Pa je li 15, 19 ili 20?
TATA je vozio 19 godina.
TAKUMI
19. Sa Jordanom. Nego do Benetona nijesam pratio pa cesto zaboravim da ih brojim...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
"znam" i ja jednog koji vozi 20+ godina pa mu jos nije dosadilo, naprotiv.
prvi u generalnom plasmanu, krlja se sa mladim snagama i ne pomjera se ni milimetra.
36 godina, svaki drugi vikend glava u torbi a ne kao ovi - zasticeni kao polarni medvjedi.
Zaboravio si da napomenes da je prije 15 godina vozio masine koje su imale brutalan power delivery - koji nije bio linearan (tek na visokim obrtajima si imao obrtni momenat i snagu, na niskim i srednjim nisi imao nista - pa si morao voziti pun gas); dalje - nije imao software za trakciju, kretanje i sl. jedini esp mu je bila ruka kojom je dozirao kvacilo (samo na 5% trke si mogao da odmoris lijevu ruku - tj. na ciljnoj ravnini ti je kvacilo bilo otpusteno 100%; a svuda drugo si dozirao kvacilo i gas).....
Plus ovo sto si pomenuo - glava u torbi svaki drugi vikend.....i placen si mnogo manje a postizao mnogo dobre rezultate (u poredjenju sa nekim f1 drajverima).
Steta sto nema vise one Urbino yellow nijanse :/
Last edited by .:.; 23-06-15 at 17:34.
Dok god poredite sve ostale sa F1 vozacima-zna se ko je vrh.
Kad mi ljubitelji F1 pocnemo poredit F1 vozace sa ostalima-znacu da vise to nije to...
Ovaj o kome pricamo je nudio izazov jednom f1 vozacu - obojica da voze f1 i motogp motore, pa da saberu vremena i vidi ko je bolji. Naravno f1 zacvo nije pristao.
Evo ti velicine f1 - jedan zalosni sa nula bodova na pola sezone; a ima tu jos kandidata. Ali dobro o ukusima se ne raspravlja. Po pitanju skill-a vecina vozaca usisivaca tu nema sto da traz (cast izuzecima kao sto je recimo Sumaher i jos par njih)....
Last edited by .:.; 23-06-15 at 18:10.
Majko moja moram li ja ovo da citam...
Lik je djelimicno u pravu.
TAKUMI
F1puls.com:
... Šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene, poručio je svojoj momčadi i javnosti da više neće biti lažnog optimizma na trkaćim vikendima prije utrke. Nakon što je Ferrari još jednom u utrci ‘izgubio’ tempo kakav je pokazivao petkom u simulaciji utrke, čini se da Arrivabene lagano gubi živce, te je inzistirao da se Ferrarijev program tijekom GP vikenda mora promijeniti.
Maurizio misli da bi Ferrari trebao prijeći na Mercedesovu taktiku i petkom voziti s punim rezervoarom goriva, iako će tako izgubiti uvid u pravu brzinu i mogućnosti u utrci. Analizirajući vikend u Austriji, Arrivabene je izjavio da će se dosadašnja taktika petkom mijenjati, jer želi da vidi pravi omjer snage između Ferrarija i Mercedesa.“Mislim da cijeli naš vikend ovisi od toga koliko Mercedes ima goriva u bolidu, a koliko mi. Nakon Austrije sam rekao inženjerima da od sada želim da naši vozači petkom voze s punim rezervoarima, tako da možemo vidjeti pravi omjer brzine između nas i Mercedesa, a ne onaj lažni.”
...
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
To je po meni cista prdnjava-cus da saberu vremena...
Vozaci motora obavezno su i vozaci kola,vozaci kola nisu obavezno i vozaci motora,pa je logicno da ce se bolje snaci sa F1,nego ovi sa motorom-prosto i jednostavno...
Kad smo kod "izazova"-vazda je slabiji izazivao boljeg da bi se dokazao.
Npr neke vozace motora su izazivali "momci sa ulice" koji voze "Isle of man",pa ovi vasi puleni nisu smjeli.
Ali bilo je raznih prozivki i izazova na racun F1 vozaca od strane raznih miseva iz drugih kategorija takmicenja.Svi su trazili da "sabiraju" vremena-ali su svi htjeli jednu stvar:Hoce da se trkaju po par krugova.
Da sam F1 vozac,rekao bih:Ajmo mudonja da vozimo 305 kilometara,po svim opterecenjima,dehidracijom,centrifugalnim silama-nego bi se te sise onesvijestile od napora.
Evo ti citat dr-a koji je pratio Schumacherovu fizicku spremu:
"Fudbaler Schumacherovih godina,u F1 bolidu bi se onesvijestio posle 15ak krugova"...
I zakraj-F1 vozace porede sa pilotima borbenih aviona,i kosmonautima,i to opet samo do nekle,jer su vozaci F1 pod konstantnim pritiskom centrifugalnih sila,a kosmonauti samo dok ne izadju iz atmosfere,sto je ni minut,i piloti samo kad polijecu,mijenjaju pravac i sl,i pri tom imaju anti G odijela,dok F1 vozaci nemaju...
Last edited by M.S.; 24-06-15 at 09:55.
V. Rossi je svojevremeno testirao Ferrarijev bolid. Ljudi iz Ferrarija su tada imali tu ludu ideju da ga ubace u F1 (Ferrari / Italijanski tim/ Rossi kao Italijan koji bi sa sobom dovukao abnormalnu popularnost sirom svijeta).
Za nekog ko je prvi pit sjeo u F1 bolid imao odlicna vremena.
Mozete to naci na netu.
Nakon testiranja se zafalio ljudima iz Ferrarija rekavsi da je voznja f1 bolida previse monotona za njega i vratio se u svoje carstvo!
![]()
Rossija su tada pohvalili da brzo uci-jer slusa inzinjere,i ima dobar osjecaj za kvacilo.
Postavio je solidno vrijeme na testiranjima,ali je vozio na V10,dok su ostali vozili na V8 motorima.
Kad je MS testirao Ducati,postavio je par sekundi sporije vrijeme od prvo-plasiranog.
Rosijeva izjava tada je bila da je to nevjerovatno,i da je steta sto MS nije mladji,jer bi se mogao preorjentisati na Moto Gp.
par sekundi po krugu je ogromna razlika za motoGP.
Rossi je bio samo uctiv, rekao bih!!
premda, nije da Sumi nije probao da se takmici na 2 tocka. svi znamo kako se to zavrsilo...
posle toga su mu sa raznih strana iz svijeta motosporta stigli pozdravi uz napomenu da se okane toga ako mu je zivot mio.
no, odosmo predaleko od teme...
Pusti Islu of man.
Staza je previse rizicna. Momci iz motoGP-a su svi pod jakim ugovorima koji im definisu ponasanje van staze u mnogim tackama, i nije im bas dozvoljeno da idu i rizikuju zivote dje im padne na pamet da bi odgovorili na neciji izazov.
Ne vidim kakve veze ima motoGP tema sa bilo cim.
To sto na CDM ima malo ljudi koji prate motoGP ili uopste pisu na istu ne umanjuje ono sto rade Rossi i ekipa.
Штавише само говори о незнању људи. Ф1 је ево већ неко вријеме смеће досадно тако да не разумијем ово нападање Мотогп-а који је на врхунцу.
Ја видим у ф1 долазе возачи са свих страна и свих категорија. Четири точка може свако управљати, два ријетко ко, то запамти M.S.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
Sate sate sate
Da "pustim" Isle of man?
Zasto bih?
Pa pricamo o "balls" valjda...
Valjda pricamo o Nikiju Laudi koji se pekao na ko zna koliko stepeni,pao u komu,i vratio se da rastura posle samo 6 nedelja.
Valjda pricamo o Kubici,Verstapenu,Hakinenu kom je lobanja bila potpuno smrskana u jednom udesu,Schumacheru koji ne izlazi iz bolida koji gori,vec zeli da nastavi trku u Austriji da bi pobijedio,Zanardiju koji vozi bez obije noge,koji je izgubio u udesu oko 4l krvi,a opet mu pada na pamet da se trka,dok se na slici udesa vidi komad (njegovog) mesa kako leti iz bolida,Massi koji je popio amortizer u glavu,jedva pretekao,i sad osvaja podijume...Da ne nabrajamo i ne vracamo se na te stvari-zna se ko su tate...
Ako vjerujes da ni bilo koji "ulicni" vozac pobijedio nekog od vozaca iz motoGP klase onda bas ne znam o cemu bi pricali dalje na tu temu.
Ne znam da li si uopste odgledao neku trku motora ako iznosis ovakvo misljenje ovdje.
To kako u f1 voze povrijedjeni, imaju udese....toga imas i ovamo, i u jos vecoj mjeri.
Kad je zadnji put stradao neko od vozaca u f1?ne bih rekao da se nesto slicno desilo u skoroj buducnosti, ovamo jeste.
Da pratis malo bolje motoGP znao bi da momci tamo voze slomljeni gotovo redovno. Nema trke kad neko ne vozi sa polomljenom kljucnom kosti, nadlakticom, prstima.... gledao sam gomilu trka gdje Lorenco, Rossi... dolaze na stake i sjedaju da voze. Posle gledao iste te momke kako ih ljudi iz tima skoro pa nose do podijuma da uzmu nagradu.
Izlisno je pricati ko je pod vecim rizikom sto se ova dva sporta tice.
Ovi imaju sve moguce zastite, u motoGP imaju....pa imaju odijelo, kacigu i stitnike za laktove i koljena.
I to je to...
Nerijetko voze po 350...
Kolika je max speed ove godine u f1?
U Moto Gp je zadnji put stradao Simonceli ako se ne varam,dok u F1 vec 20 god niko nije stradao,jer je F1 NASA u osnosu na ostale moto-sportove,mada i tu zna da se omakne.
Kimi je npr prije par dana zamalo skracen za glavu-bukvalno.
Sto se tice "ove" godine,pricamo li o F1 uopste,ili samo "ove" godine?
Koliko god da se vozilo,vozilo se brze nego u moto Gp-u na istoj stazi.
Da bi stali na kraj ovoj raspravi "moj tata je jaci od tvog",iznesite vi meni podatke:
Koliko smrsaju Moto Gp vozaci tokom trke,koje temperature trpe,koliko G u krivinu,na kocenju i prilikom ubrzanja generisu,koju silu oslobadjaju prilikom kocenja,dodavanja gasa i sl,koliko su zauzeti podesavanjem motora tokom trke,koliko km predju tokom trke,i koliko traje Moto Gp trka,kakvi su im treninzi,itd,itd-i onda ce mo lako zakljucit ko je superiorniji-mada-cim ste procitali ovu listu-shvatili ste da ovi komarci nemaju sta da traze u poredjenju sa F1 vozacima.
Ne shvatas poentu i ne kapiram sta oces da kazes ovim pitanjima.
Likovi koji voze u motoGP se spremaju za napore koji ih ocekuju u tom takmicenju, ovi koji voze u F1 svoje treninge i fizicku spremu prilagodjavaju naporima koji ih ocekuju u tom takmicenju.
Mislim, ako tvrdis da se Rossi, Markes, Lorenco i ostali ne bi mogli spremit fizicki za F1 napore, onda ne znam sto bih ti rekao.
Kad krenem bilo sto da napisem, M.S. to uradi prije mene I to dva puta bolje.
Ne glupirajte se, F1 je sam vrh sporta, zbog tehnologije, zahtjevnosti, vozaca pa I svega ostalog.
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks