A sto ga čini to nesavrshenim?
Bogu svaka čast, jer da nije ovo On stvorio ja dzaba bi letio sa ovim dronom u voidu.E bi rekli Ego sto ti crno sve na ovaj snimak obraza ti...
haha
hvala ti svakako.
Nije konstantno, ponekad je prikladniji opis.
Što bi moglo da znači:
Matej 24,12 Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih.
Matej 24,13 Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen.
Treba li čekat da Bog siđe sa nebesa (kako ti opisa), da bi bilo šta objasnio, mimo ovog opisa?
Djelo je stvoreno savršeno, ali ga čovjek svojim grijehom kvari. Ukoliko misliš na čovjeka kao nesavršenu kreaciju, ne zaboravi da je čovjek stvoren sa mogućnošću izbora i da postoje ovome slična, ali i zbunjujuća/pogrešna tumačenja.
Lijep video! Svaka čast!
Što se izazova tiče, svijest jeste lijep (baš i nije na nekim mjestima), ali znamo da je nekad bio savršen ili savršeniji nego što je to slučaj danas.
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
A sto ga čini to nesavrshenim?
Bogu svaka čast, jer da nije ovo On stvorio ja dzaba bi letio sa ovim dronom u voidu.E bi rekli Ego sto ti crno sve na ovaj snimak obraza ti...
haha
hvala ti svakako.
Last edited by Ego_and_his_own; 18-08-15 at 03:12.
Evo jedna intrigantna ilustracija pakla i raja. Jedino je jedna razlika u ponašanju ljudi. U raju ljudi poje jedni druge a u paklu svako pokušava samo sebe, bijuci da imaju dugacke kutlace neuspijavaju.
![]()
Last edited by Ego_and_his_own; 18-08-15 at 03:37.
Ocemo li opet da se vracamo na ona pitanja "Ko je stvorio ljudski grijeh?"
Ja cuh da je Bog sve stvorio na ovom svijetu.
A onda su se pojavili 'novi tumaci' (posebno na ovom forumu) koji zagovaraju da je bog stvorio sve ono dobro i lijepo a da je covjek sve to pokvario... Mislim da opet imamo problem sa logikom koja mnogima nije jaca strana, ocigledno.
![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Do Not Disturb.
Kako reče Isus ono, pustite tu djecu k meni, takvija je carstvo nebesko. Dok ne budete kao oni nećete ući u njega.
@Fidel Castro ovako tebe odje neki vide
![]()
A jesi ti druze vidio da je on ista rekao protiv ijednog od njih?
nit je ijedan od tih bio odje.
a sto se fidela tice, ako nosi naocare nijedan moj komentar nije bio fizicke prirode no duhovne,
Jeste, ovdje su naocare najbitniji element.
Ah mene, pardon sine.
Do Not Disturb.
Jedino ako ima potrebe za tim. I ja sam misilio da smo to razjasnili ranije.
Upravo tako i kako piše u Bibliji.
Moguće, ali isto tako smo rekli da je Bog kreator i te famozne logike. Znači da je On "iznad" nje i da je u stanju definisati i urediti stvari koje su van, ljudima poznate, logike.
Čovjek ima slobodnu volju. Nisi pogriješio. Najjednostavniji primjer, zar je ta slobodna volja tajna ili nepoznanica tvorcu? Zar se time ne može reći da je Bog na osnovu čovjekove volje, upravo čovjeku "namijenio i odredio sve", ako je tačno da: "zna Otac vaš šta vam treba prije no što zaištete od njega"
Pokajanje je jedna velika tajna i veliko čudo! Pravo pokajanje jedino donosi koristi ljudima. Pokajanje je vezano za ispovjest, kroz koju se čovjek, koji se iskreno kaje oslobađa od grijeha.
Matej 16:19: „Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskog, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano i na nebesima, a što god razriješiš na zemlji, bit će razriješeno i na nebesima.”
U različitim religijama pokajanja je različito i definisano i različito mu se pristupa. Postoje neke jednostavnije forme i oblici, a ima i izuzetno složenih, što uglavnom zavisi od samog grijeha pojedinaca, njegovih posledica i sl.
Meni nisu bile zanimljive naočare već naslov knjige.
A jes, ali obrati paznju na karikaturu, oni kao na njega vicu, a sebe ubijaju a njega prstom niko ne takne
a prije ce bit da su većina nevjernici na ovi svijet, pa kakve god maske nosili i znakove.
Malo je vjernika. Očigledno je to Bog tako htio. Da je vise nevjernici nikad nebi imali se icemu nadati. On je njima zamku spremio, i to takvu da ce sami sebe obmanuti.
U Kuranu je sve napisano jasno. Ali mi ne moramo nešto previše pametni bit da uvidimo da sve sto vrijedi je rijetko.
Last edited by Ego_and_his_own; 18-08-15 at 23:04.
ja neznam dijelish li ti moje uvidjanje, ali oni su nesposobni da diskutuju na temu.
Jesi primijetio to?
Ateizam je laz. To niko ka mi otale neznamo. Naše je društvo podizano na ateistickoj ideologiji. A vidi dje ga je to dovelo.
Bog je odredio sudbinu ljudima, osim u slucajevima kada nije, ali i u tim slucajevima jeste.
Mislim da sam ukapirao.
A to ti je bash najvaznije da shvatih od sve ove priče a neznash dje ti je sto i okle ti sto.
imash ti kakav cvrst odgovor na ovaj svijet?
Samo da mi potvrdis... bog je htio da ima malo vjernika, tj. da ima vise nevjernika od vjernika?
Kome se obracas ovdje? Ko nije sposoban sa diskutovanje na temi? To dolazi od tebe koji se gubis na par strane 'dok prodje'? Aha, ok.
Ateizam je laz? Ne znam sto ovo treba da predstavlja.. Elaborisi malo.
Nase je drustvo podizano na ateistickoj ideologiji? Koje drustvo? Nase crnogorsko? Tvoje americko? Ili drustvo uopste kao skup svih ljudi na zemlji?
P.S. Da li bi mogao da se potrudis da makar 'neznam' pises odvojeno? Moje oci bi ti bile zahvalne.
Do Not Disturb.
Možda bi Fidele treba da me stavise na ignore. Stare su to krive drine to bi bilo opuc ispravljat.
Tesko mogu da ukapiram da neko moze ovako nesto da izjavi. I nije problem sto se ja ne slazem sa tim. Ne slazem se ja sa masu stvari ali razumijem 'tudju' perspektivu. Ali ovako nesto... nikako.
Znaci za sve iz biblije (i religije uopste) sto nema nikakvu logicku osnovu, ide 'objasnjenje' da je bog iznad sve te logike i da mi to ne mozemo da razumijemo... Koliko to arogantno zvuci? Da ne pominjem da bi trebalo da uvrijedi bilo ciju inteligenciju, ako je ima.
Do Not Disturb.
Imam i ja neodgovornih pitanja od tebe, sto ćemo moramo zivjet dalje. Čega nije bez toga se mora.
Evo možda ovaj lik sa youtube, elaboriše ovo što tražiš, malo detaljnije. Vidim ima pozamašnu kolekciju sličnog video materijala.
Moderno društvo. "Naučno" društvo. Globalno društvo? Da li su navedena društva potencijalni odgovori?
Fidel, dal si vidio naslov knjige na onoj slici?
Sama tema, tj. ideja postojanja Neba i Pakla je nešto što oni (ateisti) u osnovi negiraju da postoji. Time diskutovanje, sa nijma, na tu temu dolazi uvjek u specifičan status.
U okviru teoloških i religioznih tumačenja svijeta ateizam (ili sl.) postoji i jasno je definisan, kao totalno otpadništvo i odbacivanje Boga, što unutar njihovih razmatranja obrnuto nije i niti može biti slučaj. Na osnovu ovog, jasno se pokazuje da ateizam ima mnogo manja i u neku ruku "ograničenija" shvatanja.
Svako društvo, sistem, ideologija koje je zasnovano na idejama odsustva, otpadnišva ili negiranja Boga (i sl.) nezadrživo ide u propast, istorija nas do sada, tako uči, zašto bi sada bilo drugačije?
Najprostija definicija ateizma je negiranje postojanje Boga. To je laz.
dje im je dokaz? Sta to oni znaju i podijelili su odje vidje li idje ti takvog dokaza?
svaki ubogi post im je sumnja.
Last edited by Ego_and_his_own; 18-08-15 at 23:58.
Ego, razocaravas me. Vise nego do sad. Ako je to moguce.
Sundjere, Ega sam pitao, ne tebe.
Idemo dalje...
Do Not Disturb.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks