Ja sam nasao da je ovo istina dje sam god posao. Dje su ljudi vjerovali i moralna nacela iz ovih knjiga postovali njihova drustva su doista napredna i gladnija je malo medju njima. A sve je to normalno jer takva drustva postuju ugovore i cijene ljude i sudovi su im pravicniji i mnogo drugih pozitivnih stvari iz toga izlazi. Djeca su im napredna i rade posteno i trude se pa i dobiju nagradu za to. Imaju kakvom dobru da se nadaju. A kod nas... ufff dusa me zaboli kad vidim. Lazovi, prevaranti i kriminalci cvjetaju a dobar covjek strada. Neka neka! Ostace vi kica pusta ako tako nastavite.
A da sljedbenici Knjige vjeruju i grijeha se čuvaju, Mi bismo prešli preko ružnih postupaka njihovih i uveli bismo ih, sigurno, u džennetske bašče*uživanja.*#Da se oni pridržavaju Tore i Jevandjelja i onoga što im objavljuje Gospodar njihov, imali bi šta jesti, i od onoga što je iznad njih i od onoga što je ispod nogu njihovih. Ima ih i umjerenih, ali ružno je ono što radi većina*njih.*#O Poslaniče, kazuj ono što ti se objavljuje od Gospodara tvoga, ako ne učiniš, onda nisi dostavio poslanicu Njegovu – a Allah će te od ljudi štititi. Allah doista neće ukazati na Pravi put narodu koji neće da*vjeruje.*#Reci: “O sljedbenici Knjige, vi niste nikakve vjere ako se ne budete pridržavali Tevrata i Indžila, i onoga što vam objavljuje Gospodar vaš.” A to što ti objavljuje Gospodar tvoj pojačaće, uistinu, kod mnogih od njih nepokornost i nevjerovanje, ali, ti ne izgaraj zbog naroda koji neće da*vjeruje.*#Oni koji su vjerovali, pa i oni koji su bili jevreji, i sabijci, i kršćani – oni koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće*tugovati.*#

Reply With Quote
Bookmarks