View Poll Results: Novi selektor da ili ne?????

Voters
285. You may not vote on this poll
  • DA

117 41.05%
  • NE

89 31.23%
  • Nema veze - jer imamo zlato iz malage

79 27.72%
Page 750 of 942 FirstFirst ... 250650700740746747748749750751752753754760800850 ... LastLast
Results 18,726 to 18,750 of 23527

Thread: CG Vaterpolo

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Da napravim mali uvod za SP.

Izabrali smo znatno drugaciji nacin pripreme za SP od svih ostalih konkurenata (neki su imali Svjetsku ligu, neki Panamericke igre...). Ovaj turnir ce pokazat' pravu sliku trenutne forme. Za sad nisam odusevljen (pobjede su vazda slatke), primamo vise golova od dozvoljenog.
    Protivnici idealni za ovaj momenat.
    Imacemo, doduse, jos sedmicu da se pripremimo za SP.
    Nemam dilemu da cemo biti fizicki spremni, vidjecemo psihicko stanje.

Kao sto sam pisao, ovo je daleko najjace SP do sada. Izdvaja se Srbija (Capro izdvaja i Hrvatsku), a nakon nje cak 7 reprezentacija koje mogu do medalje (mi, Madjari, Hrvati, Amerikanci, Australijanci, Italijani i Grci) i ekipe koje niko ne smije da potcijeni, a tome idu u prilog utakmice u proteklom periodu (Brazil, Rusija i Kanada). Isto tako, mi sa Japanom i Kazahstanom imamo gorka iskustva... Kina i Argentina su pokazali odredjen progres, J.Afrika je apsolutni autsajder.
    Zanimljivo da na prvenstvu nema Spanije, selekcije koja bi takodje bila u grupi kandidata za medalju.

,,Vaterpolo se igra u 3-4 zemlje svijeta'' - omiljena recenica vaterpolo hejtera. Ocigledan je napredak svih, sem nas. Selektori Amerike, Australije i Brazila su sa ex-yu prostora (ne znam za Kanadu, bio je i tamo ranije selektor iz Srbije), ako ekipe sa Dalekog Istoka budu uradile isto - ocekujem i njihov napredak.

Sto se nas tice, medalja bi u ovom trenutku bila ogroman uspjeh! Poznajem dobro sve igrace nase selekcije, ne znam sto da ocekujem...mozemo da izgubimo od 7-8 reprezentacija...a mozemo i da dobijemo apsolutno svakog. U ekipi imamo neke igrace koji nisu top klasa, ali koji imaju dovoljno iskustva. Nepoznanica mi je koliko stvarno mogu... Koji god tim da izabere selektor, nas prosjek nece biti ispod 27.3 godine (ocekujem jos iskusniji tim i prosjek od preko 28 godina). 5-6 igraca sa 30+ godina! To je svakako dobro. Zahvaljujuci privrzenosti nacionalnom timu onih najstarijih smjena generacija nakon OI kod nas nece biti strasna. Neke zamjene su vec odigrale nekoliko takmicenja.

Startujemo sa Srbijom...a najvaznija utakmica u grupi nam je sa Australijom. I ako budemo drugi, bez obzira na duzi put do medalje, mi se sa Srbijom ne bi opet sreli prije finala.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

http://wpolo.me/en/news/717-u-ponedj...cija-za-medije
    Iz ovog zakljucujem da je Ukropina na spisku za SP...

Posto znam da ovo redovno citaju neki koji rade u Savezu (i njima bliski ljudi) zelio bih da ih pitam sto se desava sa skolom vaterpola u Pg?
    Naravno, ne ocekujem odgovor odje.
    Samo onako...jer se bazen manje pjeni nego ranijih godina.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Dobili Spaniju 10:8 (4:3, 1:4, 3:0, 2:1).
    Lijepo je vidjet pobjedu nakon sto smo gubili na poluvremenu. Psiha, psiha, psiha... ;-)
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Ne mogu da vjerujem da si ovo ti napisao. Ajde, neka ti bude...ne da mi se analizirat' svaka rijec ovog...krajnje cudnog posta. A i cesto dovodim sebe u situaciju da se stavljam na jednu stranu zato sto sam protiv druge.
    U svakom slucaju, mozemo se slozit' da je vazece pravilo, po kom igrac kome se duguju tri plate moze da raskine ugovor na stetu kluba, sasvim na mjestu?
    Meni je to, s'ovim u vezi, pocetak i kraj price.
    Stvar je u tome sto klubovi i te kako svjesno kalkulisu s tim stvarima, i ostavljaju igrace bez para znajuci da nemaju bas mnogo izbora osim da nastave da igraju. Izvini ako je djelovalo da tebi prebacujem ista u ovom slucaju, ali jednostavno po meni, ako klub [ili bilo koji poslodavac] ne ispunjava svoje obaveze, obaveze radnika, odnosno igraca u ovom slucaju, svakako ne mogu ostati iste. I imaju pravo na raskide ugovora, tuzbe, sta god.

Igramo u finalu turnira u Nisu sa Grckom.

Sto se tice Dobuda i Radjena, i meni ih je zao, ali jbg.. Smijesno mi je bilo procitati Radjena koji kaze da je u karijeri bio testiran cak 15 puta. U nekim sportovima, toliko puta testiraju takmicare u toku jedne sezone..
    Last edited by big giant head; 18-07-15 at 12:35.
    Fire in the hole!

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Osvojismo turnir u Nisu. Odmah se sjetih onog juniorskog turnira koji osvojismo (i debakla koji je uslijedio)...pa mi nije do nekog radovanja.
    Ono sto mi je zapalo za oko (iz statistike) su tri stvari:
    -Ukropina je dao gol na svakoj utakmici koju je igrao;
    -Nas prvi centar Klikovac nije dao nijedan gol na turniru (Murisic 6);
    -Paskovic i Darko golovima nadoknadjuju izostanak kapitena.
    Potrebno je jos vise golova Ivovica i Radovica...ja u nasu odbranu nikad nisam sumnjao, ali moramo imat' tim koji ce na najvaznijim utakmicama dati 10+ golova.
    Nije bilo povreda i to je najbitnije.

Ako dva momka koje nismo imali lani (Radovic i Ukropina) budu na visokom nivou, moze ovo SP biti jos ljepsa prica od proslog. Mi smo poznati kao neko kome za sam vrh vazda nesto/neko fali...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

Ako znam kako da prokomentarisem ovaj tvoj prethodni post A dobri smo no ono u tom nisu nije niko igrao punom snagom jel ??

MOzda je murisic dobio malo inspiracije posto je potpisao taj ugovor sa rumunima ha?
    Ako sam dobro shvatio izmedju redova iz ekipe ispadaju djurdjic i Radic?

O sastavu kotora i budve nidje ni rijeci.. Predpostavka je da ce igrati sa juniorima ???
    Please alowe me to introduce myself.......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

Skola waterpola u podgorici,,, koliko sam cuo nema tamo nista ove godine... Sjetih se sada mojih negativnih kometara na racun toga od prosle godine, ispada da sam bio u pravu. Dok je bilo para bilo je interesa, sada kada nema para nema ni ko da dodje da drzi casove- Velju i Mirovicu valjda dosadilo
    Please alowe me to introduce myself.......

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nema škole ni u Tivtu, o cemu da pričamo onda?
    Kaže mi drug sto ju je vodio da ga je preko 50 ljudi zvalo, al nemaju dje. Obećali su bazen evo ima i 10 godina i svake jeseni ga počinju
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by HIPER View Post
    Ako znam kako da prokomentarisem ovaj tvoj prethodni post A dobri smo no ono u tom nisu nije niko igrao punom snagom jel ??
    Ne moze se sudit' o nasem dometu na SP na osnovu turnira u Nisu. Nisam nista izmedju redova pisao...

MOzda je murisic dobio malo inspiracije posto je potpisao taj ugovor sa rumunima ha?
    Necu detaljisat (o finansijama, dovoljno je sto je rekao za Arenu da je otkupio ciste papire), samo se nadam da je svjestan da je u Primorcu mogao vise napredovat' nego u Bd. Rumunija bas nije destinacija koja garantuje neki napredak...a ni ugovor nije visok.

Ako sam dobro shvatio izmedju redova iz ekipe ispadaju djurdjic i Radic?
    Ne znam koji golman otpada.

O sastavu kotora i budve nidje ni rijeci.. Predpostavka je da ce igrati sa juniorima ???
    Ono sto sam vidjeo danas na bazen...ono nisu ni juniori. Tuga je na sto Primorac lici, a jos tuznije je da su svi digli ruke.

Sto se skole u Pg tice - bio si u pravu. Iako, ja se sjecam da je to jako dobro radilo proteklih godina. Ko sad tacno vodi tu skolu, tj. da li je to uopste organizovano kao lani - ja zbilja ne znam. Igranje viktorije na treningu...ne znam kako da objasnim. Znam samo da je Savez morao da ulozi najveci napor da vaterpolo zazivi u Pg. Ne da bi Bokelji pozdjeli sto ode sve u Pg, vec zato sto je nerealno da se u CG ista razvija ako toga nema (i) u Pg. Ovo nazalost mnogima nije jasno...jbg kad moram objasnjavat'.
    Last edited by cattaro; 20-07-15 at 23:45.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Nema škole ni u Tivtu, o cemu da pričamo onda?
    Kaže mi drug sto ju je vodio da ga je preko 50 ljudi zvalo, al nemaju dje. Obećali su bazen evo ima i 10 godina i svake jeseni ga počinju
    Akademija Cattaro je imala finu ideju i dok je bilo para bilo je i prevoza za Tivcane (cini mi se).
    Koliko fantasticno zvuci cinjenica da sam '92. u Tivat igrao pionirsko prvenstvo CG!?
    Eto kako razvijamo vaterpolo.
    Nesto citah da se planira gradnja nekog bazena...sem ako to nije opet neka bzvz prica.

Ovo sto je Savez danas organizovao na Krupac mi djeluje vise kao ,,dobili smo sjajno sponzorstvo, pa ajde da sa par rijeci ispostujemo Niksicane'', nego nesto iole ozbiljnije.

Vidjecemo na sto ce da lici regionalna liga, dogovor je da ucestvujemo u njoj sa sva tri kluba, vidjecemo.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

To za Cattaro znam, a planirali su bazen u Boniće ako znaš dje je to.
    Pričaj sa drugom prije par godina onom mi reče da je dobio taj posao i samo sto ne krene da radi. Od tada se ništa nije desilo a i ne pitah ga sto bi.
    Mada nema što da se puta sve se zna.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Jasno. Kad rekoh ,,fanstasticno'' mislih na to da se prije 23 godine moglo izvest na Pinama da se dvije strane naprave od bacava (iza jednog gola nije bilo nista i to jeste stvaralo probleme jer bi se zbog talasa koji bi rijetko nailazili gol podizao), da postoji igraliste...da djeca treniraju...da se mozda skupi i ekipa za takmicenje u Drugoj ligi (ali je bitan rezultat? Koliko ljudi uopste zna ko je lani osvojio titulu u Drugoj ligi?)...da se jednostavno popularizuje sport koji, da je srece, u Tivtu ne bi morao da se popularizuje...sem toga, Vjeko Paskovic je Tivcanin, ne sumnjam da bi se rado odazvao u promovisanju svega toga.

Sve, ali sve se svodi na to koliko ce se para uzet za nesto'. Kapiram da ljudi nece da rade dzabe, ali moraju li se obogatit' od nekog projekta da bi uopste razmislili o njemu?
    Svudje ista prica.

I onda dodje SP i mi (vjerovatno) idemo sa igracima iz dva grada...koji skupa nemaju ni 70 hiljada stanovnika...i hocemo medalju. Realno, nema sto.
    Cesto znam rec' da ljudi u Primorcu i dalje zive u 2011. godini. Savez nije ni dotle dosao.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Poz

Jasno. Kad rekoh ,,fanstasticno'' mislih na to da se prije 23 godine moglo izvest na Pinama da se dvije strane naprave od bacava (iza jednog gola nije bilo nista i to jeste stvaralo probleme jer bi se zbog talasa koji bi rijetko nailazili gol podizao), da postoji igraliste...da djeca treniraju...da se mozda skupi i ekipa za takmicenje u Drugoj ligi (ali je bitan rezultat? Koliko ljudi uopste zna ko je lani osvojio titulu u Drugoj ligi?)...da se jednostavno popularizuje sport koji, da je srece, u Tivtu ne bi morao da se popularizuje...sem toga, Vjeko Paskovic je Tivcanin, ne sumnjam da bi se rado odazvao u promovisanju svega toga.

Sve, ali sve se svodi na to koliko ce se para uzet za nesto'. Kapiram da ljudi nece da rade dzabe, ali moraju li se obogatit' od nekog projekta da bi uopste razmislili o njemu?
    Svudje ista prica.

I onda dodje SP i mi (vjerovatno) idemo sa igracima iz dva grada...koji skupa nemaju ni 70 hiljada stanovnika...i hocemo medalju. Realno, nema sto.
    Cesto znam rec' da ljudi u Primorcu i dalje zive u 2011. godini. Savez nije ni dotle dosao.
    Poz svima

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Na kraju Lazovic umjesto Radica. Za mene malo iznenadjenje, samo zato sto je Lazovic citave sezone bio rezervni golman. N'o, pripreme su bile dugacke i vremena da se udje u formu je bilo dovoljno.
    Ekipa nam je lijepo poslozena - osim 2 golmana za koje se selektor odlucio, tu su i 3 klasicna beka, 2 klasicna centra, 3 igraca kojima je lijeva strana ono sto stalno i igraju i 3 igraca (od kojih je jedan ljevak) na desnoj strani. Bez prinudnih zamjena pozicija ovog puta. Jeste, ovo je losiji tim nego ranije (iako igraci koji mijenjaju N. Janovica, Petrovica i Misica mogu da odigraju turnir na visokom, pa mozda i pribliznom nivou), ali se ne sjecam kad smo zadnji put bili ovako poslozeni. Mozda na onom prvenstvu kad je igrao onaj Francuz za nas (ocekujem da Ukropina ima vecu minutazu nego sto ju je onaj imao)...
    Moglo bi se pisati i o manama (limitima) koje imamo, ali mi se cini da je to sve davno ispricana prica. Borbom se to sve moze ispraviti, proslo SP je najbolji argument za to.
    Ekipa sa 6 igraca na koje cemo racunati i na OI 2020.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

http://wpolo.me/en/news/725-ajkule-o...sti-i-iskustva

Tim Hartog je na Twitteru stavio da je Radovic presao u Hanover, kod Jokica. Ne mogu da vjerujem da nije mogao u neki bolji, ambiciozniji klub prec'...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://wpolo.me/en/news/725-ajkule-o...sti-i-iskustva

Tim Hartog je na Twitteru stavio da je Radovic presao u Hanover, kod Jokica. Ne mogu da vjerujem da nije mogao u neki bolji, ambiciozniji klub prec'...
    Kao I muro

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Ne mogu se poredit'. Radovic je formiran, dokazan i trofejan igrac. Ako se ne varam i Radovic je CG napustio istih godina (i sa Partizanom osvojio EL), to je jedina slicnost.
    Muru je trebao klub dje ce da napreduje...a Radovicu neki koji puca visoko i u Evropi.

Kao sto je ocekivano u oba tabora (CG i Srb) su rezervisani pred prvi mec. Jedino mi ne stoji Saviceva najava da idu rastereceno na SP, kao izborili su vec vizu. Oni bez Radjena moraju poprilicno da modifikuju igru u defanzivi (pisacu o tome neki drugi put), ali su favoriti br.1. Srpski Savez je u velikim finansijskim problemima, ako izostanu rezultati...

I dok u LEN-i rade sto hoce, pazite FINA-u:

FINA UKINULA STAROSNU GRANICU ZA NAJVIŠE ZVANIČNIKE
    Maljone i dalje predsjednik
    U predvorje Svjetskog prvenstva u Kazanju, Svjetska plivačka federacija je ukinula starosnu granicu i ograničenja mandata za svoje najviše zvaničnike. Odlukom 139 delegata sa kongresa tako je aktuelnom predsjedniku FINA, osamdesetjednogodišnjem Huliju Maljoneu dozvoljeno da se kandiduje za četvrti mandat. Prethodnim statutom je bilo zabranjeno da se osoba starija od 80 godina kandiduje za mjesto prvog čovjeka Svjetske plivačke federacije. Naredni izbori za predsjednika FINA će biti održani 2017. godine, a na kongresu u Kazanju je za prvog potpredsjenika ove organizacije izabran Husein El Muslam iz Kuvajta.N.J.
    (Dan)
    Makar sto se vaterpola tice, ovaj se nije proslavio. Uci ce u istoriju kao neko za cijeg je mandata promijenjen smisao ove igre (kako drugacije nazvat' cinjenicu da ce se igrat 5 na 5?)
    Last edited by cattaro; 24-07-15 at 18:33.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sviđa mi se što pred ovo SP nema nekih prevelikih očekivanja i neke pompe od strane javnosti, čak šta više Čapro i igrači su jedini ti koji onako stidljivo spominju riječ medalja. Kao što napisa Cattaro, iako nam fali nekoliko igrača u odnosu na zadnja nekolika velika takmičenja, ekipa nam je baš fino skockana. Ono što je sigurno, momci su fizički dobro spremni, pa ukoliko budu dobro tempirali formu i svi budu na nekom visokom nivou, mislim da ovaj turnir može biti jako dobar za nas. Ja svakako očekujem medalju i nekako imam dobar osjećaj povodom toga

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Danas igramo protiv Srba? Btw, nikad manje euforuje, sto se desava ovo...

Edit: Ipak igramo sjutra...
    Last edited by BiTrAtE; 26-07-15 at 16:09.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Danas igramo protiv Srba? Btw, nikad manje euforuje, sto se desava ovo...

Edit: Ipak igramo sjutra...
    Vjerovatno zato što ne očekujemo ništa značajno. Što reče onaj, "treba izbušit sve lopte u Crnu Goru"
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Manjak euforije nam svakako odgovara. Kad smo bili u najjacem sastavu, kad su nas svi vidjeli na podijumu - medalja bi izostajala.
    Ako Bog da pa da igramo finale, da glavasi tad ostanu doma...i uzmemo ono sto smo prije dva ljeta trebali.

Necu biti tu do kraja sampionata, pa me iskreno nije volja od neke velike pisanije...uglavnom, prvi put cemo u direktnom sudaru sa Srbima mi bit' ti koji cemo vise insistirat' na presingu. Centarska linija nam nije vrhunska, ali bekovska jeste.
    Sa igracem manje pokrit' ,,stative" i primit' sto manje golova iz igre (sut iz faula). Oni su u zadnje 2-3 godine ostali bez dva vrhunska beka, SL je pokazala da se sve vise vracaju u zonu, a to nije stil igre koji Srbi preferiraju. Pisao sam vec, stara Yu skola do kadetskog uzrasta pod tackom obavezno nalaze da se igra presing, tako da je to vaterpolo opredjeljenje ovog podneblja.

Favoriti jesu, ali je i prvi mec na sampionatu, cetvrtfinale je tek poslije 8 dana, prvenstvo je dugacko i siguran sam da Srbi, pouceni iskustvom od prije dvije godine, nisu u top formi.
    Dzabe nam pobjeda na Srbima ako ne dobijemo Aus, tako da sam saglasan sa izjavama nasih da nam je mec sa Aus najbitniji u grupi. Pobjeda nad Japanom se podrazumijeva.
    1/8 finala prolazimo svakako...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sto je ovo, opet vaterpolo je li ?

Sa Srbima a niko nista ne pominje. A dajte malo da se pokoljemo jadni.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jos malo pa u kafic u Sutomore sa bracom da se prati mec
    Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...

Thanks Thanks Given 
    9,441
    Thanks Thanks Received 
    6,885
    Thanked in
    2,707 Posts

Za koga ces navijat stecane? Ako si za CG pazi se da te ko od domacih srba neproburazi ako budemo dobili. Mada nema sanse ali eto date bratski posavjetujem

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Prvo nam okidose himnu a onda je Perovic Vido Lompar eo od kad nas je kukavac preuzeo. Koja sprdnja od organizacije jbt...

Page 750 of 942 FirstFirst ... 250650700740746747748749750751752753754760800850 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)