    Jel se oni to ponasaju kao sa Bileckim jezerom, 30% gratis bosancima, bosanci prodaju hrvatima nasu vodu, a onda hrvati naplate Novljanima? Taj fazon nesto?:grin:
    Ili kao ono kad isaraju iskoristeni asfalt star 30 godina, nacrtaju parkinge, i udare namet za neku izmisljenu firmu koja ubira novac za litar farbe kao ' odrzavanje parkinga"?:grin:
    Nesto se cudno desava zaista...
    Ko drzi taj vodovod? Firma, koliko radnika, kome pripada?

Hvala Lepo

Maja

Znaci da se ipak ponasaju kao privatne firme na racun drzavnih plata i budzeta gradjana CG? Kako moze drzavni vodovod, lokalni, regionalni i koji god, imati razlicitu cijenu za vodu?:grin: Sve te vodovode je narod platio i izgradio, placa, i daje plate tim partijskim funkcionerima i radnicima...Zbog njih narod i gosti u CG nemaju vodu, drzava trpi zbog loseg snadbijevanja, turizam, biznis gradjana koji daju svoj doprinos Drzavi svojim djelovanjem itd itd u lancu - nizu.. Kolji vola zbog necijih bataka?:wink:
    Za gorivo ne moze razlicita cijena, i svaka pumpa mora imati istu cijenu, hleb ne smije biti bla bla.. mlijeko bla bla, a sa vodom se igraju?:grin:
    I opozicija nista? I oni se prave ludi ili jesu ...?
    Ko to normalan moze da dozvoli uopste....

Hvala Lepo
    Sve sam ti lijepo napisao, ali neces da saberes 2 +2 ,nego postavljas 100 ofrlje pitanja...

I regionalni i lokalni vodovodi su drzavne firme. Cijene vode su razlicite najvise zbog drasticno razlicitih gubitaka. Regionalni je nov vodovod , isporucuje vodu samo opstinama i prakticno nema gubitke. Vodu koju crpe ne placaju nikome. Od prihoda vracaju kredite i vjerovatno imaju solidne plate. Bio sam na nekim sastancima kod njih.....i vidi se da su relativno dobro organizovani. I njima je direktor politicar, ali nije glup.

Lokalni vodovodi imaju ogromne gubitke jer jako malo rade na popravkama mreze. Bolje receno nisu radili kad je trebalo. Sad su u ogromnim finansijskim problemima i samo tonu jos dublje.....iako vodu naplacuju nekoliko puta skuplje nego sto je dobiju od regionalnog vodovoda. Ali je tesko imati bilo kakvu racunicu kad su im gubitci 70%-80% . U Hn sam upoznao i bivseg direktora i sadasnju direktorku. Bivsi je bio totalna neznalica, cim sam ga vidio bilo mi je jasno sto je HN godinama bez vode. Sadasnja direktorka je tehnicko lice, sta ce moci da napravi imajuci u vidu stanje....ne znam. Meni je suludo da ti vodovodi dan-noc je krpe sva ona mjesta gdje gube vodu.

Sto se tice vode iz Bileckog jezera, to je veleizdaja Crne Gore. Ne samo zbog vode, vec i zbog toga sto ne pravimo nasu hidrocentralu u Boki.
    Last edited by high; 17-08-15 at 23:54.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

60% vode koju dobijamo sa Plata u HN, se gubi!! Dotrajale cijevi, nemar. Moja sestra kad god vidi da negdje curi, pozove ih i objasni gdje. Ranihe su se sa tim rugali, sad vidim odmah dodju. Nama Hrvati naplacuju transport vode, pa i sve da nam je voda iz Bileckog dzaba. Kad smo nesposobni, neka i naplacuju. Mada, kao i svudje kod nas, sve su to politicke igre. CG tako bogata vodom, a mi kuburimo sa istom.

Sent from my HTC One using Tapatalk 4

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by high View Post
    Sve sam ti lijepo napisao, ali neces da saberes 2 +2 ,nego postavljas 100 ofrlje pitanja...

I regionalni i lokalni vodovodi su drzavne firme. Cijene vode su razlicite najvise zbog drasticno razlicitih gubitaka. Regionalni je nov vodovod , isporucuje vodu samo opstinama i prakticno nema gubitke. Vodu koju crpe ne placaju nikome. Od prihoda vracaju kredite i vjerovatno imaju solidne plate. Bio sam na nekim sastancima kod njih.....i vidi se da su relativno dobro organizovani. I njima je direktor politicar, ali nije glup.

Lokalni vodovodi imaju ogromne gubitke jer jako malo rade na popravkama mreze. Bolje receno nisu radili kad je trebalo. Sad su u ogromnim finansijskim problemima i samo tonu jos dublje.....iako vodu naplacuju nekoliko puta skuplje nego sto je dobiju od regionalnog vodovoda. Ali je tesko imati bilo kakvu racunicu kad su im gubitci 70%-80% . U Hn sam upoznao i bivseg direktora i sadasnju direktorku. Bivsi je bio totalna neznalica, cim sam ga vidio bilo mi je jasno sto je HN godinama bez vode. Sadasnja direktorka je tehnicko lice, sta ce moci da napravi imajuci u vidu stanje....ne znam. Meni je suludo da ti vodovodi dan-noc je krpe sva ona mjesta gdje gube vodu.

Sto se tice vode iz Bileckog jezera, to je veleizdaja Crne Gore. Ne samo zbog vode, vec i zbog toga sto ne pravimo nasu hidrocentralu u Boki.
    Ako su drzavne firme, po Vasoj prici, one funkcionisu sve samostalno? Obzirom da se radi o maloj drzavi, takvo parcelisanje je za smijeh. Te su pod opstinskoj nadleznosti, te "regionalnoj", a ministarstvo kao "savezno izvrsno vijece" . hahahahaha ne mogu da vjerujem da su tolika bahatost i kretenluk u pitanju.
    Znaci gradjanin placa opstini (kao nekad u SFRJ republici), opstina isparcelise to u %, procenat sebi ubere, % lokalnom vodovodu kad podignu kredit od drzave, tj. naroda, lokalni vodovod % sebi, % ministarstvu ili kakvom tipicnom direktoratu direktorata direktorske direkcije bla bla trotj. hahahahaha raskalasno bas. A, novac za odrzavanje zbog dugova opstine finansira drzava - gradjani CG, stanove, tehniku... pa i gradnju i kredite placaju gradjani CG. Ovi novi "regionalni" gradjeni 30 god..na budzet drzave (svih gradjana CG) dobili novac za sve, za plate, za kredite od svjetske banke itd, drze pod kljuc kapljice iz Drzavnih (naroda CG) izvora, rade kao privatnici na nasem drzavnom trosku, sve sa gajnc novim, sad bi i u biznis tipa privatno - fabrike vode itd.. a gradjjani CG i Drzava trpe zbog nedostatka kapaciteta vode za tu teritoriju zbog koje je gradjeno 30 god i izdvajano od naroda CG. Trpe gradjani, biznis, drzava, a dato kao "kapitalni projekat" u ruke "vlasnistvo" politickih partijaca (koji eto djeluju glupo a neki pametno kako kazete) i igraju se sa idejama kako unovciti placeno za narod i drzavu uz raznovrsne plate i beneficije na racun drzave..
    Voda u CG luksuz, jer oour-i drze kasice i raspolazu s njim.

Oni zaista ne mrdaju iz OUR i SOUR SFRJ sistema. "Slozene organizacije udruzenog rada" hahahahaaaaaaa Kriza ovo ono.. Show. Ili nemaju pojma sta rade (sto mi djeluje vjerovatnije), ili tipicno za CG cute i kolju volove radi svoje kasice prasice.
    Sprdacina na kub..

p.s. Tacno cu pomisliti da i ostale drzavne firme posluju po istom sistemu... Ako je tako... dobro je kako uopste postojite. Veze ne bih imala kako ovo jada uopste funkcionise sa partijskim &%^$ mozgovima da ne popricam sa vama na forumu... Nepojmljivo. Ovo je tuga i zalost. Vama je potrebna totalna REORGANIZACIJA sistema. Uzasnuta sam..
    Sve to veliki mozgovi CG Univerziteta... i sa ovim izlazite sa diplomama. Oni vam potpisuju te papire i zaposljavaju vas.... Strasno.. . Dje je taj Crnogorski pokret da pospremi ove "savezne biznis UDG" budalastine na koje su navikli. Komunjarska posla - suplje na sve strane.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-08-15 at 10:37.

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Ti si ziva komedija
    Stanje sa lokalnim vodovodima je uzasno lose. Stanje sa otpadnim vodama je jos losije ( mada se popravlja). Uzrok ovakvom stanju jeste politika Demokratske Partije africkih Skakavaca koja zaposljava poslusne i nesposobne.
    ALI....kad bi tebi dopalo da ovo organizujes kako ti mislis da treba, stanje bi bilo jos gore. Protiv si komunisticke organizacije posla, ali si protiv toga da opstine samostalno upravljaju i odgovaraju za svoje vodovode....nego bi da sve bude zajednicko. U tebi izgleda cuci veliki komunista.
    Ne smije se dozvoliti da lokalni vodovodi svojom nesposobnoscu opterecuju regionalni. Voda na primorju nedostaje u sezoni na visocijim kotama. Da bi voda ljeti pri velikoj potrosnji dosla na ta mjesta morao bi da se podigne pritisak u sistemu. A to bi katastrofalno povecalo i onako velike gubitke. I onda to lokalni vodovodi ne rade. I umjesto da ih neko sve iz kancelarija najuri napolje da krpe to gdje curi dozvoljava im se da bacaju prasinu u oci i napadaju regionalni vodovod.

Kao sto sam napisao regionalni ima visak vode.....i ideja da tu vodu pune na brodove i izvoze je interesantna. Veliki problem je sto partija skakavaca nema obicaj da pravi realne biznis planove. A ako i dobiju dobar onda cesto ne slusaju strucnjake jer oni znaju bolje.....kao npr za Autoput Bar-Boljari.

Majo, ova vlast puno toga radi vise nego ofrlje, ali ofrlje kritikovanje toga sto rade im samo pomaze.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ocigledno je da vi razmisljate o drzavi na our sistemu identicno kao i ta bulumenta funkcionera na budzetu, i naravno da ne vidite/kapirate osnovni problem koji vas sve vodi u ekonomsku propast.
    Ne trudite se da shvatite cemu se ja smijem, "ofrlje" komentarisem, sta zagovaram...itd... Gotovo je to. Bure bez dna. Sefofi sefova direktori direktorata nacelnici finansijske birokrate itd....Izracunah nesto po vasem sistemu to ce jako brzo da prsne ko balon. ... kad ga Opozicija ne vidi, Vi kao "opozicionar"... dps jos manje... meni je kristalno jasno.
    Super ste...odlicni... savrseni... genijalci .... tuga.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-08-15 at 14:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Stomačni virus ušao u redovnu turističku ponudu Crne Gore

Ekonomija
    25. avgust 2015.
    Autor: Soko Sokolovic

Stomačni virus je obeležio letovanja brojnih turista

HERCEG NOVI, 25. avgust 2015, (Njuz) – Odbor za turizam Privredne komore Crne Gore doneo je odluku da se stomačni virus, po kom je crnogorsko primorje postalo poznato, uvrsti u redovnu turističku ponudu ove zemlje. Prema rečima Dragana Purka Ivančevića, predsednika odbora, stomačni virus je obeležio letovanja brojnih turista i postao je prva asocijacija na boravak u Crnoj Gori.

Već godinama unazad turisti povezuju celo naše primorje sa stomačnim virusom. Mali broj onih koji su posetili ovaj deo Jadrana nije imao susret sa virusom i smatramo da je potpuno logično da ga istaknemo kao našu prednost u odnosu na ostale turističke destinacije – smatra Ivančević
    – Ovim potezom postajemo konkuretniji, proširujemo našu ponudu i nudimo nešto što nije uobičajeno za ostale turističke destinacije. Znate svako ima ležaljke, suncobrane, izlete i prirodne lepote, ali niko osim Crne Gore ne može da vam garantuje virus na letovanju – objasnio je on.
    Predsednik odbora je napomenuo da je ovo samo početak unapređenja turističke ponude Crne Gore.
    -Uskoro ćemo tu uvrstiti i neljubazne konobare, loš smeštaj kao i tuče sa lokalnim stanovništvom – rekao je Ivančević.
    Soko Sokolović

:redface::redface::redface::redface::redface:

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/drzava...zakonje-848476

Država izdaje one koji aninomno prijave nezakonje

„Ne znam kako je to moguće, jer je moja prijava bila anonimna. Ja sam još prošle srijede na telefon call centra 19707 prijavio taj lokal i naglasio da se u njemu ne prijavljuje pazar, ne kucaju fiskalni računi, da ljudi rade neprijavljeni, da nijesu obezbijeđeni odgovarajući sanitarni uslovi"
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

hahahaha jel moguće da ima ljudi koji su stvarno mislili da ima bilo šta anonimno u ovu državu
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    hahahaha jel moguće da ima ljudi koji su stvarno mislili da ima bilo šta anonimno u ovu državu

To su budale bolan... Inspektori i ljudi koji rade tamo su isto ljudi...

Dodje meni inspektor i govori, da me hoce pustiti ove tvoje komsije(kaze po prezimenu), svaki dan po 5 puta zovu da prijave koliko ima ljudi I ja da odem da im iskrojim glavu pajserom i da lezhim posle...

12 puta turisticka inspekcija i 4 puta finansijska... A ne druzhe da sam Osmanagic...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

u ovu drzavu svi oce spijuni da budu

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Pa kad oće ljudi da im inspekcija rješava njihove frustracije i privatne probleme.

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

To je odlično, eto neke koristi i od frustracije

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Crna Gora Rusima i dalje najomiljenija turistička destinacija

Zbog devalvacije rublje i kolebanja valute, tražnja za turističkim aranžmanima u inostranstvu je u Rusiji ove godine opala za 40 do 50 odsto. Jedino su Crna Gora, Egipat i Vijetnam zadržali prošlogodišnji nivo, piše juče moskovski Komersant.
    Dnevnik navodi da su to podaci Ruskog turističkog saveza (RTS) i Asocijacije turističkih operatora Rusije (ATOR).

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    77 Posts

VIDEO: Gdje odvesti turistu u obilazak Podgorice?

http://www.cdm.me/drustvo/podgorica/...azak-podgorice

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Slusham velikog maga Radulovica na "Zhivu istinu"... Kakvo tele... Gluposti koje on izjavljuje ne bi pola osnovaca reklo...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Slusham velikog maga Radulovica na "Zhivu istinu"... Kakvo tele... Gluposti koje on izjavljuje ne bi pola osnovaca reklo...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
    Eo i ja gledam i ne vjerujem...

- Poruka za MUP da se otvore granice, da procvjeta turizam, ili da ako oce da smo stvarno bezbjedni, da slijede primjer Sjeverne Koreje.

Na pitanje Sukovica kako komentarise podatak od 37% vise turista u odnosu na proslu godinu, da li to ima veze s istinom odgovara.
    - Pa znate kako, ne znam bas...Mislim 37% ih je bilo ali NAJMANJE, bilo je tu mnogo vise...
    - Pa onda kako se zapetlja oko onoga ugovora o strancima, štetan, nakaradan, blablaa ali nikako da konkretno objasni zasto...

Presmija sam se juce fino zaisto...
    Last edited by BiTrAtE; 05-09-15 at 08:36.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Koje je mjesto kod Skadarskog jezera najslikovitije? Moji prijatelji koji trenutno borave u CG zeljeli bi doci iz Petrovca kolima do neke osmatracnice pa uzivati u lijepom vidiku.
    Last edited by A+A; 05-09-15 at 15:43.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Ja bi preporucio voznju od virpazara do ostrosa. Velicanstven pogled na jezero na mnogo mjesta. A sa ostrosa se spuste u ulcinj gdje mogu da prate bojanu koja vijuga prema moru. A kad se na prevoju iza ostrosa naidje na mjesto sa velikim stubom i antenama sa jedne tacke vidite i jezero i more kao i cjelokupnu albansku obalu jezera.

Sent from my Lead 1 using Tapatalk
    Last edited by masster; 05-09-15 at 16:11.
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by masster View Post
    Ja bi preporucio voznju od virpazara do ostrosa. Velicanstven pogled na jezero na mnogo mjesta. A sa ostrosa se spuste u ulcinj gdje mogu da prate bojanu koja vijuga prema moru. A kad se na prevoju iza ostrosa naidje na mjesto sa velikim stubom i antenama sa jedne tacke vidite i jezero i more kao i cjelokupnu albansku obalu jezera.

Sent from my Lead 1 using Tapatalk
    Hvala lijepa

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Eo i ja gledam i ne vjerujem...

- Poruka za MUP da se otvore granice, da procvjeta turizam, ili da ako oce da smo stvarno bezbjedni, da slijede primjer Sjeverne Koreje.

Na pitanje Sukovica kako komentarise podatak od 37% vise turista u odnosu na proslu godinu, da li to ima veze s istinom odgovara.
    - Pa znate kako, ne znam bas...Mislim 37% ih je bilo ali NAJMANJE, bilo je tu mnogo vise...
    - Pa onda kako se zapetlja oko onoga ugovora o strancima, štetan, nakaradan, blablaa ali nikako da konkretno objasni zasto...

Presmija sam se juce fino zaisto...
    zavidim ti što si mogao da se smiješ svemu onome... ja sam gledao i nekako me bilo stid zbog njega, blam što se on onako blamira...

Thanks Thanks Given 
    590
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Malo off ovoga sto pricate. Kolasin, pansion "Kolasin" - kod Dragice. Tople preporuke za sve koji oce da odmore

Page 266 of 722 FirstFirst ... 166216256262263264265266267268269270276316366 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)