Marko odgovorio
Mnogo majku joj.
Nego sta je tu je.
Samo da ispitam je li ona ili nesto drugo.Hebala me rezerva.
Jos par puta trazio da mi neko ocisti rezervoar.Ali niko od mehanicara nece,jer nije valjda lako za demontiranje,a ne mogu da me omrce sa rukama.
Ericsson T 10
Nije nego ne znaju posle pumpu da ubodu bez zveka
Prodaja Originalnih Autodjelova i Guma. Uvoz iz Njemacke i Slovenije.
+38268615321 (Viber)
Kada god dam kontakt pumpa se cuje u kabini vozila,salje benzin u motor. Medjutim od juce se ne cuje.A kako dan prije toga vozio na debelu rezervu,pretpostavljao da povukla mulj.Mulj je sjebao i otisla pumpa,moje vidjenje stvari.
Kada ga prebacim u voznji ili u leru sa benzina na plin,autu panu obrtaji do gasenja.Ne reaguje uopste.Treba mi neko ko bi mi to ispitao i da vidim na cemu sam.
Ne moze mulj da sjebe pumpu. Imas elektronski dio koji je suv i tu nema benzina i imas dio gdje su peraje. Prije peraja ide sita koja ne pusta skoro nista. Rikavela ti je el. dio zato sto si vozio na rezervu i nije imao dovoljno benzina da se ohladi.
TAKUMI
Evo ti je fabija odgovorio, uvijek moras imat benzina malo vise da hladi pumpu. Ja uvijek savjetujem ljude da uspu recimo pola i da ne pustaju kazaljku ispod, tj tu racunas da goriva vise nema ..
EDIT: Mijenjas pumpu, elektronika je u sklopu nje.
Znam ja to,postovao to pravilo,ali... jednom se omalko i dosta da sjebe stvar.
Hvala ljudi.Moracu to rijesiti.
Ne valja da vozi iskljucivo na plin. Njegov sistem nije napravljen da pali direktno na plin. A i stradace mu benzinski sistem.
AR156, uzmi polovnu pumpu i cao. A to sa si je sjebao jednom voznjom na rezervu...ajde da si ga vozio godinu na rezervu...
TAKUMI
taj elektricni dio se lako reglira kod nekog ko vinkluje elektromotore ....he he
Pali na tu foru,sto gore opisana.Naravno da nije preporuceno, zato i moram brzo to resavati.
Vergla malo duze,nema benzina,pa ga odmah prebacam na plin.
I planiram da uzmem polovnu,200e mi je previse za to cudo.Bar iz trenutne pozicije.
Trevalo i da pasuje iz vise modela ta pumpa,tj sa vise motora,ne iskljucivo sa 1.8?
Mora bit istog oblika i pritiska. One su vecinom iste. Pretpostavljam da je 3 bara. Pitaj u Castellanu koliko je Mayle, ne vjerujem da je preko 40 eura.
TAKUMI
Za 520i e39 je bila 37 sa mojim popustom.
TAKUMI
Da ali ovu mislim da ne radi meyle, samo bosch ,pirburg i jos jedan proizvodjac. Ujutro cu vidim u tecdoc i od kojeg auta moze da se upasuje tj ide ista.
Prodaja Originalnih Autodjelova i Guma. Uvoz iz Njemacke i Slovenije.
+38268615321 (Viber)
Glupo pitanje ali granica sa HR na licnu kartu da se prodje, nemoguce?
067-123456
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks