Page 23 of 121 FirstFirst ... 131920212223242526273373 ... LastLast
Results 551 to 575 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Najsrcaniji narod na svijetu, kao i dosta ljudi sa balkana koji nisu poprimili "moralne" odlike zapada. RUSIJA
    Lupas kao i obicno. Kao prvo, to je samo video klip koji pokazuje kako neki ljudi znaju da pomognu drugima. Sto nije neobicna stvar. Desava se svakodnevno. Uvijek se desavalo i uvijek ce se desavati. Ljudi su drustvena bica i vecina ljudi je spremna da pomogne covjeku u nevolji. Ali video ima muziku u pozadini koja doprinosi emociolanom dozivljaju, pa ljudi kojima je lako manipulisati na emocionalnoj osnovi (ti i vecina vjernika) gutate takve klipove kao tik-tak.

Mogu li da te pitam kako si izracunao to da su Rusi najsrdacniji? Odakle ti uopste ta ideja? To je obicna prica jednog rusofila koji niti zna ista o Rusiji niti znas ista o zapadu osim gluposti iz teorija zavjere koje su ti isprale mozak. Kako uopste moze jedan narod da bude srdacniji od drugog? Moras li bas toliko mnogo da lupas?

Rusija je kao i svaka drzava na svijetu puna psihopata i manijaka, ali Rusi nisu u centru paznje kao Amerikanci pa ljudi ne vide i ne znaju kakva je to drzava i nacija. Da znas ista o Rusiji znao bi i koliko je to netolerantna nacija. Ti ljudi nisu ni svjesni da su obicni fasisti koji podrzavaju totalitarni rezim. Zapadni moral koji stavljas pod znake navoda je daleko napredniji i tolerantniji prema ljudskim razlicitostima i ozbiljnije shvata ljudska prava od ruskog rezima i sistema vrijednosti koji iz nekog razloga potenciras. Kad bi se svakog dana prenosilo svako sra*je koje se tamo desi kao sto se prenose vijesti o sra*jima iz Amerike ne bi stigli vremensku prognozu da objave na TV. Ruski eksperti su dosli do zakljucka da su 1/3 ruskih vojnika psihopate ili alkoholicari: http://www.themoscowtimes.com/articl...mes+Columns%29
    Obicni fasisti. Zaostaju za modernim svijetom dobrih 50 godina. A ti prije nego sto pocnes da pljujes po zapadnom moralu, zapitaj se koliko sloboda koje imas ne bi imao kad bi zivio u jednom takvom rezimu.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Lupas kao i obicno. Kao prvo, to je samo video klip koji pokazuje kako neki ljudi znaju da pomognu drugima. Sto nije neobicna stvar. Desava se svakodnevno. Uvijek se desavalo i uvijek ce se desavati. Ljudi su drustvena bica i vecina ljudi je spremna da pomogne covjeku u nevolji. Ali video ima muziku u pozadini koja doprinosi emociolanom dozivljaju, pa ljudi kojima je lako manipulisati na emocionalnoj osnovi (ti i vecina vjernika) gutate takve klipove kao tik-tak.

Mogu li da te pitam kako si izracunao to da su Rusi najsrdacniji? Odakle ti uopste ta ideja? To je obicna prica jednog rusofila koji niti zna ista o Rusiji niti znas ista o zapadu osim gluposti iz teorija zavjere koje su ti isprale mozak. Kako uopste moze jedan narod da bude srdacniji od drugog? Moras li bas toliko mnogo da lupas?

Rusija je kao i svaka drzava na svijetu puna psihopata i manijaka, ali Rusi nisu u centru paznje kao Amerikanci pa ljudi ne vide i ne znaju kakva je to drzava i nacija. Da znas ista o Rusiji znao bi i koliko je to netolerantna nacija. Ti ljudi nisu ni svjesni da su obicni fasisti koji podrzavaju totalitarni rezim. Zapadni moral koji stavljas pod znake navoda je daleko napredniji i tolerantniji prema ljudskim razlicitostima i ozbiljnije shvata ljudska prava od ruskog rezima i sistema vrijednosti koji iz nekog razloga potenciras. Kad bi se svakog dana prenosilo svako sra*je koje se tamo desi kao sto se prenose vijesti o sra*jima iz Amerike ne bi stigli vremensku prognozu da objave na TV. Ruski eksperti su dosli do zakljucka da su 1/3 ruskih vojnika psihopate ili alkoholicari: http://www.themoscowtimes.com/articl...mes+Columns%29
    Obicni fasisti. Zaostaju za modernim svijetom dobrih 50 godina. A ti prije nego sto pocnes da pljujes po zapadnom moralu, zapitaj se koliko sloboda koje imas ne bi imao kad bi zivio u jednom takvom rezimu.
    Ovo cu da uokvirim kao dokaz koliko su ateisti stvarno bolesni ljudi, jos nisam upoznao ateistu a da je rusofil, svi su prozapadno orijentisani, cudno. Kao prvo imam 3 druga iz Moskve, sa 2 se gledam bar 4-5 puta godisnje, sa trecim mozda jednom godisnje, u SAD imam jednog. Rusi ce uvijek prije da ti pomognu nego amerikanac, prije svega zato sto nas veze zajednicka pravoslavna vjera, a drugo zato sto smo bratski narod. Sa amerikancima nemamo nista zajednicko bez bombe koje smo pokupili sa kojima su nas bombardovali. Svako ko podrzava NATO podrzava i SAD kao vodju, a to znaci ne da je pljunuo na djedovinu nego se po*rao po sred face svima koji su se borili za ovu zemlju. Ali Vanja bice vremena kada te nece zapad finansirati da pricas to sto pricas i kada stavis sve na papir pa vidis da nista od zapada nemamo bez sto nas gledaju kao 32423 klasu naroda i kao bijednike. U SAD vlada FASIZAM, drzava sa narodom koji ne zna ni jednu drzavu svijeta gdje se nalazi koliko su im isprali mozak preko medija. Koliko ratova je imala Rusija a koliko SAD?

A sto se tice emocija, mi vjernici ih imamo zato sto prije svega volimo Boga, pa kroz njega i sve sto je stvorio. Dok vi nemate emocije i gledate samo svoju gu*icu i kako ce biti bolje vama i iskljucivo vama. Ako ikada pocnem da mrzim nesto, a nadam se da necu, to ce biti ateizam i ateisti.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ovo cu da uokvirim kao dokaz koliko su ateisti stvarno bolesni ljudi, jos nisam upoznao ateistu a da je rusofil, svi su prozapadno orijentisani, cudno.
    Znaš šta je daleko čudnije ?

Vjernici u ovoj zemlji su svi listom zaljubljeni u Rusiju i veliki rusofili i svi listom mrze USA i Amerikance

Ti si kao jedan punokrvni vjernik zaljubljen u (bivšu) komunističku zemlju čija je vlast stvarno proganjala Pravoslavnu Crkvu (ne kao što lažete za naš komunizam, već stvarno) i ima veliki procenat ateista, a mrziš "najhrišćanskiju" zemlju na planeti !! TO VEZE SA MOZGOM NEMA

Kao prvo imam 3 druga iz Moskve, sa 2 se gledam bar 4-5 puta godisnje, sa trecim mozda jednom godisnje, u SAD imam jednog.
    Par puta godišnje je najviše što mogu da istrpe ?
    Ako ikada pocnem da mrzim nesto, a nadam se da necu, to ce biti ateizam i ateisti.
    Ako ovaj post nije mržnja koji nivo lajanja bi se mogao okarakterisati kao mržnja ? Stavljanje Aušvica u pogon ?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Kako vole medijatore tamo sto je ta muka?

Te vi treba amerika ili rusija da stignete do zemaljskog boga

a za nekog drugog imate unformisana lica?

A Nema Boga bez Jednog!

Ne treba k Njemu covjeku ikakav medijator.

I sigurno ih nema dva.

Svakome covjeku je dato pravo da Mu se licno moli a vjernicima je naredjeno.

A vasa sudbina sigurno nije u rukama ni rusije ni amerike a ni uniformisanih. Ali se vi zanosite sa dnevnom politikom.

Kako ocete.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Znaš šta je daleko čudnije ?

Vjernici u ovoj zemlji su svi listom zaljubljeni u Rusiju i veliki rusofili i svi listom mrze USA i Amerikance

Ti si kao jedan punokrvni vjernik zaljubljen u (bivšu) komunističku zemlju čija je vlast stvarno proganjala Pravoslavnu Crkvu (ne kao što lažete za naš komunizam, već stvarno) i ima veliki procenat ateista, a mrziš "najhrišćanskiju" zemlju na planeti !! TO VEZE SA MOZGOM NEMA

Par puta godišnje je najviše što mogu da istrpe ?

Ako ovaj post nije mržnja koji nivo lajanja bi se mogao okarakterisati kao mržnja ? Stavljanje Aušvica u pogon ?
    U SAD nema vjernika, jer je to najnemoralnija i najgresnija nacija na svijetu, Sodoma i Gomora savremenog svijeta. Sve sto ne valja doslo je sa zapada a ne sa istoka. To sto oni sebe nazivaju vjernicima nema veze sa mozgom. Rusija odavno nije komunisticka zemlja, i kad je bila narod je bio za komunizam kao pokret a krijuci su slavili slave i krstavali djecu, kao i kod nas.

Par puta godisnje jer nismo toliko blizu da bi mogli cesce da se gledamo. Ali cinjenica da smo jako slican narod dok sa amerikancima nemamo veze s vezom.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
    Last edited by BIGa; 26-06-15 at 09:35.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Kad je Stvarao Adama Andjeli su rekli: Zar cesh namjesnika na zemlju postaviti one koji krv prolijevaju i nered cineti?

A On im je odgovorio: Ja znam sto javno govorite a znam i sto krijete. Recite mi nazive svega ovoga sto Sam stvorio, ako istinu govorite?"
    A oni odgovorishe: Mi neznamo ako nas Ti ne poducish, Ti si Sveznajuci i Mudri.
    I kad On poduci Adama imenima svih stvari rece mu: Kazi im ti Adame imena ovih stvari sto Sam storio. I Adam dade svim stvarima ime.

Iz Adamovog primjera moze covjek o sebi da nauci i o svojim sposobnostima.

Ako oce.

Pored mozda i obzervacije da ni Andjeli nisu culi kad je Adam poducen.

Eto koliko je nama Bog daleko.
    Last edited by Ego_and_his_own; 26-06-15 at 09:41.

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

U SAD nema vjernika, jer je to najnemoralnija i najgresnija nacija na svijetu, Sodoma i Gomora savremenog svijeta. Sve sto ne valja doslo je sa zapada a ne sa istoka. To sto oni sebe nazivaju vjernicima nema veze sa mozgom. Rusija odavno nije komunisticka zemlja, i kad je bila narod je bio za komunizam kao pokret a krijuci su slavili slave i krstavali djecu, kao i kod nas.

Par puta godisnje jer nismo toliko blizu da bi mogli cesce da se gledamo. Ali cinjenica da smo jako slican narod dok sa amerikancima nemamo veze s vezom.

U SAD-u su skoro 80% ljudi vjernici.

U Rusiji, od nacionalnih Rusa, pravoslavaca ima 47,5% a nereligioznih i ateista ima 41%, po Atlasu religija i nacionalnosti Ruske Federacije iz 2012. godine.
    I druga istraživanja ruskih agencija se slažu sa ovim podacima.
    Last edited by ASC; 26-06-15 at 09:45.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Russian Orthodox (41%)
    Muslim (6.5%)
    Unaffiliated Christian (4.1%)
    Other Orthodox (1.5%)
    Neopagan and Tengrist (1.2%)
    Tibetan Buddhist (0.5%)
    Other religions (1.7%)
    Spiritual but not religious (25%)
    Atheist and non-religious (13%)
    Undecided (5.5%)

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Podji na Ebay pa vidji sto sve ljudi su stvorili.

Da ti se u glavu zavrti. Od elektornike, masina, sve za svasta. Ama nema cega nema! Nema potrebe a da ljudi nisu izmislili alat da to zadovolji. A kakve su kome potrebe...

Bolje je zadovoljavat intelektualne no tjelesne. Ja sam to odavno bio zakljucio.
    Last edited by Ego_and_his_own; 26-06-15 at 10:09.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

A koga briga kako ko kome izgleda? zar to sami ljudi ne biraju?

imaju li oni uporista idje bez u bujnoj masti to je pravo pitanje.

a tvoj izbor kontakta nema sa realnoscu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Za 6 mjeseci sam naucio stolarski posa dovoljno da sam napravio nekoliko radnih stolova, frejmova za slike i sl. Na Youtube sam nasao majstore koji su me poducili tehnikama u stolarstvu i sigurnosti u koriscenju lata. Sad znam tacno koji je cvrsti spoj, koje su tehnike dobre za koji dio procesa, i kako da naparavim sto oj. Mozda ne ka vrhunski majstor ali kao radnik pocetnik bi moga pomoc u neku radionicu.

Ako covjek oce on moze da nauci. Samo lijenstina nece da pokusa.

Ima ljudi koji rado daju svoje znanje i ko oce moze od ljudi da nauci masu. ali i sto valja i sto ne valja, pa biraj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao prvo, to je samo video klip koji pokazuje kako neki ljudi znaju da pomognu drugima. Sto nije neobicna stvar. Desava se svakodnevno. Uvijek se desavalo i uvijek ce se desavati. Ljudi su drustvena bica i vecina ljudi je spremna da pomogne covjeku u nevolji.
    Moguće da je tako, međutim čitasmo li ovđe na forumu, kako pojedini zalupe vrata prosjacima ispred nosa (zato što su ih probudili prije dvanaest i slično), čitasmo li ovđe na forumu kako pojedini vole da retrovizorom zakače pješake, kad im je crveno na sred pješačkog i sl., dal da nabrajamo dalje, šta se tek radi van foruma?
    Ali video ima muziku u pozadini koja doprinosi emociolanom dozivljaju, pa ljudi kojima je lako manipulisati na emocionalnoj osnovi (ti i vecina vjernika) gutate takve klipove kao tik-tak.
    Ovaj video je sniman uglavnom kamerama iz automobila, materijal je kasnije objedinjen u cjelinu i kako bi se maskirao zvuk saobraćaja, govora i sl. dodata je muzika (što danas i đeca znaju). U ovom video materijalu nema neke planirane režije, namještanja situacija i slično, već se radi o uglavnom stvarnim situacijama. U odnosu na “prigodne animacije” koji vi postavljate, razlika je ogromna! Ovdje nema gomile subliminalnih poruka, skrivenih reklama za proizvode, nema sugestivnih voditelja koji od gluposti pokušavaju da naprave nešto važno itd. i konačno nema odrune muzike koja većini slučajeva para uši.
    Ova tvoja izjava je svojevrsni autogol, jer se može svesti na ono “ko te je vukao za jezik”, interesantno kako sami sebe izdajete, otkucate ili raskrinkate, u bezvrijednim pokušajima da diskreditujete druge. Čak u ovakvoj situaciji ne vidim razloga ni što ovo pišem, jer je vaše ponašanje makar na ovakvim temama preočigledno, ali kad sam već započeo, neka, možda neko i izvuče neku pouku i konačno shvati vaše prave namjere, na ovom očiglednom primjeru.

Mogu li da te pitam kako si izracunao to da su Rusi najsrdacniji? Odakle ti uopste ta ideja? To je obicna prica jednog rusofila koji niti zna ista o Rusiji niti znas ista o zapadu osim gluposti iz teorija zavjere koje su ti isprale mozak. Kako uopste moze jedan narod da bude srdacniji od drugog?
    Ovakva izjava, evo kako čovjek reče, je bazirana na iskustvu, ukoliko upoznaš danas rusa, sutra amera i sa obojicom provedeš otprilike jednako vrijeme, iznenadićeš se koliko su same kulture drugačije, koliko su ovi sa zapada sebični, nadmeni, u nekim stvarima i glupi i slično nasuprot ovima sa istoka koji su otvoreni, iskreni, društveniji i kako reče čovjek srdačniji. Iskustvo je čudo, ovo što ti pričaš je samo pokazatelj, neiskustva i vjerovanja jedino nekim internet statistikama i sl.

Rusija je kao i svaka drzava na svijetu puna psihopata i manijaka, ali Rusi nisu u centru paznje kao Amerikanci pa ljudi ne vide i ne znaju kakva je to drzava i nacija. Da znas ista o Rusiji znao bi i koliko je to netolerantna nacija. Ti ljudi nisu ni svjesni da su obicni fasisti koji podrzavaju totalitarni rezim.
    Rusija je vrlo velika zemlja, nelogično je u potpunosti negirati ovakve opise, ali realno istih svuda ima, po mom mišljenju na zapadu više, na drugim stranama manje. Mislim da je ovđe isplivala na površinu prava pozadina cijelog teksta, “totalitarni režim”, nisi ni svjestan, koliko si providan. Taj totalitarni režim makar poštuje neke istorijske tradicije, zatim religiju i moralne vrijednosti, nasuprot zapadnim koji ne poštuju ništa od pomenutog, Biga ih je baš dobro opisao, ne bih da kvarim.

Zapadni moral koji stavljas pod znake navoda je daleko napredniji i tolerantniji prema ljudskim razlicitostima i ozbiljnije shvata ljudska prava od ruskog rezima i sistema vrijednosti koji iz nekog razloga potenciras. Kad bi se svakog dana prenosilo svako sra*je koje se tamo desi kao sto se prenose vijesti o sra*jima iz Amerike ne bi stigli vremensku prognozu da objave na TV.
    Upravo taj “napredniji” i “tolerantniji” sistem, ne valja jer na zapadu svako misi da može da radi šta hoće, kako hoće i kad hoće, da vjeruje u šta hoće (ima zbilja originalnih i intersantnih bisera), dok se u Rusiji makar neka osnovna pravila znaju i dosledno poštuju, da si bio, vidio, razgovarao sa ljudima znao bi, ovako vjeruj internet informacijama.

Ruski eksperti su dosli do zakljucka da su 1/3 ruskih vojnika psihopate ili alkoholicari: http://www.themoscowtimes.com/articl...mes+Columns%29
    Treba li da podsjetimo na podatak da je na zapadu 2/3 (ako ne i više) psihopata, narkomana i alkoholičara, makar ako se sjetimo onih čuvara iz Gvantanamo-a i one ondašnje afere? Za zapadne “demokrate” fašisti su mala đeca, a inače su se posle rata nacisti dobrijem dijelom udomili upravo na zapadu, đe su se osjećali “kao kod kuće”.

O čemu ti govoriš? Misliš neko će ti povjerovati na ovakav način, dobro, živi u zabludi, lijepo je to, kad možeš tako.

Napisah ovo, jer sam ja postavio video, mada kako je u pitanju očigledan OFF TOPIC pokušaj, neću dalje širit priču.

Bog je svakako jedan, jedini, a to rusi dobro znaju, dok ameri nemaju jasnu predstavu o tome još uvijek, iako se dičite njihovim procentima.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ja bih samo da postavim dva ajeta u skladu sa temom:

"O, sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne Riječi i nama i vama
    zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne
    smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!"... (Ali 'Imran, 64).

Reci: "Mi vjerujemo u Allaha i u ono što se objavljuje nama i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono
    što je dato Musau i Isau i vjerovjesnicima od
    Gospodara njihova; mi nikakvu razliku među njima ne pravimo, i mi se samo Njemu klanjamo.:¦(Ali'Imran,82)
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    A koga briga kako ko kome izgleda? zar to sami ljudi ne biraju?

imaju li oni uporista idje bez u bujnoj masti to je pravo pitanje.

a tvoj izbor kontakta nema sa realnoscu.

Do i look like i care ?

Evo jedna za SpongeBob-a i njegovu pricu kako je Bog dao slobodnu volju ljudima i kako nece da ih ucini robovima i da im to oduzme i popravi svijet

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Moguće da je tako, međutim čitasmo li ovđe na forumu, kako pojedini zalupe vrata prosjacima ispred nosa (zato što su ih probudili prije dvanaest i slično), čitasmo li ovđe na forumu kako pojedini vole da retrovizorom zakače pješake, kad im je crveno na sred pješačkog i sl., dal da nabrajamo dalje, šta se tek radi van foruma?
    Ima svakakvih budala. To nije sporno.

Ovaj video je sniman uglavnom kamerama iz automobila, materijal je kasnije objedinjen u cjelinu i kako bi se maskirao zvuk saobraćaja, govora i sl. dodata je muzika (što danas i đeca znaju). U ovom video materijalu nema neke planirane režije, namještanja situacija i slično, već se radi o uglavnom stvarnim situacijama. U odnosu na “prigodne animacije” koji vi postavljate, razlika je ogromna! Ovdje nema gomile subliminalnih poruka, skrivenih reklama za proizvode, nema sugestivnih voditelja koji od gluposti pokušavaju da naprave nešto važno itd. i konačno nema odrune muzike koja većini slučajeva para uši.
    Klip je plitak i preglup do bola sa sve glupom muzikom u pozadini da klipu da emocionalnu snagu. Lupaj do mile volje, ali muzika nije tu zbog zvuka u pozadini. Cak i da jeste, zasto bas takva muzika? Ocigledno je. Vidio sam dovoljno klipova koji pokusavaju da izazovu emocionalnu reakciju. Znam kako da prepoznam jos jedan u nizu.

I moram da pitam u kakvom paklu vi zivite kad vas takve stvari odusevljavaju? Sjecas li se zeljeznicke nesrece u Crnoj Gori? Mozda si dijete bio pa se ne sjecas. Nema ko nije dosao da pomogne tim ljudima. I taksisti i obican narod se skupio da pomogne u rekordnom roku. To treba da je norma a ne stvar za opste odusevljavanje.
    A sto se animacija tice, ja ih ne postavljam. I prije nego sto ih zanemaris, mozda bi mogao i da pogledas koju jer sadrze edukativne informacije kojih nisi svjestan.

Ovakva izjava, evo kako čovjek reče, je bazirana na iskustvu, ukoliko upoznaš danas rusa, sutra amera i sa obojicom provedeš otprilike jednako vrijeme, iznenadićeš se koliko su same kulture drugačije, koliko su ovi sa zapada sebični, nadmeni, u nekim stvarima i glupi i slično nasuprot ovima sa istoka koji su otvoreni, iskreni, društveniji i kako reče čovjek srdačniji. Iskustvo je čudo, ovo što ti pričaš je samo pokazatelj, neiskustva i vjerovanja jedino nekim internet statistikama i sl.
    Eto koliko (ne)znas. Ideja da su Amerikanci sebicni i nadmeni samim tim sto su Amerikanci je besmislena. Naravno da ima i takvih, ali to nije karakteristika njihovog drustva. Po najnovijim anketama vecina Amerikanaca vjeruje u socijalisticke ideje. Jedini problem je sto su ih mediji ubijedili da je socijalizam losa stvar pa ni sami nisu svjesni da su njihove ideje socijalisticke.

A tek o drustvenosti i otvorenosti ne bi trebali da pricamo. Tu se tek pokazuje tvoje neznanje. Sama priroda zapadnog nacina zivota je takva da je nemoguce da vecinsko stanovnistvo bude zatvoreno ili nedrustveno. To su poprilicno liberalna drustva u kojima moze da se prica o gotovo svemu. Znam dosta Amerikanaca i ljudi iz zemalja Zapadne Evrope. Stvar koja mi najvise smeta kod njih je pretjerana otvorenost i drustvenost i ocekivanje da drugi budu takvi. Tako da nema govora o tome da su Rusi otvoreniji. Da je to istina Rusija bi bila liberalno drustvo. To su na dosta pojednostavljen nacin uzrok i posljedica.

Rusija je vrlo velika zemlja, nelogično je u potpunosti negirati ovakve opise, ali realno istih svuda ima, po mom mišljenju na zapadu više, na drugim stranama manje.
    Dobro si rekao, po tvom misljenju.

Mislim da je ovđe isplivala na površinu prava pozadina cijelog teksta, “totalitarni režim”, nisi ni svjestan, koliko si providan. Taj totalitarni režim makar poštuje neke istorijske tradicije, zatim religiju i moralne vrijednosti, nasuprot zapadnim koji ne poštuju ništa od pomenutog, Biga ih je baš dobro opisao, ne bih da kvarim.
    Rusija je oligarhija. Ne tvrdim da je Amerika mnogo bolja, ali Amerika nije dovoljno dugo pod takvim politickim sistemom da bi se odrazilo na drustvo na takav nacin na koji se odrazava u Rusiji.
    I koje to moralne vrijednosti zapadna civilizacija ne postuje? I istorijske tradicije koje su toliko vrijedne postovanja?

Upravo taj “napredniji” i “tolerantniji” sistem, ne valja jer na zapadu svako misi da može da radi šta hoće, kako hoće i kad hoće, da vjeruje u šta hoće (ima zbilja originalnih i intersantnih bisera)
    Ovo bi trebalo da bude losa stvar?
    Kao prvo ne misle ljudi da mogu da rade sta koce, kako hoce i kad hoce. Ali imaju vise slobode nego u Rusiji. I to nikako nije losa stvar. Ti samo mislis da jeste jer si rodjen u konzervativnoj sredini gdje su te naucili da su odredjena ponasanja i uvjerenja pogresna zato sto su pogresna. A vidjeli smo vec svi sa kakvom lakocom odbacujes sve sto ti se ne svidja, bez ikakvog pokusaja da razmislis o razlozima. Kao zombi.

dok se u Rusiji makar neka osnovna pravila znaju i dosledno poštuju, da si bio, vidio, razgovarao sa ljudima znao bi, ovako vjeruj internet informacijama.
    Ti vjerovatno nisi ni svjestan da si fasista.

Treba li da podsjetimo na podatak da je na zapadu 2/3 (ako ne i više) psihopata, narkomana i alkoholičara, makar ako se sjetimo onih čuvara iz Gvantanamo-a i one ondašnje afere? Za zapadne “demokrate” fašisti su mala đeca, a inače su se posle rata nacisti dobrijem dijelom udomili upravo na zapadu, đe su se osjećali “kao kod kuće”.
    Treba da se podsjetimo. Nadji mi podatak da je na zapadu 2/3 psihopata ili alkoholicara, narkomana itd.
    Sto se Nacista tice oni su bjezali u Juznu Ameriku. Vjerovatno je bilo nekoliko koji su se nasli i u SAD-u, ali daleko da se radi o nekakvoj epidemiji Nacista u SAD-u. Bilo ih je svuda po svijetu.

O čemu ti govoriš? Misliš neko će ti povjerovati na ovakav način, dobro, živi u zabludi, lijepo je to, kad možeš tako.
    Tvoj talenat za ironiju je svakim danom sve jaci.
    Last edited by VanjaTheMan; 26-06-15 at 13:10.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

U SAD nema vjernika, jer je to najnemoralnija i najgresnija nacija na svijetu, Sodoma i Gomora savremenog svijeta.
    I opet ima 1,6 % ateista i agnostika (po statistici iz 2011 god )

Sve sto ne valja doslo je sa zapada a ne sa istoka.
    Sad fino sa računarom put kontejnera, i kad si već tamo baci svu gardarobu koju imaš. Nemoj zaboraviti ni da otkažeš internet, Mobilni, kablovsku, satelitsku itd...
    To sto oni sebe nazivaju vjernicima nema veze sa mozgom.
    Rusija odavno nije komunisticka zemlja, i kad je bila narod je bio za komunizam kao pokret a krijuci su slavili slave i krstavali djecu, kao i kod nas.
    Kod nas nisu "krijući" krstili djecu već javno koliko to može biti javno
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    I opet ima 1,6 % ateista i agnostika (po statistici iz 2011 god )

Sad fino sa računarom put kontejnera, i kad si već tamo baci svu gardarobu koju imaš. Nemoj zaboraviti ni da otkažeš internet, Mobilni, kablovsku, satelitsku itd...
    To sto oni sebe nazivaju vjernicima nema veze sa mozgom.

Kod nas nisu "krijući" krstili djecu već javno koliko to može biti javno
    Krstili se nisu javno nikako. Moj djed je bio pukovnik pa su mi rekli da se Nikoljdan slavio krijuci u krugu porodice,a otac mi se krstio tek kada je komunizam pao, jer da su djeda vidjeli da slavi slavu i da krsti dijete neka sto ne bi bio vise pukovnik, nego bi zavrsio na goli otok i ne bi ziv izasao iz njega.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Lagali su te Biga... Niko na goli nije zavrsio sto je krstio dijete

I hajde fino bacaj taj racunar, skidaj se go, bos... Kad je sve lose sa zapada. Raskaci internet. Kaman... To je sve djavo, ne pise u bibliji pa ne postoji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Evo jedna za SpongeBob-a i njegovu pricu kako je Bog dao slobodnu volju ljudima i kako nece da ih ucini robovima i da im to oduzme i popravi svijet
    Владика Николај Велимировић сусретао се са Николом Теслом током Првог светског рата. Остала је запамћена прича о томе да је владика упитао Теслу: „Да ли сте Ви видели струју“? „Не, али знам да постоји. То Вам је као са Богом, иако га нико (жив) није видео, сви знамо да постоји“, одговорио је Тесла.

Evidentno da je Tesla imao slobodnu volju da kaže šta god hoće, pitam te zašto je ovo odgovorio?
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kakve veze ima ova tvoja prica sa bilo cim Krsta ti ?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ljudima je vec dat znak, mi u nasu crnogorsku istoriju ne manjkama takvih primjera. No su ovi danasnji oslijepili pa nista ne vide.

Already there has been for you a sign in the two armies which met - one fighting in the cause of Allah and another of disbelievers. They saw them [to be] twice their [own] number by [their] eyesight. But Allah supports with His victory whom He wills. Indeed in that is a lesson for those of vision.

Beautified for people is the love of that which they desire - of women and sons, heaped-up sums of gold and silver, fine branded horses, and cattle and tilled land. That is the enjoyment of worldly life, but Allah has with Him the best return.

Say, "Shall I inform you of [something] better than that? For those who fear Allah will be gardens in the presence of their Lord beneath which rivers flow, wherein they abide eternally, and purified spouses and approval from Allah . And Allah is Seeing of [His] servants -

Those who say, "Our Lord, indeed we have believed, so forgive us our sins and protect us from the punishment of the Fire,"

The patient, the true, the obedient, those who spend [in the way of Allah ], and those who seek forgiveness before dawn.

Allah witnesses that there is no deity except Him, and [so do] the angels and those of knowledge - [that He is] maintaining [creation] in justice. There is no deity except Him, the Exalted in Might, the Wise.

Zar nisam ja dokazao odje po tragovima iz istorije? A nema starije istorije od Religije.

Nezamislivo je da čovjek kome Bog da Knjigu i znanje i vjerovjesništvo - poslije rekne ljudima: "Klanjajte se meni, a ne Allahu!" - nego: "Budite Božiji ljudi jer vi Knjigu znate i nju proučavate!"

On vam neće narediti da andjele i vjerovjesnike bogovima smatrate. Zar da vam naredi da budete nevjernici, nakon što ste postali muslimani?

Bog je od svakog vjerovjesnika kome je Knjigu objavio i znanje dao - obavezu uzeo: "Kad vam, poslije, dođe poslanik koji će potvrditi da je istina ono što imate, hoćete li mu sigurno povjerovati i sigurno ga pomagati? Da li pristajete i prihvatate da se na to Meni obavežete?" - Oni su odgovarali: "Pristajemo!" - "Budite, onda, svjedoci" - rekao bi On - "a i Ja će s vama svjedočiti."

A oni koji i poslije toga glave okrenu, oni su doista nevjernici.
    Last edited by Ego_and_his_own; 26-06-15 at 19:12.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Lagali su te Biga... Niko na goli nije zavrsio sto je krstio dijete

I hajde fino bacaj taj racunar, skidaj se go, bos... Kad je sve lose sa zapada. Raskaci internet. Kaman... To je sve djavo, ne pise u bibliji pa ne postoji.
    Prije svega odjeca i obuca nije dosla sa zapada nego se zna oduvijek da je najljepsa roba bila iz Italije i Francuske kao i dizajneri, ove dvije zemlje su imale najljepsu odjecu prije nego je americki kontinent otkriven, druga stvar tehnologija, nije ni ona dosla iz SAD, Juzna Koreja je najpoznatija po tehnologiji, to sto mnogi otvaraju radnje u SAD, a sjedista firmi Rusija, Juzna Koreja, Japan, Francuska i td ne znaci da je SAD tvorac toga. SAD samo zloupotrebljava to i siri dalje kako bi se ostvario negativan uticaj na ljude.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Izvinjavam se na off
    Vise gluposti u zivotu procitao nijesam,da neko kreira svoje vidjenje svijeta,na osnovu misljenja par drugova,znaci nevjerovatno.
    A tebe gospodine su kuci lagali,niko nije nikom branio da slavi,ni da se krsti,mada mi nije jasno da staro magare ima zelju za krstenjem,pa ceka slom komunizma da bi isto obavio.
    Dje mi zivimo au
    Last edited by Oliver Nedeljkovic; 26-06-15 at 19:26. Reason: Magare

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Krstili se nisu javno nikako. Moj djed je bio pukovnik pa su mi rekli da se Nikoljdan slavio krijuci u krugu porodice,a otac mi se krstio tek kada je komunizam pao, jer da su djeda vidjeli da slavi slavu i da krsti dijete neka sto ne bi bio vise pukovnik, nego bi zavrsio na goli otok i ne bi ziv izasao iz njega.
    hhahahahha ako ti je djed bio pukovnik kao sto ti pricao istinu o krstenju nikom to ne ponavljaj

Page 23 of 121 FirstFirst ... 131920212223242526273373 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)