Ne znam jer na netu informacije dosta variraju. Najvise zbog toga sto ima masu kopija i te jeftine..
Kad stigne moja, javljam.
--------------------------
Do Not Disturb.
Koja je procedura zalbe na kaznu? Napisase mi 50e za nepropustanje pjesaka na malom kruznom a pjesak krenuo nakon sto sam ja nagazio na pjesacki + pajkan nije ni gledao u mene nego je taksisti pisao kaznu...
Poslato preko goluba pismonoše
Do Not Disturb.
bolje da si im dao odma 10e,u kesu....
Guzva je bila, ne bi prihvatio... Jos mi fali da mi za mito pise... A i nije u pravu ni centa da dobije...
Do Not Disturb.
ja juce naleceh prekoracenje bilo oce da pise kazna je od 70-200e.ja pitam moze li se kako dogovorit ako moze,a ako ne sto cu pisite.oni kazu ajde ovaj put te pustamo,ja njima za pice, i jbg.kad su fer nije mi zao da dam a i bolje nego da me revnu min.70e......
potpisa li zapisnik ?
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Zar nije 70€ za pjesaka?
Moze li neko cjenovnik okacit?
7meleona je napisano kazni prosle godine. Naplaceno je 4, ostatak je na sudu
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
naplatice se sve...
sto administrativnim zabranama, sto kad se budu podizala dokumenta . Mada da se primijetiti da se saobracaj dosta normalizovao za razliku kakav je bio prije 4-5godina
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Jrm- javni red i mir je dobio blokove da naplacuje kazne. Sve ti je jasno kakav pritisak se vrsi
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
Nisam nista potpisao. Odbio.
Do Not Disturb.
ImAju. Telefon,pojas,svijetla. Znaci naglaseno je da se pisu kazne.
f6
U vecini slucajeva odbijanje ne znaci nista na sudu. Popices kaznu jer sam otvoreno na sudjenju dobio recenicu mogu zvati tog i tog policajca ali cu svejedno vjerovati njemu na rijec. Samo sam rekao pa sto ste me "privodili" na sudjenje, mogli ste mi kaznu i postom poslati da se ne cimam do bara i gubim vrijeme.
Kazna je inace bila za nepridrzavanje rastojanja izmedju vozila na otvorenom putu, a sve se desava na ukljucenju od tunela u virpazaru. Na onom znaku stop, stao sam iza kamiona koji stoji na mozda metar ili blize, i krenuo za njim odmah kad i on. Manje vise kao na semaforima. Kazna 80eur i troskovi sudjenja
Eto me svi savjetuju da ne idem na sud - da cu sigurno da platim punu kaznu + sudske troskove na koliko da sam u pravu. Ja ne mogu da vjerujem sta se radi...
Znaci saobracajac je bio sam. Pisao je kaznu taksisti tako da mene nije ni gledao nego vidio kad sam vec prolazio pjesacki. Uz to je bio na 10-ak metara od semafora tako da je bio poprilicno daleko od pjesackog i tesko da je uopste mogao da procjeni sa sigurnoscu. Da ne pominjem da me tu zaustavio, pred semafore, na mjestu koje nijr bezbjedno.
Ovo samo kod nas ima. Prsle li nam zemlje i zakona!
Do Not Disturb.
min.kazn je 60e+30e troskovi.
Odi na sud. Povedi neku prijateljicu (s posla ili neku drugaricu). Nek rece da ti je mahnula rukom da ides i da je posle tebe prosla. Imas svjedoka njenog momka koji je cekao preko puta. A taj policajac nece se pojavit na sudjenje i spor si dobio.
oce li i onda platit troskove od 30e?mislim da treba,cim dodje na sud.
Nece. Jednom sam isao zbog svijetla. Rekoh meni su matirali farovi i slabo se vide (policajac napisao da sam vozio na pozicije). Pokazao sliku farova i lagano kazna otpisana.
Ako odes na sud i sudija ti procita za sto si optuzen i ti kazes pa jesam ali nemojte me puno kazniti itd itd - ugasio si ga.
Ako odes na sud i sve demantujes i trazis materijalni dokaz (video/foto kao sto imaju dokaze komunalci kad dizu kola ili presretaci....); ii jos trazis suocenje sa g. Policajcem. Pa se sudjenje odlozi i pozove se g. Policajac jednom pa drugi put i treci put te oslobodi u nedostatku dokaza.
E zivo me interesuje -ovo kad su ti rekli da ti je sve dzabe jer vjeruju policajcu na rijec - trebao si traziti da to udje u zapisnik, uzmes zapisnik i fino onda tuzbicu protiv sudije. Nema veze - neka ide i ona malo na sud.
A bilo bi dobro kad bi ja mogao ista da procitam od ovog skrabopisa sto je ovaj nepismeni seljak napisao...
Prekrsaj utvrdjen... NICIM.
Last edited by Fidel Castro; 27-06-15 at 15:02.
Do Not Disturb.
Mozda si i u pravu, sta znam. Vjeruj mi da mi je to prvo sudjenje u zivotu, i mozes misliti mog prvo psovanja u sebi, a poslije bas ironicnog posprdavanja sudiji na svaku sledecu recenicu u kojoj ona pokusava da odradi onaj dio prevencije, da ja ne bih dolazio na sudjenja za saobracajne prekrsaje.
Jedva je i sudija i ja cekali da izadjemo iz te prostorije
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks