Imaju oko 100km.. Vozio sam se, jadan je ali može se oko 130km lagano..
Izgleda da smo jedini lideri u regionu po cijenama goriva..
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
Ż\_(ツ )_/Ż
Ali oni nemaju AUTOPUT!!!
Imaju oko 100km.. Vozio sam se, jadan je ali može se oko 130km lagano..
Izgleda da smo jedini lideri u regionu po cijenama goriva..
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
Ż\_(ツ )_/Ż
Evo koliko moramo da radimo da bi napunili pun rezervoar.
http://www.cdm.me/ekonomija/istraziv...adimo-tri-dana
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Prava prosjecna kod nas je 300-350e
niujedne mi gace lastike nema
Niti mi je plata tih 480e niti mi je rezervoar 50l. Veze s vezom...
Pošto prelazim sa benzinca na dizelaša, da li postoje pumpe za boljim dizelom ili je to manje više isto? EKO... Petrol...Lukoil...?
A pogotovo me zanima ako postoje pumpe za vanredno lošim dizelom :mrgreen:
Last edited by institucija; 16-06-15 at 09:05.
sipam isključivo na Petrol evo treća godina, još se nije nakašljao...
I ja isto samo na petrol.
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
petrol kod autobuske...meni licno najbolji
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Potvrda.. Ja sam isao do bg u nedelju ujutro. Nasuo do cepa i gas. U cacak pauza, i od cacka do bg klima full i do odredista u bg sa klimom 5.3l/100kmh prosjek.
Ugradio sekvent u AC rasic. Ivan je nasuo 6l bio da proba kola podesi mapu cuda i ja na izlaz iz bg na Petrol pumpu nasuo do cepa plin. 75dinara litar i izbacio mi je tacno na 30l plina. Po bg sam prosao od plina koje je ivan usuo jedno 20-25km i racunam da sam krenuo za pg sa 35l plina. Stigao glat, jutros na posao i jos imam sigurno za 50-70km.
Auto mi ide indeticno plin benzin cak je po meni malo brzi na plin jer ima malo vise obrtnog momenta...
Mislio sam da ono od zadovoljstva se varam i sad se cuh sa Ivanom koji mi je potvrdio da sad na plinu auto ima malo vise obrtnog momenta.
Tako da ja sa 19e dodjoh do pg i jos imam da se vozim po gradu dva-tri dana
Svaka preporuka za AC Rasic i za Ivana Todorovica jer je prije svega extra covjek fer i posten a tek strucnjak u svom poslu to ne treba ni komentarisati.
________
Prodaja Originalnih i zamjenskih Autodijelova i Guma.
Uvoz iz njemacke i slovenije.
Sve info i porudzbe :
+38268615321 (viber)
Cestitam!
U koji si auto metnuo plinčugu? Ja se sa Ivanom nijesam gledao od 2010-e. Nije bilo potrebe :-)
Što si stavljao plin kad ti troši 5.3Ja moj na otvoreno ne mogu spuštit preko litar manje od gradske, kad se vozi sve puni
mene obicno po cg trosi 6l, a ovako na duzi put do sada 5.6 sam spustio po bordu kad sam ga kupio do Arandjelovca sam isao i nazad..
sad do bg je od kako ga imam najduza relacija mi bila, ali isla je zena i cerkica samnom i vozio sam bukvalno sve po ogranicenju +5-10 kmh naseljeno/otvoreno... bas sam se prijatno iznenadio sa potrosnjom. ali onda kad svatis da ce da trosi u povratku 6l plina ma neka roka i 7 (al nema sanse, tako mi je ivan rekao) zaista mami osmjeh na lice
jos kad dodje benzin na 1.5e do kraja jula.. samo dok stignu svi kinezi i masine ima da nam dignu ja se plasim i plin i dizel i benzin![]()
Ne dimi? Ne smrdi plin? Radi isto benzin-plin? Normalno radi na plin i u crvene obrtaje (tj. ne vraca na benzin)? Samo sipaj i vozi?
Tek ces da vidis kad zamijenis ulje u motor - koliko duze ostaje providno.
Ne dimi,niti je ikad dimio. Na regi kad stave sondu izbaci 0,0uvjek misle da je zastekala pa mjere 2-3put al prc. Ne smrdi naravno. Da radi uvjek na plin mada ja i ne mogu u crveno na sami ulaz je blokada a i milije sto je tako. Naravno
Ulje sam zamjenio prije puta nisam sa njim presao nepune 500-600km. Shell 5w40 i sve Mahle Filtere.
________
Prodaja Originalnih i zamjenskih Autodijelova i Guma.
Uvoz iz njemacke i slovenije.
Sve info i porudzbe :
+38268615321 (viber)
Tek je postavio plin sto ga bombardujestek posle mjesec dana voznje ce znat sta i kako
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks