Upadam u padobranskom maniru, osvrtom samo na naslov...
Bog nam svima isti, al nam nešto tanjiri različiti.
Nisam razmisljao o tome iskreno. Zanimljiv pogled na sam KRST i ono sto on predstavlja.
--------------------------
Do Not Disturb.
Upadam u padobranskom maniru, osvrtom samo na naslov...
Bog nam svima isti, al nam nešto tanjiri različiti.
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Do Not Disturb.
ada i ja se smijem tome. Hyundai pozva kompaniju svoju na sastank koja im radi IT njih 3-4 covjeka, to su oni rekli. Nisu oni naučili da neko je toliko svestran. No jednu stvar rade i to je to.
Ja jesam procitao i vidio da sam ti po tri put odgovara ka ni jednom. Pa sam pomislio da me zezash dok mi nije palo na pamet da ti ustvari me nista ne razumijesh sto ti govorim.
Priznajem, imam velike teskoce pri razumjevanju kad si ti u pitanju.
Bitno je da si svestran, da sve znas i da se u sve razumijes. I da sve to znas na najelokventniji nacin da nam prikazes.
Zivio!
Do Not Disturb.
E pa nemorash bash pretjerivati. Možda nije do mene no možda ti sa ovima nešto nije u redu?
ali je sigurno ti lakse mene kao razlog navest nego procitati sto sam napisao.
Jeste, lakse je.
Do Not Disturb.
Nesto pomislih kad bi svako od nas knjigu napravio od postova ovdje kakve bi to bile knjige? Pune cega? Razboritosti? Mudrosti? Misljenja svijetine? Podjem od svoje knjige pa mi se ne svidja sta bi u njoj pisalo.
Sent from my GSXR1000 @ 299
Last edited by Caesar; 17-08-15 at 16:45.
γνῶθι σαὐτόν
Moja je poruka bila vjerujte u sebe, ja sam tamo toliko puta bio guran od okruzenja od ljudi koji su mi vazda govorili, nemozesh ti to - to je nemoguće - uzaludni posao radiš - ti nemozesh postići to i sl. I ja vidim da se to masu ljudi dešava.
to su ljudi kojima je krivo da iko ista uspije da ispuni, a sami neće da mrdnu. Ka one vrane koje samo gacu i gledaju da sputajuju druge iotmi im iz kljuna ako mogu sto.
Nevjernici, ne eto deklarativno no oni istinski.
takvi nagone ljude da sebe oduzimaju zivote i da im se ne mili zivjet na ovaj svijet. Grinje i postradali, bezumnici i bolesnici.
takvi će doista strasnu sudbinu na sebe navuci.
ja jedino mogu dat bratski savjet ovima koji vjeruju, kad vidite takvi da spopadaju nekoga branite ga. To je naša duznost da uradimo. Pa i da smo sami a njih buljuk - spremni da nas na sprdnju zajedno dignu.
jer je Bog rekao da se borimo protiv njih, i da će ih On našim rukama kazniti a vjernicima srca izlijeciti.
I doista je je ovo istina, Bog da mudrost vjernicima pa ih oni rijecima pokude i posrame da ovi neumiju beknut.
a neki od njih se možda i pameti prizovu pa se udalje od takvih bezumnika i to se desavalo.
Last edited by Ego_and_his_own; 17-08-15 at 16:55.
koji te projekat zanima tačno i ja ću ti reč sto sam ja radio tačno i precizno.
Mislim da sam upravo u ovom postu https://forum.cdm.me/showthread.php?...54#post4155254 napisao između ostalog ovo: "Sad bi ti Vanja rekao: "e nijesam ni reka da je on to izmislio, otkud ti to, ja sam rekao da smo mi rekli kako su oni rekli za neke da su pričali itd........" što realno ne vodi nikad ničemu."
Tim napisanim i ovim tvojim gore, preočigledno je da u svakom tvom tekstu prisutno neko "ja" koje se uglavnom traži, koje je nezrelo, nedefinisano i koje se pokušava identifikovati unutar za sad, zatvora tvojih tvrdnji i ideja, o kojima ja volim reć zablude, promašaji, nebuloze i gluposti. Sve je stvar mišljenja. Rekoh ti da je vjera u ljude pravo čudo, ali definitivno si me razočarao svojim pisanjem, jer dokazuješ da je tebi tako nešto maksimalno nedostižno i ne shatljivo. Nadam se da ćeš to prevazići, što prije, tim će bit bolje po tebe i suprotno.
Ovo što slijedi mi je zanimljivo: "... jer smo zavrsili." što me, realno, iznenađuje. Kako "završili" kad nismo ni počeli? Ništa o temi smisleno nisi napisao, a tu si skoro pa neprekidno, pitam se, evo već neko vrijeme, znaš li koja je tema u opšte, ova na kojoj pišeš? Mada vidim da koristiš neke trans-dimenzionalne metode diskutovanja na više tema, pa ti se često desi da zaboraviš, kud si i đe si (na kojoj temi). Ništa rečeno/napisano ne shvataš niti se trudiš. Konstantno samo sjeckaš napisano praveći kilometarske postove, na koje se čak i pojedini žale, koliko viđeh. Dal je to sve u cilju zatrpavanja teme, odvlačenja pažnje od nečeg bitnijeg, smislenijeg, na nebitne stvari. U svakom tvom tekstu se vidi i ogleda neka ovako opisana besmislenost, a dal imamo jasne i realne predstave zbog čega je to tako? Kako "smo završili" kad nismo ni definisali koji je to Bog sa teme? Dobro, tu si makar rekao da neznaš ili nešto slično i to je za poštovat, ako već nema ništa kvalitetnije. Očekivao sam da ćeš se malo potruditi, davao sam ti naznake i tragove, ali džaba. Sve si potencijalne mogućnosti propustio ili namjerno izbjegao, toliko o tvojim kapacitetima i mogućnostima, odnosno pravim namjerama. Zar ima providnije od ovog? Nasuprot tebi, ja imam volje da ti objasnim što god te zanima oko vjere i religije, u granicama koliko ti imaš volje za, kako si neđe ranije napisao, "traganjem za istinom", jer:
Reče mu Toma: "Gospode, ne znamo, kud ideš; i kako možemo znati put?" Isus mu reče: "Ja sam put i istina i život: niko ne dolazi k Ocu - sem kroz mene. – Evanđelje po Ivanu, 14:5-6" al eto ti ne dade sebi da stigneš, niti da kreneš, dotle ili makar u tom pravcu. Vjerujem da ćeš to ispraviti, što prije.
Ja bih se zadržao samo na ovo "ništa". Jednom "ništa", ostaje uglavnom "ništa", tako i ove sirovine sa starog video snimka mogu da se iskoriste za ovo novo "ništa". "Ništa" ima i svoju valutu, tržište i naravno probranu klijentelu.
No, realno, ipak je samo šala u pitanju, kad nemamo nešto bolje.ha ha ha "NiOdaklevci" ha ha ha!
Ovo su tradicionalne impresije bazirane, kako neki rekoše isključivo na "ateističkom podrigivanju", u momentima pogrešne percepcije stvarnosti. Ključna riječ je svakako, na samom početku: "Zamisli...".
Simbolika krsta unutar religioznih shvatanja nije tako površna i prazna kako Vanja pokuša da objasni. Krst je znak pobjede, a ne smrti. Postoje zanimljive informacije online recimo: "Simbol krsta u hrišćanskoj tradiciji ima višeslojno značenje. On nije bio samo mučiteljska sprava na kojoj je Isus stradao, već je kroz srednji vek postao najrasprostranjenijim simbolom hrišćanstva. I Srbi kao i ostali evropski narodi u krstu su videli veliku moć. O tome nam u književnosti svedoče epske narodne pesme, legende o svetom Savi, ali možda najlepše i najrečitije od svih freske i ikone iz srednjovekovne Srbije, a među njima scena Raspeća iz Studenice."
Ne sumnjam da dosta toga i sam već znaš od ranije, ali ukoliko te zanima više informacija možeš naći na linku: http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=262
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
Isus Hrist to jeste Isus Krst to jeste Isus Mesija je bio covjek to jeste kamen kojeg su zidari (i oni su tad znali za masone ? Lol) odbacili a koji je bio kamen od UGLA.
Ugao to jeste skretanje sa dotadasnjeg puta, to jeste raskrsnica to jeste kross road.
Ko se na njega spotakne toga vise niko neće podic, a na koga pane....
Last edited by Ego_and_his_own; 17-08-15 at 17:25.
Apsolutno me ne interesuju tvoja dostignuća niti razumijem tvoju potrebu za nekakvim dokazivanjem. Ali si se u postu u kom si se hvalio svojim djelima prilično ispalio kada ti se omaklo da je to bio timski rad. Sem toga izuzetno je ružno kada prisvajaš sve zasluge za rad grupe ljudi.
Ne sumljam da si sposoban čim si uspio u stranoj zemlji.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
E ovo je za nevjerovati. Pa sto pričas kad te ne zanima? Čemu sve te tvrdnje onda a nit znash detalje nit ista o tome sto sam rekao.
a ja sam se Bogu zahvalio za tu sposobnost, jer da mi je On nije dao sta bi ja mogao? Nista... Nista nebih mogao.
Last edited by Ego_and_his_own; 17-08-15 at 17:32.
Evo psalm 118 koji govori o ovome a i onome.
Psalam 118,1 Hvalite Gospoda, jer je dobar, jer je dovijeka milost njegova. Psalam 118,2 Neka reče Izrailj da je dovijeka milost njegova; Psalam 118,3 Neka reče dom Aronov da je dovijeka milost njegova; Psalam 118,4 Neka reku svi koji se boje Gospoda da je dovijeka milost njegova. Psalam 118,5 Iz tjeskobe povikah ka Gospodu i usliši me, izvede me na prostrano mjesto Gospod. Psalam 118,6 Gospod je sa mnom, ne bojim se; šta će mi učiniti čovjek? Psalam 118,7 Gospod mi je pomoćnik: slobodno ću gledati u neprijatelje svoje. Psalam 118,8 Bolje je uzdati se u Gospoda nego li se oslanjati na čovjeka; Psalam 118,9 Bolje je uzdati se u Gospoda negoli se oslanjati na knezove. Psalam 118,10 Svi me narodi opkoliše; ali ih u ime Gospodnje razbih. Psalam 118,11 Optekoše, opkoliše me; ali ih u ime Gospodnje razbih. Psalam 118,12 Opkoliše me kao pčele sat, i ulasiše se kao oganj u trnju: u ime ih Gospodnje razbih. Psalam 118,13 Otisnuo si me da padnem, ali me Gospod prihvati. Psalam 118,14 Gospod je hvala moja i pjesma; on mi postade spasitelj. Psalam 118,15 Glas radosti i spasenja čuje se u kolibama pravedničkim: "desnica Gospodnja daje silu; Psalam 118,16 Desnica Gospodnja uzvišuje, desnica Gospodnja daje silu." Psalam 118,17 Neću umrijeti, nego ću živ biti, i kazivati djela Gospodnja. Psalam 118,18 Karajući pokara me Gospod; ali me smrti ne dade. Psalam 118,19 Otvorite mi vrata od pravde, ući ću na njih, slaviću Gospoda. Psalam 118,20 "Evo vrata Gospodnja, na koja ulaze pravednici!" Psalam 118,21 Hvalim te, što si me uslišio, i postao mi spasitelj. Psalam 118,22 Kamen koji odbaciše zidari, posta glava od ugla. Psalam 118,23 To bi od Gospoda i divno je u našim očima. Psalam 118,24 Evo dan, koji stvori Gospod! Radujmo se i veselimo se u nj! Psalam 118,25 O Gospode, pomozi! o Gospode, daj da bude u napredak! Psalam 118,26 Blagosloven koji ide u ime Gospodnje! Blagosiljamo vas iz doma Gospodnjega. Psalam 118,27 Gospod je Bog krjepak, i on nas obasja; žrtvu prazničnu, vezanu vrvcama, vodite k rogovima žrtveniku. Psalam 118,28 Ti si Bog moj, tebe hvalim, Bože moj, tebe uzvišujem. Psalam 118,29 Hvalite Gospoda, jer je dobar, jer je milost njegova dovijeka.
I odje se moze vidjet kako se daničić pogubio malo u prevodu jer je koristio njemacku verziju za izvor.
a evo nekoliko prevoda pa možete vidjeti te varijacije, koje nisu pre krupne ali mogu pomoći da se sire shvati kontekst. Zato ja uvijek gledam vise prevoda uključujući i engleski.
http://www.biblija.adventisti.info/g...=sve&glava=118
Video?
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
To je zato sto nisi procitao Bibliju i ne znash detalje koji su tamo spomenuti o Isus-u čovjeku koji je poslat citavom svijetu (prvobitno samo jevrejima) kao primjer. A oni su njega odbacili.
graditelji su oni koji su na sebe uzeli ulogu vodjstva i upraviteljstva nad društvom i koji odlučuju kako ce se ljudi skolovati i kako ce biti usmjeravani.
Bog im je poslao kroz Isusa primjer a oni su ga odbacili jer im se nije svidjelo to - ta njegova perfekcija. Već su imali druge planove za ljude i kako da ih "obrazuju".
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Prič..._vinogradarima
Last edited by Ego_and_his_own; 17-08-15 at 21:14.
Bibliju sam procitao kao i mnogi ateisti ovdje. To cak i Sundjer zna.
To sto ne pratis diskusiju nego se izgubis na par strana da tvoje izvale prodju je neka druga pricu koju ne bih opet potezao...
Do Not Disturb.
Pa dobro ja sam stio da ti objasnim ono sto sam rekao a nisi razumio. Nisam stio da ti prigovaram zbog toga, Biblija je velika knjiga i teško ljudi mogu ako ne proucavaju aktivno u detalje razumjeti sve.
Jesi li je ti razumio?
Do Not Disturb.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks