Ja ne znam je li on novinar ili fotograf, tek to da je veliki.
Da
Ne
Veliki novinar Anto Baković![]()
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
http://www.cdm.me/kolumne/sedam-klju...a-zasto-u-nato
Darko Pajović o razlozima ulaska u NATO.
Антове су слике, али Википедија текст мислим да није.
У карго простору видимо неколико оклопних амфибија, три десантна ховеркрафта, и остала транспортна и логистичка возила.Рекао бих да се ради о возилима неке позаднинске јединице Маринаца.
"Опасни арсенал" је уствари дефанзивно оружје, за ПВО и блиску, непосредну одбрану брода.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Redom:
2) Civilizacijske vrijednosti i demokratija nemaju dodirnih tačaka sa NATO-om, a ako prepravimo definicije da bismo "bili realni" ili kako već to ljudi vole kazat, onda to nije nešto za što smo se opredjelili.
3) Korelacija nije implikacija.
4) ditto
7) Nije tačno da su razlog bombardovanja bile "nedemokratičnost i autoritarizam" u Srbiji. Ovom "iskrenom žaljenju" nijesam svjedočio, ali volio bih vidjet tu iskrenost.
★
![]()
26° Podgorica
Štampano izdanje Marketing Ombudsman Biznis akademija gastro
![]()
Miloš Krivokapić
KONTRASTAV
28.6.2015 19:25
NATO – kultura nasilja
NATO jeste zajednica vrijednosti, ali vrijednosti oličenih u kulturi nasilja naspram slabijih i naspram same prirode
257 pregleda
9 komentara
Foto: Shutterstock
Profesora Nenada Koprivicu pamtim sa fakulteta kao vrlo korektnog i obrazovanog čovjeka. Očigledno je posao u NVO CEDEM jedini razlog zašto profesor Koprivica prilikom obraćanja javnosti umjesto naučnih činjenica koristi mentalnu hirurgiju.
Činjenice su uvijek bile put ka istini, a mentalna hirurgija je jedan od nosećih stubova palanke, duhovno učaurenog polusvijeta. Baštineći mentalnu hirurgiju umjesto istine kao univerzalne ljudske vrijednosti, profesor se dovodi u konflikt sa sobom kao naučnim radnikom.
Dakle, NATO jeste zajednica vrijednosti, ali vrijednosti oličenih u kulturi nasilja naspram slabijih i naspram same prirode. NATO je, urušavanjem Varšavskog pakta, izgubio svoj raison d'etre. Tačno je da se NATO zalaže za iste principe i vrijednosti kao ovakva EU ; dok je NATO vojno krilo, EU je političko – ekonomsko krilo centara moći oličenih u Bildeberškoj grupi, Trilateralnoj komisiji, sa ciljem globalnog sprovođenja neoliberalne eutanazije, uz slobodu kretanja kapitala i nemogućnost kretanja rada.
Što se tiče borbe protiv organizovanog kriminala, od kako je NATO preuzeo kontrolu nad Avganistanom, višestruko je povećan promet opojnih droga, što je najefektniji način za punjenje crnih državnih fondova. Ali, to se ne uči na fakultetu. Zalaganje NATO-a za vladavinu prava je upravo srž mentalne hirurgije, budući da se NATO zalaže za kodifikaciju prava jačeg, tako da je suština evroatlanskih integracija Crne Gore sljedeća: crnogorske hartije od vrijednosti u američko – britanskom džepu, a američka puška na crnogorskom ramenu. Stalno se spominje kršenje ljudskih i manjinskih prava u zemljama koje pružaju otpor, dok kršenje ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji, partneru SAD, niko i ne spominje.
NATO nije sistem kolektivne sigurnosti nego vojni instrument globalnog nasilja, u cilju maksimizacije profita. Privatizacijom strateških grana privrede Crne Gore pod okriljem EU, profit odlazi van zemlje, te nije u funkciji razvoja društva. Ulazak Crne Gore u EU, takođe nema svrhe ukoliko ne postoje proizvodi koji bi bili konkurentni na tržištu od 450 miliona ljudi. Pojedine nevladine organizacije dobijaju grantove i donacije od američke, britanske, holandske ambasade, te raznih fondacija, kako bi bile instrument kontrole vlasti i kako bi sprovodile "meku moć".
Putem kontrole vlasti, zapadni centri moći imaju jasan uvid u to šta rade domaći najamnici. Na taj način, mogu da ih ucjenjuju sa korupcijom i kriminalom, smanjujući im manevarski prostor. Meka moć se ogleda u "celebrity" kulturi zasnovanoj na materijalističko–utilitarističkom konceptu, nesuzdrživom konzumerizmu i životarenju na dug. Od univerziteta, preko NVO organizacija, do instritucija, niko ne spominje vitalne interese odumiruće srednje klase: lustraciju, reviziju privatizacije, nacionalizaciju imovine stečene bez znanja i rada.
Cilj NATO-a jeste da se Amerikanci nalaze u Evropi, Ruse van nje, a Njemci ispod (pod američkom čizmom), kao što je rekao lord Ismaj, 1949 godine. Budući da je najveća NATO baza u Evropi upravo u Njemačkoj, atlantistička elita i putem špijunaže nastoji da ograniči potencijale Njemačke. Uz to, tu elitu plaši Rusija u Evropi, jer je robna razmjena između Njemačke i Rusije višestruko veća u odnosu na robnu razmjenu Njemačke i SAD.
Ukoliko bi se spojili ruski resursi i energenti, te njemačka tehnologija i kapital, EU kao američka sluškinja, bi izgubila svoju funkciju. Sukobom između Evrope i Rusije, profitila bi SAD, koristeći bezvrijedne dolare za kreditiranje suparnika, te bježeći iz ulaganja u finansijske derivate u realne proizvode. Uz jačanje BRIKS zemalja i osovine Peking – Moskva, te Moskva – Berlin, zapadne elite bi gubile moć, a stvorena bi bila Evroazija, kopneni multipolarni sistem moći od Lisabona do Vladivostoka. Zbog toga NATO-u trebaju sukobi na obodima centralne središnje zemlje (Mekinderovog Hartlenda), u Ukrajini, Iraku, Siriji - da se onemoguće evroazijski integracioni procesi i da se cijena nafte drži niskom.
Što se tiče suverenosti i nezavisnoti Crne Gore i svih zemalja bivše Jugoslavije jasno je da niko tu više nije slobodan. Suverena vlast, uz teritoriju i stanovništvo je ključni element postojanja države. Ako vlast predstavlja, ali ne zastupa narod i ako država nije partner u međunarodnim ekonomskim odnosima, onda se defacto, radi o protektoratu. Politički vrh u takvoj praznoj ljušturi, koristi NATO kao državnu religiju. NATO se brine o prirodi i ekosistemu, tako što s vremena na vrijeme posije uranijum, koji se raspada stotinama godina. I svakako donosi ekonomski razvoj, pogledajte te rezervate raja na planeti: Albaniju, Rumuniju i Bugarsku. Stoga, korist od evroatlanskih integracija imaju jedino zapadni centri moći, kao i domaća elita koja će pri institucijama EU i NATO da uhljebi bliske ljude.
Ovo mi je brat, nemoj da ga je ko slučajno takao odje![]()
Ako nadješ nešto od ovoga da nije istina što je napisao, uticaću![]()
http://portalanalitika.me/clanak/192...iz-1974-godine
Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom se traži da granica sa Crnom Gorom bude ona koja je određena Ustavom iz 1974. godine, pišu Vijesti.![]()
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Prepostavljam da vecina nije za ulazak, i ja sam jedan od onih za NE
Ali sta to vrijedi kad nas niko nece pitat, jer vlast ne drze crnogorci i nasi ljudi, mislim oni jesu nasi ali to su obicne marionete koje zapadni demoni menjaju kao sto dva lika menjaju figure saha dok igraju.
Ne moze me niko ubijedit da Milo nije placenik, isto kao sto su Vucic, Rama i ostali...
Toliko je ocigledno, samo treba otvorit oci.
nemam pojma o NATO-u...ali cim je protiv Rusa , mora da je nesto dobro !
![]()
![]()
![]()
Last edited by Tattoo; 29-06-15 at 14:57.
"NATO žuri da prihvati Crnu Goru u članstvo, praktično da zaštiti tu državu od utcaja Srbije, čiji je bila dio", kazao je Kalašnjikov ruskoj agenciji Interfaks.
Više se i ne kriju, počinje otvorena borba
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Ствар је у томе да је у Србији у току велика борба између двије идеологије.Једна види Србију на западу и као регионалног лидера а друга има ревидирани план Велике Србије (Србија, Сјевер Косова, Црна Гора, Р.Српска) који би се могао остварити, по њиховом мишљењу, једино уз помоћ Русије.
Е сад Руси не само да знају да тако ови мисле, већ и подстичу таква мишљења.Зашто?
Па да би лакше придобили Србе и Србију за свој гасни пројекат.
Калаш нам је само открио оно што смо ми већ знали, да је у пројетима одређених глава у Москви, а искрено се надам и волио бих да су то ипак мањинске главе, Црна Гора само отуђени дио Србије.
Last edited by BAR; 29-06-15 at 17:52.
Pijana džukela....ne bi znao ni da pronađe CG na mapi
Puškov: NATO je već donio odluku da primi Crnu Goru
Komentari (1)A A A
Predsjednik Komiteta za međunarodne poslove ruske Državne Dume, Aleksej Puškov ocijenio je danas da je NATO u principu već donio odluku o tome da primi Crnu Goru, i da se to uklapa u sadašnju strategiju alijanse.
Aleksej Puškov
"Ubrzano primanje Crne Gore, ako se dogodi, biće samo potvrda aktivnosti NATO u širenju svog vojnog i političkog prisustva na teritorijama Istočne i Južne Evrope", rekao je Puškov novinarima, prenosi TAS.
Prema njegovim riječima, tu nema ničeg što bi izlazilo iz okvira sadašnje strategije NATO.
Puškov smatra da je u principu odluka o prijemu Crne Gore već donijeta, ali da je "drugo pitanje kada će to biti formalizovano".
"NATO intenzivno konsoliduje vojno-politički prostor koji kontroliše. Ako Crna Gora bude primljena ranije najavljenog datuma, to će biti potvrda namjere konsolidacije alijanse", rekao je on.
Po njegovim riječima, konsolidacija je povezana s težnjama NATO da iskoristi "napetost, krizu koja postoji u odnosima Rusije i Zapada kako bi maksimalno povećao vojno prisustvo u državama Istočne i Južne Evrope".
Zamjenik Komiteta za medjunarodne poslove gornjeg doma, Savjeta federacije, Vladimir Džabarov izjavio je ulazak Crne Gore u NATO neće promijeniti odnos snaga u Evropi.
"To će biti prije simboličan ulazak, tu ima više političkog elementa. Izgleda da naši Zapadni partneri žele da pokažu da je NATO veoma privlačan za sve evropske zemlj", rekao je Džabarov.
On je ocijenio da je moguće da Crna Gora ima takozvani kompleks malih država, a to je da im pripadanje krupnim organizacijama omogućava da se osećaju bezbjedno.
Ово је једно паметно размишљање из руске перспективе.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks