http://www.cdm.me/ekonomija/turizam/...ste-iz-regiona
Jel to taj elitni turizam ?
http://www.cdm.me/ekonomija/turizam/...ste-iz-regiona
Jel to taj elitni turizam ?
ovo da su bosanci okupirali kotor nije neka istina,ima vise niksicana.:unconscious:
Koji elitni turizam u zemlji gdje vecina ugostitelja lijeno, gostu govori kako je blizu fajront I ne pada mu/joj na pamet da zbog jedne kafe/ paste itd Pali sporet.
Uostalom, elitni gost ide u Spaniju ili Azurnu Obalu, a ne u Crnu Goru. Crnogorci moraju znati da je razvoj turizma spor proces koji treba dobru strategiju na drzavnom nivou, puno truda I novca, a ovo barem za sada u Crnoj Gori ne postoji. Crna Gora bi da odmah postane Monaco, i odmah da ima elitni turizam. Ni Monaco nije postao ono sto jeste preko noci dosta je tu novca I decenije truda ulozeno uz jasnu strategiju za razvoj turizma koja datira jos iz 50ih godina.
Davor
Mogu da potvrdim da u Monaku krave ne setaju ulicama...
Jedna od 'ideja' je da mi pokusavamo da Elitni turizam zadrzimo na par lokacija i da one budu potpuno izolovane od ostatka zemlje. Znaci hotelski kompleks sa svim sto ide uz to ukljucujuci i obalu sa marinom itd. Do toga treba da se stize jahtama ili hidro-avionima. Po svemu sudeci, 'nekome' je to bas cilj... Ostatak zemlje moze da gori i tone ali te 'elitne CG obale' su svijet za sebe...
--------------------------
Do Not Disturb.
Ne vidim razloga da se to radi, kompleksi zatvorenog tips. To se radi samo u totalitarnim zemljama gdje je vojna hunta ili drugi oblik diktature ili velike stope kriminala. Primjeri za ovo EU: Dominikanska Republiks, Sjeverna Koreja, Kubs I jos neke zemlje.
Ne vidim potrebu za uvodjenje toga u zemlji koja je bezbjedna I na putu ulaska u NATO i EU kao sto je Crna Gora.
Davor
Onda nista od elitnog turizma.
Ili ce bit' na papiru isto kao sto smo i ekoloska drzava a svi znamo koliko ta 'titula' pije vodu...
Do Not Disturb.
Koliko ja primjecujem, Crnogorci koji nemaju neku nekretninu u svom vlasnistvu ili rodjake na primorju, ili ne idu na more, ili putuju u inostranstvo, tako da je totalno svejedno hoce li praviti elitne rezervate ili sta god...
Hvala Lepo
nadovezah se na komentar davorp.
Hvala Lepo
Po meni je ovaj text čista propaganda ... uopšte nije stvar u turistima iz regiona nego je poenta ove sezone da se Rusi otjeraju sa naših plaža po diktatu SAD ... gledam na RTCG da su do sad boravišnu taksu mogle naplaćivat turistčke agencije a ove godine je to striktno u nadležnosti MUP-a da bi se mogli locirat danas Rusi a sjutra Kinezi i.t.d ... klasični holokaust ...
deuscroix
Cujes price po diktatu SAD...
Kako je rublja pala nevjerovatno, Rusima se vise isplati da trose rublje na Krimu nego da trose eure u CG.
Dajem ti prost primjer.
U hotelu sa 5 zvjezdica u Sevastopolju sredinom jula bracna soba sa doruckom, kosta 180eur u CG na istom nivou hote - Splendid (pored obaranja cijena 50%) kosta 350eur![]()
Avionska karta Moskva - Krim povratna ti je 150-200eur, Moskva - Tivat ili Pg 250-300eur. I tu ne racunam charter letove nego redovne. All inclusive na Krim 7 dana sa letovima hotel sa 4 zvjezdice 500eurAll inclusive u MNE 900
![]()
I dje je zavjera amerike ? Ljudima duplo jeftinije da idu nedje drugo na more. Samo da su zdravo i manje ih bilo
MUP kontrolise da li se el. prijava gostiju slaze sa knjigom gostiju i ukoliko ne kazne su 2000+ eura. Uplatu takse kontrolise tur. inspekcija
Last edited by Gandalf_White; 09-06-15 at 23:35.
One Ring to Rule them all...
ja vjerujem da je na kaspijsko još jeftinijepoenta je da u BD može noću u grad izać u majcu kratkih rukava a u Sevastopolj mora jaknu oblačit, nije to baš za poređenje
She is only here to annoy herself!
Vidji ovoga NSX, jesu li ti platili to NATO spijuni!
chujes pricu... Sevastopolj jakne a.... ao.... A krim nema bez 3 puta vise gostiju od CG... ne nikako, pa nek se kupaju u jakne
Ao, majke mi moje mile, ovo nije zdravo ovako izjutra :lolblue:
Forever young, i want to be forever young
evo me u prolazu ako moze neko da mi napise pa sto ispade bolje? ici u bd, grcka ili na krim? haahahah
mora li pancir da se nosi?
f6
Cuo sam na Asad jezeru u Siriji ima spa i resort zove se "Zaklana celjad" odlazak u raj ukljucen u cijenu.
Ruske patriote u CG misle da Rusi dolaze u CG zato sto nas vole. Stvarnost je drugacija. Dolazili su zato sto im ne treba viza, imali su jeftine carter letove itd itd. Sad smo postali skupa destinacija jer je rublja pala u odnosu na euro i ove godine smo in duplo skuplji nego sto smo bili.
Citam jutros da Vucic daje poraske olaksice ko bude ljetovao u Srbiji![]()
Last edited by Gandalf_White; 10-06-15 at 08:18.
ako si normalan ebi mi Olgu moju eto hahjahahahahahahaha
Sta mislite o ovom potezu vucica? Ko donese fiskal da je ljetovao u Srbiji odbija mu se od poreza...
odličan je potez, moglo bi i kod nas ko donese fiskal da je proizveo auto u CG odbije mu se od poreza isto
deuscroix
da to je jedan dan, ali pogledaj prosjeke
http://en.wikipedia.org/wiki/Sevastopol
http://en.wikipedia.org/wiki/Budva
bar 4-5 stepeni razlike u prosjeku, toplije more, jugo koji doprinosi osjećaju toplote itd. nije za poređenje
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks