Page 20 of 121 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast
Results 476 to 500 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Zna George sad sto je bullshit... A i mi cemo saznati, sve u svoje vrijeme.

No ce on bit reci "Ja sam se salio, ljudi su me placali da se salim a i od toga sam dobro zivio. Nisam ja kriv sto je tamo neki Fidel me shvatio ozbiljno".

Dakle ti misliš da će ljudi koji ne vjeruju da bog postoji zbog toga da završe u paklu na vječitim mukama?

Lijepa su ti uvjerenja.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Dje ti to izvuce btaj zakljucak is toga quote-a oli mi reci?

Imash bolji ispod. Citiraj nesto iz konteksta pa cu ti reci.

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

To je utisak koji sam stekao iz tvog cjelokupnog dosadašnjeg pisanja. Ali nije zaključak nego pitanje.

Dakle, da ili ne?
    Da li vjeruješ da će ljudi koji ne vjeruju da postoji bog zbog toga da završe u paklu?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ti si stekao utisak koji si stio a ne ono sto sam ja napisao.

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Hoćeš li biti ljubazan i odgovoriti na pitanje?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Bog moze sto god oce. On je stvorio Djavola da bi jasno razlucio sto je savrsheno a sto je nesavrsheno.

Sto pametno a sto glupo

Sto mudro a sto ludo

Sto lijepo a sto ruzno

Sto je ljubav a sto mrznja

Sto prijateljski asto neprijateljski

Sto vjera a sto nevjera

Sto vodi u zivot a sto u propast

Pa kojim putem ko od nas izabere da ide, da usput moze uvidjeti ako se pameti prizove i povrne, da vidi putokaze jasne.

"Reci im: Tako bio ja ziv, govori Gospod Vecni, nije mi milo da umre bezboznik, nego da se vrati bezboznik sa svoga puta i bude ziv." (Jezekilj 33,11)
    Ovo ti je nekako promaklo? Kako to?

Mogu li ja utisak moj rec da vi imate jako selektivnu memoriju. kad manu trazite odjednom dobijete sposobnost prebiranja svake rijeci a kad vi ne odgovara obnevidite odjednom.

Samo nemojte umrijet kao nevjernici! Evo vam dobar savjet. A oce li vas cekanje do smrtne ure spasiti, nije vam garancija nikakva mnogima nece.

Pa radite sta hocete, ali cete sigurno odgovarati. Za svaku rijec iznesenu i za svaku misao pomisljenu i za svako djelo pocinjeno.

A nama je receno da je nevjerovanje sejtanovo djelo i da on zavodi sa time ljude kako bi ruzne stvari radili i sebe na strasnu sudbinu osudili. A ne treba teleskop da se vidi odje sto je od toga istina. Nije toliko daleka.

Pa ti pravi sebi utiske kakve ocesh o meni. Nisam ja tu bitan no Onaj koji ima Moc da to ispuni.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-06-15 at 23:33.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

E čuš...oće kako da ne

Inače, sreća te sam nevjernica (kako vole odje pojedini da nazivaju one koji se ne zanose njihovim i tačno njihovim - pomenu neko- Bullshit-ovima) e bih trajno omrzla religiju čitajući ovu temu...samo ću dodat, jadna je ta vjera u što god oćeš, ako mora "neko" da ti reče što je dobro jer ti sam ne umiješ procijenit...neko pomenu AMOVE, Vukajlija veli: Prokletstvo ograničenja.
    Nevidljivi na ljudskoj glavi, ali ipak tako primetni.
    Oni predstavljaju branu na reci koja vodi ka moru širokih shvatanja, katanac na vratima koja otvaraju sobu tolerancije i razumevanja. Amovi vode samo pravo, jednim putem... ne dozvoljavaju ti da se okreneš, staneš, skreneš na drugi put ili da razmisliš. Samo pravo. Kao stablo kome su podrezane grane, kao list papira na kome sa obe strane piše "okreni". Oni su začarani prsten koji Frodo treba da baci u vatre Mordora da bi nestala tvrdoglavost i ograničenost mentaliteta. Bitno je skinuti ih...

Ostajte zdravo....misljah da sam na Humoru, kad ono Religija
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

A nama je receno da je nevjerovanje sejtanovo djelo i da on zavodi sa time ljude kako bi ruzne stvari radili i sebe na strasnu sudbinu osudili.
    Mene sam kratko zanima, zašto nekoga ko ne vjeruje u boga UVIJEK percipiraš kao nekoga ko čini loša djela? Ok, ima takvih koji ubijaju, pljačkaju, kradu, lažu (mada, nažalost, ne može se poreći da se u ime vjere mnogo više ubistava i zlodijela počinilo)a koji nijesu vjernici, ali kad neko ne ubija, ne krade, ne lažinja, ne mrzi, ne gordi, ne vara, ne vrijedja, ne ponižava, a ne vjeruje u boga no je ateist, kako ga je onda šejtan zaveo????

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

"Reci im: Tako bio ja ziv, govori Gospod Vecni, nije mi milo da umre bezboznik, nego da se vrati bezboznik sa svoga puta i bude ziv." (Jezekilj 33,11)
    Ok, bogu nije milo da neko umre kao bezbožnik, nego da se "vrati sa svoga puta" i postane vjernik.

Ali, šta se dešava sa ljudima koji ne vjeruju da bog postoji i ne promijene mišljenje prije nego umru? Šta vjeruješ da se dešava sa onima koji ostanu ateisti do smrti?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Najprije da kazem da te osjecaj vara…
    Odlično, tome sam se i nadao.

Dalje bi volio da citas malo bolje jer ocigledno ili 'letis' preko 'post'-ova ili ne zelis da ih citas... (obrazlozenje slijedi) Sa druge strane, i prethodni stihovi (ne u poslednjoj poruci nego onoj prije nje ili kojoj vec) se jasno vidi kako je bog naredio ubistva sto si i sam rekao. U redu, nije pobio njegovom rukom ali je naredio ta ubistva, zar ne? I sad je to ok? Znaci nije ih ubio svojom rukom pa mu onda necemo uzimat' to za lose, a? Ne znam, sam odluci sto je 'pravedno'.
    Nije greška, kako bih pokušao dokazivati išta, ako ne pokažem detalj da se unutar tih samih citata nalaze preciznije informacije, kako rekoh, ovaj ubio, onaj pobio? Reci mi, dal je neki zločin moj, ako ga ti uradiš u moje ime? Koga će zakon (ili ljudi) prepoznati kao krivca? Dal mene dal tebe, dal obojicu? Diskutabilna je situacija i svakako mnogo toga zavisi od konkretnih činjenica. Pitanje je dal znamo tačne činjenice koje bi potkrijepile tvoje shvatanje ili ipak moje? Radi se o vrlo davnom događaju, za koji imamo samo opis iz Biblije, možda nešto tanke istorijske građe, ili ni to.

A opet, ni sa tom pricom nisi u pravu jer ima MASU primjera dje bog SVOJOM RUKOM ubija ljude... Ono sto sam rekao na pocetku pa cisto da opravdam da ne bude da sam pogrijesio... Opet, mogu tih primjera da navodim MASU ali evo da opet ne odemo dalje od 'postanka' i od Sodome i Gomore koja je pominjana...
    Originally Posted by Biblija
    Tada pusti Gospod na Sodom i na Gomor od Gospoda s neba dažd od sumpora i ognja,
    I zatre one gradove i svu onu ravan, i sve ljude u gradovima i rod zemaljski.

Ko je ovdje pobio sav narod? Bog ili covjek? Ne znam kakav 'izgovor' ovdje mozes da nadjes a opet ti mogu ovakvih primjera nac' koliko te volja... Ne znam jel' ce tvoja vjera manja bit' ako uvidis ocigledno. Ja se nadam da nece.
    Ove ljude u ovim gradovima, po opisu iz Biblije ubija “dažd od sumpora i ognja”, tako piše. Znamo li prvo šta je tačno dažd? Ima li objašnjenja za ovaj termin? Objašnjenje ovog termina koje sam ja našao je da je dažd kiša, što bi, ako se eventualno zamjeni, imalo smisla u gornjoj kombinaciji koja glasi “kiša od sumpora i ognja”. Da li se je do sada dešavalo da nešto zapaljivo padne na zemlju? Može li se onda pretpostaviti da je upravo ovo bio slučaj za ova dva grada? Pored ovoga, sam opis događaja je malo duži i objašnjava nam zašto se je ovo dogodilo ovim ljudima i ko se je jedino spasao. Opisana je i još jedna žrtva događaja, ali niđe ne pisaše da je Bog bio lično prisutan u klasičnim opisima koje vidimo na drugim mjestima u Bibliji. OK?

Edit: Postoji i teorija po kojoj je na ove gradove pao skoro 100% sumpor, a gradovi su locirani u blizini Mrtvog mora.

Ovdje vec imam osjecaj da se sprdas sa mnom/nama... Bog rece da ako pojede jabuku, umrijece. On je pojede a umre 600 godina nakon toga i to je upravo ono sto je bog mislio pod tim 'ako pojedes jabuku, umrijeces'? Jesi li ozbiljan? Ako jesi, moram ti priznat' da gubim interes u daljoj diskusiji sa tobom...
    U Bibliji nije napisano da je Bog rekao “umrijećeš odmah, čim zagrizeš i progutaš”, slično Pepeljuzi (sjeti se engleskih riječi “drop dead”). Postoji teorija, po kojoj se kaže da je trebao Adam u slučaju da poštuje Božije zapovjesti živjeti vječno upravo tamo u raju gdje je i bio. Ako ovo uzmeš u obzir, onda moje objašnjenje dobija svoje konačne konture i ima smisla. Ponoviću, Adam je pogriješio, prekršio zapovjest, za to dobio zasluženu kaznu koja se prenosi sa njega na njegovo potomstvo generacijama, kazna traje još i danas. Malo je nezahvalno bukvalno primjenjivati današnje norme i shvatanja na ondašnje prilike i ljude, jer to zna da zbuni.

Cudni su putevi gospodnji. Cuh i ja to mnogo puta. Ali mi je iskreno malo ofucana 'fora' u diskusijama. Znaci svaka prica koja nema veze sa logikom (ja pomenuh samo par, ima ih masu) se objasnjava sa "Bog sve radi sa nekim razlogom". U redu, to smo apsolvirali, necu se vise osvrtat' na nedostatak logike u bibliji...
    OK!

Ne kontam moguću ljubomoru i predasude oko prigodnih animacija (nisam ni jednu gledao), pogledaću ih kad ufatim malo više vremena, pa ćeš dobiti komentare.
    Last edited by SpongeBob; 22-06-15 at 23:58.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Sacekaj, sad ce ti izvadit' koji citat iz kurana ili eventualno pocet' da pise na svojoj 'svetoj tabli' :lolblue:

Co'ek koji ne umije da odgovori 'yes/no' pitanje... sto da ocekujes od njega?
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Ok, bogu nije milo da neko umre kao bezbožnik, nego da se "vrati sa svoga puta" i postane vjernik.

Ali, šta se dešava sa ljudima koji ne vjeruju da bog postoji i ne promijene mišljenje prije nego umru? Šta vjeruješ da se dešava sa onima koji ostanu ateisti do smrti?
    Vala ako to nisi saznao do sad posle ovoliko price na ovome forumu do tog momenta vjerovatno necesh.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Nije greška, kako bih pokušao dokazivati išta, ako ne pokažem detalj da se unutar tih samih citata nalaze preciznije informacije, kako rekoh, ovaj ubio, onaj pobio? Reci mi, dal je neki zločin moj, ako ga ti uradiš u moje ime? Koga će zakon (ili ljudi) prepoznati kao krivca? Dal mene dal tebe, dal obojicu? Diskutabilna je situacija i svakako mnogo toga zavisi od konkretnih činjenica. Pitanje je dal znamo tačne činjenice koje bi potkrijepile tvoje shvatanje ili ipak moje? Radi se o vrlo davnom događaju, za koji imamo samo opis iz Biblije, možda nešto tanke istorijske građe, ili ni to.
    Opet se ti vatas samo za one koji su ucinjeni u njegovo ime a ove druge koje je on naveo da se urade? Ubistva koje je on narucio? Ni onda on nije kriv? Sundjere, daj malo razuma, samo malo...

Originally Posted by Biblija
    Tada pusti Gospod na Sodom i na Gomor od Gospoda s neba dažd od sumpora i ognja,
    I zatre one gradove i svu onu ravan, i sve ljude u gradovima i rod zemaljski.

Ove ljude u ovim gradovima, po opisu iz Biblije ubija “dažd od sumpora i ognja”, tako piše. Znamo li prvo šta je tačno dažd? Ima li objašnjenja za ovaj termin? Objašnjenje ovog termina koje sam ja našao je da je dažd kiša, što bi, ako se eventualno zamjeni, imalo smisla u gornjoj kombinaciji koja glasi “kiša od sumpora i ognja”. Da li se je do sada dešavalo da nešto zapaljivo padne na zemlju? Može li se onda pretpostaviti da je upravo ovo bio slučaj za ova dva grada? Pored ovoga, sam opis događaja je malo duži i objašnjava nam zašto se je ovo dogodilo ovim ljudima i ko se je jedino spasao. Opisana je i još jedna žrtva događaja, ali niđe ne pisaše da je Bog bio lično prisutan u klasičnim opisima koje vidimo na drugim mjestima u Bibliji. OK?
    Mora opet da se zezas sa mnom... Pise jasno da je bog pustio dazd od sumpora i ognja na Sodomu i Gomoru, zar ne? A sad opet nije bog kriv nego dazd? E pa ja ne mogu da vjerujem sto citam... A ne brate, sanse nema

EDIT: Evo i istog stiha na engleskom, da ti se mozda pojasni 'dazd' iako ne vidim da to igra veliku ulogu....
    Then the LORD rained down burning sulfur on Sodom and Gomorrah--from the LORD out of the heavens.
    (tu je cak 'dazd' i kao glagol, ne imenica - sto, bojim se, jos manje ide tebi u prilog)

U Bibliji nije napisano da je Bog rekao “umrijećeš odmah, čim zagrizeš i progutaš”, slično Pepeljuzi (sjeti se engleskih riječi “drop dead”). Postoji teorija, po kojoj se kaže da je trebao Adam u slučaju da poštuje Božije zapovjesti živjeti vječno upravo tamo u raju gdje je i bio. Ako ovo uzmeš u obzir, onda moje objašnjenje dobija svoje konačne konture i ima smisla. Ponoviću, Adam je pogriješio, prekršio zapovjest, za to dobio zasluženu kaznu koja se prenosi sa njega na njegovo potomstvo generacijama, kazna traje još i danas. Malo je nezahvalno bukvalno primjenjivati današnje norme i shvatanja na ondašnje prilike i ljude, jer to zna da zbuni.
    Znaci sa ovim si bio ozbiljan? Ok... A nezahvalno je bukvalno shvatat' lose stvari iz biblije ali bukvalno treba da se postuju svi zakoni i pravila? Hm.... Hypocrisy much?
    Ne kontam moguću ljubomoru i predasude oko prigodnih animacija (nisam ni jednu gledao), pogledaću ih kad ufatim malo više vremena, pa ćeš dobiti komentare.
    Ne moras, meni je svejedno. Samo ponavljam da ne znam sto je vama toliko tesko da gledate u neke klipove (jedan od vidova izrazavanja) koji su protiv religije ako nama nije tesko da gledamo religiozne? (pricam u mnozini, moze i samo na mene da se odnosi, nije problem)
    Last edited by Fidel Castro; 23-06-15 at 00:15.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Zvoncice ti si vazda bila puna hipoteza. Vidjeh nedje skoro tamo na politiku si pocela neke da mijenjash. Da uvidjash one stare su bile loshe.

Pa dobro covjek moze da se promijeni dok je ziv.

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Vala ako to nisi saznao do sad posle ovoliko price na ovome forumu do tog momenta vjerovatno necesh.
    Znači li ovo da je moj utisak bio tačan i da vjeruješ da će ljudi koji ne vjeruju da bog postoji da završe u paklu?

Je li ti toliko teško da budeš iskren i konkretno i jasno odgovoriš na pitanje umjesto vrndanja?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Pitanje spasenja ljudi koji su van vjere, je vrlo složena teološka tema. Postoje ljudi koji nikada u svom životu nisu čuli za niti jednu jedinu religiju. Tako su živjeli, tako su i umrli. Kako će se ti ljudi spasiti? Dal je Bog mislio na takve ljude i njihovo spasenje?

Ljudi koji su bili u dodiru sa religijama, koji su čuli za njih, a koji su ih odbacili ili im nisu pridavali nikad značaj, su za ovakvo ponašanje ipak krivi u odnosu na one prve koje opisah.

Postoji opis u religioznoj literaturi koji jasno opisuje ovakve situacije, možda bi mogli tamo tačno vidjeti. Nezahvalno je od vjernika tražiti ovakvo objašnjenje kako je koncipirano pitanje, jer vjernik u osnovi treba Boga da moli za svoj spas, a i za spas svih ljudi, što znači da se on nada i moli Boga da grešnika ne bude.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

A ja vjerujem da je vama milo kad vas bog gleda kad se recimo kupate ili ebete... :lolblue:
    Ali oni ne ebu prije braka, a i u braku samo ako žele djecu.

Vala mogu istrpjet da ih neko gleda tih dva-tri puta u životu
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fidel, nemoj me pogrešno shvatiti, ti tvrdiš da je Bog ubijao ljude direktno i da je to zločin i slično.

Ja vjerujem da su opisi iz Biblije vjerno prikazani, da su ljudi zbog grijeha dobijali zasluženu kaznu. Sama ta ideja se ne slaže nikako sa tvojim opisima.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nije tu nista slozeno i on to zna odlicno on je odje mnogo prije tebe Bobe i zna odlicno sto mu je receno u ovim knjigama . Nek se zanosi.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Oni su se Bobe svi odje odavno izdefinisali. Ali ja znam da ljudi citaju iako se ne ukljucuju u raspravu jer mi se javljaju.

A ti valjda vidish da oni uopste nisu iskreni sagovornici. Vec imaju namjeru, koju ne dugo zatim iskazu uz podsmjeh.

Zasto oni zatrpavaju temu i bitne spomenute stvari ignorishu a one trivijalne potenciraju? No saznacesh sam uvjeren sam kad ih sve dobro ispitash.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Fidel, nemoj me pogrešno shvatiti, ti tvrdiš da je Bog ubijao ljude direktno i da je to zločin i slično.

Ja vjerujem da su opisi iz Biblije vjerno prikazani, da su ljudi zbog grijeha dobijali zasluženu kaznu. Sama ta ideja se ne slaže nikako sa tvojim opisima.
    Drago mi je da smo citiranja sveli na minimum, nekako je citava tema preglednija, nadam se...

Ali Sunjderu, ja tvrdim samo ono sto pise u bibliji (kad pricamo o ovome, ne mislim na cjelokupnu moju pricu), zar ne? I gore ti je opet taj citat, cak i engleska verzija a ti i dalje tvrdis da on nije pocinio paljenje Sodome i Gomore?

I onda jos kazes da su opisi vjerno prikazani sto jos vise daje na znacaj svakom stihu u toj knjizi... A onda jos kazes da su ljudi zbog grijeha dobijali zasluzenu kaznu?

Pa mi onda nekako nije jasan tvoj odgovor... Pa evo da pojednostavim... Da li ti, na osnovu citiranih jasnih stihova iz same biblije, smatras da je bog pocinio navedena ubistva kad je Sodoma i Gomora i pitanju? Da/Ne?
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Zvoncice ti si vazda bila puna hipoteza. Vidjeh nedje skoro tamo na politiku si pocela neke da mijenjash. Da uvidjash one stare su bile loshe.

Pa dobro covjek moze da se promijeni dok je ziv.
    tamo na politiku me pitaj za to...mada se ne sjećam da sam bilo što mijenjala potonjih 10 godina otkako se zanimam za politiku...kradju sam vazda zvala kradjom, laž vazda lažavinom, no ako ti veliš, a ti bolje znaš jer gledaš a više očiju, onda dobro...pa ćemo to na politiku...no mi reči ovo što sam te pitala....ako možeš...nijesam shvatila dosad jer da jesam ne bih te pitala? Ko zna, ako mi lijepo, razložno objasniš, možda i promijenim stav, samo magare vazda tvrdoglavo ostane i ne mijenja mišljenje

Thanks Thanks Given 
    1,879
    Thanks Thanks Received 
    5,509
    Thanked in
    2,123 Posts

Nije tu nista slozeno i on to zna odlicno on je odje mnogo prije tebe Bobe i zna odlicno sto mu je receno u ovim knjigama . Nek se zanosi.
    Ja znam što je rečeno u tim knjigama ali nemam nikavog razloga da vjerujem da su te knjige riječ svemogućeg tvorca univerzuma.
    Imajući u vidu ogromnu količinu etički i moralno neprihvatljivih gadosti koje te knjige podržavaju, kontradiktornosti unutar samih knjiga, i glupih tvrdnji koje su totalnoj koliziji sa naučnim činjenicama, te različitih varijanti i interpretacija, očigledno je da se radi o djelu ljudi.

Odličan primjer koliko su ljudi naivni i podvodljivi je mormonizam.
    Mormonizam, koji se ističe kao jedna umobolnijih religija i koji je očigledno prevara, je nastao prije manje od 200 godina a danas ima oko 15 miliona vjernika.

Možete mislit u šta su razni harizmatični prevaranti mogli da ubijede ljude prije 1500 ili 2000 godina.

Imate i primjer u Rusiji tipa koji je navodno reinkarnacija Isusa Hrista i ima 4000 vjernika:
    Last edited by ASC; 23-06-15 at 01:17.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.

I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem.

Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.

Blago onome koji tvori zapovijesti njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.

Vani su psi i vračari, bestidnici i ubojice, idolopoklonici i oni koji vole ili primijenjuju laž!

A ako mozesh dokazati tvrdnju da Boga nema nije laz izvoli.

Jer oni odje sto rade doista je osudjeno u svim ovim knjigama. I to oni znaju pa ne prestaju no cak josh vishe to rade.

Evo preko 15 godina sam ja odje na ovom forumu i znam odlicno sto su oni radili i pisali ne samo odje no svudje po forumu. Od politike do imigracije do tema koje su bile od velikog drustvenog znacaja. Pa ih je njihovo nevjerovanje i straska za sopstveni interes udaljila od borbe za jedino sto je bilo pravo.

Eto im ga sad taj interes i koliko im je ta trgovina donijela koristi.

Svakome njegova djela. Meni moja, tebi tvoja a njima njihova. Pa kad im se put zavrshi tad ce oni o tome razmisljati.

A sto se oni sjekiraju odje te ovoliko pishu kad ne vjeruju u to? Zabavno im je? nesto su im kiseli podsmjesi i tanki. Nekad su bili im veci sjecam se.

Ja znam sigurno da ja necu odgovarati za sto oni su radili niti ce oni odgovarati za sto sam ja radio. Ako nece da vjeruju, pa to je njihova volja. Meni vishe ni ne pada na pamet da ih ubjedjujem, ali ih nesto srbi pa su odje...

To nema veze samnom nikakve. Ja sam im govorio mnogo toga sto dostina njih zna da je ispalo da je istina pa opet nista.

Tako ti kako ocesh Bobe, mene oni vise ne zanimaju bez eto ako mi daju povod za neku interesantnu pricu.

Ja sam ovu temu namijenio onima koji oce da vjeruju, a ko nece nek ide za onim sto zeli. Ali njima smeta to pa zato su odje najbrojniji.

Meni su uslugu ucnjeli sigurno jer su popularizovali temu. A vrijeme je za ovu temu bilo, da ne pricaju posle ljudi: A nije nam doslo takvo saznanje zato smo jedni druge mrzjeli i vjernike progonili i zlocine nad njima odobravali.
    Last edited by Ego_and_his_own; 23-06-15 at 00:51.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Nevjerovanje u Boga nije eto teatralno pitanje i deklaracija.

No pokazuje da ti ljudi u nikakvo dobro ne vjeruju. To su oni koji uvijek govore "nemoze to" kad se neko dobro trazi da se uradi.

Zato oni se unervoze kad se Bog dobrim opisuje i to ih tisti pa onda iz sebe izbacaju cega su puni.

Oni ne vjeruju u dobro nit zele prst svoj pomjeriti da dobro ikakvo dodje. To je nevjerovanje a ne teatralna deklaracija kako oni pokusavju da odje to prestave.

No neka ih.

Page 20 of 121 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)