Moze li neko da mi potvrdi je li tacno da je juce u nasem parlamentu bilo poprilicno uzbudljivo 
Prvo je valjda bila vec prezvakana tema o manjinskim pravima i slobodama, dje su pojedini predstavnici manjinskih naroda (kako cuh) Vladi i Numanovicu govorili: "Molimo vas, proglasite Srbe za konstitutivni narod (iako neustavno), jer mi nista od njih iz Fonda za manjine ne dobismo!" I mislim bas Abazovic da je potvrdio pricu o diskriminaciji Srba i da je totalna sprdnja to pravo afirmativne akcije u Zakonu o drzavnim sluzbenicima i namjestenicima, jer Srba ima preko 30%, a u drzavnoj upravi ih nema jedva 7-8%. Takodje se predstavnici manjina zbog ovakve politike zale da im opada broj pripadnika naroda, jer je u toku zestoka asimilacija. Svi se polako pretvaraju u Crnogorce. Srbi se sa druge strane izvinjavaju manjinama, jer je to jedini fond koji im je na raspolaganju i da nisu oni krivi sto ih ima toliko, niti su krivi za to sto nisu konstitutivni narod..
Druga prica koju cuh, koja je po meni mnogo bitnija je u vezi ovih zavorenika. Valjda neka poslanica SNP-a predlozila amandman, a onda se kao pokajala i svim silama htjela da ga povuce, ali kad jednom udje u proceduru, nema nazad. DPS to docekao sa merakom. A rijec je o tome da ce od sad SVI zatvorenici koji imaju preko 50 godina, a ozbiljnije su bolesni, moci da se lijece od kuce!! Ona je kao greote tek kasno vidjela da u tom amandmanu nidje nije precizirano za laksa krivicna djela, vec se odnosi apsolutno na sve, svirepe ubice, ratne zlocince, okorele kriminalce.. DPS-u se, kako cuh, bas svidio predlog i prosao amandman glat. Je li moguce ovo?? Nema jos po novinama nsta od toga, bas me zanima ovo..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Bookmarks