Uh...
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Last edited by A+A; 16-08-15 at 17:52.
Pa evo ovaj albanac u budvu je namjerno pokosio srpske turiste...
f6
Sve im na čelo stajalo 4s i on po njima
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Besplatno samo za 500 Srba iz Crne Gore
Internet peticiju kojom se traži da se Crnogorcima zabrani besplatno studiranje u Srbiji do juče je potpisalo 15.000 ljudi, piše današnja "Politika".
Izvor: Politika utorak, 18.08.2015. | 08:40
Međutim, školovanje o trošku budžeta Republike Srbije nemaju Crnogorci, oni plaćaju školarinu kao i svi stranci, već besplatan indeks mogu da steknu samo pripadnici srpske nacionalne manjine iz te zemlje, navodi "Politika"
Foto: Tanjug/Arhiva
Procena Ministarstva prosvete je da u Srbiji studira oko 2.000 studenata pripadnika srpske nacionalne manjine iz drugih država, od čega je oko 500 studenata iz Crne Gore.
Inače, peticija pokrenuta na sajtu za onlajn peticije peticije24.com došla je u žižu javnosti nakon što je o njoj izvestila RTCG, a zatim su vest preneli i brojni mediji u regionu.
Pre nego što je dospela u medije, peticija je privukla oko hiljadu potpisa, da bi se taj broj u narednim danima udesetostručio.
“Jedno je da se Srbija ponaša kao matica prema Srbima koji ne žive u Srbiji, a drugo je da se zajednička sredstva rasipaju na one koji se dobrovoljno izjašnjavaju, ne samo kao strani državljani, već i kao pripadnici druge nacionalnosti. Kome smo onda matica?”, navodi se u peticiji.
Za Srbe iz Crne Gore i dalje besplatno studiranje u Srbiji.
--------------------------
Do Not Disturb.
Cerić: Bošnjaci u CG nisu slobodni dok se Gorski vijenac uči u školama
"Đukanović je svima sve obećao samo da ga niko i nikad ne pita za Miloševića, da ga niko i nikad ne podsjeća ko je bio i šta je radio kad je Milošević palio i žario po Balkanu, posebno u Bosni. Nemoj da Đukanoviću iko spominje učešće Crne Gore u agresiji na BiH, hapšenje i deportaciju bošnjačkih prognanika...” naveo je Cerić8291PREGLEDA
446KOMENTARA
Cerić
FOTO:AUTOR: Darvin Murić
Bivši reis Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafa Cerić rekao je da Bošnjaci u Crnoj Gori govore ono što se od njih očekuje da kažu kako bi ostali živi i optužio funkcionera Socijaldemokratske partije (SDP) Rifata Rastodera i političkog direktora Bošnjačke stranke Sulja Mustafića da su podanici crnogorske nacije.
Rastoder i Mustafić su ranije za Slobodnu Evropu komentarisali Cerićeve pozive Bošnjacima u Crnoj Gori na ujedinjenje i stvaranje panbošnjačkog pokreta koji je naveo da Crnogorci preko leđa Bošnjaka rješavaju svoje nacionalno i nacionalističko pitanje, govoreći pri tom o klanjima, silovanjima, hapšenjima Bošnjaka.
Rastoder je rekao da ne razumije jezik iz uskonacionalnih tabora i da Cerić takvim izjavama ne pomaže Bošnjacima u Crnoj Gori. “I sam se bavim pisanjem i istraživanjem i afirmacijom zapravo istine o onim nedjelima koji su činjeni u ime i Crnogoraca i Bošnjaka itd. To je nešto drugo. To nema naciju, nema vjeru. Povezivati sve sa time događajima je neprilično i neprimjereno bilo kome”, rekao je Rastoder za RSE.
Mustafić je rekao da su Cerićeva razmišljanja bila drugačija kada je pred referendum dolazio u Crnu Goru, i dodao da Crna Gora ima takvu istoriju u kojoj je bilo “i ovakvih i onakvih trenutaka i momenata u istoriji, dobrih i loših” po Bošnjake.
Cerić u autorskom tekstu, objavljenom na sajtu bosnjaci.net, navodi da Bošnjaci u Crnoj Gori nisu slobodni i da Crna Gora nema korektan odnos prema njima i BiH. “Odnos crnogorske politike prema Bošnjacima nije korektan zato što Crna Gora nema poštovanja za doprinos Bošnjaka u osamostaljivanju države Crne Gore, kao što Crna Gora nema ni poštovanje prema teritorijalnom integritetu bosanske države u slučaju Sutorina”, naveo je Cerić.
Cerić u tekstu navodi i da se Crna Gora nije odrekla svog “velikog brata”, Srbije, te da su to dva oka u glavi.
“Nije valjda da se mali brat odriče Velikog Brata? Ne, ne to je mala varka. A može biti i da je velika zamka za Bošnjaka ne u samo u Crnoj Gori. Zar treba da kažem da Bošnjak od sad pa nadalje ne smije da dozvoli da ga dva puta iz jedne rupe zmija ujede. Nikad! Dok god se Gorski vijenac od Njegoša čita i pjeva u školama, crkvama i na guslama. Nikad Bošnjak ne smije da spava a da nije budan”, naveo je Cerić.
On je poručio Bošnjacima u Crnoj Gori da im od njega ne prijeti opasnost i da treba da traže da su konstitutivni narod u Crnoj Gori a ne manjina.
“Nisam ti ja opasnost. Ja te sigurno neću oteti iz voza, hapsiti, deportovati, proganjati, istrebljivati... Neću ti ništa obećati pa slagati, kao što ti je obećao Milo Đukanović pa slagao. Sa njim a ne sa mnom ti otvori javnu debatu o Bošnjacima. Traži da su Bošnjaci konstitutivni narod u Ustavu Crne Gore”, zaključio je Cerić.
Đukanoviću ne pominjite Miloševića
Cerić u tekstu navodi da nekorektan odnos Crne Gore prema Bošnjacima i Bosni automatski podsjeća na Đukanovića i Slobodana Miloševića, koji su, kako je naveo, zajedno smišljali agresiju na BiH i genocid nad Bošnjacima.
"Đukanović je svima sve obećao samo da ga niko i nikad ne pita za Miloševića, da ga niko i nikad ne podsjeća ko je bio i šta je radio kad je Milošević palio i žario po Balkanu, posebno u Bosni. Nemoj da Đukanoviću iko spominje učešće Crne Gore u agresiji na BiH, hapšenje i deportaciju bošnjačkih prognanika...” naveo je.
Last edited by Forumski Mis; 19-08-15 at 19:32.
m.cdm.me/iphone /prikazvijesti.php?id=372178&kat=1000&rkat=-1
Haha ovo je sprdnja stvarno
^ Evo Majo, samo za tebe...
http://m.cdm.me/iphone/prikazvijesti...t=1000&rkat=-1
Do Not Disturb.
Hvala
Sluzbeni pistolj...........
..............
Pa tako bi .........
A mi da ocekujemo od policajaca zastitu ustavnog poretka, djece, gradjanstva uopste,drzavne i privatne imovine.....
Ne znam... nevjerovatno..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 19-08-15 at 23:13.
http://www.vijesti.me/vijesti/instit...na-eura-847680
![]()
Pa onaj kompleks ne bi mogao da se izgradi u stanje u kakvom je danas ni za 100 mil...+ 200 000 kvadrata zemlje uz Titovu vilu i citav prostor sa plazom ....
Ako je g. Karic u pitanju.. pa skuplje mu kosta ona zgradica u CH sto je kupio i renovirao nego ovo..Uz lječilište, prodaje se više od 200.000 kvadrata zemljišta na obali mora i 86.000 kvadrata objekata.
Definitivno ja ovu CG "ekonomiju" i "matematiku" ne razumijem uopste..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 20-08-15 at 07:17.
CG je drzava gdje se sva logika gubi, mogli bi uvalit' jos nesto za tih 10 miliona, malo je to
eto ga i Srbija ima pa im je džaba ne može preć 10% trika nema, tako je i u CG bilo ona najzdravija opcija nikad nije prelazila 10% isto kao i tamo
She is only here to annoy herself!
Sad procitah info da su se i tog zlata cg trsili... Osjecam se uzasno razocarano... ispricah kolegama veceras oko simo milosevic centra... ni oni nisu mogli da vjeruju da taj evropski centar ode ko ... em ce cg pacijenti biti znj na listi..em ce podici cijene cim prije .. em ce drzava da finansira po njihovim tarifama... em su tender komunjarski pisali da niko sa vise novca nije mogao ni ucestvovati...
Nisam m9gla vjerovati da ce ovo proci...ovo me do max razocaralo u u cg, u kapacitete vlasti, opozicije, gradjane uopste...
Nadala sam se da su shvatili sta su uradili do sad sa ugovorima od 90-tih sa %=÷×% oko kap-a i poluproizvodnje... oko autoputa...primorke.. fab lezajeva.. marko radovic..velimir jakic.. meljine ...pivara niksic.... duvanski koji je bio svjetlost za rovinj a.... za Bar a sad drac i kopar... solana.. namjenska industrija... plantaze... mna...
Nakon ovog...nema vise o cemu da se prica..
Ponavljaci se igraju drzave i ekonomije... no kolektivna odgovornost svih gradjana cg... savjetnici od 20 god...
Ni slamku ni pjenu nisu ostavili..
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 20-08-15 at 23:51.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks