Ne moze nocu???
TAKUMI
Ne, nisam znao. Koji je razlog?
TAKUMI
Deponija je pored TV aerodroma; kao i magistrala. Nocu bi bilo previse suvisne signalizacije.
To nije razlog, 100%. Idemo dalje.
TAKUMI
Mislim da jednostavno nema uslova. Najvise sto se tice bas te signalizacije. Zasto, ne znam.
Evo jednog clanka od prosle godine...
Znam da sam negdje cuo da zbog velicine (najvise zbog duzine piste) ne zadovoljava neke minimalne kriterijume koji su potrebni za nocno sletanje/uzletanje. Ne poznajem te kriterijume (mozda ti poznajes) pa ne znam koliko je to tacno.
--------------------------
Do Not Disturb.
Aj sad pogledaj koliko svijetla ima oko LaGuardije ili Kennedija, Narite, Schipola... Pista je dugacka 2500 metara i to je sasvim dovoljno i za Airbus 380.
Problem je sto nemaju ILS.
Last edited by Fabia_Elegance!; 16-08-15 at 16:44.
TAKUMI
Mislio sam: problem je sto mozda nemaju ILS.
Inace sad vidim da imaju.
A inace za tvoju info specijalizovao sam to tako da google moras ti koristit.
TAKUMI
I ja se pitam sto pita kad sve zna![]()
Do Not Disturb.
Pa htio sam da znam kako to pravdaju...
TAKUMI
Evo sad cu jednu djevojku sa TV aerodroma da pitam, samo za tebe.
P.S. Ne garantujem da zna.
Do Not Disturb.
Trebaju da se osvijetle svi vrhovi u krugu od 30km, kao i padine Lovćena i Orjena. Uz to, prilaz aerodromu i sama konfiguracija okolnog terena je jako loša za noćno sletanje. Tako kažu.
Sent from my Meizu MX4 using Tapatalk
A evo i jednog clanka prije 2 godine...
http://www.vijesti.me/vijesti/tivats...-lovcen-155072
Do Not Disturb.
Zbog te ptice, svi letovi MA su bili pomjereni; cak i oni posljednji sa TV. Pomjereni za minimum 2 sata, a i prebacivani putnici za PG. Sto je to kad jedna renomirana i ozbiljna firma ima rezervni avion u floti - pa boze moj putnici moraju da se vozikaju sa TV do PG duze no do destinacije dje su krenuli. Ali ajde putnici, nekako sam navikao da oni trpe. Nema sokova, sendvica, osvjezenja bilo kakve vrste... Jer putnici su krivi. Da nije bilo putnika, ptica ne bi uletjela u avion....
Hitno da Vlada donese uredbu o streljanju ptica oko aerodroma, o trosku graditelja autoputova....
Malo ironije i sarkazma. Cisto za pocetak.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Te stvari se desavaju, ne mogu ih pljuvat' zbog toga (a imam za sta siguran budi) ali to da ne obezbjede makar neke sendvice i vodu/sokove dovoljno govori o 'ozbiljnosti'.
Desavale su mi se slicne stvari, pa cak i u SRB su stizali 'paketi' (kese doduse) u kojima je bilo po sendvic, jabuka i mali onaj sokic sa slamcicom.
Do Not Disturb.
Pricamo o TV aerodromu![]()
Do Not Disturb.
Ja pomislih da si ti nesto snimao u PG![]()
Do Not Disturb.
Ma jok, drugar iz Beograda. Totalni fanatik što se avijacije tiče.
TAKUMI
Što napravi fotografija i photoshop čovjeku:-P
Da bacim i ja jednu
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks