Da
Ne
Last edited by Hari Krisna; 01-07-15 at 05:48.
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
НАТО није држава, нити неко биће, па да има свој интерес.НАТО је војни и политички савез држава, које усклађују своје интересе и тамо се одлуке доносе консензусом.
А то значи да се ниједна одлука у НАТО-у не може донјети а да Црна Гора то не аминује, а посебно нека одлука која би ишла на нашу штету.
А којим би се другим стварима требали бавити? Чланство у НАТО је прије свега питање одбране и политичког положаја Црне Горе.
Постоје само двије алтернативе чланству у НАТО.Једна је да немамо систем одране, или да екстремно повећамо војни буџет.
Ја мислим да је најбоље имати мали и јефтин систем одбране и бити чланица НАТО-а.Многе земље би вољеле да имају ову могућност, а многи у ЦГ је глат одбијају.
А иза тог одбијања, говорим о нама који волимо ову земљу, стоји незнање.
Мана демократије је што свако ко има новца, неки медиј иза себе и мало популистичке приче може ући у парламент.Свашта се може чути у парламентима широм Европе, а ни овај наш не заостаје.
Last edited by BAR; 30-06-15 at 22:58.
Црногорце је одржало црногорско срце.
To što svako može ući u parlament nije mana demokratije već je to demokratija.
Inače ako ljevica nastavi da jača do sledeći izbora u EU(za 3 god), EUL(Ujedinjena Evropska Ljevica) će biti značajan faktor u parlamentu,
Siriza je najjača u Grčkoj, Podemos u Španiji je trenutno na 25%, a može se desiti da postanu najjača partija u Španiji, u Sloveniji Združena Levica po poslednjim anketama ima najveću podrški, irska Sinn Fein po anketama ima preko 25% itd
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Ono čega se najviše ježim su isključivi ljudi koji misle da je ono u šta oni vjeruju jedina istina i nikako drugačije ne može da bude !!! Koliko sam ja primijetio u ovom dijelu izlaganja ona ne kvalifikuje čitav narod kao terorističku grupu ( to je jednostavno nemoguće ) nego ljude koje direktno saradjuju sa NATO ( čitaj Amerikancima ) da su korumpirani i da su kao takvi ( zbog raznih ucjena ) poželjni sagovornici i egzekutori kršenja medjunarodnog prava !!! Isto to i ja mislim kad je naša vlast posrijedi !!! Svjedoci smo raznih afera od duvanske do telekom afere koje su se vjerovatno desile ali one u demokratskim uslovima ne smiju da budu presudne kad je odlučivanje o NATO savezu na dnevnom redu !!! Sistemi u kojima nema demokratije zasnovane na činjenicama sa jedne i druge i druge strane nego donešenje važnih odluka u kabinetima su završavali tragedijama i ratovima !!! Uostalom postoje ljudi koji vole život u EU i svim silama pokušavaju da zaustave ludilo koje se uvozi a to koliko će uspjeti u svojoj namjeri ostaje da vidimo u narednim mjesecima ...
deuscroix
Znači, samo država i živo biće po tebi ima svoj (a čiji bi drugo bio) interes?Sa ovim stavom ne bih polemisala jer je totalno besmislen.
A tek crveno boldovano, to je još gore nego prvi stav. Nemoj mi se naljutiti, niti shvatiti lično, ali ova izjava mi potvrdjuje da ti živiš u nekoj bajci i vjeruješ u neke stvari koje ne postoje. Crna Gora će se baš pitati i ona nešto osporiti u NATO
Ti konstantno oćeš da se braniš, tako su Srbi započeli rat pričom o odbrani. Toga se ja bojim. Mnogo se nešto braniš, umjesto da razmišljaš kako riješiti stvari sa susjedima na miran i civilizovan način.
Da se razumijemo, ja imam svoj stav na ulaskom u NATO Crna Gora ništa ne dobija, a sve što nije za dobit moje Crne Gore ne podržavam.
Biće što biti mora, ili kako nam drugi odrede. Eto ja ću nekom pisanijom ovdje pokušati da odbranim svoj stav.
Još jedno pitanje, Rumunija je neka razvijena i sredjena zemlja pa je zato ušla u EU i NATO? Neće biti. Prije će biti da je tamo zbog svog pložaja koji će NATO da iskoristi evo već sada jer je tamo privremeno premjestio svoju komandu. Valda je cilj ulaska u EU i NATO da se zemlja prije svega demokratizuje i sredi da bi ušla u te saveze. Svi znamo kakvo je stanje u Rumuniju...eto tako.
Laku vam noć, valja lijegat jer se ujutro radi![]()
Читава операција у Куманову, односно дјеловање полицијиских снага Македоније, које су да подсјетим, имале иницијативу, нагони на мишљење да је неко у македонским службама намјерно опструирао акцију.А онда се даље поставља питање како и зашто.
А сами терористи су повезани са опозицијом на Косову.А сви знамо да тамо кључа јер нема уједињења, а економија је катастрофа.
Ствари нису тако једноставне као што се чине.Истина је да ја још увјек не могу да сагледам све аспекте ове приче и све појединости, али изјаве неких маргиналних политичара из маргиналних партија за мене не могу бити релевантне.
Но ја видим да није ствар у томе што је неко рекао већ у томе што би сте ви жељели да чујете.
Је ли ова изјава, по вама, још један аргумет у прилог тврдњама, да смо сви ми на Балкану мирни, неискварени и питоми, само нас је мрски запад посвађао, и да је за мир на Балкану довољно да НАТО оде?
НАТО нема сопствени интерес већ је НАТО скуп интереса.
Ја вјерујем у оно што се одлучи за столом.Причао сам ја раније о томе да неке веће земље, прије свега САД имају већи утицај и могућност да издејствују свој интерес, али то се не ради наметањем и притисцима већ трговином интереса.А Амери имају највише оног са чим могу трговати.
Но чињеница је да нико у оквиру НАТО-а не може прегласати, или надгласати интерес ЦГ, ако га се сами не одрекнемо, ради неког другог интереса.
Наша снага ће директно зависити од тога, колико снажно друштво изградимо изнутра.Ако постанемо друштво које ради и од свог рада живи, као директну послиједицу имаћемо политичаре који неће трговати државним интересима зарад личних.А онда нема што да се бринемо.
Систем одбране је један он најважнијих система у једној држави.То што ми немамо свијест о томе је директна послиједица тога што нам је тај исти НАТО, омогућио да независност стекнемо оловком, а не на уобичајени начин.
Са сусједима се може разговарати цивилизовано, само када причамо на истом нивоу, односно када нас разоружају.Ми у ЦГ имамо велик број људи који се индетификује са тим сусједним земљама, и још већи број људи из тих земаља који циркулишу у ЦГ.Било који сукоб, рецимо Срба и Албанаца, Срба и Бошњака, би имао директни одјек и у ЦГ.
Да не говорим о могућностима земаља региона да на нашој територији воде специјални рат са циљем присиљавања Црне Горе на политичке и друге уступке.
То се може превенирати само адекватним системом одбране.
Не биће онако како, у датим околностима, сами одаберемо.
Погледај каква је земља била Румунија када је ушла у НАТО а каква је данас.Ништа импресивно али неупоредиво боље.
Last edited by BAR; 01-07-15 at 00:34.
Pa to, da, sve što ja čujem je laž a sve što ti čuješ je istina, standardno, nisam očekivao ništa bolje...
Istina da je KFOR za 16 uspio da od Kosova napravi mirnu multietničku republiku...
Istina je da u Albaniji nema terorista...
Laž je da su srbi protjerani odande...
Laž je da je bombardovanje Jugoslavije bilo nezakonito...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Ma neka.
Kako riješiti na civilizovan način kada neko ima želju da ti uzme dio države ?
Reći "to nije lijepo od vas" ?
Tvoj stav nema veze sa činjenicama
Crna Gora dobija za daleko manje pare i bez obavezne vojne obuke ima jak sistem odbrane i većina civilizovanog svijeta joj garantuje nepovrijedljivost teritorija i garantuje državnost tj. pruža iste one stvari zbog kojih smo mi trpjeli da nas tvoje sadašnje društvo nazivaju ustašama
Crna Gora bi se izbrisala sa liste nestabilnih država
Nestao bi jedini adut koji je ostao DPS-u - strah od velikosrpske hegemonije
Crna Gora bi išla u rat samo ako je napadnuta druga članica, i ako vojnici to hoće
Crna Gora ne bi imala NATO baze na svojoj teritoriji
Rumunija je 2000 godine imala čak 36% stanovništva koji su se računali kao siromašni
Rumunija je ušla u NATO 2004 godine
Ušla je u EU 2007 godine
2008 godine je procenat siromašnih stanovnika pao na nevjerovatnih 5,7% stanovništva
2009 godine je dodatno pao na 4,4%
(Izvor podataka o procentu siromašnih WorldBank )
Da li je nevjerovatan rast standarda vezan za ulazak u NATO i EU koincidencija ili ne ali sigurno ne odmaže.
I dalje stoji da je Rumunija najsiromašnija zemlja Evropske Unije ali ako nisu bogati barem nisu siromašni kao što su bili prije ulaska
Last edited by Rakun; 01-07-15 at 07:25.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ti izgleda ne citas sta piseKljucni je razlog sto niko ne moze preglasati Crnu Goru i sto joj ne moze nista nametnuti .....
![]()
a nista onda.. te necemo drzavu zbog ovih, necemo u nato zbog onih, necemo u eu zbog istih, nece se pocistiti grad zbog onih, sve se zanemaruje, unistava, sve zbog onih.. skole kazu ruglo, fakulteti kazu - stamparije diploma..zbog ovih.. zivi li ovaj narod i treba li da mrdne s mjesta vise ili na cekalicu jos par desetina godina pa Jopet naci razloge za ne mrdnut' u korak sa svijetom?
Vama je 10 godina spavanja pod svakakvim blokadama unazadilo ekonomiju i drustvo za 30 godina.. sad za godinu tavorenja i nekakvog cekanja "idealnih okolnosti" (na sta?), vi 3 unazad.. Ne znam zaista...Nesto s Balkanom nije ok... a-a..
Hvala Lepo
To su argumenti iz domene "trt Milojka" jer će se vazda naći grupa koja će tvrditi da nesto nije u interesu Crne Gore i treba drugacije.... Naravno zbog toga onda nema interesa da se bude clanica nicega jer dje se god uclani vaze neka pravila.....
Kazi nam neku drzavu dje svi misle da im drustvo proizvodi postene politicare koji se samo brinu za opste interese. U nedostatku normalnih argumenata protiv clanstva u NATO izmisljaju se argumenti i na kraju će se doći da se ne treba uclaniti jer će i paprike u Zeti losije radjati a neki ministaj je sklempav.....
Prvo se pricalo da se mora ratovati za Ameriku bombardovati neduzne.... pa kad se to lako demantuje onda se prelazi na imaginarne razloge da smo mi fini i svi pacifisti to vojni... i najbolje da se nasa drzava uclani u Kolo casnih sestara jer one nijesu agresivne i folderu Daliborke trebale bi biti postene, nevine itd...itd...
Sta ste Vi donijeli Drzavi? Cime doprinosite kao pojedinac? Cekate da Vam Drzava udijeli nesto? Cekate "idealne uslove"? Gdje to ima? U masti onih koji spavaju decenijama?
Neko je prosperirao, neko nije. Imate izbore svake 4 godine i birate to sto birate. I sta je problem? Nije po volji? Nije kao kod mame i tate kuci, osh sinko ovo, osh ono...Nije demokratski kao u svojoj kuci? E pa to nije demokratija. U demokratiji fizicki i umno sposobni doprinose zajednici i Drzavi. Ali, kao sto rekoh "idealne okolnosti" balkanskog izvora.. Strasno.. tuzno.
Hvala Lepo
Uglavnom, narodu nikako udovoljiti.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Ne zanimaju me ni namjesteni izbori u Crnoj Gori ni ova smijesna politicka scena. Daleko bilo da ne bih volio da doprinesem svojoj drzavi u svojoj struci, ali sve i da hocu to nije moguce, jer nijesam partijski podoban. Zbog toga, ja sigurno ne cekam da mi neko kreira idealne uslove, nego stvaram sebi uslove da ovu zemlju napustim. Hocu li uspjeti u tome, vidjecemo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks