Page 241 of 729 FirstFirst ... 141191231237238239240241242243244245251291341 ... LastLast
Results 6,001 to 6,025 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

ne sprdaj se casti ti. Odes u Kumanovo, Strugu, Tetovo ljudi vire iz kontejnera a Vmnrodpmne pravi zgardu filharmonije, statuu neznanom junaku(Aleksandru makedonskom), most sa grckim bogovima, grcke hramove od betona, trijumfalne kapije itd.

Ono sto ispoljava makedonskaa vlads proteklih 3-4 mandata je kompleks nize vrijednosti i pravljenje lazne istorije naustrb naroda...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Sve to stoji, ali nakon soc realizma kojem robuje i PG, sve, pa i kich pije vodu.. Srusili su sve "otomansko" u centru, rascistili, primorali sve vlasnike hotela i stanova da renoviraju fasade u duhu koji je zahtijevan od njihove Vlade koja radi na nacionalnoj svijesti makedonskog naroda... Posebno insistiraju na stil koji zbog otomanske okupacije nikad nisu mogli osjetiti u profanoj arhitekturi u intezitetu koji su trebali imati - barok i zapadnu kulturu..
    Sve to kosta, ali ne zale - za slavu i vjecnost Makedonije.. Pojedinacno su svi prolazni pa ostavljaju nesto da ostane "iza njih".. Iako su oni sve mogli sami "pojesti", ugraditi u svoje vile i samo za svoju djecu, pa i te milione, milijarde - sta vec, ili pricati bajke i prodavati za glas - maglu.
    Srecom nijesu pitali Crnogorce sta ce sa svojim novcem i sta je "ukusno" ili "neukusno", nego su napravili plan za sebe, nacionalni identitet i strategijski plan za svoju drzavu. Turista iz tog razloga uopste ne fali u Skoplju..Svi hoteli prepuni..
    Novina je da su se "sjetili" da obrade i hortikulturu, pa sad prepravljaju i presadjuju velika formirana stabla.. Ne djeluje lose ni malo.. Nasmijah se kad vidjeh ogromne celicne saksije u Vardaru sa velikim Vrbama, normalno i vodoskoci... a meni misao zgrada po sred Ribnice...

Hvala Lepo
    Ta njihova strategija ih košta toga da čekaju bilo kakav napredak u pregovorima sa EU kao Godo što se čeka, jer sve rade da ih Grci maniti nikad ne puste da krenu naprijed. Nisam ja, Majo, kritikovao što svoje pare troše kako oće da ih troše, nego sam kritikovao kvalitet sprovedenih radova. Nisam nešto siguran da turisti hrle u Skoplje samo zbog toga da vide statue lavova koji izgledaju kao da će Obeliks da ih uzme i isprebača s noge na nogu. Ako su već trošili tolike pare i htjeli da ostave nešto iza sebe (ne bojim se ja njihovoj g***ci, nisu sebi dužni ostali), mogli su napravit to da ne bude za sprdnju.

Naravno, crnogorska strategija "đe god nađeš zgodno mjesto tu zgradu posadi... a može i nezgodno mjesto" ne predstavlja nikakvu referentnu tačku. Nikako se ne može reći da je nešto dobro samo zato jer je bolje od naših standarda estetike i razvoja.

- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kojih standarda, o cemu vi pricate. Hranjenje kompleksa nize vrijednosti jednog grada i nacije, tako sto ces da potrosis pola bdp-a drzave, na gluposti iskreno.
    Nego, sjeca li se vise ko ovdje rasprava o Mugosi i njegovom nacinu rada. I svi su bili nema veze, vi ste najvjerovatnije srbi, mrzitelji, sta god..... I dje je podgorica danas. Zasto mislite da ce sjutra biti bolje i skoplju.
    Potrositi 500+ miliona u drzavi dje je becina otisla( u cg ih ima skoro 10 000) da bi se malogradjaninu hranio ego i hranio lazni nacionalni ponos. Sjajno.
    Da ponovim. Mugosa-Podgorica. Bitno je da se gradi, a sta i koliko kosta o tome ce mo kad nas lupi po glavi

Thanks Thanks Given 
    1,452
    Thanks Thanks Received 
    5,779
    Thanked in
    2,713 Posts

B2 bez vode i struje u sred jula. Wild beauty da se promoviše kao survivor destinacija; ima svakakvih pacijenta na Zapadu, mozda privučemo klijentelu koju ovo pali. I svi zadovoljni

■tapatalk
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

ada nisu dosli ljudi vode da piju nego da se kupaju hahahahha
    haos dje zivimo, struje nemamo a ocemo u nato e u pm...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Stvarno smo raspad, sve veci i veci.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Danas je organizovana blokada magistrale od strane vise stotina mjestana Bijele i zaposlenih radnika brodogradilista a uz podrsku sindikata Insituta Igalo. Lijepa slika i uspomena turistima koji su bili u koloni i cekali da prodju. Cim udju u nasu drzavu doceka ih gladan narod i policija na sve strane. Katastrofa!
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

sad su se sjetili da blokiraju....

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa sad. Sad mogu da traze sta hoce, ovi ce da im obecaju sta zele, prekine se strajk. U septembru ce da placu kako su ih prevarili.
    Ko svaki protest koji je UDBA/ANB organizovao od drugog svjetskog rata.
    Sta je novo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Uvjek mi je to bio hit, "strajk u CG".
    Strajkuju po pola godine, gladuju po ulicama i onda dodje neki ministar obeca mora i planine, vodje uzmu po 500 e ili im se zaposli sin i strajk zavrsen, ajte kuci polako.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Sad je najbolji efekat za proteste jer je "sezona" . Mada u Hn vise nema sezone,jedino je velika frekvencija vozila koja su u tranzitu. Svakako podrska radnicima uz zelju da sto brze ostvare svoja prava! Turisti taman imaju priliku da vide pravo stanje u nasoj zemlji...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    94 Posts

Ma treba nama uvesti opet sankcije da se malo otrijeznimo , ova drzava nema cilj koji zeli da postigne , kuda sve ovo vodi ,ocemo elitni turizam ,a mi nemamo ni 'T' od turizma !

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Što je sa saobraćajnom policijom u zadnjih 10 dana? Hijene glupe, ima ih na svaki ćošak, u sred sezone, smaraju turiste i stvaraju gužvu...

Đe su kreteni stali juče, na zaobilaznicu oko Zete, sa radarom, u sred nje, i koga su zaustavljali, taj je morao da stane na sred puta a iz daljine ne vidiš da je to auto stalo, jedva ukočih na vrijeme i 5 auta oko mene, svi zbunjeni i uspaničeni, zamalo lančani sudar
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

pune budzet, nema rusa dovoljno pa da ne kiksa drzava.

Pokrenuli su i inspekcije. Jeebu ne vade.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    pune budzet, nema rusa dovoljno pa da ne kiksa drzava.

Pokrenuli su i inspekcije. Jeebu ne vade.
    Kupujem robu i usluge neposredno od gradjana CG i proizvodjaca robe/izvodjaca radova i time punim i njihov osobni proracun i proracun Crne Gore i sve to mimo dzepova tzv "ugostitelja". Zar nisam faca?
    Last edited by A+A; 13-07-15 at 18:59.

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    94 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Što je sa saobraćajnom policijom u zadnjih 10 dana? Hijene glupe, ima ih na svaki ćošak, u sred sezone, smaraju turiste i stvaraju gužvu...

Đe su kreteni stali juče, na zaobilaznicu oko Zete, sa radarom, u sred nje, i koga su zaustavljali, taj je morao da stane na sred puta a iz daljine ne vidiš da je to auto stalo, jedva ukočih na vrijeme i 5 auta oko mene, svi zbunjeni i uspaničeni, zamalo lančani sudar
    Vazno je da ne ometaju saobracaj,a to su bistrice male

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zasto je problem sto su knotrole pojacane? Ne mogu vise oni koji izdaju da kazu ovo su mi sve rodjaci I braca, ne turisti I pritom kradu od drzave, ili sta?
    Davor

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

ne ne ajde da je kamo srece to pa da pisu. Fizickom licu je 100eur kazna za neki minorni prekrsaj. Preduzetniku 400 a d.o.o. 800-3800 i onda ljepse doci iblupiti jednu no 38

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

U nedjelju sam na Ćilipima čekao druga koji je Crroatia airlinesom stizao iz Frankfurta. Avion je kasnio, a niko na aerodromu veoma dugo nije znao reći koliko će to kašnjenje biti. Na kraju, avion je kasnio oko 2.5 sati. Ono što me je začudilo je činjenica da na dubrovačkom aerodroma nema slobodnog interneta. Na informacijama jedna mlada dama mi reče da uopšte nema interneta za putnike i one koji čekaju ili ispraćaju. Izgleda da ju je mrzilo da prekida telefonski razgovor te mi stoga (ne vidim drugi razlog) nije objasnila da je upravo preko njene službe moguće dobiti mogućnost korišćenja wirelessa.
    Vrlo ljubazni personal iz restorana u kojem sam "ubijao vrijeme" mi je objasnio da je na aerodromu moguće imati internet vezu i da su za to nedležni u desku za informisanje. Prvih 10 minuta su besplatni,a onda se navodno plaća 7 € svakih sat vremena.
    Ovome možda i nije bilo mjesto na dijelu foruma posvećenom turizmu u Crnoj Gori, ali eto htio sam istaći da grešaka i nelogičnosti ima i u sredinama sa daleko većom reputacijom i rejtingom.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ja ne mogu ovo vise da izdrzim svake godine... Znaci koliko nam je strategija pogresna, govori i to da se trenutno na Zhb nalazi par hiljada ljudi iz srbije koji su smjesteni po vikendicama, ne placaju taksu, ne placaju nikome nista, ne jedu po restoranima, kafe ispijaju kuci. Sto je najjace od svega preko 2000 vikendica u Zhb je nelegalno pa nemaju ni poreska rjesenja a prikljucic za vodu i struju su nelegalni(ona stavka na racunu gubitak na mrezi).

I sad zurim da kupim nesto u supermarketu i gospodja iz Beograda se svadja 15min sa kasirkom. Sta se desava, gospodja nosi 2 jaja u ruci i kasirka joj kaze da ih vrati u pak i da moze da kupi samo pak od 6 ili 12 jaja i gospodja zapalila. Ali meni trebaju samo 2 jaja, ovo nigde nisam videla zovite mi menadzera necu ja da kupujem 12 jaja. I ova je moli da se pomjeri jer nas 20 cekamo(19 srba koji su pokupovali sve sa etiketom "Dobro" i ja) i ne jebe gospodja, na kraju sam joj platio pak jaja, *****m joj se u svako samo da se makne. Samo je izasla i gas....

Fino na granici po 100eur da im se uzme kad ulaze i dobro jes

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Na stranu ostatak teksta, ali stvarno je jedna ta radnja da nema posebno jaja za prodaju na komad...
    I jako bogati svajcarci kupuju po 2 jaja i par narezaka najboljeg suvog mesa itd pa me to ne cudi, ali radnja da nema tu uslugu..boh..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ni u jednom velikom supermarketu u CG ne mogu se kupiti jaja na komad. To moze na pijaci i po piljarama na koje su srbi navikli. Gledam ih redovno dodju na kasu i cjenjkaju se sa kasirkom kao da su na pijaci. Ovo je 2eur ali ja sam video u Kragujevcu oko 1.5eur pa cu toliko da platim... Znaci ne vjerujem kakav primitivizam.

Ja redovno odem i kupim jednu jabuku ili bananu, ili 200grama jagoda ako mi se jede da ne propada. Ali ne mozes da uzmes iz zapakovane kutije 2 jaja i u ruci ih nosis do kase. PI PI PI

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Znam... zato svajcarci balkance dozivljavaju kao jako bahate osobe.. Njima je bahatost sa hranom bez mjere odlika nekad gladnih pa bahatih... Ali razlicite kulture, mentaliteti, nacini i ocekivanja itd... Razlicitosti...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Valjda, ali svajcarac kad dodje kao turista, sjedne pa popije pice da se rashladi, ode pa vecera, proba lokalna vina. U supermarketu se ne svadja i ne pravi scene vec postuje lokalnu kulturu bez obzira kakva ona bila. Ne ocekuje kad ode negdje na odmor svajcarsku oko sebe vec zemlju u koju je dosao. E zato je svajcarac postovan gost...

Nije to neko iz Nisa ko natrpa pun gepek paradajza i paprika, dodje pored jezera i rostilja pa se svadja sa rendzerom kad mu isti kaze da nije dozvoljeno. Ali razlicitosti, primitivizmi, nerazvijenost... Razlicitosti...

Thanks Thanks Given 
    4,214
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Jedno je postovanje pravila, bilo da se radi o nacionalnom parku, supermarketu ili turistickom objektu, a drugo su mogucnosti... Ovdje se osvrcem na vanpansionsku potrosnju - ja prvi cu poci na Zabljak i necu moci priustiti ruckove/vecere po restoranima... Jbg, takva je situacija trenutno... Pruza se covjek koliko je dug...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Page 241 of 729 FirstFirst ... 141191231237238239240241242243244245251291341 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (1 members and 7 guests)

1. Clubbin'