Dodao sam josh na taj post.
Bog je Vjecan. A uspjeh ce bit ispunjen svih ovih knjiga i poslanika, samo nece se svi ljudi spasiti.
Ima u Kuranu jasno izneseno da je Bog htio mi bi svi bili vjernici. A na pitanje zasto je to tako treba dosta razmisljati i odgovor traziti. Ja imam misljenje ali kazem da Bog nije to u Avramskim objavama objasnio no nas je uputio da pazimo dobro sta radimo i da dobra djela cinimo . A ko ne brine o tome taj ce sebe stetu nanijeti.
Last edited by Ego_and_his_own; 20-06-15 at 12:00.
Klepton, je li tebi ispod casti da odes i poslusas moj savjet? Pravdat se nekome, jer ti rece kako pravdamo, e to mi je vazda ispod casti bilo.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Posto neki ne znaju bolje od stihova a nista pametno ne umiju da kazu, evo jedan snimak da malo rasturi monotoniju uzaludnih stihova...
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Govoris li ti na tom snimku nesto pametno? Da znam dal' da gledam.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Da jer jedino tako moze se vidjeti ko je ko. Tekst bio nedovrshen jer sam morao da idem dijete da vidim zubi mu rastu pa te molim procitaj ponovo jer sam ispravio.
Ja sam razumio da je to sve zbog lazi koja pociva na ovom svijetu. Jer ti mozesh vidjeti da je veliki sukob naisao posle Isusa i da je Rimsko carstvo preotelo prakticno Hriscanstvo, koje se vec bilo rasirilo svudje. Zato je Kuran morao doci da ukaze na ono sto su oni cinjeli.
A jedna od najsakrivenijih stvari na ovom svijetu je zapravo o necemu sto ljudi su culi a to je o tome da mi nismo jedina bica na ovom svijetu vec postoje josh Andjeli i oni koji su nazvati Dzini u Kuranu a od kojih su demoni (sejtani) sledbenici Djavola. E sad tu ulazimo u nesto sto mislim da mozda nije najbolje u ovome momentu diskutovati. To kad se dodje na odredjeni stupanj razumijevanja tek. Ali to objasnjava odakle zlo i laz na ovom svijetu.
Last edited by Ego_and_his_own; 20-06-15 at 12:12.
Molim
Samo si ponovio ono sto sam rekao i ubacio rijec koja ti odgovara umjesto one koja ti ne odgovara iako to nema nikakvog smisla. Bez razmisljanja kao i uvijek. Mozda kad bi razmislio prije nego sto progovoris ne bi tako kiksao. A mozda si stvarno nesposoban da vidis razliku. Ipak si pokazao da ne znas razliku izmedju originala i photoshopa, ni razliku izmedju izmisljenog i otkrivenog, ni izmedju majmuna i zajednickog pretka
Ajde kad si tako sposoban, dokazi da bog postoji. Evo tema savrsena. Pise lijepo "Nas bog je jedan". Pa sposobni nas sundjeru izvoli i dokazi.
Last edited by VanjaTheMan; 20-06-15 at 12:11.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Sad me zanima ovaj dio, da li ja ako vjerujem u dubini duse u njega, a ne idem u crkvu nisam krsten i ne molim se ne citam i ucim o njemu. Da li ja spadam u nevjernike?
Da li i ljudi koji su nevjernici su isto njegova djeca? zanima me sta je prednost u tome? jer ocigledno nesto se dobija na kraju zar ne?
Last edited by Sceko; 20-06-15 at 12:13.
Ne. Ti mozesh bit vjernik bez svega toga, samo da ne negirash ono sto ne razumijesh i da mu iskreno vjeru dajesh i da dobra djela cinish ti si vjernik, i Bog, nadati se je, ubrace te medju onima kojima je milost darivao.
U Kuranu imash podrsku:
Oni koji su vjerovali, pa i oni koji su bili jevreji, i sabijci, i kršćani – oni koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili – ničega se oni neće bojati i ni za čim oni neće tugovati.
Last edited by Ego_and_his_own; 20-06-15 at 12:17.
E sad me zanima ovo cemu onda sve te crkve dzamije i sve to? kakvo one dobro cine njemu?
Last edited by Sceko; 20-06-15 at 12:20.
Da bi ljudi koji su pogrijesili posjecali se, u njima se molili, i vratili se Njemu. Da bi se vjernici njegovim upustvima poducili i praktikovali vjeru. Jer ljudi vecinom moraju nesto da vide jer su tijelo i kroz tijelo sve osmatraju i materiju.
A covjek moze da se moli bilo dje. Stojao a klecao ili odio.
A i sto da bi se pokazali oni kojima su puna usta o Vjeri a zapravo nisu takvi no bi na prevaru da se prestave ljudima kako su oni veliki vjernici i veliki Boziji sluzbenici na zemlji a zapravo samo ljude u nevjerstvo nagone. No pusti... Ono prvo je vaznije a ove ce Bog docekati na kraju i sa njima o tome raspraviti.
Nemoj nikad postovanje prema crkvama, dzamijama i drugim bogomoljama izgubiti!
Last edited by Ego_and_his_own; 20-06-15 at 12:26.
A zasto ljudima treba da se prica o vjeri i svemu tome i mijenjat im misljenje ako je ono u njima vec postoji? ili je to kao i jezik da ti moras da ga naucis, znaci vjera se uci?
Eto jednostavno pitanje da li vjera od prvog dana postoji u nama, ili mi moramo da ucimo da vjerujemo u nesto?
Last edited by Sceko; 20-06-15 at 12:43.
To ti je kao navika. Ako nesto praktikujesh stalno ono ti postane navika i tebi je onda lakse.
Jer nemoj zaboraviti na djavola. On gleda na svaki moguci nacin da obali covjeka. I obaljuje ih dosta. Onda covjek mora da mu se suprostavi, a suprostavit mu se moze jedino vjerom i djelima koja proizlaze iz nje.
Znash ono kad ti dodju ruzne misli o nekome ili necemu, pa ti tim mislima ne povjerujesh no razmislish pa uvidish da su te misli bile obicna glupost. E to ti je djavo, on zle misli unosi u srca ljudi i sapuce im lazne nade i navodi na grijeh i mnoge ruzne stvari.
Last edited by Ego_and_his_own; 20-06-15 at 12:50.
Kako cemo mi cinjet neka djela ako nemamo od pocetka neko vjerovanje? niko ne radi nesto dobro jer je to naucio da to treba tako uvek za sve imas prvi put sto znaci da mora u tebi postojati vec nesto.
Last edited by Sceko; 20-06-15 at 12:47.
Isus je rekao, ako imash vjere kao ono zrno gorucisno... Vjera je kao drvo koje od malog sjemena poraste u veliko drvo.
A jes morash imati to sjeme i uzgajati ga.
Last edited by Ego_and_his_own; 20-06-15 at 12:58.
Interesantno kako vam postane ispod nivoa da odgovarate na pitanja kad se nadje bas neko na koje ne mozete da date odgovor.
Ja se sjecam kad si pisao da voda ima memoriju i da ako pricas lose stvari hrani imace los ukus. A jesi li u medjuvremenu slucajno provalio koliko je jednostavno sprovesti takav eksperiment?
Takva prica ti nije ispod nivoa, a ispod nivoa je da odgovoris sagovorniku na teska pitanja? Ajde sto nas lazete pa jos tako ocigledno. Ali vi i sebe lazete. Morate valjda. Mozda je tako i bolje. Ko zna kakav bi haos napravili da vas neko probudi iz te samoindukovane kome.
Ti si inace najgori ovdje. Nema vjernika na forumu koji u vise besmislica vjeruje od tebe. Sve si ih pokupio i usvojio. Ovi drugi makar malo smisla imaju neke stvari dobro da vide. Ali ne i ti. Gdje god se nadje neka prazna prica u koju normalan covjek ne bi smio da povjeruje, ti ne da si je prihvatio nego bi jos i da je pripovjedas. Iskreno mislim da su ljudi kao ti opasni po drustvo. I za ISIS si skorije rekao da neke stvari ispravno rade. I nadam se da nadlezni organi paze na tebe jer ti nikako ne vjerujem da si bezazlen. Ako iko na forumu odgovara opisu opasnog fundamentaliste koji svakog trenutka moze da napravi kakvu sprdnju, rekao bih da si to ti. Najiskrenije ti kazem ovo.
Last edited by VanjaTheMan; 20-06-15 at 13:14.
pozdrav.
nothing comes from violence and nothing ever could
Neko pomenu da posle Muhameda nema proroka. Svakih 600g se pojavljuje neko ko tvrdi da je poslat od Boga. Hrist, Muhamed, Temudzin, Napoleon. Razmak 600 i svi su tvrdili da su izaslanici sudbine, Boga, prirode itd. Veliki ljudi nesumnjivo. Muhamed nije ni prvi ni poslednji.
Sent from my GSXR1000 @ 299
Last edited by Caesar; 20-06-15 at 13:23.
γνῶθι σαὐτόν
Trebali bi vise paziti na neke od vas odje koji svakakve bljuvotine pisete i mrznju sijete medju ljudima i podjele raspirujete. Pa bilo protiv nekih vjerskih skupina ili srba, albanaca ili crnogoraca ili hrvata i koga sve josh ne pokusavaju u to da ubace.
No ce bit da "nadlezne" nije briga ako ne i neke su oni poslali odje.
Last edited by Ego_and_his_own; 20-06-15 at 13:22.
Muhamed je imao malo vise mozga od svojih prethodnika pa je veliki akcenat stavio na to da posle njega nece bit drugih proroka. Na taj nacin se automatski ogradio od svih "laznih" proroka koji bi pokusali da urade isto ili slicno sto i on. I dao sebi legitimnost u obracunavanju sa neistomisljenicima. To je samo dobar politicki potez. I ja bih na njegovom mjestu isto uradio.
Ja do sad ni za koga nisam napisao da treba vjecno da gori u paklu.
Last edited by VanjaTheMan; 20-06-15 at 13:26.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks