Page 36 of 121 FirstFirst ... 263233343536373839404686 ... LastLast
Results 876 to 900 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Vezano za ovaj video i plamen... Samo kratko (vraticu se na to neki drugi put)

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Ovaj događaj je dovoljan da opomene one koji ne shvataju ili ne znaju ili ne vjeruju ili neće da vjeruju u ono što je očigledno. Postoji proročanstvo da se nekad ovaj plamen neće javljati.
    Vrlo interesantno... To ce se vjerovatno desiti kad neko oktrije ovaj 'migicni trik' koji za sad izgleda jos uvijek funkcionise i ispira siroke narodne mase.

Na kraju, nauka može samo da pokušava ovo da objasni. Religija nasuprot nauci je ponovo pokazala da je u prednosti.
    Treba naci adekvatni smajli za ovo... Da je religija (jos jednom) u prednosti u odnosu na nauku... Buahahaha! :lolblue:

Pretpostavljam da će se od srane ekipe postaviti neki pokušaji objašnjenja, ali sve je to unaprijed propast. Bog je jedan!
    Vidis kako ti vec unaprijed stavljas onaj povez o kojem sam ja odavno pricao? "ali sve je to unaprijed propast" Ti vec unaprijed sve negiras i ne zelis da cujes. Odlican primjer onog konja za naocnjakom. Da te podsjetim...

P.S. Za razliku od tebe, i tebi slicnih ovdje, ja sam bio u Jerusalim i izmedju ostalog sam vidio i ovaj 'sveti plamen'. Ovaj video je star pa se zato necu mnogo osvrcat' na njega jer vecina stvari koja je u njemu opisana NIJE tacna, tj. danas se NE desava. Od tih provjera pa do ostalih detalja koji su predstavljeni tu. No nije taj 'sveti plamen' jedini 'dokaz' postojanja boga. Imas razno razna mjesta gdje je isus ostavio otisak noge, ruke itd. itd. Samo kratka analogija - isto kao onaj 'siberijski isus' sto je ostavio svoje slovo 'X' (H cirilice) na kamenu pa je taj kamen sveti i svih 5-6 'iljada pratilaca mu se klanja...
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne veseli moj, ti si raskrinkan upravo u onome što je lijepo opisano u inicijalnom postu Mona Sax za koji kađem svaka čast, poštujem. Opis mi se sviđa, ja kad sam tome slično govorio banovali ste me ili brisali postove.

U duhu vaše priče, kakve ti veze imaš sa računarskim tehnologijama? Ti se nešto izmislio? Da patentirao si ove trominutne animacije na ovom forumu, sve tipa copy paste sa nekih drugih okolnih foruma ili nekih stranih, čak ponekad sa vrlo bajatim vijestima i zanimljivostima.
    Ali neko se pali na to i "lajkuje" ga. Sreća sad smo te raskrinkali da ljudi vide i znaju s kim imaju posla.

Nemoj me pogrešno shvatit, ne želim dalju konfrontaciju, iako tako možda izgleda. Samo sam malo naglasio ovaj skoro pa proročki, po pitanju tebe, napisan teks.

Ovo zadnje, Gaul poziva na ustanak, ti aludiraš rušenje regularno izabranih vlada u nekih 13-tak država iz nekih ličnih interesa iil iz golog straha, kud ide ovaj svijet, avaj!

Ja nemam veze sa kompijuterima, osim što ih znam koristiti, manje više dobro. Međutim nauka je stvorila kompijutere, a pošto ja volim nauku, pominjem kompijutere kao primjer uspjeha nauke da i tebi omogući da pišeš svoje mišljenje.

Šteta što je tvoje mišljenje u skladu sa državama koje nama, ljudima koji nisu opterećeni vjerom žele otkinuti glavu.

ti aludiraš rušenje regularno izabranih vlada u nekih 13-tak država iz nekih ličnih interesa iil iz golog straha, kud ide ovaj svijet, avaj!
    Ne aludiram u opće, ako ti ljudi žele da žive na taj način, neka im, samo da su što dalje od mene, fala geografiji da postoje granice između nas i tih država. Ono od čega je mene iskreno strah jeste da postoje ljudi kao ti koji bi htjeli iste te zakone primjeniti u ovoj državi, uskratiti slobodu izbora, kretanja i mišljenja, ljudi koji bi htjeli ubijati sve one koji se ponašaju ili misle drugačije.

Ponavljam, ovo nisam napisao ja, ovo si napisao ti.

Bravo za tih 13 ili koliko li reče zemalja, svaka čast!

Svi naši lokalni Kreacionisti i Fundamentalisti na ovom forumu koliko toliko poštuju sagovornike, pravdaju svete spise i razgovaraju sa manje više žestine, čak i najtvrdokorniji. Samo si ti jedini izjavio da želiš primjenu smrtonosnih zakona protiv ateista, otvoreno i bez pardona.

S druge strane ja to cjenim, bolje je odmah znati sa kime se ima posla i biti na oprezu. Ko zna koliko u stvari ima ovakvih ekstremista ali su dovoljno prisebni da to ne pominju u javnosti.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Vidis kako ti vec unaprijed stavljas onaj povez o kojem sam ja odavno pricao? "ali sve je to unaprijed propast" Ti vec unaprijed sve negiras i ne zelis da cujes. Odlican primjer onog konja za naocnjakom. Da te podsjetim...
    Meni ovo iskreno nije ni malo smijesno vec tragicno. Da neko moze toliko da bude protiv znanja da unaprijed odbaci mogucnost da nesto novo nauci i da ispravi makar malcice svoju perspektivu. Jer ovo nije pitanje vjere. Moze da bude Hriscanin a da ne vjeruje u glupi plamen. Ovo je cisto problem ponosa. Kao da je malo dijete koje se boji da prizna da nije u pravu pa unaprijed pocne da pravi izgovore za sebe. I to ponos u najgoroj mogucoj formi jer je lik bukvalno ponosan je na sopstveno neznanje i odbijanje da nauci. Mindblowing.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Mindblowing.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A? Kako? Znaci ja svojom glavom odlucujem sta je i kako, svojim ocima gledam stvari itd. a ti se vodis onim sto je neko drugi napisao i propisao a onda tvrdis da mojom glavom drugi upravljaju? Koliko moras cinican da budes da napises ovako nesto? Jel' to neko zastarjeli odbranbeni sistem iz starog zavjeta?
    Čorav kod očiju? Ja govorim o temi koja podrazumijeva neke stvari, ti bi ovđe bio valjda neki uljez, jer negiraš sve redom. Dalje, ti si sam pozivao druge da odluče o nečemu. Kako onda ti svojom glavom odlučuješ? Pogledaj svoj tekst, tamo piše.
    Uvjek prelećeš preko bitnih detalja, insistirajući samo na svojim. Vraćeš se na njih teatralno kada te nekoliko puta ljudi vrate na isto pitanje, istu stvar (primjer dolje). Indikativno je kako odbacuješ sve što ti nije u korist, makar onaj opis o preispitivanju? Mada i tu si nešto mrljao bio, iako je bio koncizno i precizno napisan, al vrlo kratko. Nego reci mi, kako možeš da dozvoljavaš sebi boldiranje nekoliko riječi u paragrafu, pa komenatarisanje zatim neke šuplje konstrukcije, preletio si mi to, kao i obično. Realno ne znam ni zašto pitam, ali ajd, možda odgovor bude inspirativan.
    Odbrambeni mehanizam? Nije tako, već činjenično stanje, sam si napisao.

A sto ces da ti napisem Sunjderu? Da, po tebi, i tebi slicnima, bog ima tri lica, tj. bozije lice, lice njeogovog sina (isusa) i svetoga duha? Pa to zna svako ko se krstio i ko se i dalje krsti, htio ili ne htio. I pri tom "U ime oca, i sina, i svetoga duha, amin" se jasno razdvaja bog (otac) od isusa (sina) dok si ih ti stavio u isti kos. To sto je isus sebe htio da prikaze kao boga je neka druga polemika zbog koje je kamenovan i 'nagrdjivan' vise puta... Ocemo li i o tome? Nije problem...
    Opet Sunđer, a ovamo ja ljut (ha ha). Dobro je napredujemo, ima nade za tebe. Sad mi reci detaljnije o dvojakoj prirodi Gospoda Isusa Hrista Božanskoj i ljudskoj, ako znaš. Moram ti sve vadit kliještima iz usta, prstiju? Napomena: “Bog je jedan, tri su lica Božija”.

Srecom, religija ne spada u nikakvo elementarno obrazovanje ma koliko ti to zelio. A vidim da ti prelazi od Ego-a da pises 'neznam' (ovdje "neznas") zajedno tako da je dobro vidjeti kako i takva zamlata ima uticaja na tebe. Meni je konfuzno. Da konfuznije ne moze bit'. Drago mi je da je tebi toliko jasno.
    Jok, ne spada, po željama tebe i tebi sličnih jedino. Makar u Crnoj Gori, ova ti priča nema osnova. Mislim da je ovđe momenat za smijeh, ali ne bih ipak, preskočiću (nivo i to, pfff). Pa za greške smo rekli da ih i funestis pravi, ako ih on pravi onda su i nama dozvoljene? Jel tako? NEZNAM za drugačije da je dogovoreno? Eh, omače mi se opet, cvrc! Pfff!

Jednostavno? Nisam siguran. Ubdjedljivo za nekoga sa sivom masom u lobanji? Definitivno ne. Ne znam sad dje se vraces u rikverc... Jedno 10-15 strana unazad da bude tacniji... Sad ako ovo izostavim te ces pocet' da izvojevas pobjedu a ako pocnem ponovo da ti pricam o istom onom sto sam pisao prije 10-15 strana bice da se ponavljam...
    Što jes jes uprostio sam ti ga maksimalno, ali ako si makar konture pofatao, možemo dalje? Vraćanje u nazad?

Bog je stvorio sve... Pa i grijeh... pa i lose ljude... Ne? Ah ne, bog je stvorio sve dobro a nekako se ti ljudi pokvarise... Jel' ih bog pokvario? Ne, neko drugi... djavo neki bice.. A ko je djavola stvorio? Sad moze ona strelice za ponavljanje da ide na pocetak gdje je opet... Bog sve stvorio... Ocemo li opet o ovome? Ocigledno si ti taj koji ne mrda od pocetka a zalis se kako tema ne 'napreduje'.
    “Houston we have a problem”. Bog stvorio grijeh? Ajd ti polako na te strelice pa ponovo čitaj šta ti je pisano tamo, sačekaću te ja ovđe, koliko se sjećam ti si odustao bio i ranije jedanput, jel to bilo na istom mjestu? Jest kod njega si nešto ljut kao bio i onda si pauzirao, čini mi se neko vrijeme.

Tražiti izvinjenje, za argumentovanu priču koju neko evidentno ne razumije (ili misli da zna nešto protiv, što drugi ne znaju) i još na kraju karakteriše sa “lažeš” je iz ljutnje ili možda nešto pozitivnije npr. stpljenje?
    Da hoćeš kulturno i bez vrijeđanja, bez Bogohulnih riječi pričati sa drugima možda bi mogli napredovati, ovako, meni ostaje samo da pretpostavim, da tebi nije do ove priče na ovoj temi, jer samo pokušavaš da pronađeš neki metod, način da ili skreneš temu, ili degutantno da kritikuješ druge (ne mislim na sebe). Nivo koga se navodno držiš ti je izuzetno “low” ukoliko se nastaviš ponašati i dalje slično, šta da ti kažem.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

“Houston we have a problem”. Bog stvorio grijeh? Ajd ti polako na te strelice pa ponovo čitaj šta ti je pisano tamo, sačekaću te ja ovđe, koliko se sjećam ti si odustao bio i ranije jedanput, jel to bilo na istom mjestu? Jest kod njega si nešto ljut kao bio i onda si pauzirao, čini mi se neko vrijeme.

Tražiti izvinjenje, za argumentovanu priču koju neko evidentno ne razumije (ili misli da zna nešto protiv, što drugi ne znaju) i još na kraju karakteriše sa “lažeš” je iz ljutnje ili možda nešto pozitivnije npr. stpljenje?
    Da hoćeš kulturno i bez vrijeđanja, bez Bogohulnih riječi pričati sa drugima možda bi mogli napredovati, ovako, meni ostaje samo da pretpostavim, da tebi nije do ove priče na ovoj temi, jer samo pokušavaš da pronađeš neki metod, način da ili skreneš temu, ili degutantno da kritikuješ druge (ne mislim na sebe). Nivo koga se navodno držiš ti je izuzetno “low” ukoliko se nastaviš ponašati i dalje slično, šta da ti kažem.
    Ovo se zove odgovor na pitanje ? Maroviću TI SI !!!!!!
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tebi nikad nista ne valja jer si u startu odlucio da je prica o plamenu istinita i ne dozvoljava ti ponos da prihvatis da ateista moze da bude u pravu. Kako ne vidis sta radis? Ne postoji niti jedan jedini dokaz da se taj plamen spusta nekakvim cudom, a sa druge strane postoji makar jedno potpuno logicno i naucno objasnjenje. I ti ga opet ne prihvatas. Ali neka ti bude. Sacemo da pojacamo tempo pa da vidimo koliko obraza imas da odbacis istinu.
    Oprosti mi, moraću malo kraće pisat, vidim raspisali ste se, pa da ve mogu stić.
    Konstrukcije, kao i obično.

Poštujem ti ja ovog Kostas-a, ovo je na nekom blogu, ili šta slično, relativno fino napisano, đje su ovđe dokazi osim njegovih tvrdnji i eventualno navoda? Detaljno ću čitat kasnije, samo sam počeo.

Niko ti ne brani da vjerujes u Hriscanstvo, ali zasto bi se spustao na taj nivo da prihvatas ocigledne i lose madjionicarke trikove dizajnirane da te drze u pokornosti?
    Nisam siguran da je udar groma u onaj stub mašioničarski trik. Znaš nešto više, molim te objasni, da i mi znamo.
    Ako nemas vremena sve da procitas, evo par bitnih detalja. Iz knjige pravoslavnog svestenika:
    Jos jedan pravoslavni svestenik Nikephoros Theotokis je 1880-e izjavio da se plamen ne spusta nikakvim cudom, nego da patrijarh sam pali svijecu. I prevod patrijarhove molitve koja se tom prilikom cita takodje razotkriva da se ne radi o cudu nego upravo o potpuno prirodnom paljenju plamena u znak sjecanja na Hristovo vaskrsnuce.
    Ukratko, crkva kao i obicno laze na sve strane jer im odgovara da vjernici budu slijepi i da prihvate sve sto im crkva servira.
    Dobro, pravoslavnih sveštenika prvo ima i u nekim crkvama koje od zvaničnih nisu priznate, da ovako nešto napiše “regularni” sveštenik, priznaćeš ne ide, ili će snositi neke posledice zbog toga. Dalje, ti na osnovu svojih prtpostavki koje treba provjeriti smatraš da crkva laže? Imaš neki ubjedljiviji bilo šta?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci on je raskrinkan jer se ti slazes sa Monom? To bi bilo isto kao da ja kazem da si ti raskrinkan zato sto se slazem sa Fidelom ili bilo kojim drugim forumasem koji kaze nesto sto mi se dopadne protiv tebe. Post za koji si se uhvatio kao smrt za babu samo pokazuje licno misljenje Mone o funestisu. Nista vise.
    Pogrešno, on je raskrinkan jer nešto što sam ja davno vidio i pokušao da napišem, sada vidim konstatuju i drugi, znači nisam jedini. Morao sam da podvučem ovaj post iskreno mi se dopao. Ovo ostalo ti nema mnogo smisla, niti može bit tačno, objasnio sam ti.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Ti svestenici su itekako regularni. Ovaj iz 1880-e je ustvari bio arhiepiskop. Nema ovdje nikakvih pretpostavki. Radi se o simbolicnoj ceremoniji koja je prerasla u sujevjerje koje crkva dopusta i aktivno propagira. Da im ne odgovara takva situacija objasnili bi ljudima o cemu se radi. Svaki put kad nauka kaze nesto sto moze da se protumaci u korist vjere oni se za to uhvate. Ali im ne pada na pamet da puste naucnike da istraze ovo "cudo". Mora li da bude ociglednije od ovoga da crkva manipulise ljudima jeftinim trikovima?

Pogrešno, on je raskrinkan jer nešto što sam ja davno vidio i pokušao da napišem, sada vidim konstatuju i drugi, znači nisam jedini. Morao sam da podvučem ovaj post iskreno mi se dopao. Ovo ostalo ti nema mnogo smisla, niti može bit tačno, objasnio sam ti.
    Pa sta ako nisi jedini? To i dalje ne dokazuje da si u pravu. Moj primjer i dalje stoji. Nisam ni ja jedini koji je primijetio da ti, Ego, BIGa, Mabus itd. ne znate o cemu pricate. Ali to nije dokaz nicega. I da svi ljudi sa foruma dodju i kazu "slazem se sa [ubaci clana foruma]" to ne dokazuje da je taj clan foruma u pravu ili nije. Dokaz mora da bude argumentovan. Mona Sax je samo iznijela svoje misljenje. Cak i ne tvrdi suprotno. Procitaj taj post jos jednom. Jasno kaze:

Quote Originally Posted by Mona Sax
    ...mislim da ti iznosis brdo naucnih materijala, na konto kojih zelis da ti se da neko priznanje da si pametan covjek...
    Dakle ni u jednom trenutku Mona nije iznijela dokaz da je njeno misljenje ispravno. A ti si jedva docekao ga prihvatis kao dokaz.
    Last edited by VanjaTheMan; 29-06-15 at 18:39.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vrlo interesantno... To ce se vjerovatno desiti kad neko oktrije ovaj 'migicni trik' koji za sad izgleda jos uvijek funkcionise i ispira siroke narodne mase.
    Dobro si rekao “vjerovatno”, što ne znači potvrdu. Moguće da ne znaš proročanstvo? Moguće da namjerno maliciozno govoriš o tome, pored toga što neko vjeruje u to? Ne popravljaš onaj “low level” na pravi način.

Treba naci adekvatni smajli za ovo... Da je religija (jos jednom) u prednosti u odnosu na nauku... Buahahaha!
    Stvar vjerovanja ili vaše zablude. Ne bih ovo sad, možda nekad kasnije.

Upravo i ovaj konj zna da Bog postoji, šta da ti kažem, ti ne znaš, eh koliko je on u prednosti nad tobom. Izvini, nemam običaj da ovako pričam, samo kad je neko bespotrebno uporan, omakne mi se.

P.S. Za razliku od tebe, i tebi slicnih ovdje, ja sam bio u Jerusalim i izmedju ostalog sam vidio i ovaj 'sveti plamen'. Ovaj video je star pa se zato necu mnogo osvrcat' na njega jer vecina stvari koja je u njemu opisana NIJE tacna, tj. danas se NE desava. Od tih provjera pa do ostalih detalja koji su predstavljeni tu. No nije taj 'sveti plamen' jedini 'dokaz' postojanja boga. Imas razno razna mjesta gdje je isus ostavio otisak noge, ruke itd. itd. Samo kratka analogija - isto kao onaj 'siberijski isus' sto je ostavio svoje slovo 'X' (H cirilice) na kamenu pa je taj kamen sveti i svih 5-6 'iljada pratilaca mu se klanja...
    Na osnovu čega, ti sa sigurnošću možeš da tvrdiš da ja nisam bio u Jerusalimu i to upravo na pravoslavnu Veliku Subotu? Odakle ti znaš da li sam ja vidio ovaj Sveti Plamen odnosno držao ga u ruci? Podozrenje? Znaš li ti uopšte šta znači ta riječ?
    I ja sam napisao da je video od 1998 čini mi se, a da postoje novije verzije upravo od ove i prošlih godina, sa boljom rezolucijom itd. (youtube) pa se ne hvalim. Low Level!
    Tačno postoji mnogo mjesta za koje postoje neke vjerske, religiozne priče, ništa sporno.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Davno je rekao neko pametniji od nas: "Raspravljati se sa vjernicima, je kao ispravljati k*rac mrtvom magarcu - uzaludno..."
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    Ja nemam veze sa kompijuterima, osim što ih znam koristiti, manje više dobro. Međutim nauka je stvorila kompijutere, a pošto ja volim nauku, pominjem kompijutere kao primjer uspjeha nauke da i tebi omogući da pišeš svoje mišljenje.
    Razumjeli smo se oko ovog, nema potrebe da se pravdaš. Ja sam svoje mišljenje mogao pisati i na egipatskom pergamentu, čak i na kamenu, ljudi bi me shvatili i razumjeli. Znači nauka je suvišta u ovom banalnom slučaju, nebitno.

Šteta što je tvoje mišljenje u skladu sa državama koje nama, ljudima koji nisu opterećeni vjerom žele otkinuti glavu.
    Nisi dokazao da te države kidaju glave, znamo samo da postoji smrtna kazna u njihovom zakonu vezana za “nevjernike”, pronađi online njihov zakon (krivičn, vjerski koji god), pa da ti povjerujemo.

Ne aludiram u opće, ako ti ljudi žele da žive na taj način, neka im, samo da su što dalje od mene, fala geografiji da postoje granice između nas i tih država. Ono od čega je mene iskreno strah jeste da postoje ljudi kao ti koji bi htjeli iste te zakone primjeniti u ovoj državi, uskratiti slobodu izbora, kretanja i mišljenja, ljudi koji bi htjeli ubijati sve one koji se ponašaju ili misle drugačije.
    Gdje ja to napisah upravo tako kako ti konstruišeš. Volite konstrukcije, svi redom.

Ponavljam, ovo nisam napisao ja, ovo si napisao ti.
    Hoćeš da ja ovo stavim u signature, ako će ti tako bit lakše, vidim svašta se stavlja, pa velim da ti pomognem?

Svi naši lokalni Kreacionisti i Fundamentalisti na ovom forumu koliko toliko poštuju sagovornike, pravdaju svete spise i razgovaraju sa manje više žestine, čak i najtvrdokorniji. Samo si ti jedini izjavio da želiš primjenu smrtonosnih zakona protiv ateista, otvoreno i bez pardona.
    S druge strane ja to cjenim, bolje je odmah znati sa kime se ima posla i biti na oprezu. Ko zna koliko u stvari ima ovakvih ekstremista ali su dovoljno prisebni da to ne pominju u javnosti.
    Vidim slike konja magarac, psovke, Bogohulne stvari skoro, a ti mi govoriš “koliko toliko” poštuju sagovornike. Ironija? Sarkazam? Skrivena pišćeva misao? Ne kontam, pomagaj! Molim te da me tačno citiraš, đe ja to rekoh kako ti izvede zaključak i napisa ovo gore (boldovano)? Konstrukcije, strah, malodušnost, panika šta je reci mi? Moj tekst je posvećen vladavini prava, poštovanju zakonitosti i zakona, očuvanje demokratskih principa, jačanju društvenih stubova itd. Ko zna veseli moj dal je onaj video formiran na stvarnim činjenicama, a ti se tu ložiš. Tvoj izbor.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni ovo iskreno nije ni malo smijesno vec tragicno. Da neko moze toliko da bude protiv znanja da unaprijed odbaci mogucnost da nesto novo nauci i da ispravi makar malcice svoju perspektivu. Jer ovo nije pitanje vjere. Moze da bude Hriscanin a da ne vjeruje u glupi plamen. Ovo je cisto problem ponosa. Kao da je malo dijete koje se boji da prizna da nije u pravu pa unaprijed pocne da pravi izgovore za sebe. I to ponos u najgoroj mogucoj formi jer je lik bukvalno ponosan je na sopstveno neznanje i odbijanje da nauci. Mindblowing.
    Konstrukcije bez osnova Vanja, ponovo? Razmisli dal treba da ti demantujem išta ovđe?

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Zovem te Sunjdere od samog pocetka, sto ti je bas sad to zasmetalo? Nisi se prije zalio...

Ne znam vise ni da li da te citiram ili ne... Gandi je vjerovatno u pravu sa ovim zadnjim... Sto god ja rekao je 'low level' ma koliko prazna tvoja prica bila... Jedino mi je interesantno kako imas obraza da kazes da sam ja taj koji ne zeli da vidi ocigledno nakon svega sto smo ispisali... Ne znam kako mozes, taman neka ti je na obraz

Eto, da te ne citiram vise, gubi se poenta... reci mi samo jedno... Sto bi radio kad bi se dokazalo da je taj 'sveti plamen' obican trik u moru trikova koje crkva koristi da ispira mozgove vjernicima poput tebe?

Kratak odgovor bi dobro dosao, i ti si se raspisao, ne moze co'ek vise povatat' sve nebuloze...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ti svetenici su itekako regularni. Ovaj iz 1880-e je ustvari bio arhiepiskop. Nema ovdje nikakvih pretpostavki. Radi se o simbolicnoj ceremoniji koja je prerasla u sujevjerje koje crkva dopusta i aktivno propagira. Da im ne odgovara takva situacija objasnili bi ljudima o cemu se radi. Svaki put kad nauka kaze nesto sto moze da se protumaci u korist vjere oni se za to uhvate. Ali im ne pada na pamet da puste naucnike da istraze ovo "cudo". Mora li da bude ociglednije od ovoga da crkva manipulise ljudima jeftinim trikovima?
    Ne znamo Vanja dovoljno o sveštenicima, znamo samo ono što ti koristiš u svoje ciljeve, ako mi (i ostalima na forumu) daš činjenice koje bi i mi mogli provjeriti i složiti se s tobom, ok pozdravljam. Jesmo li tu? Ko kaže da su oni imali ikakve veze sa ovim, čak 1880? Dal je materijal objavljen eventualno posle njihove smrti? Samo ideja, jel moguća?
    Plamen, Izbjegavaš mi plamen kao posledicu groma, reci mi od kada ova tradicija traje? Samo ideja, ništa više.

Pa sta ako nisi jedini? To i dalje ne dokazuje da si u pravu. Moj primjer i dalje stoji. Nisam ni ja jedini koji je primijetio da ti, Ego, BIGa, Mabus itd. ne znate o cemu pricate. Ali to nije dokaz nicega. I da svi ljudi sa foruma dodju i kazu "slazem se sa [ubaci clana foruma]" to ne dokazuje da je taj clan foruma u pravu ili nije. Dokaz mora da bude argumentovan. Mona Sax je samo iznijela svoje misljenje. Cak i ne tvrdi suprotno. Procitaj taj post jos jednom. Jasno kaze:
    Ako nisam jedini, razmišljam o formiranju NVO samo još da vidim neki naziv itd. (šalim se). Vanja, ovo poslednje ti je srećom spas, ja sam i rekao da mi se dopao tekst i da mi se svidio, mišljenja nam se poklapaju, da malo proširim, šta sam ja tu dokazivao, bez izražavao saglasnost sa idejom opisanom u tekstu?
    Monin citat, super! Odlično si boldovao, a sad mi reci đe ja napisah da je tamo neki dokaz? Vidi gore ponovo.
    Samo da zaključim, ako dozvoliš. Očigledno je da funestis trpa gomile materijala, otvara gomile tema, prati nauku, daje neko svoje mišljenje, i slično niko to ne spori ni citat to ne spori. Zaključak je u citatu sasvim logičan, po meni, jer sam imao par rasprava koje su išle meni nekim čudnim tokom, tako da sam posumnjao. Funestisu svaka čast, da nije njega meni bi bilo dosadno ovđe, uvjek rado pogledam šta piše.

Dakle ni u jednom trenutku Mona nije iznijela dokaz da je njeno misljenje ispravno. A ti si jedva docekao ga prihvatis kao dokaz.
    Jesam li ja dokazivao da je neko mišljenje ispravno. Ono što je napisano tamo, a ti citirao je stvar mišljenja, s kojim se ja slažem, a tako sam i pisao. Zašto u svemu tražiš dokaz? U neke stvari treba vjerovati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Davno je rekao neko pametniji od nas: "Raspravljati se sa vjernicima, je kao ispravljati k*rac mrtvom magarcu - uzaludno..."
    Cijenim i želju i volju i napor za zvučnom replikom, ali trebalo je bar znat ko je taj neko pametniji, eto mogao je neko pitat, čisto slučajno. Tako zvučne replike odjekuju istorijom.
    (šalim se)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

Ala vi imate fine hobije...

Pokušavam da zaista shvatim rečeno, bar onako kako si napisao...kako stvari stoje jeste da ispravljati mrtvom magaretu onu stvar je -uzaludno, a one tri tačkice na kraju možemo shvatiti kao uzdah očajanja. Onog kukavnog poslije dužeg truda

Ili si htio nešto drugo reć, po vješto situiranoj zapeti ne bih rekao.

Tako da, što vele oni još pametniji - ''oće jezik pravo da reče''.

@ Bobe

Svaka čast, tučeš direktima i kratkim krošeima. Opijenost je vidljiva, ne ide im da ti ni nick potrefe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vidim slike konja magarac, psovke, Bogohulne stvari skoro, a ti mi govoriš “koliko toliko” poštuju sagovornike. Ironija? Sarkazam? Skrivena pišćeva misao? Ne kontam, pomagaj! Molim te da me tačno citiraš, đe ja to rekoh kako ti izvede zaključak i napisa ovo gore (boldovano)? Konstrukcije, strah, malodušnost, panika šta je reci mi? Moj tekst je posvećen vladavini prava, poštovanju zakonitosti i zakona, očuvanje demokratskih principa, jačanju društvenih stubova itd. Ko zna veseli moj dal je onaj video formiran na stvarnim činjenicama, a ti se tu ložiš. Tvoj izbor.
    Nije u opće bitno da li je taj video tačan ili nije, bitna je tvoja izjava da podržavaš takav progon. Sve i da ništa od toga nije istina i da su to sve samo insinuacije i zli jezici i neistine, činjenica ostaje da si ti i samo ti izjavio:

Bravo za tih 13 ili koliko li reče zemalja, svaka čast!

Možda je sve to laž i američka propaganda, možda ali je činjenica da TI podržavaš politiku proganjanja ateista i da nam želiš zlo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nije u opće bitno da li je taj video tačan ili nije, bitna je tvoja izjava da podržavaš takav progon.

Možda je sve to laž i američka propaganda, možda ali je činjenica da TI podržavaš politiku proganjanja ateista i da nam želiš zlo.
    Svak koji te rasturi postane veoma neprhvatljiva ličnost. Shvatljivo i zašto

Neko trol, neko potencijalni ubica...

Požuri sa distancom, jer te kolega gazi , bojim se da će ga optužit za ateistocid - hahahahaha

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,433
    Thanked in
    2,086 Posts

Oprosti mi, moraću malo kraće pisat, vidim raspisali ste se, pa da ve mogu stić.
    Možeš li ti meni odgovorit da li vjeruješ da je Muhamed božiji poslanik i da je Kuran božija riječ?

Meni djeluje prilično vjerovatno da je odgovor ne budući da si hrišćanin, ali ovdje se nikad ne zna jer među forumašima imamo i nekih hibridnih religija, pa čisto da rasčistimo da ne bi ispalo da prejudiciramo tvoje stavove.

Dakle, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,855
    Thanked in
    3,587 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Požuri sa distancom, jer te kolega gazi , bojim se da će ga optužit za ateistocid - hahahahaha
    Sa kojeg si ti takmicenja dosao? Koju ti bolesnu pricu propagiras?
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zovem te Sunjdere od samog pocetka, sto ti je bas sad to zasmetalo? Nisi se prije zalio...
    Ne znam vise ni da li da te citiram ili ne... Gandi je vjerovatno u pravu sa ovim zadnjim... Sto god ja rekao je 'low level' ma koliko prazna tvoja prica bila... Jedino mi je interesantno kako imas obraza da kazes da sam ja taj koji ne zeli da vidi ocigledno nakon svega sto smo ispisali... Ne znam kako mozes, taman neka ti je na obraz
    Eto, da te ne citiram vise, gubi se poenta... reci mi samo jedno... Sto bi radio kad bi se dokazalo da je taj 'sveti plamen' obican trik u moru trikova koje crkva koristi da ispira mozgove vjernicima poput tebe?
    Kratak odgovor bi dobro dosao, i ti si se raspisao, ne moze co'ek vise povatat' sve nebuloze...
    Pa i ne smeta mi, opet podozrenje, ne reče mi znaš li šta je to? Rekao sam da je tako navedeno samo kad je neka muka i salje stojim iza toga, nemam razloga da se žalim, čak mi je simpatičan taj hrapavi prevod.
    Ah, Gandalf ili Gandi, ni ti ne znaš autora tako značajne i nadahnute replike, šteta, taman sam se ponadao, inače sve znate, ništa vam nije strano.
    Pa ja i dalje očekujem nastavak, zar nije očigledno, imaš nekoliko pitanja otvorenih stali smo kod dvojake prirode, koju mi uporno izbjegavaš, a i ti navedi đje si ukočio nije problem. Ako je moje očekivanje nastavka, greška, objasni mi kako? Jel to retorika neka šuplja? Šta? Teatralnost nije argument, da ne budeš u zabludi, bespotrebno. Djeluješ mi s ovom melodramatikom kao neka špansko-indijska serija.
    Plamen? Dobro pitanje, priznajem, zamislio si me.
    Prvo, nisi mi odgovorio na moja pitanja postavljena tebi vezana za plamen, tako da mi je malo nejasno kako sad možeš da tražiš odgovor, na svoje jedno pitanje? Jel ovo “kako tako” poštovanje sagovornika o kome funestis govori? Forumska pravila?
    Svejedno, pokušaču ti odgovoriti, vjerujem da je tako nešto nemoguće, radi se o vrlo značajnoj tradiciji koja je, pored svih Vanjinih iskopanih Kostasa i moguće potplaćenih ili revoltiranih ili frustriranih sveštenika, dobro čak, mnogo odlično bolje opisana u mnogim drugim knjigama od vrlo značajnijih i poznatijih autora. Sam događaj vezan za onaj stub je značajo indikativan. Kako plamen može bit “drugačiji” isto teško da može nauka objasniti. Znači čisto sumnjam da će se tako nešto dogoditi. Ako se i dogodi, šta bih radio? Zar nije očigledno, preispitivao bih, tako sam i ranije pominjao, da si umio čitati.

Opet "low level" na kraju, ne možeš bez peckanja, pokušaja uvreda, al logično je jer eno se i ponavljaš, zar sam te toliko dekoncentrisao? Vanja preporučuje čaj s limunom.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

"Želi nam zlo" je understatement. Željeti nekome zlo uglavnom znači željeti da polomi nogu, izgubi pare, posao, curu, momka, ženu, muža itd...
    On nama želi smrt !! Vjerovatno da se ne bi osjećao glupim
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pitanje za muslimane i za ostale vjernike. Da li bas pratite sve sto pise u kuranu/bibliji? npr ramazan, ne pijete alkohol nikad, klanjate li 5 puta na dan? Za bibliju takodje, post i sve ostalo ne sjecam se svega davno je procitah sorry.

Zato sto po meni ili si full vjernik i sve to praktikujes, ili nisi. Nema ono ponekad da ponekad ne. Za zene, po meni, moraju da nose hidzab jer to jasno pise u kuranu. Pa mi je cudno kad mi se neka, sto ga ne nosi, oglasava kao prava muslimanka. Takodje za klanjanje 5 puta dnevno. Znaci po meni ili jesi ili nisi. Nema sredine. Sta vi mislite o tome?
    http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
    Les chiens aboient, la caravane passe.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Bog ne voli nasilnike, citirao sam vam ja no vas interesuje sto drugi pricaju.

A vi te potencirate i njima vaznost dajete a izvoru, Njegovoj Rijeci, Istini, nebi da se primaknete.

Nemoze to tako. To su ove prvremene istine sto ljudi izmisle, neprovjerene.

Page 36 of 121 FirstFirst ... 263233343536373839404686 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)