Quote Originally Posted by jokac View Post
kako komentarises Kotor?ja smatram da je rasturen,da ga ni Barbarosa nije svojevremeno ugrozio koliko ove zadnje vlasti....
Kotor je dragulj CG obale.

Kotoru treba jedan masivan hotel poput Fjorda. Dje moze da se smjesti jedno 500 ljudi. Sad je najveci hotel max 60 lezajeva. Imas hostel u kotoru koji ima 120. Pa uporedi. Ne postoji nacin kako bi veliki turoperater dovodio grupe. Carter letove itd. Sve su mali i garni hoteli.

Misljenja sam da koliko god cruise turizam doprinosi toliko i odmaze Kotorskom razvoju. Zasto?

Radjena je neka studija dok sam zivio u kotoru i mnogo dobar i sposoban momak direktor lokalne TO Mirza Krcic rece da jedan gost sa kruzera trosi u principu 40eur za to 3-6h dok su tu. Ali onda su i sve cijene u starom gradu (kao i u Dubrovniku) posle gore. I imas te glupe suvenir sopove na svakom koraku i "antikvarnice" koje normalnom turisti nijesu primamljive. Ali ljudi sa kruzera kupe magnet od 5eur ili bocu na kojoj pise kotor za 30. Kad dodju kruzeri i ture iz dubrovnika, kotor se napuni i bukvalno ne mozes da prodjes i automatski ti je dozivljaj 0.

Vodosnadbijevanje, kanalizacije i internet su ogromni problemi u starom gradu. Nema sta nijesam pokusao da suzbijem smrad u kupatilima, cak smo isli dotle da mijenjamo cijevi u zgradi od 5 spratova i 10 kupatila, stavljali klapne da ne povraca smrad. Ti gostu to ne mozes da objasnis. Voda u starom gradu nije za pice bar 3-4 mjeseca godisnje, a internet krepa cim 2 kapi kise udare.

Potencijala ima nevjerovatnog, cijene su dosta visoke. Ali opstina ima problem sa naplacivanjem takse. Dobar menadzment u gradu sve ove probleme rijesio bi za godinu dana. Ali Maja Catovic i sad ovaj novi trut, pojma nemaju o zivotu a ne kako se vodi grad