U hipotekarnoj uvijek pitaju za maticni kad nesto uplacujes.... Cak ako ocu npr fidelu na racun da uplatim 50e trazice moj maticni broj....
Sent from my iPhone using Tapatalk
eto tako.
nothing comes from violence and nothing ever could
U hipotekarnoj uvijek pitaju za maticni kad nesto uplacujes.... Cak ako ocu npr fidelu na racun da uplatim 50e trazice moj maticni broj....
Za placanje kazni se mora navesti maticni broj. Ko ima kaznu pri sebi - neka vidi uputsvo kako se popunjava uplatnica.
Ako uplacujes sa svog racuna iz banke - tada banka ima sve tvoje podatke; ali svakako moras upisati maticni. Isto je kod placanja poreza na stan - MORAS upisati maticni.
Ukoliko uplacujes iz poste - tada moras upisati maticni. Isto je u pojedinim bankama.
Uostalom - evo primjer kazne - gdje fino pise da se mora upisati maticni u pozivu na broj:
![]()
Kako me cerate da se maltretiram...
Idemo dalje...
--------------------------
Do Not Disturb.
nekad se mora i crtat
Pa jedini nacin da ministarstvo pravde poveze tebe i uplatu je jmbg.
Struja se vezuje pretplatnim brojem/brojem brojila, telefon brojem, bla bla.
Kazne koje se placaju samo mogu biti vezane pomocu jmbg jer su davno ukapirali da je vezivanje tablicama promasaj
Mrgo? Ima li te
Rekoh ja mrgo ne blamiraj se al ti ne pa ne...
Last edited by acs; 15-06-15 at 22:47.
f6
Znaci, off topic, precera se sa upotrebom jmbg-a iako bi mup trebao da bude dosta oprezniji sa baratanjem s tim podatkom! Boze pomozi kaka balavurdija pise zakone a kaka ih sprovodi ... Veze nidje, ka' da su dvije razlicite zemlje.
JMBG kao podatak, sa njim smije da barata samo MUP radi potvrde jedinstvenog identiteta. Dakle, nista banka, vodovod, osiguranje, mobilni provajderi - svi oni smiju da vide samo broj dokumenta i da ga upisuju, ali ne JMBG. Za ispravnost dokumenta treba da garantuje MUP. Ali, oni pametnice, nasli da upisuju JMBG na svaki izdati dokument pa cjepaj bato. I kad eksplodira problem kradje identiteta na osnovu lako dostupnog JMBG-a ko ce za to da odgovara ? Da lupamo svi samare ministru ? Ma hajte.
Izvinjavam se za offtopic, nego kad vidjeh sta se radi, tesko se suzdrzati.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Bih u banku, iako je uplaceno preko JMBG-a, nema podataka u njihovom sistemu. E sad jel' to zato sto su nesposobni ili zato sto mora da se eksplicitno kaze da uplacujem preko svog racuna a ne preko 'opste uplatnice' (kako ona rece), ne znam.
A danas se JMBG daje kao i ime, svuda ga ima.
Do Not Disturb.
koja je banka u pitanju, mozda jmbg nije dobro unesen pa ako je trazila po pravom nije mogla da nadje.
CKB banka, gdje uvijek uplacujem.
JMBG tacno ukucan sigurno. Radnica na salteru nije mogla da nadje nista osim jedne uplate (dje su meni pare uplatili). To je jedini 'transfer' koji postoji pod mojim JMBG-om u poslednjih godinu dana iako je bilo vise uplata sa moje strane.
Ona rece da je to vjerovatno jer sam uplacivao preko 'opste uplatnice' a ne sa svog racuna, sto god to znacilo.
Do Not Disturb.
Pa logično, jer je pretraživala sve prilive/odlive sa tvog računa koji je vezan za tvoj JMBG... Nije pretraživala sve moguće uplate u sistemu u čijem je pozivu na broj odobrenja tvoj matični broj (ne znam ni da li ima takvu mogućnost, ona vjerovatno ne na šalteru)...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Nebitno, platio sam kaznu, mozda i po drugi put...
U MUP-u nisam mogao ni da udjem. Tolika je guzva da su zatvorili vrata ka salterima a ispred vrata cijeli prostor ispunjen tako da moras da cekas ispred cijele 'ustanove' na suncu...
Do Not Disturb.
ckb? ne postoji dobra volja da nadju to, one zene ujutru prvo mrze sebe pa sve ostale...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
a inace su u bankama toliko raspolozeni da prekucaju napisano da je to sprdnja.
Sve im je promet usluga pa aj ti to rasknjizi kad dodje izvod. Zlatilo se elektronsko na kojem pise bas onako kako si sam upisao.
A dobro, raspolozenost takvih radnika/radnica je suvisno komentarisat'. Odavno sam to pricao... Svaka banka, posta i uglavnom dje god postoji 'salteri' su toliko nasmijani i prijatni da te uvati depresija cim udjes i ne prolazi naredna 2-3 dana.
Do Not Disturb.
Mene se radnica na salter u hipotekarnu u centar bas slatko nasmijala kad sam podigao kod nje 1400e sa racuna. Nisu bas sve namrgodjene![]()
Meni se nisu smijale ni na znatno vece sume...
A kad smo kod toga, vazda mi je muka da podizem vece pare dje svi unutra broje tvoje pare ocima brze no sto ih ti izbrojis... A neko postovanje 'zute linije' i sl. ne postoji no ti onaj iza tebe dise na vrat...
Do Not Disturb.
Ja cesto podizem a i uplacujem vece sume pa sam se valjda navikao,al obezbedjenje je vazda blizu kad su malo vece transakcije u pitanju-bar u hipotekarnu
U HipoAlpe u Baru recimo obezbjedjenje te ispituje jos zasto si dosao, kome ces da uplatis i koliko... WTF!?
Nego se udaljismo od teme... necu vise.
Do Not Disturb.
Gdje se ono u PG provjerava da li su plaćene kazne? Nova zgrada MUP-a, pa neki ulaz sa strane/iza?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks