View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 164 of 199 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174 ... LastLast
Results 4,076 to 4,100 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post

Crna Gora da nema korupcije bi mogla imat jednu od najacih vojski na svijet.

Уз праву обуку, немам ни један разлог да сумњам у квалитет црногорског војника.
    Ипак данас бој бије свијетло оружје и буџет у јунака.Колико пара толико музике.
    У НАТО-у ефикасан систем одбране добијамо са 50так милиона еура за одбрану годишње, док би самостално морали да издвајамо од 200 до 300 милиона еура.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ekonomski i svakako gledano bolje je tih 200 miliona da ode za plate vojnicima(koje bih ja ucinio mandatornim), koji zive tu nego 50 miliona davat nekom i josh ti baze napravi svoje da te iko pita jeste li vi nezavisni a ti ispod tenkova tudjih vicesh "jesmo kako nismo".

Pristupanjem bilo kojih strana vi sebe uvlacite u tudje konflikte.

A jel to pametno?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Crnoj Gori ne trebaju bez malo visko tehnoloskog naurozanja.

Razvit dobru inzinjeriju i platit ih ljudski da im familija nije oskudna. Da naprave malo rezervoara vode i puteva novih.

Sve moze da se ucini korisnim.

Odje u kaliforniji je masu toga armija uradila za civilstvo i drustvo.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by ego_and_his_own View Post
    ekonomski i svakako gledano bolje je tih 200 miliona da ode za plate vojnicima(koje bih ja ucinio mandatornim), koji zive tu nego 50 miliona davat nekom i josh ti baze napravi svoje da te iko pita jeste li vi nezavisni a ti ispod tenkova tudjih vicesh "jesmo kako nismo".

A jel to pametno?
    Нисам рекао да ћемо ми давати НАТО-у тих 50 милиона.Рекао сам да у оквиру НАТО-а, у колективном систему безбједности, је довољно да имамо војску постојеће величине, и да би нас такав систем одбране коштао колико и до сад односно до 50 милиона еура, (а вјероватно и мање).

Када би самостално развијали систем одбране, онда би потпуно морали промијенити постојећи концепт одбране, односно створити нови систем одбране, који би ЦГ, према ономе што знам, а знам поприлично, коштао између 200 и 300 милиона еура.

Значи опције су:
    1.ЦГ у НАТО.Мала професионална, добро опремљена и обучена Војска са буџетом до 50 милиона еура.
    2.ЦГ ван НАТО-а.Већа, регрутна војска, са свим видовима, родовима, и службама развијеним до неког средњег нивоа, без млазне авијације.Буџет до 300 милиона еура.

ЦГ за здравство и школство које су у једном врло незадвидном стању, издваја око 350 милиона еура укупно.Треба ли од њих да узимамо новац за одбрану, или да пензионерима и социјали узмемо 60% прихода, да би без икакве потребе, правили систем одбране ван НАТО-а?

Одговор се сам намеће.Лако је држати говор из удобности Калифорије на чијој територији се налази више наоружања него у 95% земаља свијета и гдjе је задњи рат био сукоб са индијанцима средином 19. вијека.Овдје су ствари много другачије.Ратови су примирени прије 15 година, а толико има материјала да се ти ратови наставе.Нама је потребно барем 50 година мира, да би се еконономски консолидовали и постали високо развијено друштво.
    Last edited by BAR; 16-07-15 at 01:22.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A nevjerujem ja da bi to toliko kostalo bez neki masovni projekat da se napravi kao ono sto spomenuh sa inzinjerio, koje bi opet bilo ulaganje u Crnu Goru.

Da Budva, Herceg Novi pa do Ulcinja ograde rezervoare vode pa je imaju tokom cijele godine na primjer.

Ih koliko bi se tu vojnika moglo uposliti. Kupit od NATO-a i Rusa najbolju inzinjersku opremu, PVO. Otkacit Avione i Helikoptere bez za specijalne namjene (spasavanje, prenos specijalnih jedinica i medicinskog osoblja) i nabavit Dronove, pa vi 10 momaka sa dojstikom nadgleda cipan cijelu crnu goru.

A tu destabilizaciju niko nije stovrio do Rezimi sami. Pa da vidimo kako ce NATO odbranit ove na vlast od naroda.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ljudi trebaju da izaberu, oce li da grade ili da unistavaju. Tamo je malo sto ostalod a se unisti.

Treba Crna Gora da se okrene turizmu i gostoljubivosti a ne vojnim armadama koji vojuju za interese izvan crne gore.

To mene nije nikako pametno.

Izgradnja drustva iznutra i pomirenje naroda je prioritet svih prioriteta.

A ne mora bit, to ljudi mogu izabrat pa i docekat epilog toga izbora.

Sve je moguce...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ekonomski i svakako gledano bolje je tih 200 miliona da ode za plate vojnicima(koje bih ja ucinio mandatornim), koji zive tu nego 50 miliona davat nekom i josh ti baze napravi svoje da te iko pita jeste li vi nezavisni a ti ispod tenkova tudjih vicesh "jesmo kako nismo".

A jel to pametno?
    već smo nekoliko puta pokrili temu baza na našen tlu tj. neće ih biti. Neće ih biti ne zato što naša vlast (za sve joj hvala) ne bi dopustila, pošto bi za cent (naše)dupe prodali .
    Već zato što NATO ni u jednom scenariju nema apsolutno nikakav interes da u nekoj većoj mjeri bude više prisutan u Crnoj Gori.

PS.
    Zabavno je što se ti koji živiš u NATO članici koja je vojno i po političkom uticaju najjača pišeš da to nije za nas
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Лако је држати говор из удобности Калифорије на чијој територији се налази више наоружања него у 95% земаља свијета и гдjе је задњи рат био сукоб са индијанцима средином 20 вијека.
    Nemoj tako, Ego.. je otišao u USA prije 1949 god. pošto iz principa ne bi otišao u zločinačku zemlju

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pa zabavljaj se ti.

Ipak je bilo pitanje upuceno. "Jeli to pametno"?

Na to ti daj rakune odgovor.

A ja kad postanem americki drzavljanin ja vam rijec necu vise rec. To je vash posao da brinete.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

ja kao drzavljanin Crne Gore nemogu da pristanem na ideju da necija tudja vojska ima nadleznost na mojom Crnom Gorom.

Mene je to ravno... znash cemu?

A ja cu isti takav bit kad postanem americki drzavljanin. To je osnovna duznost svakog gradjanina svake drzave.

Ja nevjerujem rezimu Mila Djukanovica i njegovoj opoziciji da ce ista u interesu Crne Gore uciniti.

Krupne su to stvari. Drzava je krupna stvar. Ko se ogrijesi o nju taj se nije ogrijesio o politicare i administraciju no o Narod.

Ali eto moje misljenje Rakune, da cujem tvoje su suverenu suverensdtva Crno Gorskog.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

E pa ako ti je u interesu da postaneš državljanin ti pazi šta pišeš.NSA čuda čini

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Kako si ti smijesan.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Da Budva, Herceg Novi pa do Ulcinja ograde rezervoare vode pa je imaju tokom cijele godine na primjer.
    За то је изграђен регионални водовод.Односно приводи се карају изградња у рубним општинама, односно у Х.Новом.Мислим да је до Улциња већ доведен.

Ih koliko bi se tu vojnika moglo uposliti. Kupit od NATO-a i Rusa najbolju inzinjersku opremu, PVO. Otkacit Avione i Helikoptere bez za specijalne namjene (spasavanje, prenos specijalnih jedinica i medicinskog osoblja) i nabavit Dronove, pa vi 10 momaka sa dojstikom nadgleda cipan cijelu crnu goru.

Ја овдје причам реалну и на чињеницама утемељену причу, и не бавим се празним причама, да ће одбрану ЦГ 10 момака на џојстике ријешти.
    ЦГ ван НАТО-а минимум требају двије моторизоване бригаде, двије пјешадијске бригаде, једна планинска бригада, атиљрериски пук, јуришна авијација (неколико апарата), транспортна хеликоптерска ескадрила, ПВО средњег домета, обални ракетни систем, обална артиљерија, два мања наоружана брда (корвете) и два већа спасилачка, школски центри за обуку, средња војна школа и војна академија, као и најмање једна логистичка бригада, адекватни системи везе итд.

Дио батаљона у овим бригадама би био активан и био би попуњаван регрутима, док би други дио био састављен од резервиста.Остатак резервиста који су одслужили војни рок а нису распоређени у резервне јединице Војске, би требао бити упућиван у пјешадијске чете организоване у нешто налик на ТО, које не морају примарно бити наоружане, већ би могле да се баве пословима из области цивилне заштите.

У оваквом окружењу то је минимум.

A tu destabilizaciju niko nije stovrio do Rezimi sami.Pa da vidimo kako ce NATO odbranit ove na vlast od naroda.
    А што се дестабилизаије тиче, није то послиједица само режима, већ је у највећој мјери послиједица бурне историје ових простора, и смрти три вишенациналне државе АУ монархије, Отоманског Царства и Југославије.
    Не знам само од којег народа би требао да НАТО брани овај режим, кад га тај народ гласа на изборима, или би га опет гласао само да опет мало почне да србује.
    Last edited by BAR; 16-07-15 at 00:47.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja neznam brate ja cujem non stop nema vode po primorju(i ne samo po primorju) ili neke basnoslovne cijene.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

ja kao drzavljanin Crne Gore nemogu da pristanem na ideju da necija tudja vojska ima nadleznost na mojom Crnom Gorom.
    То је заблуда.Ниједна савезничка војска не може имати надлежност над Црном Гором или над њеним институцијама и цивилним и војним.
    Црна Гора није обавезна да учини ништа више од онога што су одредбе уговора, и то тек по одобрењу нашег Парламента.А у уговору пише да је напад на једну чланицу савеза, напад на све чланице.
    ЦГ може (по одлуци Парламента), привремено ставити дио својих декларисаних снага, рецимо једну пјешадијску чету, или један брод, под заједичку НАТО команду у којој ће сједјети наши најбољи официри, али уласком у НАТО ми никоме, а посебно не некој другој земљи, не предајемо нашу војску и команду над њом.
    Last edited by BAR; 16-07-15 at 01:01.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Ja neznam brate ja cujem non stop nema vode po primorju(i ne samo po primorju) ili neke basnoslovne cijene.
    Вода није јефтина као што је била, али је има у изобиљу.Недостатци су техничке природе, осим у случају Новог до којег још није завршен водовод.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Mene je to ravno... znash cemu?

A ja cu isti takav bit kad postanem americki drzavljanin. To je osnovna duznost svakog gradjanina svake drzave.

Ja nevjerujem rezimu Mila Djukanovica i njegovoj opoziciji da ce ista u interesu Crne Gore uciniti.

Krupne su to stvari. Drzava je krupna stvar. Ko se ogrijesi o nju taj se nije ogrijesio o politicare i administraciju no o Narod.

Ali eto moje misljenje Rakune, da cujem tvoje su suverenu suverensdtva Crno Gorskog.
    Davno je nauka konstatovala, da nacija koja ne moze sebe odbraniti i ne treba postojati.

Naucite se iz istorije. Ako se sam ne branish, niko vas nece drugi bolje braniti.

Ovi Pricaju o Rusima, a nisu prstom makli 90-tih.

A NATO ima svoju agendu i njih dje ce puknut ne zanima mnogo.

Crnogorskom narodu(svom narodu) je Bog da borilacku vjestinu. To se lako moze vidjet po sportovima.

Crna Gora da nema korupcije bi mogla imat jednu od najacih vojski na svijet.
    Sve se slazem sa vama prijatelju.

Steta sto malo ima ovakvih ljudi tj razmisljanja.

Ako ova drzava bude pristutila Nato paktu ili kako ga sad moderno zovu Nato savezu, ova drzava je potpisala svoje samounistenje.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ovaj momak dijeli slicno misljenje samnom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

BAR, ja se tebi divim kako imas zivaca da ponavljas jednu te istu pricu na evo 165 stranica dodje tako neki troll isprica neke gluposti, ti se trudis da vodis normalnu raspravu s argumentima, ne znam kako imas zivaca i volje za to

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pa covjek ima svoje vidjenje i iznosi to. Pa sto vishe toga to bolje jer se moze sagledat sa vise strana. Prosiri covjek tako vidike. To treba podrzavati a ne mukom smatrati.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Evo lijepo rece ovaj domaci NATO agitator iz NVO sektora da podrska clanstvu preko 50% nije obavezan uslov :-) Ja mislim da je u toj recenici smisao politike u XXI vijeku!
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nesto mi nije jasno... jel oni misle da uclanjenjem u NATO ponovo aktiviraju obavezno sluzenje vojnog roka u CG?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Evo lijepo rece ovaj domaci NATO agitator iz NVO sektora da podrska clanstvu preko 50% nije obavezan uslov :-)
    Podrška više od 50% parlamenta jeste neophodna, a što se tiče referenduma većina članica ga nije održala. I ako se referendum održi išlo bi se na 50%+1 glas od izašlih (kao i svugdje na planeti)

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Nesto mi nije jasno... jel oni misle da uclanjenjem u NATO ponovo aktiviraju obavezno sluzenje vojnog roka u CG?

Hvala Lepo
    Ne. U slučaju da ne uđemo u alijansu morali bi uvesti služenje vojnog roka

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

A ka da je bitno koliko ko podržava -ima da udjemo u to kolo i tačka!
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Page 164 of 199 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)