Originally Posted by
Fidel Castro
A kako ne moze brate bare?
Evo da zanemarim sve ove multi-milionerske projekte po nasim obalama od kojih gradjani nemaju nikakve koristi nego da se fokusiram samo na jedan jedini primjer - autoput.
Kome je on potreban? Koliko ce nam on poboljsat' zivote?
Na koliko se samo nacina moglo ulozit' pametnije u zdravstvo, skolovanje, parkove za djecu ili bilo sto drugo?
Mene bilo q oce li glavni drzave bit' Milo, Momir, Pedja ili ko god... ali ocigledno da ovaj prvi ne zna ili jos vjerovatnije - NE ZELI da ista mijenja na bolje nego kao da za inat radi protiv svojih ljudi i protiv interesa gradjana.
Meni se cini da ljudi kao ja jos bolje sagledavaju stvari 'sa strane' jer nisam cesto u CG pa kad god dodjem poslije recimo po' godine ocekujem da vidim nesto bolje a vjeruj mi da ja svaki put kad dodjem vidim samo gore stanje.
Ja bi volio da si u pravu sa tvojim optimizmom ali se bojim da nije tako. Kao da smo davno zaglavili i slabo mrdamo. A moze se rec' da je to spori proces u kojem ce tek nasa djeca uzivat' ali je stvar u tome da ne mora tako da bude. Mogu svi problemi mnogo brze i efikasnije da se rjesavaju u interesu gradjana a ne male elite na vrhu piramide. Moze se kad bi se htjelo ali ocigledno ti koji mogu da pobljsaju stanje, to ne cine.
То задуживање за аутопут, тј. прије свега за тунел од сјевера ка југу није опасно, јер је у питању развојни пројекат који има своју економску оправданост.
Опасно је то што се сваге године не наплати пар стотина милиона еура пореза и доприноса и што се мјесто тога влада задужи да би исплатила пензије, здравство и остало.
То задуживање не доноси никакву нову вриједност и још је опасније јер тај новац који се да на пензије у доброј мјери изађе из земље јер скоро све увозимо.
Овим задужењем за аутопут Влада је дошла у ситуацију да свако даље задужење за пензије неће бити могуће, ако мислимо да и даље користимо благодети еура.
До данас порески дуг према држави износи, ако не гријешим око 600 милиона еура, од чега је највећи дио наплатив, и држава ће коначно морати да крене у наплату тих дугова.Само то није једноставан посао јер се прије тога морају створити услови да се тај дуг наплати а да се не уништи привреда.Коначно ће морати да се ради, а не да се живи на кредит.
Last edited by BAR; 18-06-15 at 15:32.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bookmarks